ورود
بهترین جاهای دیدنی شیراز

جاهای دیدنی شیراز

زمان برای مطالعه 6 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

شیراز، شهر تماشاست؛ هر طرف شهر که سر بچرخانید، چیزی برای حظ بصر وجود دارد. دوست دارید در تاریخ قدم بزنید؟ دل‌تان لک زده برای غرق شدن در جلوه‌های زیبای معماری؟ هوس گشت‌وگذار در فضایی سرسبز و خوش‌آب‌وهوا کرده‌اید؟ شیراز، مقصد سفری است که شما را به همه این خواسته‌ها می‌رساند.

شیراز از انگشت‌شمار شهرهایی است که حتی اگر به آن سفر نکرده‌باشید، آوازه‌اش به گوش‌تان رسیده‌است. کسی هست که سعدیه و حافظیه را نشناسد؟ محو زیبایی عکس‌های مسجد نصیرالملک نشده‌باشد و چیزی از حمام و بازار وکیل نشنیده‌باشد؟ 

در مقاله‌ای که پیش‌روی شماست، با هم گشتی در جاهای دیدنی شیراز می‌زنیم تا این شهر دل‌فریب را بهتر بشناسیم؛ از معروف‌ترین اماکن دیدنی گرفته تا جاهایی که احتمالا اسم‌شان به گوش‌تان آشنا نیست اما سفر به شیراز بدون بازدید از آن‌ها لطف چندانی ندارد. بعد از این گشت‌وگذار مجازی، اگر هوای شیراز و «وضع بی‌مثالش» به سرتان افتاد، روی ما حساب کنید. یوتراوز، با فراهم کردن راحت و بی‌دغدغه بلیط هواپیما شیراز، شما را به پایتخت تماشایی فارس می‌رساند.


آن‌چه در این مقاله درباره جاهای دیدنی شیراز می‌خوانید:

لیست اماکن دیدنی شیراز

اگر راهی شیراز هستید، قبل از هر چیز باید فهرستی از جاهای دیدنی شهر برای خودتان آماده کنید تا بتوانید براساس زمان و بودجه‌تان، برنامه سفرتان را تنظیم کنید. خب ما این کار را برای‌تان انجام داده‌اید. لیستی که در ادامه می‌آید، تصویری کلی از 13 مورد از دیدنی شهر است که در ادامه مقاله، هرکدام را به‌تفکیک و با جزئیات معرفی می‌کنیم. با خواندن مقاله تفریحات شیراز هم می‌توانید گزینه‌های سرگرم‌کننده شهر را بشناسید و هرکدام را که باب طبع‌تان بود، به فهرست «باید»های‌تان در سفر به شیراز اضافه کنید. 

  • حافظیه
  • سعدیه
  • آرامگاه سیبویه
  • باغ عفیف‌آباد
  • باغ ارم
  • باغ دلگشا
  • مسجد نصیرالملک
  • مسجد مشیر
  • مسجد عتیق
  • خانه زینت‌الملوک
  • خانه فروغ‌الملک
  • ارگ کریم‌خان، حمام، مسجد و بازار وکیل
  • شاهچراغ

آرامگاه‌های شیراز

تماشای شیراز را با سر زدن به آرامگاه‌های مشاهیرش آغاز می‌کنیم؛ یعنی نقطه پیوند تاریخ، ادبیات و شاهکارهای معمارانه.

حافظیه، آرامگاه حافظ

حافظیه شیراز از جاهای دیدنی معروف شیراز

حافظیه شیراز باغ بزرگ و دلربایی‌ست که مزار شاعر بزرگ ایرانی، حافظ شیرازی را در خود جای داده‌است. تجربه رویارویی با این مکان که ارزش‌های فرهنگی و ادبی نسل‌های زیادی را به دوش می‌کشد، دلگرم‌کننده، افتخارآمیز و درعین‌حال اندازه مفرح است.

در بازدید از حافظیه بعد از زیارت مزار لسان‌الغیب و تفأل به دیوان حافظ در پناه معماری باشکوه آرامگاه، می‌توانید در باغ باصفای مجموعه گردش کنید و از فروشگاه‌های فرهنگی، کتاب و سوغاتی تهیه کنید. اگر دوست دارید درباره فراز‌وفرودهای تاریخی این مکان بیشتر بدانید و با گوشه‌گوشه‌اش آشنا شوید، مقاله حافظیه شیراز را ازدست ندهید!

📌 آدرس: خیابان حافظیه، بین چهارراه ادبیات و چهارراه حافظیه، روبه‌روی ورزشگاه حافظیه

🎫 هزینه بازدید: 30هزار تومان

سعدیه، آرامگاه سعدی

سعدیه از جاهای دیدنی و معروف شیراز

سعدیه شیراز که امروز باغ و آرامگاه بزرگ و باشکوهی است، روزگاری خانقاه (در لغت به‌معنی محل زندگی و فعالیت صوفیان) سعدی بوده‌است. آرامگاه از یک تالار اصلی که مقبره شیخ اجل را در خود جای داده، یک رواق در امتداد ضلع غربی تالار و یک اتاق کوچک در انتهای رواق تشکیل شده‌است. این اتاق، محل دفن شاعر برجسته معاصر، شوریده شیرازی‌ست که ارادت بسیاری به شیخ اجل داشته‌است.

در شمال غربی آرامگاه، 28 پله وجود دارد که بازدیدکنندگان را به حوض ماهی هدایت می‌کنند. افسانه‌های شنیدنی بسیاری درباره این حوض وجود دارد که مشهورترین‌شان رسم انداختن سکه به درون آب برای برآورده‌شدن آرزوهاست. این رسم، درواقع آیینی مذهبی است که ریشه در باورهای زرتشتی ایرانیان دارد. آب برای زرتشتیان عنصر مقدسی به‌شمار می‌رفته و انداختن سکه درون آن، نذر به درگاه الهه آب، «میترا»، بوده‌است. 

در مقاله آرامگاه سعدی، جزئیات بیشتری درباره این مکان دیدنی و حوض معروف آن بخوانید.

📌 آدرس: انتهای بولوار بوستان، بالاتر از باغ دلگشا

🎫 هزینه بازدید: 30هزار تومان

آرامگاه سیبویه، نگین محله سنگ‌ سیاه

آرامگاه «سیبویه» در شیراز که ساختمانی آجری است با معماری ساده و چند درخت کاج جلوی آن.

بعد از ملاقات با حافظ و سعدی نوبت به دانشمندی می‌رسد که در دل بافت تاریخی شهر، محله سنگ سیاه، دفن شده‌است و علی‌رغم شهرت عالم‌گیرش، بسیاری از مسافران شیراز او را نمی‌شناسند؛ «سیبویه شیرازی»، زبان‌شناس، فیلسوف و بنیان‌گذار صرف‌ونحو در زبان عربی. در این آرامگاه ساده و بی‌تکلف که مزین به کاشی‌کاری خراسانی است، سنگ قبری سیاه‌رنگْ مزار سیبویه را پوشانده‌ که دلیل نام‌گذاری محله به «سنگ سیاه» است. 

گذر تاریخی سنگ‌ سیاه، پر است از خانه‌های تاریخی، کوچه‌پس‌کوچه‌های تنگ و جذاب و چند کلیسا و مقبره. هم‌چنین این گذر از سمت سر دزک، لوکیشن فیلم «داش‌آکل» ساخته مسعود کیمیایی بوده‌است؛ موقعیتی خاطره‌انگیز برای فیلم‌بازها.

📌 آدرس: دروازه کازرون، محله سنگ‌سیاه

🎫 هزینه بازدید: رایگان

باغ‌های شیراز

بعد از تفرج در آرامگاه‌های بزرگان، می‌رویم سراغ باغ‌های شیراز که با گشاده‌دستیِ تمام، فضایی برای آسودگی، تنفس هوای تمیز و تماشای زیبایی دراختیارتان قرار می‌دهند.

باغ عفیف‌آباد، کهن‌سال تماشایی

باغ عفیف‌آباد شیراز شامل عمارتی تاریخی است مزین به طاقی کاشی‌کاری‌شده، چندین ستون و یک حوض دارای فواره در جلوی آن.

عفیف‌آباد یا گلشن، باغی دلباز است که در محوطه 127هزار مترمربعی‌اش، یک عمارت دوطبقه، حمامی قدیمی، یک قهوه‌خانه سنتی و موزه‌ای نظامی را جاداده‌است. قدمت باغ به دوران زمام‌داری صفویان می‌رسد. البته عفیف‌آبادی که ما امروز می‌شناسیم، درواقع باغی است که در زمان قاجار روی ویرانه‌های به‌جامانده از باغ عهد صفوی ساخته شده‌است. 

در باغ عفیف‌آباد شیراز، هوایی مطبوع و آکنده از عطر گل، سرستون‌های الهام‌گرفته از تخت‌جمشید، کاشی‌کاری‌های کم‌نظیر، تفنگ پادشاهانی مثل مظفرالدین‌شاه، فتحعلی‌شاه و رضاشاه و یادگارهای تاریخی بسیاری، از شما استقبال می‌کنند.

📌 آدرس: خیابان عفیف‌آباد، انتهای پیاده‌راه قوام‌الدین

🎫 هزینه بازدید: 20هزار تومان

باغ ارم، موزه گیاه‌شناسی

باغ ارم از جاهای دیدنی معروف شیراز

بین باغ‌های فراوان شیراز، ارم بی‌اغراق شگفت‌انگیزترین و دل‌رباترین است که قدمتش به قرن دهم و یازدهم هجری می‌رسد. تنوع گیاهی باغ ارم به‌قدری زیاد است که درحال‌حاضر تحت عنوان «موزه گیاه‌شناسی» زیر نظر دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز قرار دارد. باغ ارم به‌صورت پله‌پله ساخته شده‌است و در بالاترین قسمتش، عمارتی سفید -از آن عمارت‌ها که فقط در نقاشی‌های خیالی می‌بینیم- خودنمایی می‌کند. جالب است بدانید که سازنده این عمارت زیبا و مسجد نصیرالملک، یک نفر است.

در طبقه همکف این عمارت، «موزه سنگ و گوهر دریای نور» قرار دارد؛ مجموعه ارزشمندی از انواع سنگ‌های کمیاب که از سراسر ایران و دنیا جمع‌آوری شده‌اند. علاوه‌بر تماشای این سنگ‌ها، می‌توانید از گالری دست‌سازه‌های موزه، زیورآلاتی مزین به سنگ‌های قیمتی خریداری کنید. اگر عاشق گل‌وگیاه هستید و تماشای گونه‌های کمیاب گیاهی و سنگی به وجدتان می‌آورد، در لیست جاهای دیدنی معروف شیراز، بازدید از باغ ارم را در آن بالای‌بالا یادداشت کنید.

📌 آدرس: منطقه 1، بولوار ارم، میدان دانشجو

🎫 هزینه بازدید: 30هزار تومان

باغ دلگشا، نمونه اعلای باغ ایرانی

باغ دلگشای شیراز، درختان نخل، حوضی در وسط و عمارتی در انتهای باغ دیده می‌شود.

دلگشا، باغی است به‌وسعت 6هکتار که طبق روایات تاریخی به سه دوره ساسانیان، صفویان و قاجاریه تعلق دارد. باغ دلگشا را نمونه اعلای باغ ایرانی می‌‌نامند که دلیلش معماری منحصربه‌فردش است؛ دیوارهای بلند باغ، جوی آبی که در آن جاری است و عمارت داخلش که به‌سبک کاخ‌های ساسانی ساخته شده‌است. این سه مشخصه یعنی محصور بودن، وجود آب و عمارت، ویژگی‌هایی است که در دنیا به‌اسم «باغ ایرانی» شناخته می‌شود.

وصف اردیبهشت‌های شیراز را حتما زیاد شنیده‌اید. درختان نارنج که سرتاسر باغ دلگشا را پوشانده‌اند و عطر مدهوش‌کننده‌ای که در بهار متصاعد می‌کنند، از دلایلی است که خیلی از مسافران بهاری شیراز را به این باغ رویایی می‌کشاند. مقاله باغ دلگشای شیراز را بخوانید تا دقیقا بدانید با چه حجمی از زیبایی روبه‌رو خواهیدشد.

📌 آدرس: بولوار دلگشا، خیابان نارنجستان

🎫 هزینه بازدید: 10هزار تومان

مسجدهای تاریخی شیراز

مسجدهای تاریخی شیراز، یادگارهایی باشکوه از دوران زندیه و قاجاریه‌اند که ارزش معمارانه و میراثی‌ آن‌ها به نقش و کارکرد مذهبی‌شان می‌چربد. معروف‌ترین این مسجدها را در ادامه می‌شناسید.

مسجد نصیرالمک، مسجد صورتی

مسجد نصیرالملک از جاهای دیدنی معروف شیراز

در لیست جاهای دیدنی معروف شیراز، نمی‌شود نامی از مسجد نصیرالملک نبرد. باغی هنرمندانه از گل‌های سرخ روی کاشی‌های آبی، نصیرالملک شیراز را به مسجد صورتی‌ شهره کرده‌است. به‌علاوه، پنجره‌های رنگی شبستان که در تقابل با نور خورشید، فضای رنگارنگ و خلسه‌آمیزی ایجاد می‌کنند، دل هر کسی را به‌سمت این مسجد شگفت‌انگیز می‌کشاند. حتی اگر طرفدار بناهای تاریخی نیستید، بازدید از این مسجد را که جزو 10 مسجد زیبا در سراسر دنیاست، ازدست ندهید.

بهترین زمان برای تماشای بازی رنگ‌ها در شبستان زیبای مسجد، نیمه دوم سال و در ساعات اولیه صبح بین 08:00 تا 11:00 است. داستان ساخت مسجد، زندگی‌نامه سازنده آن، جزئیات باشکوه معماری و جاهای دیدنی‌‌اش را در مقاله مسجد نصیرالملک شیراز بخوانید.

📌 آدرس: خیابان لطفعلی‌خان زند، انتهای کوچه لطفعلی‌خان 37، کوچه تاریخی نصیرالملک

🎫 هزینه بازدید: 10هزار تومان

مسجد مشیرالملک، شاهکار معماران قجر

صحن مسجد «مشیرالملک» شیراز که حوضی مستطیل‌شکل در وسط و شبستان‌های آجریِ کاشی‌کاری‌شده در دو طرف دارد.

مسجد مشیر، شاهکار معماری دوره قاجاریه است؛ گواهش هم سه شبستان شمالی، جنوبی و غربی که درغیاب وسایل سرمایشی و گرمایشی در آن روزگار، متناسب با شرایط آب‌وهوایی ساخته شده‌اند. شبستان شمالی، به‌دلیل نداشتن پنجره و ارتفاع حدودا نیم‌متری از سطح زمین، مناسب فصل سرما بوده‌است. شبستان جنوبی، برعکس چندین در و پنجره دارد تا هوای مطبوع بهاری را به داخل راه بدهد. شبستان غربی هم با سقف و دیواره‌های دولایه‌اش که جلوی تابش بیش‌ازحد خورشید را می‌گیرد، مخصوص تابستان‌ها بوده‌است. 

ساعت تاریخی که سردر طاق غربی خودنمایی می‌کند و ظرف و ظروفی که از دوره قاجار تا امروز بخش مهمی از برگزاری مراسمات مذهبی بوده‌اند، از دیگر دیدنی‌های این مسجد است.

📌 آدرس: محله سنگ سیاه، خیابان قاآنی، کوی دربند مشیر

🎫 هزینه بازدید: رایگان

مسجد عتیق، عبادتگاه حافظ شیرازی

صحن مسجد «عتیق» شیراز که سازه‌ای مکعبی‌اش و آجری در وسط دارد و پشت آن شبستان قرار گرفته‌است.

مسجد جامع عتیق که بازمانده‌ایست از دوره صفاریان، طبق اسناد تاریخی روی بنای یک آتشکده ساخته شده‌است. غیر از معماری چشم‌گیر، آن‌چه این مسجد را از سایر مساجد تاریخی شیراز متمایز می‌کند، قصه‌ها و افسانه‌های پیرامونش است. مثلا باوری وجود دارد مبنی‌بر این‌که عصای حضرت موسی در بخش خدای‌خانه مسجد پنهان است. طبق بعضی از روایات، مسجد عتیق، عبادتگاه و کنج خلوت حضرت حافظ بوده‌است. داستان‌هایی هم شنیده می‌شود درباره مرکب حضرت محمد (ص) که حرکتش هنگام عروج پیامبر را از محل دیوار «ندبه» این مسجد می‌دانند.

📌 آدرس: مرکزشهر، ضلع شرقی حرم شاهچراغ

🎫 هزینه بازدید: رایگان

خانه‌های تاریخی شیراز

هیچ تصوری از زندگی در عمارت‌های قدیمی دارید؟ خانه‌های درندشتی که با هشتی و پنج‌دری و ارسی‌های رنگارنگ، درقیاس با واحدهای آپارتمانی امروزی، انگار خیلی «خانه‌تر» هستند. در ادامه، دو تا از معروف‌‎ترین خانه‌های جان‌دار شیراز را ببینید و در مقاله خانه‌ های تاریخی شیراز، با لیست کامل این خانه‌ها آشنا شوید.

خانه زینت‌الملوک، عمارت اشرافی قوام‌ها

باغ نارنجستان از جاهای دیدنی معروف شیراز

عمارتی اشرافی، محصور در باغی از درختان نارنج؛ این توصیف یکی از زیباترین خانه‌های دیدنی شیراز است که به‌اسم خانه قوام‌الملک یا باغ نارنجستان شناخته می‌شود. المان‌های معماری دوران قاجار در این خانه، اوج هنر دوران خود را به نمایش گذاشته‌اند؛ از سقف‌های نقاشی‌شده گرفته تا آینه‌کاری‌های ایوان و تالار آینه، گچ‌کاری‌ها، منبت‌کاری‌ها، حجاری‌ها و ارسی‌های بی‌نظیر آن. 

به فاصله یک کوچه از باغ، خانه «زینت‌الملک قوامی» وجود دارد. درواقع عمارت بزرگ و باشکوه باغ نارنجستان، «بیرونیِ» مجموعه قوام بوده و خانه‌ زینت‌الملک، «اندرونی» این مجموعه محسوب می‌شده‌است. دو عمارت درحال‌حاضر به موزه تبدیل شده‌اند و می‌توانید هم‌زمان از تماشای معماری چشمگیر خانه‌ها و اشیا تاریخی لذت ببرید. البته موزه خانه زینت‌الملک، مختص اشیا تاریخی نیست بلکه موزه بسیار متفاوتی از مجسمه‌های مومی بزرگان فارس است که در زیرزمین خانه برپاست. 

📌 آدرس: بولوار زینبیه، خیابان لطفعلی‌خان زند، نرسیده به خیابان روزبهان

🎫 هزینه بازدید: 30هزار تومان

خانه فروغ‌الملک، عمارت شاهانه و موزه هنری

خانه «فروغ‌الملک» یا موزه هنر مشکین‌فام شیراز؛ عمارتی قاجاری است با پنجره‌های رنگی که یک طرف آن تابلوهای نقاشی و ویترین‌های چوبی شامل آثار تجسمی قرار دارد.

فروغ‌الملک، یک خانه اعیانی سه‌طبقه است متعلق به اواخر دوره قاجار که حالا با تغییر کاربری، به موزه هنرهای تجسمی تبدیل شده‌است؛ موزه هنر مشکین‌فام. در خانه فروغ‌الملک، ضمن حظ بردن از معماری چشم‌گیر بنا و سرک کشیدن در اندرونی، بیرونی، شاه‌نشین، پاسدارخانه و... می‌توانید از آثار هنرمندان فارس در حوزه‌های عکاسی، نقاشی، خوش‌نویسی، تابلوهای حجاری و... را ببینید و کیف کنید.

📌 آدرس: بولوار آیت‌الله دستغیب، محله سنگ سیاه، پشت امام‌زاده بی‌بی دختران

🎫 هزینه بازدید: 10هزار تومان

مجموعه وکیل، یادگار باشکوه زندیه

ارگ کریم خان از جاهای دیدنی و معروف شیراز

اگر بگوییم شکوفاترین دوره شیراز، در دوران کریم‌خان زند بوده‌است، بیراه نگفته‌ایم. آثار باشکوهی که از این دوره تاریخی در شیراز به‌ جا مانده، سند محکمی در تأیید این ادعاست. این آثار همگی در یک محدوده قرار گرفته‌اند و می‌توانید با پای پیاده به دیدن همه‌شان بروید. کریم‌خان زند، بنیان‌گذار سلسله زندیه که لقب وکیل‌الرعایا را به‌جای عنوان شاه برای خود برگزید، میراث ماندگاری از خود به‌جاگذاشت:

راهنمای گشت‌وگذار در مجموعه وکیل شیراز

📍 پیشنهاد می‌کنیم وکیل‌گردی را از بازار زیبای وکیل (موقعیت روی نقشه) شروع کنید، بازارگردی را در انتهای راسته شمشیرگرها تمام کنید تا بتوانید بلافاصله سراغ بازدید از مسجد و حمام وکیل بروید. بعد از آن می‌توانید فقط با چند قدم از یکی از جالب‌ترین جاهای دیدنی معروف شیراز دیدن کنید. 

📍 حمام وکیل شیراز که با معماری هوشمندانه و تزئینات بسیار زیبایی ساخته شده، اکنون موزه‌ای از مجسمه‌های مومی‌ است که فرهنگ و تاریخ زندیه را به‌نمایش گذاشته‌اند. بعضی از این مجسمه‌ها صداگذاری شده‌اند و بعضی هم مراسماتی را که در گذشته در این حمام‌ها برگزار می‌شده، ازجمله جشن حمام زایمان درمعرض تماشا قرار داده‌اند.

📍 اگر مسیرتان را به‌سمت خیابان طالقانی ادامه دهید، می‌توانید از آب انبار وکیل شیراز دیدن کنید. این بنای تاریخی روزگاری فقط یک مخزن آب شهری بود اما امروز یادگاری از دوران باشکوه زندیه است که در آن موزه آب شیراز برپاست. تقاطع خیابان زند و طالقانی را به‌سمت میدان شهدا ادامه دهید تا به عمارت دیوان‌خانه (دفتر امور حکومتی)، باغ نظر و درنهایت ارگ کریم‌خان برسید. 

📍 باغ نظر شیراز، یک عمارت کلاه‌فرنگی بسیار دیدنی دارد که مقبره کریم‌خان در آن قرار گرفته‌است. این باغ از دوران پهلوی به موزه پارس شیراز تبدیل شده و میزبان آثار تاریخی بسیار ارزشمندی‌، ازجمله قرآن هفده‌من، قرآن معروف دروازه قرآن، است. 

📍 دربین تمام این آثار شکوهمند، ارگ کریم‌خان که روزگاری محل زندگی و سلطنت کریم‌خان بوده، یکی از اصلی‌ترین مقاصد گردشگری شیراز است. این ارگ به‌‎خصوص برای کسانی که به زندگی شبانه علاقه‌مندند، یکی از سرزنده‌ترین و مفرح‌ترین نقاط شهر است. فالوده شیرازی‌های نزدیک ارگ هم بسیار معروف هستند.

دروازه قرآن، سمبل شیراز

دروازه قرآن شیراز از جاهای دیدنی معروف شیراز

معمولا گردشگران شیراز راه خود را برای بازدید از دروازه قرآن کج نمی‌کنند و اگر اتفاقی گذرشان به این بنای تاریخی بخورد، فقط برای بازدید کوتاهی از آن توقف می‌کنند. بااین‌وجود، دروازه قرآن به عنوان سمبلی از شیراز به جهانیان معرفی می‌شود. 

جالب است بدانید تا سال 1365 تنها راه ورودی به شیراز از شمال کشور، از زیر این دروازه می‌گذشت تا این‌که با خیابان‌کشی‌ها، به کناری رفت و دیگر هیچ مسافری، «سفر به سلامتـ»ـش را از زیر این دروازه تاریخی نشنید. ماجرای جذاب این بنای تاریخی را که تنها بازمانده از شش دروازه قدیم شیراز است و داستان قرآن هفده‌منی را که بالای آن نگه‌داری می‌شد، در مقاله دروازه قرآن شیراز بخوانید.

📌 آدرس: ورودی شیراز از سمت آزادراه شیراز-مرودشت، حاشیه کوه باباکوهی، جنب پارک خواجو کرمانی

🎫 هزینه بازدید: رایگان

حرم شاهچراغ، آستان مقدس برادران امام رضا

حرم شاهچراغ از جاهای دیدنی معروف شیراز

اگر به‌دنبال کمی آرامش و سبکی روح می‌گردید، فرصت زیارت از آستان شاهچراغ را ازدست ندهید؛ بارگاه مقدس برادر امام رضا (ع) که به دستور مأمون در سفر به طوس برای پیوستن به برادر بزرگوارش، به شهادت رسید. حرم شاهچراغ در گذشته فقط ضریح احمدبن‌موسی (ع) را در خود جای داده‌بود اما در طرح جدید آستان، ضریح محمدبن‌موسی (ع)، برادر دیگر ایشان هم به صحن شاهچراغ اضافه شد. علاوه‌بر زیارت قبور پاک این امام‌زادگان، می‌توانید از موزه تماشایی آستان هم دیدن کنید و به تماشای نسخ خطی قرآن و آثار تاریخی و باستانی بنشینید.

وجه تسمیه «شاهچراغ»، داستان بسیار جالبی دارد. طبق روایتی که از «علی‌اکبر تشید» در «کتاب قیام سادات علوی» نقل شده‌است، قبر ایشان تا زمان دیلمیان زیر تپه بزرگی پنهان شده‌بود. پیرزنی از سادات که در نزدیکی این تپه زندگی می‌کرد، هر جمعه شب، چراغی روشن بر بالای این تپه می‌دید اما منشأ آن را پیدا نمی‌کرد. پیرزن داستان عجیبش را برای «عضدالدوله دیلمی» که در آن زمان بر ایران و عراق حکومت داشت، نقل کرد. 

عضدالدوله شبی در خانه پیرزن خوابید تا از نزدیک شاهد ماجرا باشد. نزدیک صبح، پیرزن با دیدن چراغی که روشن‌تر از هر وقتی می‌درخشید، فریاد زد «شاه، چراغ!» طنین این فریاد بیش از 800سال است که در تاریخ تکرار می‌شود و دل هر زائری را که به شیراز پا می‌گذارد، به‌سمت خود می‌کشاند.

آن‌چه خواندید، فقط گوشه‌ای از خواندنی‌ها و دیدنی‌های شاهچراغ بود. اطلاعات کامل درباره این حرم، نحوه دسترسی به آن، تاریخچه و جاهای دیدنی‌اش را در مقاله حرم شاهچراغ شیراز در اختیارتان گذاشته‌ایم.

📌 آدرس: خیابان حضرتی، خیابان 9 دی

سخن آخر

اگر قصد سفر دوستانه یا خانوادگی دارید و هنوز مقصد خود را انتخاب نکردید، بی‌معطلی شیراز را به گزینه‌های روی میز اضافه کنید. این شهر آن‌قدر جای دیدنیِ تاریخی و تفریحی و امکانات گردشگری دارد که امکان ندارد به کسی با هر سلیقه‌ای خوش نگذرد. در مقاله حاضر، فهرستی 13تایی از بهترین و پرطرفدارترین جاهای دیدنی شیراز را برای‌تان آماده کرده‌ایم که می‌تواند راهنمای خوبی برای سفرتان به پایتخت زیبا و تماشایی فارس باشد. 

برای اطلاعات بیشتر درباره سفر به شیراز، با شماره تلفن 1548 تماس بگیرید. کارشناسان یوتراوز در تمام ساعات شبانه‌روز، آماده پاسخ‌گویی به سوالات شما هستند. 


سوالات متداول

بهترین جاذبه‌های گردشگری شیراز کجاست؟

حافظیه سعدیه، آرامگاه سیبویه، باغ عفیف‌آباد، باغ ارم، باغ دلگشا، مسجد نصیرالملک، مسجد مشیر، مسجد عتیق، خانه زینت‌الملوک، خانه فروغ‌الملک، مجموعه وکیل و حرم شاهچراغ، محبوب‌ترین جاذبه‌های گردشگری شیراز هستند.

مکان‌های تاریخی شیراز کجاست؟

تقریبا تمام جاهای دیدنی شیراز، آثاری هستند که از دوره‌های تاریخی مختلف مثل صفاریان، صفویان، قاجاریه و زندیه به‌جامانده‌اند. خانه‌ها، باغ‌ها و مسجدهای قدیمی شیراز، معروف‌ترین یادگارهای تاریخی این شهرند.

نوشته های مشابه
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز