ورود
تهران چند فرودگاه دارد؟

نام فرودگاه‌های تهران

زمان برای مطالعه 7 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

تهران سه فرودگاه بین‌المللی به نام فرودگاه مهرآباد، فرودگاه امام خمینی و فرودگاه پیام دارد که فرودگاه مهرآباد برای پروازهای داخلی استفاده می‌شود، فرودگاه امام خمینی مخصوص پروازهای خارجی و فرودگاه پیام مختص به باربری هوایی‌ست. در این مقاله اطلاعات کاملی از آدرس، تلفن، نحوه دسترسی و اطلاعات پرواز فرودگاه‌های تهران می‌خوانید.

در بین تمامی زیرساخت‌های حمل‌ونقل عمومی، فرودگاه از مهم‌ترین و اصلی‌ترین آن‌هاست چراکه سالانه میلیون‌ها مسافر را جابه‌جا می‌کند. از آن جایی‌که فرودگاه‌ها از دروازه‌های اصلی شهرها و کشور‌ها هستند، باید در نوع خود بهترین باشند و بتوانند بهترین خدمات را هم ارائه بدهند. در حقیقت پایتخت هر کشور باید بهترین‌ها را در خود داشته باشد و به همین منظور دو مورد از فرودگاه‌های مهم و اصلی کشورمان در تهران ساخته شده‌اند؛ فرودگاه مهرآباد و فرودگاه بین‌المللی امام خمینی که نقش مهمی در توسعه و ترویج گردشگری و بازدید گردشگران از جاهای دیدنی تهران برعهده دارند.

زمانی فرودگاه مهرآباد، تنها فرودگاه اصلی برای پروازهای خارجی و داخلی بود. اما امروزه فرودگاه امام خمینی به اصلی‌ترین فرودگاه برای پروازهای خارجی تبدیل شده‌ است. این که تهران چند فرودگاه دارد؟ نام فرودگاه‌های تهران چیست؟ چطور می‌توانیم به فرودگاه‌های تهران برسیم؟ و چه امکاناتی در فرودگاه‌های تهران برای گردشگران موجود است؟ مواردی است که در ادامه به آن می‌پردازیم.




آنچه در این مقاله از فرودگا‌ه‌های تهران می‌خوانید:



نام فرودگاه‌های تهران

مهرآباد

تعداد فرودگاه‌های تهران در حال حاضر سه تاست؛ فرودگاه مسافربری و بین‌المللی مهرآباد، فرودگاه بین‌المللی امام خمینی و فرودگاه پیام. در فرودگاه مهرآباد بیشتر پروازهای داخلی و حج صورت می‌گیرد، فرودگاه امام خمینی مخصوص پروازهای بین‌المللی است و در فرودگاه پیام، حمل‌ونقل بار هوایی و پستی انجام می‌شود. بعد از اسامی فرودگاه‌های تهران، وقت آن رسیده تا به معرفی هریک بپردازیم. اما در ابتدا اجازه بدهید تا از پروازهای فرودگاه‌های تهران برایتان بگوییم.


پروازهای فرودگاه‌های تهران

فرودگاه مهرآباد

هر یک از فرودگاه‌های بین‌المللی تهران وظیفه انجام پرواز در مسیرهای مختلفی را برعهده دارند. درست است که هر سه فرودگاه مهرآباد، امام خمینی و پیام جزو فرودگاه‌های بین‌المللی تهران هستند، اما پروازهای یکسانی از مبدا این فرودگاه‌ها انجام نمی‌شود. در ادامه پروازهای فرودگاه‌های تهران را برایتان شرح می‌دهیم.


پروازهای فرودگاه مهرآباد تهران

مهرآباد به فرودگاه پروازهای داخلی تهران معروف است؛ اگرچه به واسطه سفرهای هوایی حج، این فرودگاه هم در لیست فرودگاه‌های بین‌المللی تهران قرار می‌گیرد. روزانه پروازهای مختلفی به صورت رفت و برگشت از / به فرودگاه مهرآباد تهران انجام می‌شود. پرترددترین مسیرهای پروازی داخلی که به فرودگاه مهرآباد تهران انجام می‌شوند عبارتند از: پرواز قشم به تهران - پرواز عسلویه به تهران - پرواز اصفهان به تهران - پرواز بندرعباس به تهران - پرواز تبریز به تهران - پرواز شیراز به تهران - پرواز کیش به تهران - پرواز مشهد به تهران و ده‌ها مسیر پروازی دیگر. در زمان برگزاری مراسم حج هم پروازهایی به جده و سایر شهرهای عربستان، از مبدا فرودگاه مهرآباد انجام می‌شود. 


پروازهای فرودگاه امام خمینی تهران

فرودگاه امام خمینی، مهمترین، معروف‌ترین و پرترافیک‌ترین فرودگاه در لیست فرودگاه‌های بین‌المللی تهران است و روزانه پروازهای بسیاری به مقصدهای متعددی در جهان از این فرودگاه انجام می‌شود. پروازهای ورودی فرودگاه امام، پروازهایی هستند که روزانه از کشورهای مختلف در تهران به زمین می‌نشینند و پروازهای خروجی، پروازهایی هستند که روزانه تهران را به مقصد کشورهای مختلف ترک می‌کنند. 

در بین پروازهای ورودی پرواز استانبول به تهران - پرواز نجف به تهران - پرواز بغداد به تهران - پرواز آنکارا به تهران - پرواز دبی به تهران - پرواز کوالالامپور به تهران از پرترددترین مسیرهای پروازی است که روزانه از فرودگاه امام انجام می‌شود. همچنین در لیست پروازهای خروجی از فرودگاه امام خمینی، پرواز تهران نجف، پرواز تهران بغداد و پرواز تهران استانبول جزو مسیرهای پرتردد پروازی محسوب می‌شود. 


پروازهای فرودگاه پیام تهران

هدف اصلی از ایجاد فرودگاه پیام ارائه خدمات باربری به همه نقاط کشور و مناطق مختلف در دنیاست. فرودگاه پیام حتی این قابلیت را دارد که در موارد اضطراری جایگزین فرودگاه مهرآباد و فرودگاه امام خمینی شود. همچنین فرودگاه پیام، مرکزی برای تعمیرات هواپیماها و هلی‌کوپترهاست و در کنار همه این‌ها، فرودگاه پیام بزرگ‌ترین مرکز خدمات آموزشی هواپیمایی در ایران است.

پروازهای فرودگاه پیام با هدف حمل‌ونقل بار هوایی و پستی، فرآوری کالا، انبارداری، خدمات سردخانه‌ای و صادرات انجام می‌شود و به مقصدهای خاصی در داخل و خارج از کشور خدمات می‌دهد. 




اطلاعات پرواز فرودگاه‌های تهران

سالن انتظار مهرآباد

حالا که آشنایی نسبی با هدف از ایجاد فرودگاه‌های بین‌المللی تهران به دست آوردید، وقت آن رسیده تا درباره اطلاعات پرواز فرودگاه‌های تهران، آدرس، سایت و تلفن فرودگاه هم اطلاعات به‌دردبخوری به‌دست آورید. شاید این اطلاعات در مواقع نیاز به کارتان بیاید.

اطلاعات پرواز فرودگاه مهرآباد:

  • اطلاعات پرواز فرودگاه مهرآباد: 199
  • تلفن فرودگاه مهرآباد: 02161021
  • آدرس فرودگاه مهرآباد: میدان آزادی، خیابان معراج، فرودگاه مهرآباد
  • مشاهده لیست پروازهای ورودی و خروجی در سایت فرودگاه مهرآباد: mehrabad.airport.ir

اطلاعات پرواز فرودگاه امام خمینی:

  • تلفن اطلاعات پرواز فرودگاه امام خمینی: 096330
  • تلفن شهر فرودگاهی امام خمینی: 0215100118
  • تلفن پارکینگ فرودگاه امام خمینی: 02151007199
  • آدرس فرودگاه بین‌المللی امام خمینی: تهران، بزرگراه خلیج‌ فارس، کیلومتر 30، فرودگاه بین‌المللی امام خمینی
  • آدرس سایت فرودگاه امام خمینی برای مشاهده لیست پروازهای ورودی و خروجی: https://www.ikac.ir

