ورود
میدان ساعت یزد

میدان ساعت یزد

زمان برای مطالعه 2 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

میدان ساعت یزد یکی از میدان‌های تاریخی یزد است که قدیمی‌ترین برج ساعت ایران را در خود جا داده. تاریخچه، معماری و مسیر دسترسی به این اثر تاریخی را در این مقاله از یوتراوز بخوانید.

میدان ساعت یزد که به آن میدان وقت‌الساعت هم می‌گویند تاریخی‌ترین برج ساعت ایران است. در اهمیت تاریخی این میدان و برجش همین بس که این ساعت از ساعت بیگ بن هم قدمت بیشتری دارد!

به احتمال زیاد وقتی از یک شهر بزرگ صنعتی و شلوغ عازم یزدید و بلیط هواپیما مشهد یزد یا بلیط قطار تهران یزد را می‌خرید، بیشتر به دنبال دیدن جاهای قدیمی و سنتی هستید. اما مبادا اسم برج ساعت باعث شود آن را از لیست جاهای دیدنی یزد خط بزنید! چون درست است که این میدان به اندازه میدان امیرچخماق حال و هوای سنتی ندارد اما یکی از شناسنامه‌های شهر یزد است و دیدنش واجب!

آنچه در این مقاله درباره میدان ساعت یزد می‌خوانید

سریع و سیر قطار بگیرخرید آنلاین

میدان ساعت یزد کجاست؟

آدرس میدان ساعت یزد

برای رفتن به میدان ساعت یزد فقط کافی است به خیابان امام خمینی بروید و چشم بچرخانید تا برج مرتفع و قدیمی ساعت‌داری را در آن خیابان پیدا کنید. حالا به خواندن ادامه بدهید تا بگوییم اصلا چطور خود را به خیابان امام خمینی برسانید!

راه‌های دسترسی به میدان ساعت یزد

از سه طریق می‌توانید خود را به خیابان امام خمینی و میدان ساعت برسانید؛ با ماشین شخصی، تاکسی‌های اینترنتی یا وسایل نقلیه عمومی.

  • ماشین و تاکسی: اگر با ماشین و تاکسی می‌روید که فقط باید آدرس را دنبال کنید و به خیابان امام خمینی بروید.
  • اتوبوس: نزدیکترین ایستگاه اتوبوس به میدان ساعت ایستگاه فاطیمه و دروازه قصاب است.

مشاهده میدان ساعت یزد روی نقشه


هتل‌های نزدیک میدان ساعت یزد

هتل های نزدیک میدان ساعت یزد

یزد که رفتیم کجا بمونیم؟ این سئوالی است که ممکن است برای هر گردشگری که قصد سفر به یزد را دارد پیش بیاید. برای همین توصیه می‌کنیم پیش از این که برای اقامت در یزد تصمیمی بگیرید اول به لیست بهترین هتل‌های یزد نگاهی بیندازید. اگر هم به طور ویژه به دنبال هتل‌های نزدیک میدان ساعت هستید ما برایتان 2 تا از بهترین‌ها را گلچین کرده‌ایم.

⭐ برای اطلاع از قیمت و رزرو هتل‌ از طریق شماره 1548 📞 با ما در تماس باشید.    
  • هتل سنتی فیروزه یزد: خیابان مهدی، بعد از بانک صادرات، نبش خیابان اصلی طبقه همکف (فاصله تا میدان ساعت یزد: 350 متر، 1 دقیقه با ماشین).
  • هتل داد یزد: میدان شهید بهشتی، خیابان دهم فروردین، پلاک دویست و چهارده (فاصله تا میدان ساعت یزد: 1.7 کیلومتر، 4 دقیقه با ماشین).

جاهای دیدنی نزدیک میدان ساعت یزد

عکس ساعت مارکار یزد

یزد آنقدر جاذبه دارد که وقتی به این شهر سفر کنید حتی یک لحظه هم وقت سر خاراندن نخواهید داشت. حتی ممکن است مجبور شوید در یک روز به کلی از دیدنی‌های این شهر سر بزنید. برای همین برای صرفه‌جویی در زمان و هزینه رفت‌وآمد بهتر است جاهای نزدیک به هم را در یک روز ببینید. در ادامه تعدادی از جاهای دیدنی نزدیک میدان ساعت یزد را معرفی کرده‌ایم که می‌بینید.

  • مسجد جامع یزد: خیابان امام خمینی (فاصله از میدان ساعت یزد: 400 دقیقه، 2 دقیقه با ماشین).
  • ساعت مارکار یزد: میدان مارکار یزد (فاصله از میدان ساعت یزد: 2.2 کیلومتر، 5 دقیقه با ماشین).
  • میدان امیرچخماق یزد: محله خواجه خضر، میدان امیرچخماق (فاصله از میدان ساعت یزد: 700 متر، 3 دقیقه).

معرفی میدان ساعت یزد

معرفی میدان ساعت شهر یزد

برج ساعت یزد نمونه کلاسیکی از برج ساعت در جهان است. این سازه خشتی مرتفع، به شکل مکعب‌مستطیل است و در قسمت بالای آن ساعت گرد بزرگی خودنمایی می‌کند و برای همین هم به آن برج ساعت می‌گویند. با اینکه برج ساعت در خیلی از شهرهای ایران وجود دارد اما حساب برج ساعت یزد به عنوان اولین و قدیمی‌ترین برج ساعتی که در ایران ساخته شده از بقیه جداست. در ادامه تاریخچه و معماری آن بیشتر برایتان می‌گوییم تا از زیر و بم این برج سردربیاورید.

تاریخچه میدان ساعت یزد

برج میدان ساعت تاریخچه دور و درازی دارد. بخواهیم دقیق‌تر بگوییم این برج در سال ۷۵۲ هجری قمری ساخته شده، یعنی حدود هزار‌سال پیش. پس تعجبی ندارد که قدیمی‌ترین ساعت شهری جهان به شمار می‌رود. در واقع ساعت این برج یادگار دوران قاجار است و ماجرایش از این قرار است که در سال 1272 شمسی، شخصی به نام ابوبکر ساعت‌ساز یزدی مامور می‌شود این میدان را بسازد. همانطور هم که از شمایل این میدان و ساعت آن مشخص است معماران برایش حسابی سنگ تمام گذاشتند  و 7 سال تمام روی آن کار کردند.

بلیط هواپیما، ارزان‌تر از همه‌جامقایسه قیمت و خرید

معماری میدان ساعت یزد

فرمان ساخت این ساعت را مرتضی اعظم سید رکن ‌الدین محمد ‌بن ‌نظام‌الدین حسینی ‌الریاضی که از دانشمندان آن دوره تاریخی بود صادر کرده است. میدان برج ساعت حالتی مربعی دارد و شامل بخش‌های مختلفی مانند ساباط، آب‌انبار و حسینیه است. ساعتی که در میدان یزد قرار گرفته، مولفه‌های معماری زمان قاجار را دارد و در ساخت آن از قوس، کاشی، آجر و طاق استفاده شده است. طاق پایینی ساعت باعث شده تا برج از آنچه که واقعا هست هم بلندتر دیده شود. بخش‌های مختلف این میدان شامل ساباط، آب‌انبار و حسینیه است که در ادامه بیشتر با آن‌ها آشنا می‌شویم.

آب‌انبار

آب‌انبار چهار بادگیری میدان ساعت در سال 1121 توسط خواجه شاه امیر استرآبادی بنا شده است. برای رسیدن به این آب‌انبار باید از 49 پله پایین بروید.

حسینیه

در حوالی این میدان یک حسینه هم وجود دارد که در خیابان مسجد جامع واقع شده است.

ساباط

ساباط همان کوچه‌ها و بخش‌های سرپوشیده‌ای هستند که می‌توانید آن‌ها را در گوشه و کنار یزد ببینید. ساباط‌ میدان ساعت هم مثل بقیه ساباط‌ها برای این ساخته شده بود تا مردم بتوانند راحت‌تر در زیر آفتاب تردد کنند.

بودجه از شما، پیشنهاد تور از ما مشاوره رایگان

سخن پایانی

برج ساعت یزد نمادی است از سنت، معماری و زمان‌سنجی ایرانیان و علی‌الخصوص یزدی‌ها! یک گوهر ناب معماری که در میان باقی جاذبه‌های تاریخی یزد مثل نگین می‌درخشد و هر ساله کلی گردشگر داخلی و خارجی برای دیدن آن راهی شهر بادگیرها می‌شوند. اگر تا به حال از این میدان و برج قدیمی آن دیدن کرده‌اید برایمان از حس و حالی که داشتید بنویسید.



سوالات متداول

آدرس میدان ساعت یزد کجاست؟

خیابان امام خمینی، بین محله فهادان و میدان امیر چخماق.

میدان ساعت یزد متعلق به کدام دوره تاریخی است؟

قاجار.

نوشته های مشابه
  • آرامگاه سعدی | سعدیه شیراز

    اگر تا به‌حال آرامگاه سعدی را ندیده‌اید، کافی‌ست نگاهی به اسکناس‌های ده‌هزار تومانی بیندازید. آرامگاه سعدی یا سعدیه شیراز، روزگاری محل زندگی (خانقاه) شیخ سعدی بود و پس از وفات، آرامگاه ابدی او شد. با این‌حال سعدیه چیز‌های بیشتری برای کشف‌کردن دارد. اگر می‌خواهید با راز حوض ماهی آشنا شوید و اطلاعات جدیدی از سعدیه شیراز بدانید، در این مطلب همراه یومگ باشید.

  • راهنمای بازدید از مجموعه مارکار یزد

    مجموعه مارکار یزد از آن جاهای دیدنی یزد است که پشت خشت به خشتش داستانی جالب و شنیدنی وجود دارد. با این مقاله از یوتراوز همراه شوید تا قصه این مجموعه و سازنده‌اش را برایتان تعریف کنیم.

  • چرا باید یخچال خشتی میبد را ببینیم؟

    اگر فکر می‌کنید که به دام انداختن بادهای وحشی، تنها استراتژی مردمان کویر برای خنک شدن بوده، سخت در اشتباهید! این مطلب از یوتراوز را بخوانید تا با نبوغ کویرنشینان در ساخت یخچال خشتی آشنا شوید و ببینید که چه تجارت یخی به راه انداخته بودند!

دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز