ورود
دریاچه هویر

دریاچه تار و هویر

زمان برای مطالعه 5 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

دریاچه‌های تار و هویر از جاذبه‌های دیدنی در اطراف پایتخت کشورمان هستند و از جمله دریاچه‌های آب شیرین کوهستانی به شمار می‌روند که در 30 کیلومتری شهرستان دماوند واقع شده‌اند. آیا می‌خواهید از تار و هویر بیشتر بدانید؟

طبیعت‌گردی این روزها از تفریحات دلچسبی است که مخصوصا در شهرهای بزرگ و البته تهران طرفداران زیادی دارد. در لیست جاهای دیدنی تهران، دریاچه‌های اطراف تهران با داشتن طبیعتی بکر و آرامشی خاص، می‌توانند گزینه مناسبی برای سفر یک‌روزه باشند. دریاچه‌های تار و هویر تهران، مکان‌های مناسبی برای کمپینگ و طبیعت‌گردی هستند چراکه با فاصله کمی از شهر تهران قرار گرفته‌اند و زیبایی منحصر به فردی دارند. این دو دریاچه که از نزدیک‌ترین دریاچه‌ها به تهران محسوب می‌شوند، در نزدیکی شهرستان دماوند قرار گرفته‌اند و به دلیل داشتن آب شیرین از بهترین تفرجگاه‌های طبیعی اطراف تهران به شمار می‌روند. چمندا، نام دشتی در دامنه کوه است که به دریاچه تار بسیار نزدیک است و در بهار پر از گل‌های زرد رنگ می‌شود و مکانی عالی برای استراحت و پیک‌نیک است. در ادامه با یومگ همراه شوید تا با دریاچه‌های تار و هویر بیشتر آشنا شوید.

آنچه در این مقاله درباره دریاچه تار و هویر خواهید خواند



سیر تا پیاز دریاچه‌های تار و هویر

دریاچه زیبایی هویر تهران

دریاچه تار و هویر در ارتفاع 2900 متری از سطح دریا قرار گرفته‌اند و در حدود 500 متر با یکدیگر فاصله دارند. این دو دریاچه نمونه‌ای از دریاچه‌های آب شیرین کوهستانی هستند که در میان ارتفاعات کوه البرز قرار گرفته‌اند. اگر بخواهیم شما را بهتر با این دو دریاچه آشنا کنیم، باید بگوییم که این دو دریاچه با کوه‌های اطراف خود محاصره شده‌اند. این کوه‌ها طوری یکدیگر را در آغوش گرفته‌اند که در میانشان گودالی درست شده‌ است. دریاچه‌هایی که می‌بینیدف همان گودال‌هایی هستند که با آب پر شده‌اند و یکی از زیباترین چشم‌اندازهای طبیعی ایران را بوجود آورده‌اند. بنابراین برای گشت‌وگذار و رفتن به دل طبیعت برای تجربه یک روز خنک، رفتن به دریاچه‌های تار و هویر می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

طول دریاچه تار 1 کیلومتر و عمق آن در فصل تابستان 50 متر و طول دریاچه هویر، 900 متر و عمق آن 15 متر است. سطح آب در این دو دریاچه در فصل‌های گوناگون بسیار متغیر است، با این وجود در تمامی فصول سال، آب دریاچه‌های تار و هویر سرد است. چشمه‌های متعددی که در کف دریاچه‌های تار و هویر قرار گرفته‌اند، سرچشمه این دو دریاچه هستند. از طرفی ذوب‌شدن برف‌ کوه‌های قره‌داغ، سیاه‌چال و شاه‌نشین، در تامین آب این دو دریاچه بی‌تاثیر نیستند.


دریاچه تار و هویر کجاست؟

طبیعت زیبای اطراف تار و هویر

دریاچه‌های تار و هویر نگین‌های خوشرنگ طبیعت در شهرستان دماوند هستند. این دو دریاچه یکی از بهترین مقاصد گردشگری برای طبیعت‌گردان در نزدیکی پایتخت کشورمان به شمار می‌روند. جایی که می‌توانند شب یا روز در کنار سکوت و آرامش دریاچه لحظات آرامی را برای خویش رقم بزنند. این دو دریاچه در منطقه‌ای کوهستانی قرار گرفته‌اند، بنابراین دارای آب‌وهوای خنک و رو به سردی هستند. 

در هر سال به طور متوسط 760 میلی‌لیتر باران به این دو دریاچه می‌بارد و در بیشتر فصل‌های سال آب این دریاچه‌ها خنک است. تار و هویر به دلیل فرسایش زیاد خاک، دارای پوشش گیاهی ضعیفی هستند. با این وجود جانورانی همانند، قوچ، میش البرزی و بزکوهی در این مناطق یافت می‌شود.