اطلاعات پرواز فرودگاه پیام:

  • تلفن اطلاعات پرواز فرودگام پیام در داخل استان: ۱۹۹
  • تلفن اطلاعات پرواز فرودگاه پیام خارج از استان البرز: 34990828-۰۲۶
  • آدرس دفتر تهران فرودگاه پیام: خیابان سهروردی شمالی، خیابان توپچی، پلاک ۳، طبقه زیر همکف - شماره تماس: ۸۸۴۶۸۰۱۸-۰۲۱
  • آدرس فرودگاه بین‌‎المللی پیام: کرج، مهرشهر، انتهای بلوار ارم، فرودگاه بین‌المللی و منطقه ویژه اقتصادی پیام
  • تلفن فرودگاه پیام: ۱۵ الی ۳۳۲۶۶۰۱۱-۰۲۶
  • سایت فرودگاه پیام: payamaviation.ir



معرفی فرودگاه‌های بین‌المللی تهران

تا اینجا با اطلاعات تماس، آدرس و نکات کاربردی فرودگاه‌های بین‌المللی تهران آشنا شدید. بد نیست جرئیات بیشتری از فرودگاه‌های تهران مانند امکانات، مسیر و نحوه دسترسی به آن‌ها را بدانید: 


فرودگاه مهرآباد تهران 

برج مراقبت فرودگاه مهرآباد

مهرآباد یا حسین‌آباد روستایی در زمان قاجار بود، مکانی که امروزه فرودگاه بین‌المللی مهرآباد تهران در آن قرار گرفته‌ و ملک آن متعلق به حاجی میرزا آغاسی صدراعظم محمدشاه قاجار بوه است. با گذشت زمان این منطقه به عنوان مهریه به عصمت‌الدوله بخشیده و نام مهرآباد نیز برای آن انتخاب شد. سال 1296 همزمان با اواخر جنگ جهانی دوم، اولین‌ باری بود که تهرانی‌ها پرواز شیئی ناشناس به نام هواپیما را در آسمانشان مشاهده کردند. از آن جایی‌که در آن زمان خبری از برج‌های بلند و ساختمان‌های غول‌پیکر در تهران نبود، این هواپیما به خوبی از همه جای شهر قابل مشاهده بود. یک هواپیمای روسی به همراه یک خلبان روس تبار بر فراز آسمان تهران پرواز می‌کرد. قطعات این هواپیما به صورت مجزا وارد ایران شده بود و پس از مونتاژ آن برای اولین‌بار بر فراز تهران به پرواز درآمد.

بعد از این ماجرا و در ادامه افزایش استفاده از هواپیما در جنگ جهانی دوم، صنعت هواپیمایی در سرتاسر جهان پیشرفت چشم‌گیری داشت و به تبع آن ایران نیز از این ماجرا نباید بی‌بهره می‌ماند. بنابراین در سال 1317 فرودگاه بین‌المللی مهرآباد امروزی تاسیس شد. تاسیس باشگاه خلبانی و وارد کردن 20 فروند هواپیما نیز در همین سال انجام شد. جالب است بدانید که در آن سال‌ها فرودگاه بین‌المللی مهرآباد، بزرگ‌ترین فرودگاه خاورمیانه بود. (فرودگاه مهرآباد روی نقشه 👇)





در حال حاضر فرودگاه مهرآباد تهران که بزرگ‌ترین فرودگاه ایران برای پروازهای داخلی است یکی از شلوغ‌ترین و پر رفت‌وآمدترین فرودگاه‌های کشور است. این فرودگاه که بیشتر برای پروازهای داخلی شناخته می‌شود، در سال بیش از 13 میلیون مسافر را جابه‌جا می‌کند. برج مراقبت فرودگاه مهرآباد، ساختمانی 10 طبقه است که در حدود 30 متر ارتفاع دارد و در ساخت آن از گرانیت و شیشه استفاده شده‌ است.

فرودگاه مهرآباد تهران معروف‌ترین فرودگاه ایران است که در میان پروازهای داخلی رکوردار بیشترین آمار پرواز است. این فرودگاه در سال 1317 در بخش غربی تهران ساخته شده‌ است و نام خود را از از روستایی به همین نام گرفته‌ است. جنوب غربی پایتخت، نزدیک میدان آزادی درست در خیابان معراج، مکانی است که فرودگاه مهرآباد در آن واقع شده است.

فرودگاه مهرآباد تهران در ابتدا کار خود را با 20 فروند هواپیما آغاز کرد و امروز به نسبت افزایش مقصدهای پروازی و تعداد بالای مسافر، تعداد این هواپیماها که برای شرکت‌های هواپیمایی مختلف است، افزایش یافته است.


چطور به فرودگاه مهرآباد برویم؟ (تاکسی + مترو + اتوبوس)

مترو فرودگاه مهراباد

خوشبختانه به دلیل قرارگیری فرودگاه مهرآباد در داخل شهر تهران، راه‌های دسترسی به این فرودگاه بسیار زیاد است؛ به عنوان مثال از جنوب به بزرگراه فتح راه دارد  و از شمال به بزرگراه لشگری. 

برای رسیدن به فرودگاه مهرآباد روش‌های مختلفی وجود دارد؛ مترو، اتوبوس و تاکسی از وسایل حمل‌ونقل عمومی هستند که مسافران می‌توانند برای رفتن به فرودگاه مهرآباد تهران از آن استفاده کنند. با این وجود و از آن جایی‌که قرار است حداقل یک ساعت قبل از پرواز در فرودگاه حاضر باشید، بهتر است از سریع‌ترین و بهترین روش برای رسیدن به فرودگاه مهرآباد یعنی مترو تهران استفاده کنید تا درگیر ترافیک شهری نشوید. شما می‌توانید با خط 4 مترو و یا خط زرد یعنی خط کلاهدوز به اکباتان، حرکت کنید  و در ایستگاه بیمه پیاده شوید.
از طرفی نزدیک‌ترین میدان به فرودگاه مهرآباد میدان آزادی تهران است؛ پس خود را به آن‌جا رسانده و با تاکسی‌های خطی از میدان آزادی به فرودگاه مهرآباد برسید. و این دو مسیر را برای رسیدن به فرودگاه مهرآباد در ذهن بسپارید:

  • مسیر اول: خیابان پرواز، واقع در بزرگراه شهید لشگری از سمت غرب به سمت میدان آزادی
  • مسیر دوم: خیابان معراج، واقع در خروجی بزرگراه شهید لشگری به سمت بزرگراه آیت‌الله سعیدی

فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (نقشه 👇)



فرودگاه بین‌المللی امام خمینی در فاصله 30 کیلومتری استان تهران در حوزه اداری و سیاسی شهرستان ری قرار گرفته‌ است و بیش از 14 هزار هکتار مساحت دارد. این فرودگاه که اصلی‌ترین فرودگاه بین‌المللی کشور است، در جنوب غرب پایتخت واقع شده‌ است. فرودگاه بین‌المللی امام خمینی دارای باند فرودگاهی بسیار وسیع، پارکینگ‌های با ظرفیت بالا و امکانات بسیاری برای مسافران است. باند فرودگاه امام 4200 متر طول دارد و عرض آن 45 متر است.


چگونه به فرودگاه امام خمینی برویم؟ (تاکسی + مترو + اتوبوس)

فرودگاه بین‌المللی امام خمینی تهران

برای رسیدن به فرودگاه امام خمینی می‌توانید از وسایل مختلفی که در دسترس‌تان است، استفاده کنید. توجه داشته باشید که برای پروازهای خارجی حداقل سه ساعت قبل از پرواز باید در فرودگاه حضور داشته باشید.
یکی از متداول‌ترین وسیله‌ها برای رسیدن به فرودگاه امام خمینی تاکسی است. اگر بخواهید از خانه به فرودگاه بروید می‌توانید به سایت تاکسی فرودگاه مراجعه کنید و بعد از واردکردن اطلاعات درخواست تاکسی بدهید. برای مسافرانی که از خارج کشور به این فرودگاه می‌آیند، کار راحت‌تر است چرا که می‌توانند با تاکسی‌های موجود در فرودگاه به راحتی به مقصد خود در هرجای تهران برسند. 

شاید از خودتان بپرسید که چگونه با مترو به فرودگاه امام خمینی برویم؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که خط مترو فرودگاه امام در انشعاب خط یک مترو تهران واقع شده است و مسافت آن بین ۳۰ تا ۴۰ کیلومتر یعنی حدود 35 دقیقه است.  شروع کاری این مسیر از ساعت 6 صبح تا 8 شب است و قطار هر 80 دقیقه به سمت فرودگاه امام حرکت می کند. هزینه مترو برای رفتن به فرودگاه امام به ازای هر نفر 9000 تومان است (در سال 99) که می‌توانید آن را با کارت مترو پرداخت کنید. برای حمل بار هم در این مسیر مشکلی نخواهید داشت چون می‌توانید از پله برقی استفاده کنید و به راحتی وسایل خود را جابه‌جا کنید. پس اگر قصد دارید از تهران به فرودگاه امام بروید، بهتر است سوار مترو تهران شوید و در مسیر فرودگاه امام بین واوان و پرند از مترو پیاده شوید و در کمتر از چند لحظه به فرودگاه برسید. 

اتوبوس هم یک روش دیگر برای رسیدن به فرودگاه امام خمینی است. مقابل ترمینال 4 مبدا اتوبوس‌های فرودگاه امام خمینی است که در میدان آزادی نیز توقف دارند. 


کدام ایرلاین‌ها در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی فعالیت دارند؟

فرودگاه مهرآباد

زمانی تمامی پروازهای داخلی و خارجی از فرودگاه مهرآباد تهران انجام می‌شد و مهرآباد تنها فرودگاه پایتخت بود؛ اما با احداث فرودگاه بین‌المللی امام خمینی تغییری در رویه حمل‌ونقل مسافران پروازی انجام شد. این فرودگاه به منظور انجام پروازهای خارجی ساخته شد و تمامی پروازهای خارجی کشور از این فرودگاه انجام می‌شود. 

شرکت‌های هواپیمایی ایران ایر، ماهان، کیش ایر، آسمان، زاگرس، کاسپین، قشم ایر، آتا، معراج و تابان در این فرودگاه فعالیت دارند. همچنین شرکت‌های خارجی زیادی از جمله ترکیش ایرلاینز، لوفت‌هانزا، قطر ایرویز، امارات، تای ایرویز، آسترین ایرلاینز، آذربایجان ایرلاینز و پگاسوس ایرلاینز از ایرلاین‌هایی هستند که روزانه پروازهایی را در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی انجام می‌دهند.

لیست کامل ایرلاین‌های خارجی مستقر یا فعال در فرودگاه امام خمینی به همراه شماره تلفن آنها را اینجا ببینید. 


فرودگاه پیام (مشاهده روی نقشه 👇)

فرودگاه بین‌المللی پیام در فاصله 35 کیلومتری تهران در استان البرز، شهر کرج واقع شده است، اما به دلیل نزدیکی به تهران در لیست فرودگاه‌های بین‌المللی تهران قرار می‌گیرد. این فرودگاه با کد یاتا PYK و کد ایکائو OIIP، در سال 1371 تاسیس شده و در بین فرودگاه‌های کشورمان، وظیفه حمل‌ونقل بار هوایی و پستی و صادارت را بر عهده دارد.

هدف اولیه از ایجاد فرودگاه پیام ارائه خدمات باربری هوایی به تمام نقاط کشور و دیگر کشورهای دنیاست، اما با ساخت منطقه ویژه اقتصادی در محدوده‌ی فرودگاه پیام، علاوه بر خدمات باربری هوایی و پستی، خدمات آموزشی هواپیمایی، خدمات بالگرد، فرآوری کالا، انبارداری، خدمات سردخانه‌ای، صنایع ICT و صادرات هم در این فرودگاه و منطقه اقتصادی آن انجام می‌شود.

از مشخصات فرودگاه پیام می‌توان به داشتن طول باند ۴۱۵۰ و عرض باند ۶۰ مترمربعی و مقاومت باند pcm 75 اشاره کرد که آن را جزو بهترین باندهای موجود در کشور با توانایی پذیرش انواع هواپیماهای پهن پیکر قرار می‌دهد.





صنعت هوایی در ایران عمری صد ساله دارد و در طی این زمان شاهد پیشرفت‌های بسیاری برای هواپیماها و صنعت هوایی کشور بوده‌‌ایم. همچنین امروزه ایران دارای فرودگاه‌های بین‌المللی بسیاری است و جالب است بدانید که 13 فرودگاه بین‌المللی در ایران وجود دارد. و اما فرودگاه امام خمینی، یکی از فرودگاه‌های بین‌المللی در تهران است که شاید بتوان آن را مهم‌ترین و اصلی‌ترین فرودگاه‌های بین‌المللی در ایران دانست. فرودگاه بین‌المللی مهرآباد از دیگر فرودگاه‌های تهران است که برای پروازهای داخلی و حج از این فرودگاه استفاده می‌شود. 

فرودگاه‌ها شاهد اشک‌ها و لبخند‌های بسیاری بوده‌‌اند. یا مشتاق آمدن یک عزیز بوده‌ایم و یا در حسرت نبودنش اشک‌ها ریخته‌ایم. مطمئنا فرودگاه‌های تهران یکی از آن مکان‌هایی است که مسافران زیادی در آن‌ها خاطره‌ها دارند. ما در این مقاله سعی کردیم اطلاعات از فرودگاه‌های تهران در اختیارتان قرار دهیم. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید.

سوالات متداول

تهران چند فرودگاه دارد؟

تهران در حال حاضر دو فرودگاه به نام‌های مهرآباد و امام خمینی دارد و فرودگاه پیام نیز با اینکه در استان البرز واقع شده است، اما به دلیل فاصله نزدیک تا تهران، گاهی در لیست فرودگاه‌های تهران قرار می‌گیرد.

پروازهای خارجی تهران از کدام فرودگاه انجام می‌شود؟

فرودگاه امام خمینی مخصوص پروازهای خارجی تهران است، اما پروازهای حج از فرودگاه مهرآباد نیز انجام می‌شود.

پروازهای داخلی تهران از کدام فرودگاه است؟

تمام پروازهای داخلی تهران از فرودگاه مهرآباد انجام می‌شود.

نوشته های مشابه
  • عوارض خروج از کشور در سال 1403

    همه مسافرانی که قصد سفر به کشورهای خارجی دارند، فارغ از سن‌وسال و مقصد، باید عوارض خروج از کشور بپردازند وگرنه اجازه گذشتن از مرز را نخواهندداشت.

  • کاهش 70 درصدی گردشگری

    محدودیت‌های ایجاد شده در بخش سفر در واکنش به همه‌گیری کووید-19، همچنان خسارات شدیدی را به گردشگری بین‌المللی وارد می‌کند، بطوریکه بنا به آخرین داده‌های منتشر شده از سوی سازمان جهانی گردشگری (UNWTO)، ورود مسافران بین‌المللی در هشت ماه اول سال 2020 کاهش 70 درصدی را نشان می‌دهد.

  • اولین هواپیمای سفارشی قطر

    شرکت هواپیمایی قطر به عنوان شریک و شرکت هواپیمایی رسمی فیفا، از هواپیمای بوئینگ 777 خود که آرم مخصوص جام جهانی فیفا 2022 قطر روی آن نقش بسته، رونمایی کرد تا شروع دوره دو ساله تا آغاز مسابقات در 21 نوامبر 2022 را جشن بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز