آموزش خواندن بلیط هواپیما
- ...
- ...
- تعداد کلمات
خواندن بلیط هواپیما میتواند اطلاعات خوب و مفیدی درباره سفر هوایی که پیشرو دارید به شما بدهد. در این مقاله معانی اصطلاحات و کلماتی که روی بلیط هواپیما درج میشود را برایتان شرح میدهیم. اگر این مقاله را با دقت بخوانید، بدون شک پرواز بعدیتان متفاوتتر از قبل خواهد بود.
آموزش خواندن بلیط هواپیما از دانستنیهای لازم برای پرواز با انواع هواپیماست. وقتی برای خرید بلیط ارزان هواپیما به سایتهای فروش خدمات گردشگری سر میزنید، شاید مهمترین نکته در ذهنتان زمان پرواز و قیمت بلیط باشد. در صورتی که شما میتوانید با کسب دانش قبلی درباره بعضی فاکتورهای مهم در یک سفر هوایی، مثل شناخت انواع هواپیما و انتخاب بهترین نوع آن، آموختن نکاتی درباره غذا در هواپیما و خواب راحت در هواپیما و شناختن کلاس نرخی هواپیما و آشنا شدن با خدمات آنها، حتی در طول مسیر رسیدن به مقصد هم یک تفریح عالی و آرامشبخش را تجربه کنید. نام این تفریح عالی، سفر با هواپیما با امکانات دلخواه شماست!
شاید بپرسید آموزش خواندن بلیط هواپیما، برای اینکه یک سفر آرام و بی دردسر داشته باشید چه کمکی به شما میکند؟ پاسخ این است که شما میتوانید با خواندن اطلاعاتی که روی بلیط درج شده، و مقایسه آن با مشخصات فردی و سلایق خود، هم از اشتباهات احتمالی جلوگیری کنید و هم مطمئن شوید که همهچیز درست پیش میرود. در این مقاله سعی داریم تا معانی مهمترین مواردی که در بلیط هواپیما ممکن است ببینید را برایتان شرح دهیم. پس تا انتها همراه مجله گردشگری یومگ باشید.
فهرستی از راهنمای خواندن بلیط هواپیما که در این مقاله میخوانید:
- نحوه خواندن بلیط هواپیما بر اساس سن و جنسیت
- مشخصات مسافر در بلیط هواپیما
- اطلاعات بلیط هواپیما
- اطلاعات پرواز در بلیط هواپیما
نحوه خواندن بلیط هواپیما بر اساس سن و جنسیت
قبل از این که به سراغ آموزش خواندن بلیط هواپیما و اطلاعاتی که میتوان از طریق بلیط هواپیما به دست آورد برویم، به یک نکته مهم اشاره میکنیم؛ گروههای سنی و جنسیتی در هواپیما.
میدانیم که در زبان انگلیسی برای معرفی یک آقای بزرگسال از MR و یک خانم بزرگسال از MRS استفاده میشود. اما تکلیف بچهها و خردسالان چیست؟ روی بلیط هواپیما مسافران کودک با کد CHD و مسافران نوزاد با کد INF معرفی میشوند.
مشخصات مسافر در بلیط هواپیما
در بلیطهای مختلفی که شرکتهای فروش بلیط هواپیما صادر میکنند، ممکن است جای نوشتن اطلاعات تغییر کند. یعنی محل خاصی برای قرار گرفتن اطلاعات تعیین نشده است و اینکه مثلا اطلاعات پرواز در سمت چپ باشد و اطلاعات مسافر در سمت راست کاملا به سلیقه و نظر طراحان آن بلیط بستگی دارد. روی هر بلیط مشخصات مسافر از آن چیزهایی است که حتما باید نوشته شود. نام، نام خانوادگی در بلیط سفرهای داخلی و Name یا Passenger در بلیط سفرهای خارجی، قسمتی است که اسم و فامیل مسافر در آن نوشته میشود. خیلی مهم است که نام و نام خانوادگی خو را روی بلیط چک کنید تا مطمئن شوید اشتباهی پیش نیامده و صندلیای با نام شما در هواپیما برایتان درنظر گرفته شده است. فراموش نکنید که قسمت کدملی یا ID Card را هم چک کنید.
اطلاعات بلیط هواپیما
در تمام بلیطهای هواپیما حتما قسمتی را خواهید دید که مشخصههای هواپیما و ایرلاین را به شما معرفی میکند. در این قسمت با اصطلاحات زیر رو به رو خواهید شد:
ایرلاین (Airline):
هواپیمایی که قرار است سوار شوید مربوط به کدام ایرلاین است؟ در این قسمت میتوانید بخوانید. مثلا: ایرلاین ماهان، ایران ایر، معراج یا شرکتهای خارجی مانند ترکیش و پگاسوس و ...
مدل هواپیما (Airplane Model):
ممکن است بگویید دانستن مدل هواپیما چه اهمیتی دارد! اگر این سوال به ذهنتان رسیده، احتمالا آشنایی با انواع هواپیما ندارید! هواپیماها انواع مختلفی دارند و هرکدام خصوصیت مخصوص به خود را دارند. به عنوان مثال قطعا از اینکه هواپیمایی که سوار میشوید از امنترین هواپیماهای جهان است خوشحال میشوید. پس به این قسمت در بلیط هواپیما دقت کنید.
کلاس کابین (Cabin Class):
در کلاسهای مختلف پروازی خدمات متفاوتی به مسافر ارائه میدهند. کلاس نرخی و کلاس پروازی شما روی بلیطتان قید شده است.
بار مجاز (Allowed Loggage):
با توجه به کلاس پروازی که انتخاب میکنید میزان بار مجاز برای شما متفاوت است. مثلا در درجه فرست کلاس میزان بار مجاز بیشتر است.
شماره بلیط (Ticket NO):
یک عدد چند رقمی که مختص صاحب بلیط است. شماره بلیط برای هر نفر بهصورت جداگانه صادر میشود.
شماره مرجع (PNR):
شماره مرجع یا PNR که مخفف Passenger Name Record است، نشاندهنده نوعی دستهبندی برای هر ایرلاین است. فرض کنید یک نفر برای خود و چند نفر از همراهانش بلیط رزرو میکند. در این حالت شماره مرجع برای تمام بلیطهایی که توسط این شخص خریداری شده است.
شماره پرواز (Flight Number):
شماره پرواز از عددهای مهم روی بلیطتان است. زمانی که میخواهید گیت چکینگ پروازتان را پیدا کنید و بارتان را تحویل دهید، ممکن است بیش از یک گیت برای مقصدی که شما قصد سفر به آن را دارید وجود داشته باشد. اینجاست که به از روی شماره پرواز که روی بلیط درج شده است میتوانید گیت چکینگ پرواز خود را پیدا کنید.
قیمت (Price):
در این قسمت میزان هزینهای که برای تهیه بلیط پرداخت کردهاید را مشاهده میکنید. ممکن است برخی ایرلاینها از کلمه Payment بهجای Price استفاده کنند.
مالیات (Tax):
اگر این مورد روی بلیط شما نوشته شده بود، یعنی اینکه فرودگاه مالیات دارد و عددی که میخوانید میزان مالیات را نشان میدهد.
وضعیت (Statuse):
دقت داشته باشید که روی بلیط هواپیما باید وضعیت «OK» گزارش شده باشد. در غیر اینصورت حتما علت را جویا شوید.
اطلاعات پرواز در بلیط هواپیما
آشنا شدن با این اسامی و دانستن معنی هر کدام به شما کمک میکند تا پروازی بهتر و با کیفیتتر را تجربه کنید. برای اینکه قبل از پرواز بدانید محل صندلی شما کجاست و ساعت پروازتان کی است در ادامه همراه ما باشید. اطلاعات زیر مشخصاتی است که معمولا در قسمت اطلاعات پروازها قید میشود.
- مبدا و مقصد: روی بلیط هواپیما معمولا مبدا با (From) و مقصد با (To) نشان داده میشود.
- ساعت پرواز: (Flight Time) ساعت پرواز را در این قسمت ببینید و فراموش نکنید که حداقل یک ساعت قبل از ساعت پرواز در فرودگاه حضور داشته باشید. جالب است بدانید که عموما زمان روی بلیطهای هواپیما در قالب HHMM نوشته میشود. (HH: ساعت با صفر مقدم 00 تا23 و MM: دقیقه با صفر مقدم 0 تا 59).
- تاریخ پرواز: (Flight Date) در این قسمت تاریخ روز پرواز را میبینید. (معمولا روز پرواز روی بلیط با تاریخ میلادی و بصورت ترجمه شده با تاریخ شمسی نوشته میشود).
- ساعت رسیدن :(Arrival Time) همانطور که حدس زدهاید، در این قسمت زمان رسیدن هواپیما به مقصد نوشته می شود.
- فرودگاه مقصد (Arrival Airport): اگر میخواهید بدانید پرواز شما در کدام فرودگاه به زمین مینشیند، در این قسمت نام آن قید میشود. (در بعضی بلیطها نام فرودگاه مبدا یا Departure Airport هم قید میشود).
همانطور که در ابتدای این مطلب اشاره کردیم، عناوین و موارد مهمی که اکثرا روی تمام بلیطهای هواپیما قید میشوند را برای شما عزیزان توضیح دادیم. از شما خوانندگان فهیم یومگ میخواهیم اگر در خواندن بلیط هواپیما ابهامی داشتید یا مواردی را مشاهده کردید که در توضیحات بالا جا افتاده بود، حتما آن را از طریق ثبت دیدگاه با ما در میان بگذارید.