خیابان ناصر خسرو تهران
- ...
- ...
- تعداد کلمات
خیابان ناصر خسرو تهران از معروفترین و قدیمیترین خیابانهای پایتخت است. چرا این خیابان تا این حد معروف است که حتی غیر تهرانیها هم آن را میشناسند؟ دلیل محبوبیت خیابان ناصر خسرو، اماکن و مراکز معروف این خیابان و دهها نکته خواندنی دیگر مطالبی است که در این مقاله میخوانید:
خیابان ناصر خسرو از مسیرهای پیاده گردشگری تجاری و از جاهای دیدنی تهران است. معمولا در شهرها و کشورهای مختلف دنیا یک سری مکانها و جاذبهها وجود دارند که معرف آن شهر یا کشور هستند. درست است که امروزه ما تهران را با میدان آزادی و برج میلاد میشناسیم اما اگر پای محلهها و خیابانهای معروف تهران درمیان باشد، خیابان ناصر خسرو، میدان ولیعصر و لالهزار حرف اول را میزنند. حیف است به تهران سفر کنید و گشتی در این خیابانها نزنید. در این مقاله فعلا به سراغ خیابان زیبا و سرگرمکننده ناصر خسرو تهران میرویم. تا انتها همراه مجله گردشگری یومگ باشید.
فهرستی از آنچه درباره خیابان ناصر خسرو تهران خواهید خواند:
- خیابان ناصر خسرو تهران کجاست؟
- از تاریخچه خیابان ناصر خسرو تهران چه میدانید؟
- گشتی در خیابان ناصر خسرو تهران
- در هتلهای خیابان ناصر خسرو یک اقامت عالی را تجربه کنید
خیابان ناصر خسرو تهران کجاست؟
- آدرس: خیابان ناصر خسرو تهران یک مسیر پرتردد است که از میدان امام خمینی آغاز و تا خیابان پانزده خرداد ادامه دارد.
خیابان ناصر خسرو کدام منطقه تهران است؟
این خیابان در منطقه 12 تهران واقع شده است.
خیابان ناصر خسرو تهران روی نقشه:
از تاریخچه خیابان ناصر خسرو تهران چه میدانید؟
احداث خیابان ناصر خسرو تهران به سال 1285 برمیگردد. همانطور که اشاره کردیم خیابان ناصرخسرو از اولین خیابانهای شهر تهران است. این خیابان در زمان ناصرالدین شاه قاجار احداث شد و به همین دلیل نام آن را خیابان «ناصریه» گذاشتند. موازی با زمان احداث این خیابان، عمارت شمس العماره در حال ساخت بود و بعد از تکمیل، بسیاری خیابان ناصریه را با شمس العماره میشناختند. با گذشت زمان مکانهای مهمی در این خیابان تاسیس شد، اولین چاپخانه، اولین دانشگاه و اولین داروخانه! اینگونه شد که خیابان ناصریه یا ناصرخسرو فعلی تا این حد شناخته شده و مورد توجه است.
گشتی در خیابان ناصر خسرو تهران
در این قسمت میخواهیم به معرفی جاذبههای گردشگری خیابان ناصر خسرو و هر چیزی که ممکن است برای شما به عنوان یک بازدیدکننده جذاب باشد، بپردازیم. به اسکرول کردن ادامه دهید تا ببینید در خیابان ناصر خسرو تهران چه چیزهایی در انتظارتان است!
عمارت شمس العماره
عمارت تاریخی و ارزشمند شمس العماره در قسمت شرقی کاخ گلستان قرار گرفته است. شمس العماره اولین برج تهران است و با وجود آسمانخراشهای امروزی باز هم شوکت و عظمت خود را به رخ میکشد. کاخ گلستان و بنا شمس العماره دو مورد از دیدنیهای خیابان ناصر خسرو هستند. علاوه بر شگفتیهای بصری، هم از لحاظ نمای بیرونی و سبک معماری عناصر خیرهکنندهای که دارند و هم از لحاظ طراحی داخلی و فضاهای دورنی. جالب است بدانید که شمس العماره اولین بنای فلزی ایران است که در 5 طبقه با ارتفاعی نزدیک به 30 متر ساخته شده است.
بدونشک از بازدید این مکان تاریخی، لذت خواهید برد. پیشنهاد میکنیم قبل از رفتن به خیابان ناصر خسرو تهران و دیدن جاذبههای آن حتما در مورد این مکانها مطالعه کنید تا تاریخ نهفته در بناها و روزهای تلخ و شیرینی که از سر گذراندهاند را بهتر و بیشتر درک کنید.
سرای روشن
خیابانهای قدیمی تهران پر است از کاخها و عمارتهای تاریخی که هرکدام در نوع خود بینظیر و دیدنی هستند. سرای روشن یکی از همین جاذبهها در خیابان ناصر خسرو تهران است. بنایی آجری که هم نمادهایی از دوره هخامنشیان و مشخصههایی از معماری سنتی ایرانی دارد و هم با فرشتگان برهنهای که در نمای ورودی به چشم میخوردند، ردپای معماری اروپایی را نشان میدهند.
سرای روشن در قدیم یکی از مراکز خرید در تهران بود که هنور هم با همان کاربری پابرجاست. با این تفاوت که قسمتهایی از آن تخریب شده و نیاز به مرمت دارد.
عمارت دارالفنون
مدرسه دارالفنون نخستین دانشگاه ایران است که با همت میرزا تقیخان امیر کبیر در زمان ناصرالدین شاه قاجار در سال 1268 هجری قمری تاسیس شد. جالب است بدانید که دارالفنون با توجه به امکانات آن زمان از مجهزترین و بهروزترین مراکز علمی بود. آزمایشگاه فیزیک، آزمایشگاه شیمی، کتابخانه، سالنهای چندمنظوره و... از تجهیزات این دانشگاه بود و در رشتههای پزشکی و جراحی، داروسازی، مهندسی، پیادهنظام، سوارهنظام و ... فعالیت داشت. لازم به ذکر است که دروس زبان فرانسه، انگلیسی، روسی، نقاشی، تاریخ، موسیقی، جغرافیا و ریاضی در تمام رشتههای مدرسه دارالفنون مشترک بوده است.
مراکز خرید و بازارهای خیابان ناصر خسرو تهران
تا همین سالهای اخیر خیابان ناصرخسرو تهران به بازار سیاه داروهای کمیاب و گرانقیمت تبدیل شده بود و همین موضوع باعث بهوجود آمدن جو نامناسبی در این خیابان شده بود. دستفروشان و دلالان دارو تصویر ناخوشایندی را نصیب این خیابان کرده بودند که خوشبختانه امروزه تا حد زیادی جلوی آن گرفته شده است.
در خیابان ناصر خسرو که قدم بزنید روح یک تاریخ را در کوچهپسکوچهها و درودیوار خانههای قدیمی میتوانید حس کنید علاوه بر آن قدمبهقدم مغازهها و بازارچههایی را میبینید که لوازم الکترونیک (قدیمی و جدید)، لوازم و تجهیزات پزشکی، لوازم آرایشی و بهداشتی، تجهیزات عکاسی و فیلمبرداری، کفش و پوشاک و... میفروشند.
دقیقتر بخواهیم بگوییم؛ برای خرید پوشاک و عتیقهجات و لوازم آنتیک به کوچه مروی و برای خرید لوازم آرایشی و پزشکی، به کوچه خدابندهلو ناصر خسرو تهران بروید.
در هتلهای خیابان ناصر خسرو یک اقامت عالی را تجربه کنید
خیابان ناصر خسرو تهران به خاطر موقعیت مکانی عالی و هتلها و مسافرخانههای متنوعی که دارد، جای مناسبی برای اقامت است. مشخصات چند مورد از بهترین هتلهای خیابان ناصر خسرو تهران را در ادامه بخوانید:
هتل دو ستاره امیرکبیر
- آدرس: تهران، خیابان ناصرخسرو، قبل از دارالفنون، پلاک 220
- شماره تماس: 02133978920
هتل دو ستاره فارس
- آدرس: خیابان سعدی جنوبی، بلوک 6 شرقی، پلاک 87
- شماره تماس: 02133916491
هتل دو ستاره شهریار
- آدرس: میدان امام خمینی، خیابان سعدی جنوبی جدید، بلوک 8 غربی، پلاک 24
- شماره تماس: 02133953228
هتل دوستاره زیبا
- آدرس: خیابان ناصر خسرو، خیابان سعدی جنوبی،پلاک 11
- شماره تماس: 021466233
هتل دو ستاره فردوسی
- آدرس: خیابان فردوسی، خیابان شهید تقوی، کوچه بهداشت، پلاک 3
- شمارهتماس: 02166727026