غذا در هواپیما
- ...
- ...
- تعداد کلمات
غذا در هواپیما یکی از جذابترین گزینههاست. مخصوصا برای پرواز اولیها یا کسانی که فقط عکس غذاهای خوشرنگ و لعاب هواپیما را دیدهاند. جالب است بدانید که غذا در هواپیما با غذایی که از رستوران میگیرید کاملا فرق دارد! میپرسید چرا؟ پس خواندن مقاله زیر را از دست ندهید!
غذا در انواع هواپیما چگونه آماده میشود؟ آیا در هواپیماها رستوران و آشپزخانه وجود دارد؟ چرا طعم غذا در هواپیما با غذاهای عادی فرق دارد؟ سرو غذا در هواپیما چگونه انجام میشود؟ پاسخ تمام این سوالات و دهها نکته جالب دیگر را در مقالهای که میخوانید گنجاندهایم تا از این به بعد نگاه دقیقتر و درستتری به غذا در هواپیما داشته باشید.
لیستی از آنچه درباره غذا در هواپیما میخوانید:
- آمادهسازی غذا در هواپیما
- مزه غذا در هواپیما
- سرو غذا در هواپیما
- بردن غذا در هواپیما
- زمان سرو غذا در هواپیما
- نکات تکمیلی درباره غذا در هواپیما
آمادهسازی غذا در هواپیما
غذایی که در هواپیما سرو میشود طعم و مزه جدیدی برایتان خواهد داشت. یا بهتر بگوییم توقع تجربه غذاهای خیلی خوشمزه و لذیذ را در هواپیما نداشته باشید! البته این به این معنی نیست که قرار است یک غذای بیکیفیت را تجربه کنید؛ اما به دلیل شرایط خاص پرواز طبیعی است که یکسری تغییرات در نحوه سرو و پخت غذا صورت بگیرد.
معمولا 0 تا 100 فرایند طبخ و آمادهسازی غذایی که در هواپیما سرو میشود روی هوا انجام نمیگیرد! برای مثال گوشت قرمز تا 30 درصد و گوشت مرغ تا 60 درصد مراحل پخت خود را روی زمین و در آشپزخانههای بزرگ صنعتی میگذراند. بعد فریز میشوند و بقیه مراحل پخت و آمادهشدن برای سرو را در داخل هواپیما میگذرانند. همین موضوع باعث میشود تا غذایی که در هواپیما سرو میشود تر و تازه نباشد. به علت مسائل ایمنی، فقط فرهای حرارتی برای آمادهسازی غذا در دسترس مهمانداران هواپیما قرار دارند.
مزه غذا در هواپیما
در سفرهای هوایی عواملی وجود دارد که روی طعم و مزه غذا در هواپیما تاثیر میگذارند. این عوامل را با هم بررسی میکنیم:
شرایط خاص پرواز
یکی از مهمترین عواملی که باعث میشود غذاها در هواپیما مزه ایدهآلی نداشته باشند، شرایط پرواز است. معمولا در ارتفاعات بیش از 30 هزار فوتی، کمکم حس بویایی، چشایی و حتی شنوایی تغییر میکند. رطوبت هوا کم میشود و مخاط شما خشک میشود. بدیهیست که حس چشایی و بویایی ضعیف شده و مزه غذاها براحتی قبل، قابل تشخیص نخواهد بود. عامل دیگر صداها، تکانها و فشار هوای داخل کابین است.
فشار روانی و استرس
تجربه پرواز در آسمان همیشه برای بشر تجربه شیرینی بوده است. اما خیلی از ماها در طول مسیر تا رسیدن به مقصد استرس بالایی داریم. به سقوط هواپیما و خطرات و مشکلات احتمالی فکر میکنیم و این موضوع باعث میشود لذت کافی را از مسیر نبریم. بهتر است برای کنترل فشار و استرس در هواپیما چارهای بیندیشید. مثلا مقاله «خواب راحت در هواپیما» را بخوانید و با استفاده از راهکارهایی که در اختیار شما عزیزان قرار دادهایم، چند ساعتی را بدون استرس روی آسمان بخوابید! دارو و دمنوشهای آرامشبخش هم میتوانند کمک کننده باشند. استرس و فشار روانی که معمولا در پرواز به سراغ مسافران میآید، باعث کم شدن اشتها میشود. بیمزه بودن (کممزه بودن) غذای هواپیما هم مزید بر علت خواهد شد! فراموش نکنید که گرسنگی و غذا نخوردن در هواپیما ممکن است به ضررتان تمام شود. یکی از ضررهایی که غذا نخوردن در هواپیما و گرسنگی در ارتفاع با خود به همراه دارد، جت لگ یا پرواززدگی است.
کلاس پروازی
یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در مزه غذا در هواپیما، کلاس پروازی است که انتخاب کردهاید. صندلیهای هواپیما به سه قسمت اکونومی، بیزنس و فرست کلاس تقسسم میشود. در هر قسمت خدمات جداگانهای ارائه میشود. بهطور مثال کیفیت و مزه غذاها در قسمت فرست کلاس که عالیترین نوع از کلاسهای پروازی هواپیماست و قسمت شاهانه هر هواپیماییست، خیلی بالاتر از قسمت معمولی یا اکونومی است.
سرو غذا در هواپیما
سرو غذا در هواپیما اصول خاصی دارد. هرآنچه لازم است در اینباره بدانید را در این قسمت برایتان شرح خواهیم داد.
متناسب با فرهنگ و مذهب مسافر
همانطور که پیداست، ایرلاینهای سراسر دنیا برای جذب هرچه بیشتر مسافران، همواره در حال ارائه بهترین خدمات و بهروز رسانی تجهیزات خود هستند. در برخی کشورها مثل کشورهای اسلامی به دلیل اعتقادات فرهنگی و مذهبی، خوردن برخی غذاها و نوشیدنیها اصطلاحا حرام است. با وصف این حال، ایرلاینهایی که هواپیماهایشان در آسمان کشورهای اسلامی پرواز میکنند، لازم است چند وعده غذای حلال را در منوی غذایی خود قرار دهند یا نوشیدنیهای بدون الکل را جایگزین نوشیدنیهای الکلی کنند تا رفاه حال مسافران خود را از این جهت فراهم کنند.
ناگفته نماند که در این پروازها اگر مسافری غیر ایرانی نوشیدنی الکلی بخواهد، میتواند مستقیما از مهماندار درخواست کند تا در صورت امکان در اختیارش قرار گیرد. اما این موضوع در رابطه با ایرلاینهای کشورهای اسلامی مثل ایران، اصلا منعطف نیست! هواپیمایی که از ایرلاین ایرانی (یا اسلامی) به مقاصد خارجی سفر میکند ملزم به رعایت قوانین مبدا است. یعنی حتی در صورت درخواست مستقیم، نوشیدنی و غذاهای حرام در هواپیماهای این ایرلاینها سرو نخواهد شد.
متناسب با رژیم غذایی یا سن و سلیقه مسافر
اگر بیماری یا رژیم غذایی خاصی دارید لازم نیست نگران باشید. اگر دیابت دارید، گیاهخوار هستید یا مجبور به رعایت رژیم غذایی خاصی هستید میتوانید از یک روز قبل پرواز، در زمان خرید بلیط، ایرلاین مورد نظرتان را در جریان قرار دهید تا متناسب با نیاز و سلیقهتان در هواپیما پذیرایی شوید. همچنین اگر با کودک دلبندتان سفر میکنید و قرار است او را با یک وعده غذای هیجانانگیز سورپزایز کنید، براحتی میتوانید غذای کودک را انتخاب کنید و غذایی با تزیینات کودکانه تحویل بگیرید.
متناسب با کلاس پروازی
تقریبا میتوان گفت کلاس پروازی روی خدماتی که بهعنوان مسافر در سفرهای هوایی دریافت میکنید، تاثیر زیادی خواهد داشت. نحوه سرو غذا در هواپیما یکی از مشهودترین موارد این تاثیرات است. در کلاسهای پروازی فرست و بیزنس کلاس گاها شما میز ناهارخوری روی آسمان خواهید داشت! میزی که به دقت و با سلیقه چیده شده است و غذاهای رنگارنگی که از منوی انتخابی سفارش دادهاید، روی آن قرار گرفتهاند. معمولا ایرلاینها در قسمتهای معمولی و اکونومی کلاس منوی انتخابی ندارند و سرویس پذیراییشان ظروف یکبار مصرف پلاستیکیست.
بردن غذا در هواپیما
یکی از متداولترین سوالات مسافران سفرهای هوایی که آیا در صورت تمایل میتوانند غذا و خوراکی همراه خود به داخل کابین هواپیما ببرند؟ پاسخ مثبت است اما، به شرط اینکه نکاتی که درباره بردن غذا به داخل هواپیما مطرح است را، رعایت کنند. به عنوان مثال: همراه داشتن ساندویچ معمولا از نظر ایرلاینها مانعی ندارد. یا حتی همراه داشتن دمنوشها اگر شبیه چای کیسهای یا (Tea Bag) باشند.البته فراموش نکنید در خصوص میوههای هستهدار باید قوانین ورود به کشورها را رعایت کنید چون میوههای هستهدار جزو لیست ممنوعه در بعضی کشورها محسوب میشوند. پیشنهاد میکنیم قبل از خرید بلیط هواپیما خارجی از قوانین ورود به کشورها نیز مطلع شوید.
زمان سرو غذا در هواپیما
اگر به نوشتههای روی بلیط هواپیما خود دقت کنید در جایی از آن وعده غذایی که شما مهمان ایرلاین موردنظر هستید را خواهید دید. در هواپیما به جز سه وعده اصلی (صبحانه، ناهار، شام) میان وعده هم سرو میشود. معمولا وعدههای که بر اساس بازه زمانی در هواپیما سرو میشوند، عبارتند از: صبحانه، میان وعده صبح، ناهار، میان وعده عصر و شام. اینکه در هر وعده غذایی چه چیزهایی سرو میشود، کاملا بستگی به ایرلاینی دارد که انتخاب میکنید. معمولا هواپیماهایی که تجهیزات مورد نیاز را داشته باشند در وعده صبحانه قهوه یا چای داغ سرو میکنند در صورتی که اگر هواپیمایی این امکان را نداشته باشید از نوشیدنیهای سرد و آبمیوهها برای سرو صبحانه استفاده میکند.
نکات تکمیلی درباره غذا در هواپیما
- در صورت لغو پرواز یا تاخیر پرواز بیشتر از چند ساعت، تمام غذاهای هواپیما دور ریخته میشود.
- طبق قوانین، مهمانداران حق ندارند از غذا یا دسر باقیمانده از ظرف مسافر استفاده کنند.
- غذای خلبان هواپیما با غذای مسافران فرق دارد. این کار برای محکمکاری و جلوگیری از مسمومیت خلبان الزامیست.
- غذای خلبان با غذای کمک خلبان فرق دارد و این برای موارد مواجهه با مسمومیت است.
- اولین غذایی که در هواپیما سرو شد، یک ساندویچ و کمی میوه بود که در مسیر لندن به پاریس در سال 1919 در هواپیمایی هندلی پیج در اختیار مسافران قرار گرفت.
- تناسب وعده غذایی با مسیر پرواز، جلوگیری از فسادپذیری و امکان نگهداری و تهیه غذای تمام مسافران از فاکتورهای مهم خدمات پذیرایی ایرلاینهاست.
- هیچ آشپزخانه و آشپزی در هواپیما وجود ندارد. با وجود خطرآفرین بودن شعله مستقیم، همانطور که گفتیم غذاها فقط در هواپیما در فرهای حرارتی گرم و آماده سرو میشوند.