میدان آزادی تهران
- ...
- ...
- تعداد کلمات
در شهر شلوغ تهران در لابهلای صدای بوق ماشینها و رانندههای تاکسی خطی و رفتوآمد اتوبوسهای عمومی، دومین میدان بزرگ ایران را میبینید که با ۵۰۰۰۰ مترمربع مساحت روی آسفالت داغ خیابان نشسته و برجی زیبا را در برگرفته است.
میدان آزادی تهران چند متر است؟ میدان آزادی تهران درکدام منطقه است؟ ارتفاع برج آزادی چند متر است؟ برج آزادی تهران کجاست؟ معمار برج آزادی تهران کیست؟ بهترین هتل اطراف میدان آزادی کدام است؟ ما امروز قصد داریم تا در لیست جاهای دیدنی تهران به معرفی یکی از بهترینهای گردشگری ایران بپردازیم و در مجله گردشگری یومگ پاسخ تمام این سوالات و دهها نکته دیگر درباره میدان آزادی تهران را برایتان بیاوریم.
آنچه از میدان آزادی تهران در این نوشته خواهید خواند:
- برج آزادی تهران کجاست؟
- دانستنیهای بهدرد بخور درباره میدان آزادی تهران
- چه کسی برج آزادی را طراحی کرده است؟
- تهران را از بام برج آزادی تماشا کنید
- تاریخچه میدان و برج آزادی تهران
- تصویر هوایی از برج آزادی
- چگونه به میدان آزادی برسیم؟
- بهترین زمان بازدید از میدان و برج آزادی تهران
- در میدان آزادی تهران عکسهای زیبا بگیرید
برج آزادی تهران کجاست؟ (+ نقشه)
- آدرس: تهران، میدان آزادی، برج آزادی
هنگامیکه به این برج نگاه میکنید، سازهای ششضلعی را میبینید که از ارتفاع ۴۸ متری شهر تهران را تماشا میکند. چهارطبقهی مجزا در دل این برج نشستهاند که با پلهها و آسانسور میتوانید به هریک از آنها دسترسی پیدا کنید. این طبقهها از قسمت زیرزمین شروع میشوند و در دومین طبقه به قسمت میانی میرسند و سومین طبقهی آن قوس طاق اصلی میشود و آخرین طبقه نیز طبقهی زیر گنبد است که از همه تماشاییتر است. در طبقههای بالاتر این برج یعنی طبقهی سوم و چهارم میتوانید زیباترین طلوع و غروب تهران را تماشا کنید. این برج همان برج آزادی تهران است که با تاریخ انقلاب عجین شده و خاطرات بسیاری زیادی را در دل خود نگه داشته است. با یوتراوز همراه شوید تا به تهران سفر کنیم، میدان آزادی تهران را تماشا کنیم و خاطراتی از برج و میدان آزادی را مرور کنیم.
دانستنیهای بهدرد بخور درباره میدان آزادی تهران
اول از همه برویم به سراغ این سوال: میدان آزادی تهران منطقه چند است؟ میدان آزادی در منطقه 10 شهری قرار دارد. در طول سالیان این میدان روزگاران تلخ و شیرین زیادی را به خود دیدهاست اما اگر بخواهیم میدان آزادی تهران قدیم با میدان آزادی تهران الان را با هم مقایسه کنیم میبینیم که کمی رنگو لعاب آن بیشتر شده اما در کل تغییر خاصی نکرده است و اکثر بخشهایش همچنان پابرجا و دستنخورده مانده است.
خیابانهای اطراف برج آزادی
مسیر میدان آزادی تهران از خیابانهای مهم پایتخت همچون: خیابان آزادی، بزرگراه جناح، بزرگراه لشکری و بزرگراه سعیدی میگذرد.
هتلهای نزدیک میدان آزادی
با رزرو هتل نزدیک میدان آزادی تهران اطراف نماد پایتخت اقامت بگیرید و بدون گیرکردن در ترافیک سرسامآور پایتخت، جاذبههای اطراف را ببینید. هتلهای نزدیک میدان آزادی عبارتند از:
- آدرس: تهران - بلوار کشاورز - بین خیابان فلسطین و نادری - پلاک 126
- شماره تماس: 02183844
- آدرس: تهران - خیابان آزادی - روبروی دانشکده دامپزشکی - خیابان رسول زارع - شماره یک
- شماره تماس: 02166564555
- آدرس: تهران - بلوار کشاورز - مقابل پارک لاله - نبش کوچه جلالیه - پلاک 262
- شماره تماس: 02188954286
- آدرس: تهران - خ ولیعصر - بالاتر از میدان ولیعصر - حد فاصل سینما استقلال و آفریقا - پلاک 175
- شماره تماس: 02188933402
مسجد میدان آزادی
در ضلع غربی میدان آزادی تهران مسجدی بزرگ و پرنقشونگار بهچشم میخورد که مسجد 72 تن نامدارد. این مسجد با 4 طبقه و 1200 متر بزرگی، ظرفیت پذیرش 650 نمازگزار را بصورت همزمان دارد. مسجد 72 تن به سبک معماری اسلامی ساخته شده و ستونها و قوسها و عناصر معماری چشمنوازی دارد. شبستان زنانه و مردانه، سالن جلسات، سالن آمفیتئاتر و پارکینگ از امکانات مسجد 72 تن است.
پارک نزدیک میدان آزادی
پارک المهدی نزدیکترین پارک به میدان آزادی تهران است. این پارک با مساحتی در حدود 66 هزار متر مربع در جنوب شرقی میدان آزادی قرار دارد. دریاچه بزرگی که در این پارک ساخته شده زیبایی آن را دوچندان کرده است. در بازدید از میدان آزادی تهران میتوانید ساعتی را در این پارک مفرح که در لیست پارکهای تهران جا خوش کرده است، بگذرانید و لذت ببرید.
چه کسی برج آزادی را طراحی کرده است؟
طراح برج آزادی چه کسی است و درون برج آزادی عظیم و خیرهکننده چه خبر است؟ سوالاتی که ممکن است ذهن شما را هم درگیر کرده باشند.
طراح برج آزادی «حسین امانت» از مشهورترین معماران ایرانی است. برج آزادی از قدیمیترین سازههای پایتخت کشورمان است که تقریبا میشود گفت نماد اصلی تهران معاصر هم محسوب میشوند. گرچه بعد از ساخت برج میلاد و کاربریهای مختلف آن در جذب گردشگر، تفریحات تهرانیها و برگزاری همایشها و کنسرتها، بسیار تلاش میشود که برج میلاد به عنوان نماد تهران معرفی و شناخته شود، اما برج و میدان آزادی تهران هنوز جایگاه ویژهای برای تهرانیها و مسافران شهر تهران دارد.
نمای داخلی برج آزادی
شاید این تیتر برایتان کمی عجیب باشد و تا بحال گمان میکردید که برج آزادی فقط یک سازه نمایشی است. اما در واقعیت اینطور نیست! در ادامه به داخل برج آزادی تهران میرویم و بخشهای مختلف آن را معرفی میکنیم. مجسمه میدان آزادی تهران 4 طبقه است: طبقه منفی 1، 1، 2، 3 و 4.
سالن ایرانشناسی، سالن تشریفات، تالار آینه، سالن پیشینیان، نگارخانه اقوام، نگارخانه بوستان، کتابخانه، راهروی فناوری، تالار کهن، سالن مولتی ویژن، سالن سینمای کوچک، نمایشگاه عروسکهای ملل و... در طبقه 1- واقع هستند. در واقع میتوان گفت بخشهای فرهنگی هنری مجموعه در این طبقه مستقر شدهاند. کافی است از طریق راهپله کنار برج به طبقه 1- بروید و بعد از تهیه بلیط، گشتوگذار داخل میدان آزادی تهران را آغاز کنید.
طراح میدان آزادی تهران برای بالا رفتن از برج دو رشته آسانسور در نظر گرفته است چرا که به دلیل قوس بنا، امکان تردد مستقیم وجود نداشت. میتوانید با یک آسانسور از طبقه 1- تا طبقه 1 بروید و از آنجا تا طبقه 4 را با یک آسانسور دیگر طی کنید. البته در تمام طبقات سرویس پله هم وجود دارد و بهراحتی در دسترس است. پیشنهاد ما این است که هر دو مورد را تجربه کنید و برای بالا رفتن از آسانسور و برای پایین آمدن از پله استفاده کنید. در مسیر برگشت حتما ابهت دالانهای سنگی توجهتان را جلب خواهد کرد.
تهران را از بام برج آزادی تماشا کنید
یکی از جدابترین قسمتهای مجسمه آزادی یا همان برج آزادی تهران، طبقه 4 و پشتبام آن است. البته در روزهایی که وزش باد شدید است اجازه ورود به پشت بام به عموم داده نمیشود. اما همیشه میتوانید از پنجرههای 6 ضلعی طبقه چهارم برج، نمای زیبایی از شهر تهران را ببینید. یادتان نرود که ارتفاع مجسمه آزادی جان میدهد برای ثبت خاطرات و گرفتن عکسهای زیبا.
تاریخچه میدان و برج آزادی تهران
برج و میدان آزادی نماد دوران معاصر تهران است که در فاصله سالهای 1348 تا 1350 برای بزرگداشت جشنهای 2500 ساله هخامنشی ساخته شده است. جالب است بدانید که نماد پایتخت الهامگرفته از معماری هخامشی، ساسانی و اسلامی است. گفته میشود حسین امانت در زمان طراحی و ساخت این برج از دانشجویان سالهای پایانی رشته معماری در دانشکده هنرهای زیبای تهران بوده است.
شاید از نمای دور چنین به نظر نرسد، اما بازدید برج از نزدیک نظرتان را نسبت به آن عوض خواهد کرد، چراکه اقتباس آن از طاق کسری، کاشیهای فیروزهای دوران صفوی و بادگیرهای شهر تاریخی یزد را به خوبی در ساختار این شاهکار دوران معاصر ایران خواهید دید.
این برج که در گذشته به «برج شهیاد آریامهر» معروف بود در سال ۱۳۵۳ به فهرست آثار ملی ایران پیوست و تا پیش از پیروزی انقلاب، بر روی اسکناسهای ایرانی جا خوش کرد اما اکنون گرچه شاید اینطور به نظر برسد که اهمیت گذشته را ندارد، اما اختصاص آن به نگارخانه، موزه، سالن ایرانشناسی و کتابخانه و ... اهمیت فرهنگی آن را گوشزد میکند.
تصویر هوایی از برج آزادی
چگونه به میدان آزادی برسیم؟ (مترو و اتوبوس)
برای رسیدن به میدان آزادی با خودروی شخصی از چهار خیابان در چهار جهت میتوانید حرکت کنید. از شرق و از خیابان آزادی (خیابان آیزنهاور) به این میدان میرسید، از سمت شمال و از بزرگراه محمدعلی جناح، از غرب و از بزرگراه لشگری و در آخر از جنوب و از بزرگراه آیتالله سعیدی هم میتوانید به میدان پهناور و بزرگ آزادی برسید.
دومین و بهترین راه برای رسیدن به برج آزادی، استفاده از مترو و پیاده شدن در ایستگاه آزادی است. اتوبوسهای خطی عمومی و بی. آر. تی هم در ایستگاه آزادی شما را به هدفتان میرسانند، و آخرین راه همان تاکسیهای اینترنتی هستند که قطعاً در ترافیک اطراف این میدان شما را دچار مشکل میکنند، پس این گزینهی آخر را زیاد پیشنهاد نمیکنیم.
تماشای میدان آزادی و برج نشسته در میان آن برای هر سنوسالی میتواند جالب باشد. گرچه به دلیل نزدیکی به ترمینال غرب شاید بیشتر مسافران شهرستانی یا دانشجویان را در حوالی برج ببینی، اما اگر علاقهمند به معماری سازههای نمادین باشید، تماشای این برج میتواند برایتان جذابیت داشته باشد. از طرفی گشتوگذار در این میدان هم که بعد از میدان نقش جهان، بزرگترین میدان ایران است، میتواند برایتان جالب باشد. میدان آزادی 50 هزار مترمربع مساحت دارد و یک محوطه وسیع و زیبا برای تهرانیها و مسافران این شهر است.
بهترین زمان بازدید از میدان و برج آزادی تهران
قطعاً بهترین زمان برای حضور در تهران فصل بهار است و بهترین ماه برای سفر به این شهر شلوغ، فروردین و تعطیلات نیمهی اول آن خواهد بود. تنها در این زمان است که میتوانید بدون تحمل رنج ترافیک و پیادهروهای شلوغ در شهر گردش کنید و از نقاط دیدنی تهران بهترین بهره را ببرید. بازدید از میدان آزادی هم در این روزهای آرام و پاک تهران بسیار دلچسب خواهد بود. میتوانید در محوطهی بزرگ آن درحالیکه ماشینها شما را طواف میکنند راه بروید و خود را به پایین پاهای برج آزادی برسانید. سپس خود را به دل آن بسپارید. تماشای منظرهی شهر در این هوا از بالای برج آزادی بینظیر است. غروب تهران را حتماً از این برج تماشا کنید. شاید هم بتوانید روزی از روزهای معمولی در هر روز یا فصل از سال به بالای برج آزادی بروید و زندگی معمولی پایتخت ایران را از فراز برجی که روزگار دور ایران را دیده به نظاره بنشینید.
ورودی برج در قسمت شمالی آن واقع شده که به قسمت زیرین منتهی میشود. اگر قصد تهرانگردی دارید بهترین زمان تعطیلات نوروز است که هم شهر خلوت است و اتوبوسهای گردشگری در ایستگاههای مختلف مستقر هستند. اگر در این شهر دانشجو هستید، هر روز در وسط هفته میتواند برای بازدید از برج و میدان آزادی مناسب باشد.
- ساعت بازدید از برج آزادی از یکشنبه تا پنجشنبه ۹ صبح و در روزهای جمعه از ۱۰ صبح تا 16 عصر است. در همه روزهای تعطیل، برج تعطیل است. برای بازدید از قسمتهای مختلف آن باید هزینه ورودی پرداخت کنید.
در میدان آزادی تهران عکسهای زیبا بگیرید
عکس گرفتن در میدان آزادی از آن نوستالژیهای قدیمی تهرانیها و مسافرانی است که در جوانی به تهران سفر میکردند. هنوز هم در حوالی میدان آزادی میتوانید عکاسهای دورهگرد را ببینید که منتظر مشتری ایستادهاند. این میتواند یک تجربه جالب برای شما باشد. اما جز این، عکاسی با برج آزادی از زوایای مختلف برایتان جذابیت خواهد داشت، به خصوص اگر به سازههای شهری علاقمند هستید.
عکاسی با زوایای مختلف برج یا گرفتن سلفیهای جالب با پسزمینه برج، تجربه جالبی برایتان خواهد بود. برج بلندی که در میان این میدان نشسته ششضلعی و بسیار خوش فرم است و از هر زاویه که از آن قابی برداری شمایلی جالب و متفاوت خواهد داشت. تمام عکسهایی که از این برج میبینید اغلب از نمای تمامرخ آن هستند پس به دنبال قابی متفاوت در کنار پایههای این برج بایستید و با تنظیم زاویهای کاملا نیمرخ این سازه را در قاب جا بدهید، سپس به زیر برج بروید و دوربین را روی زمین بگذارید تا تمام پایهها و آن گنبد پر از شکلهای هندسی، کامل در قابتان بیافتند. این عکس را در شب بگیرید که چراغهای تمام قسمتهای زیر برج روشن میشوند. برای پیداکردن قابهای دیگر تنها کافی است در نزدیکی پایههای پل کمی جابهجا شوید، دقت کنید که قاب را با کادربندی بردارید و سازه را بیسروته و نامشخص عکسبرداری نکنید.گاهی در بعضی از زاویههایی که با برج آزادی عکس میگیرید یاد عکسهای قدیمی پدران و مادران در آلبومهای قدیمیشان میافتید که در روزگار جوانی خود با ژستی زیبا در کنار برج آزادی ایستادهاند و عکس گرفتهاند.