آب‌وهوای تار و هویر

مناظر اطراف تار و هویر

از آن جایی‌که دو دریاچه تار و هویر در ارتفاع بالایی قرار گرفته و در معرض وزش بادهای غربی هستند، معمولا آب‌وهوایی سرد دارند. بی‌دلیل نیست که طبیعت‌گردان بسیاری این دو دریاچه را برای فصل‌های بهار و تابستان انتخاب می‌کند! چرا که در این فصل‌ها دریاچه‌های تار و هویر با هوای خنک خود گرمای تابستان را خنثی می‌کنند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید در تابستان و در گرم‌ترین ماه سال یعنی تیرماه، دمای این منطقه به حدود 18 درجه سانتی‌گراد می‌رسد. با این وجود بهترین زمان برای بازدید از دریاچه تار، اوایل خردادماه است. البته که در فصل‌های تابستان و پاییز نیز این دو دریاچه زیبایی‌های مخصوص به خود را دارند، با این وجود برای کسانی که سرمایی هستند، رفتن به این منطقه در فصل زمستان پیشنهاد نمی‌شود.


دریاچه تار دماوند کجاست؟

دریاچه تار تهران

دریاچه‌ تار از جاذبه‌های گردشگری شهرستان دماوند است که در فاصله 15 کیلومتری شرق شهر دماوند و در نزدیکی روستای هویر واقع شده‌ است. جالب است بدانید که دریاچه تار، جزو آثار طبیعی ملی ایران محسوب می‌شود و جزو دریاچه‌های آب شیرین کوهستانی است. آب این دریاچه سرشار از کلیسم، منیزیم و کربنات است. 

دریاچه تار دماوند در یک منطقه کوهستانی واقع شده‌ و برای شنا، قایق‌رانی و ماهیگیری انتخاب بسیار مناسبی است. در چند سال اخیر، قزل‌آلای خال قرمز و ماهی زردک در این دریاچه رها شده‌‌اند که فضا را برای ماهیگیری مساعدتر کرده‌‌اند. از آن جایی‌که دریاچه تار در معرض وزش بادهای غربی است، در بیشتر فصول سال بسیار سرد است. در اطراف این دریاچه پوشش گیاهی زیادی وجود ندارد و اثری از درخت و بوته‌زار نیست. 


برای شبمانی اقامتگاه بومگردی کوچه غار رودافشان دماوند را انتخاب کنید!

دریاچه هویر کجاست؟

دریاچه هویر تهران

دریاچه هویر در فاصله کمی از دریاچه تار قرار گرفته است و با کمتر از نیم ساعت پیاده‌روی می‌توانید به این دریاچه برسید. این دریاچه دارای 900متر طول و 150 متر عرض است. دریاچه‌های تار و هویر در فاصله‌ی 500 متری از یکدیگر قرار گرفته‌اند و توسط کوهی به نام کوه دوبرار از یکدیگر جدا شده‌اند. در دریاچه هویر نیز همانند دریاچه تار، هیچ‌گونه پوشش جنگلی و درختی وجود ندارد. فرسایش شدید خاک در این منطقه سبب شده‌ است تا تراکم پوشش گیاهی در این مکان بسیار کم باشد. 

قزل‌آلای رنگین‌کمان، قزل‌آلای خال قرمز و ماهی زرد از آبزیانی هستند که در این دریاچه زندگی می‌کنند. وزغ معمولی از دیگر موجوداتی است که در دریاچه هویر به وفور دیده می‌شود.


موقعیت مکانی تار و هویر روی نقشه



تفریحات در دریاچه‌های تار و هویر

دریاچه‌های تار و هویر همانند یک تابلوی نقاشی بی‌نظیر در طبیعت دماوند جلوه‌گری می‌کنند. کافی است سری به این دریاچه‌ها بزنید تا با این شاهکار طبیعت بیشتر آشنا شوید. از منظره دل‌انگیز و چشم‌نواز این دو دریاچه که بگذریم شما می‌توانید تفریحات متنوعی را در این مکان‌ها تجربه کنید.
شنا کردن در آب خنک دریاچه مخصوصا در تابستان، یکی از آن تفریحات جذابی است که حسابی شما را سرحال و سرزنده خواهد کرد. با توجه به سرمای زیاد آب، به شما پیشنهاد می‌کنیم زیاد از ساحل دور نشوید.


قایق‌رانی در تار و هویر

قایق سواری و شنا در دریاچه هویر

قایق‌رانی از تفریحات لذت‌بخشی است که می‌توانید در تار و هویر آن را تجربه کنید. البته توجه داشته باشید که اطراف دریاچه خبری از قایق نیست و باید همراه خودتان یک قایق بادی داشته باشید تا بتوانید ساعت‌ها در سکوت و آرامش این دو دریاچه، قایق‌سواری کنید.


ماهیگیری در دریاچه تار و هویر

ماهیگیری در دریاچه تار دماوند

ماهیگیری در دریاچه‌های تار و هویر می‌تواند تجربه متفاوتی باشد! در این دو دریاچه قزل‌آلا به وفور یافت می‌شود، بنابراین می‌توانید در فصل مناسب و با مجوز از سازمان حفاظت محیط‌زیست به ماهیگیری در تار یا هویر  بپردازید.


پیاده‌روی و کوهپیمایی

کوه های اطراف دریاچه تار و هویر

پیاده‌روی بین تپه‌هایی که بوی آویشن کوهی آن مشامتان را نوازش می‌دهد و تنگه‌های پشت دریاچه نیز از تفریحاتی است که می‌تواند یک روز عالی را برایتان رقم بزند. توجه داشته باشید برای این‌که از این سفر لذت بیشتری ببرید، حتما کفش کوهنوردی و یا کفش مناسب پیاده‌روی به همراه داشته باشید. شاید دلتان بخواهد به ارتفاعات دوبرار یا زرین‌کوه نیز صعود کنید! مطمئنا در آن ارتفاع، دریاچه دیدنی‌تر خواهد بود. علاوه بر دریاچه دماوند سرافراز، نیز در جلو چشمانتان ظاهر می‌شود.

راهنمای خرید کفش کوهنوردی را در یومگ بخوانید!

چگونه به دریاچه‌های تار و هویر برویم؟

Tehran Havir Lake

برای دستیابی به دریاچه‌های تار و هویر دو مسیر پیش روی شما قرار دارد: مسیر اول از تهران به سمت فیروزکوه است. از تهران به سمت جاده فیروزکوه حرکت کنید و پس از رسیدن به دماوند به سمت روستای چنار در سمت شرق بروید. بعد از چنار شرق، به جاده معدن خواهید رسید، این جاده را تا انتها ادامه دهید تا پس از طی کردن حدود 20 کیلومتر در جاده خاکی به دریاچه برسید. ابتدا به دریاچه تار خواهید رسید و با فاصله کمی از آن هویر را خواهید دید.

مسیر دوم برای رسیدن به دریاچه‌های تار و هویر یک مسیر فرعی است: از تهران به سمت جاده فیروزکوه حرکت کنید؛ 25 کیلومتر مانده به فیرروزکوه در مسیر فرعی به سمت روستای یَهَر بپیچید تا به روستای مومِج، دهنار و در نهایت روستای هویر برسید. از روستای هویر تا دریاچه 10 کیلومتر مسیر جاده خاکی را باید طی کنید. در این مسیر ابتدا دریاچه هویر را خواهید دید که در قسمت چپ قرار دارد و اگر مسیر خود را ادامه دهید به دریاچه تار دماوند خواهید رسید.

  • آدرس: تهران، 30 کیلومتری شرق شهرستان دماوند، دریاچه‌های تار وهویر


سفر به دریاچه‌های تار و هویر می‌تواند یکی از لذت‌بخش ترین سفرهای عمرتان باشد. جایی که قادر خواهید بود در سکوت و آرامش محض دریاچه‌ها، حسابی خلوت کنید و شبی به یادماندنی را برای خود رقم بزنید. با توجه به شرایط پوشش گیاهی که درباره دریاچه‌های تار و هویر توضیح دادیم، خواهشمندیم کمی بیشتر مراقب پوشش گیاهی آن منطقه باشید و از آتش‌زدن خار وخاشاک در این منطقه جدا خودداری کنید. 

نکات مهم درست کردن آتش در طبیعت!
نوشته های مشابه
  • اقامتگاه‌ بومگردی ارگ‌ سنگی سنگان

    اقامتگاه بومگردی ارگ‌ سنگی یکی از گزینه‌های بسیار خوب بومگردی در اطراف تهران است. این اقامتگاه در روستای تاریخی سنگان واقع شده ‌است و با اقامت در آن علاوه بر تجربه یک سفر عالی در دل روستای سنگان، به جاذبه‌های تاریخی و طبیعی بسیاری هم دست پیدا می‌کنید.

  • جاهای دیدنی اطراف تهران در پاییز

    خداوند دفتر دنیا را می‌گشاید، مداد رنگی را در دست گرفته، رنگ قرمز، زرد و نارنجی را بر صفحه جهان هستی می‌زند و فصل شگفت‌انگیز پاییز را به دنیا هدیه می‌‌دهد. در این زمان است که فرزند آدم همراه با فصل پاییز به دنبال آرامش می‌رود. فصل پاییز در هر منطقه به گونه‌ای خاص جلوه‌گری می‌کند. می‌رویم تا جاهای دیدنی اطراف تهران در پاییز را تماشا کنیم.

  • پارک جنگلی تلو تهران

    پارک جنگلی تلو یکی از بزرگ‌ترین پارک‌های جنگلی تهران است که در کیلومتر 5 جاده تلو قرار گرفته‌ است. این پارک با نام پارک جنگلی غزال نیز شناخته می‌شود و از مهمترین پارک‌های منطقه لواسانات تهران است.

دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز