ورود
سی‌وسه پل اصفهان

سی‌وسه پل اصفهان

زمان برای مطالعه 3 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

همه ما شهر اصفهان را به جاذبه‌های گردشگری بی‌شمارش می‌شناسیم. جاذبه‌هایی که حالا بعضی از آن‌ها به نمادهای این شهر تبدیل شده‌اند و فقط با دیدن عکس‌شان می‌توانیم همه دیدنی‌ها و جذابیت‌های اصفهان را به‌خاطر بیاوریم. این صفحه از مجله گردشگری یوتراوز به یکی از همین جاهای دیدنی تعلق دارد؛ سی‌وسه پل اصفهان. پس اگر دلتان می‌خواهد این پل زیبا را بیشتر بشناسید، این مقاله از یومگ برای شماست.

سی‌وسه پل اصفهان، این‌روزها به نماد شادی و زندگی این شهر تبدیل شده است. سی‌وسه پل یکی از آن جاهای دیدنی اصفهان است که حال‌وهوایش نشان‌دهنده حال خوب و بد مردم این شهر است. اصفهانی‌ها شب‌ها به کنار سی‌وسه پل می‌آیند و تصویر کم‌نظیری از زندگی را به‌نمایش می‌گذارند. از آوازخواندن‌ها و نوازنده‌های خیابانی گرفته تا پیاده‌روی و کافه‌نشینی در کافه روبروی سی‌وسه پل اصفهان.

در این صفحه از مجله گردشگری یوتراوز به‌سراغ سی‌وسه پل آمده‌ایم تا همه چیزهایی که باید قبل از بازدید از این جاذبه گردشگری بدانید را با شما به اشتراک بگذاریم. اگر به اصفهان سفرکرده‌اید احتمالا شما هم با ما موافقید که شب‌های سی‌وسه پل یکی از بهترین بخش‌های سفر به این شهر است. اگر  هنوز  راهی اصفهان نشده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم با خرید بلیط هواپیما اصفهان از یوتراوز در جدیدی از خدمات گردشگری را به روی خود باز کنید و این‌بار طعم سفر را با ما بچشید.

درباره سی‌وسه پل اصفهان می‌خوانید:


سی‌وسه پل اصفهان کجاست؟

سی‌وسه پل اصفهان

همان‌طور که می‌دانید سی‌وسه پل اصفهان، روی رودخانه زاینده‌رود ساخته‌شده و در دل بافت شهری اصفهان قراردارد. این پل، در حوالی میدان انقلاب اصفهان قرارگرفته و دسترسی به آن خیلی راحت‌تر از چیزی‌ست که فکرش را می کنید. اگر با خودروی شخصی خودتان به اصفهان سفرکرده‌اید، می‌توانید به‌راحتی به تماشای سی‌وسه پل بروید.

اما اگر از طریق فرودگاه اصفهان یا راه‌آهن اصفهان وارد این شهر شده‌اید و تمایلی هم به استفاده از تاکسی ندارید، می‌توانید با استفاده از خطوط مترو و اتوبوس‌رانی شهرداری اصفهان هم خودتان را به سی‌وسه‌پل برسانید. برای رفتن به سی‌وسه پل با مترو، باید در ایستگاه مترو سی‌وسه پل از قطار پیاده‌شوید و مسیر کوتاهی را تا رسیدن به این پل تاریخی زیبا قدم بزنید. اگر هم می‌خواهید با اتوبوس‌های شهری اصفهان به سمت سی‌وسه پل بروید باید در ایستگاه میدان انقلاب از اتوبوس پیاده شوید.

  • آدرس سی‌وسه پل اصفهان: میدان انقلاب، خیابان چهارباغ عباسی

معرفی سی‌وسه پل اصفهان

سی‌وسه پل اصفهان

سی‌وسه پل اصفهان، بلندترین پلی‌ست که برروی آب‌های زاینده‌رود ساخته شده و خیابان‌های چهارباغ کهنه عباسی و چهارباغ بالا را به هم وصل می‌کند. این پل نزدیک به 295 متر طول و 14 متر عرض دارد که آن‌را به بزرگ‌ترین پل این منطقه تبدیل کرده است.

این پل تاریخی در گذشته محل برگزاری مراسمات و جشن‌های مختلفی بوده که درآینده به آن‌ها اشاره خواهیم‌کرد. برای همین است که می‌توانیم بگوییم سی‌وسه پل یکی از نمادهای زندگی در اصفهان است؛ چراکه همیشه در جشن‌ها و غصه‌های مردم این شهر، حضور پررنگی داشته و شریک درد و خنده مردم اصفهان بوده است. سی‌وسه پل همیشه زیبا، 33 دهانه دارد که انعکاس تصویر آن‌ها در آب‌های زاینده‌رود بر زیبایی‌ این اصر تاریخی افزوده است.

پل آجری سی‌و‌سه پل، در تاریخ پانزدهم دی‌ماه سال 1310 هجری شمسی در لیست آثار ملی ایران به‌ثبت رسیده و یکی از میراث ملی کشور به‌شمار می‌آید. در ادامه می‌توانید اطلاعات بیشتری راجع به این پل به‌دست بیاورید.

علت نام‌گذاری سی‌وسه پل

سی‌وسه پل اصفهان

سی‌وسه پل، در طول سال‌های مختلف، با اسم‌های متفاوتی شناخته شده‌است. اما اگر شما هم کنجکاوید که بدانید در نهایت، نام سی‌وسه پل روی این پل تاریخی مانده‌است، می‌توانید در ادامه‌ی این بخش از مقاله، جواب سوالتان را پیدا خواهیدکرد.

برای پیدا کردن علت نام‌گذاری سی‌وسه پل، روایت‌های تاریخی و اسطوره‌ای مختلفی وجود دارد اما ما در این‌جا فقط به دوتا از معروف‌ترین آن‌ها اشاره خواهیم کرد:
اولین دلیلی که برای نام‌گذاری این پل مطرح کرده‌اند، به تبار یکی از افراد تاثیرگذار در ساخت این پل، یعنی الله‌وردی‌خان برمی‌گردد. الله‌وردی‌خان یکی از افراد بانفوذ دربار صوفی بود که اصالتی گرجستانی داشت و پروژه ساخت سی‌وسه‌پل اصفهان، تحت‌نظر او به سرانجام رسیده‌است. به همین دلیل، بعضی‌ها معتقدند علت این نام‌گذاری به 33 حرف الفبای گرجی ربط دارد و آن‌را ادای دینی به الله‌وردی‌خان می‌دانند.

اما از سوی‌دیگر، بعضی‌ها این اسم را به اسطوره‌های ایرانی ربط می‌دهند. از آن‌جایی که عدد 33 در داستان‌های ایرانی، ارتباط نزدیکی با آناهیتا (الهه‌ی آب) دارد، بعضی از مورخان معتقدند این اسم با هدف اشاره و احترام به آناهیا، ایزدبانوی آب‌ها، انتخاب‌شده است.

در ادامه می‌توانید چندتا از اسم‌های دیگر این پل تاریخی را هم ببینید:

  • پل الله‌وردی‌خان
  • پل شاه عباسی
  • پل جلفا
  • پل زاینده‌رود

مراسم‌های تاریخی سی‌وسه پل

سی‌وسه پل اصفهان

همان‌طور که گفتیم، سی‌وسه‌پل در تمام سال‌های زندگی‌اش، شریک شادی و غم مردم اصفهان بوده است. به همین دلیل، این پل، در تعدادی از جشن‌های تاریخی اصفهانی‌ها نقش بسیار پررنگی داشته است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

جشن نوروز: این مراسم در زمان حکمرانی صفویه بر ایران برگزار می‌شده و هفت شبانه‌روز ادامه داشته‌است. در تعدادی از متون تاریخی هم گفته‌شده که به فرمان شاه‌عباس اول صفوی، در طول برگزاری مراسم نوروز، سی‌وسه‌پل گلباران می‌شده است. البته درحال‌حاضر هم بسیاری از مردم اصفهان، لحظه تحویل سال را درکنار سی‌وسه‌پل می‌گذرانند.

جشن آب‌ریزان یا آب‌پاشان: این مراسم در روز سیزدهم تیرماه هرسال برگزار می‌شده و در طول آن، مردم اصفهان، همگی دور این پل جمع می‌شدند و روی هم آب و گلاب می‌پاشیدند. در حاشیه‌ی این مراسم هم اجتماع سالانه‌ای با حضور شاه صفوی و ادیبان و شاعران آن زمان برقرار بوده است.

جشن خاج‌شویان: خاج‌شویان جشنی‌ست که هرساله به مناسب سال‌روز غسل تعمید حضرت مسیح درمیان ارامنه اصفهان برگزار می‌شود. در طول این مراسم مسیحیان اصفهان می‌توانستند به میدان ابتدای پل بیایند و کالاهایشان را با مردم اصفهان مبادله کنند. جالب است بدانید که ارمنی‌ها در طول این مراسم، اجازه عبور از پل را نداشتند.

بهترین زمان بازدید از سی‌وسه پل اصفهان

سی‌وسه پل اصفهان

به‌طورکلی فصل‌های بهار و پاییز، بهترین زمان سفر به شهر اصفهان است. اما اگر می‌خواهید به‌طور ویژه بهترین زمان بازدید از سی‌وسه پل اصفهان را بدانید، باید بگوییم که بهترین زمان برای بازدید از این پل زیبا، چندساعت قبل از غروب آفتاب است. وقتی در این زمان از روز، به تماشای سی‌وسه پل می‌روید، می‌توانید همه زیبایی‌های آن را به‌خوبی تماشا کنید. بعد از تاریکی هوا هم نورپردازی این پل، توجهتان را به خودش جلب خواهد کرد.

اگر کمی خوش‌شانس باشید و در زمان سفرتان به اصفهان، زاینده‌رود هم پرآب باشد می‌توانید از تماشای انعکاس این پل در آب هم لذت مضاعفی ببرید.

اطلاعات بازدید سی‌وسه پل اصفهان

ساعت بازدید

در هر ساعتی از شبانه‌روز می‌توانید به تماشای سی‌وسه پل بروید.

قیمت بلیط

رایگان

تفریحات سی‌وسه پل

پیاده‌روی، عکاسی، قایق‌سواری در زاینده‌رود، کافه‌گردی

امکانات رفاهی سی‌وسه پل

سرویس‌بهداشتی، امکان تردد توان‌یابان، اقامتگاه‌های کوچک




معماری سی‌وسه پل اصفهان

سی‌وسه پل اصفهان

این پل با استفاده از مواد اولیه و مصالح ساده‌ای مثل آجر، گچ، سنگ و ملات ساروج ساخته شده است؛ اما نکته جالب درباره آن، این است که رطوبت باعث افزایش استحکام بنای پل می‌شود و برای همین هم هست که در طول سال‌ها، آب زاینده‌رود هیچ آسیبی به این پل وارد نکرده است.

این پل آجری در دو طبقه ساخته شده است. اما وقتی در طبقه بالای آن قدم می‌زنید، دو راه‌روی سرپوسیده را در دو طرفتان مشاهده خواهید کرد که یک طرف آن‌ها مشرف به رودخانه است و طرف دیگر آن، رو به فضای باز پل قرار دارد. هرکدام از این راه‌روها، 99 طاق دارند که در گذشته در همه آن‌ها یک تابلو نقاشی نصب کرده بودند؛ نقاشی‌هایی که دیگر هیچ خبری از آن‌ها روی طاق‌های سی‌وسه پل نیست.

همه‌ی این موارد باعث شده تا امروز بتوانیم سی‌وسه‌پل اصفهان را در لیست‌ شاهکارهای معماری ایران در عصر صفویان قرار بدهیم. شاهکاری که حاصل علم و هنر استاد حسین بنا اصفهانی، یکی از معماران بزرگ دوره صفویان، است.

تاریخچه سی‌وسه پل اصفهان

سی‌وسه پل اصفهان

ایده و طرح اولیه‌ی این پل در سال 1008 هجری قمری و مصادف با دوازدهمین سال پادشاهی اسماعیل اول صفوی بر ایران، مطرح شد و پس از گذشت سال‌ها کار بی‌وقفه برای آماده‌کردن بزرگ‌ترین پل زاینده‌رود، سرانجام در سال 1011 قمری، عملیات ساخت سی‌وسه پل به پایان رسید.

این پل تاریخی تحت‌نظر و با سرمایه‌گذاری یکی از تاجران بزرگ اصفهان، یعنی الله‌وردی‌خان اودیلادزه گرجی ساخته شد و تا امروز بر روی آب‌های زاینده‌رود قراردارد. جالب است بدانید که این پل در ابتدا 40 دهانه داشته اما با گذر زمان و انحراف مسیر آب، تعدادی از این دهانه‌ها به حالت متروک درآمدند و امروز فقط 33 دهانه از این پل، باقی‌مانده است.

سرانجام در سال 1330 شمسی، و در زمان حکومت پهلوی اول، زمین‌های اطراف سی‌وسه پل، به‌دستور مصطفی‌خان مستوفی (شهردار وقت اصفهان) آزاد شد. همچنین بعد از باز کردن مسیر عبور آب در این پل، مصطفی‌خان مستوفی دستور داد که یک دیوار سنگی در بخش شمالی این پل ساخته شود که بقایای آن همچنان هم در این منطقه قابل مشاهده است.

هتل‌های نزدیک سی‌وسه پل اصفهان

اصفهان یکی از آن شهرهایی‌ست که به‌خاطر جاذبه‌های گردشگری بی‌شمارش، سالانه مسافران زیادی را به‌سوی خود جذب می‌کند. به‌ همین دلیل است هتل‌های اصفهان تمام تلاششان را می‌کنند تا با اراده بهترین امکانات و خدمات رفاهی، میزبان خوبی برای گردشگرانی باشند که به این شهر سفر می‌کنند.

در این میان، به دلیل قرارگیری سی‌وسه پل در دل بافت شهری اصفهان، هتل‌های زیادی در اطراف آن ساخته‌شده‌اند که می‌توانند میزبان روزهای اقامت شما در شهر زیبای اصفهان باشند. اگر شما هم به هر دلیلی، دلتان می‌خواهد تا در یکی از هتل‌های نزدیک سی‌وسه پل اصفهان اقامت داشته‌باشید، در این قسمت از مقاله می‌توانید معرفی مختصری درباره تعدادی از آن‌ها را بخوانید و در نهایت با کلیک بر روی نام هر هتل، برای رزرو هتل موردعلاقه‌تان اقدام کنید.

هتل سپاهان اصفهان

سی‌وسه پل اصفهان

هتل سپاهان اصفهان، هتلی سه‌ستاره در نزدیکی‌های سی‌وسه پل است که در سال 1385 فعالیت خودش را آغاز کرده و در سال 1396 مورد بازسازی و مرمت قرارگرفته است. هتل سپاهان 42 اتاق دارد و با امکاناتی مثل سیستم تهویه مطبوع، تلویزیون، کمد لباس، یخچال، صندوق امانات، خدمات لاندری و... از مهمان‌هایش پذیرایی می‌کند.

  • آدرس هتل سپاهان اصفهان: خیابان استانداری، انتهای خیابان فرشادی

هتل کارون اصفهان

سی‌وسه پل اصفهان

هتل کارون اصفهان، یکی از هتل‌های قدیمی این شهر است که در سال 1343 فعالیتت خودش را آغاز کرده و پس از پشت‌سرگذاشتن یک دوره مرمت و به‌سازی در سال 1387 همچنان میزبان گردشگرانی‌ست که شهر زیبای اصفهان را به‌عنوان مقصد سفرشان انتخاب می‌کنند. اگرچه که هتل کارون در رده‌ی هتل‌های ارزان اصفهان قرار می‌گیرد اما با اقامت در اتاق‌های آن می‌توانید از امکاناتی مثل لاندری، تاکسی‌سرویس، صبحانه رایگان، و... استفاده کنید.

  • آدرس هتل کارون اصفهان: پل فلزی، ابتدای حکیم‌نظامی

هتل ایران اصفهان

سی‌وسه پل اصفهان

هتل ایران اصفهان یکی‌دیگر از هتل‌هایی‌ست که فاصله کمی تا سی‌وسه‌ پل دارد. این هتل در سال 1395 با هدف مقاوم‌سازی بنا و بهبود ارائه خدمات، مورد بازسازی قرارگرفته است. هتل ایران اصفهان 29 اتاق دارد که می‌توانید مناسب با شرایط سفرتان یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. در این هتل، امکاناتی مثل اینترنت پرسرعت، روم‌سرویس، صبحانه رایگان، آسانسور، صندوق امانات، اتاق چمدان و... در اختیارتان قرار می‌گیرد تا با استفاده از آن‌ها اقامتی آرام و دلنشین را در شهر زیبای اصفهان تجربه کنید.

  • آدرس هتل ایران اصفهان: خیابان چهارباغ عباسی، کوچه سپاهان 26

رستوران‌های نزدیک سی‌وسه پل اصفهان

سی‌وسه پل اصفهان

همان‌طور که گفتیم، سی‌وسه پل اصفهان به یکی از بخش‌های اصلی مردم این شهر تبدیل شده است. به‌خاطر همین هم خیلی از اصفهانی‌ها چند ساعتی از روز یا شب را درکنار این پل زیبا می‌گذرانند. اگر شما هم می‌خواهید بعد از یک‌روز هیجان‌انگیز در میان جاهای دیدنی اصفهان و پیاده‌روی درکنار سی‌وسه پل، خودتان را به یک وعده غذا در رستوران‌های اصفهان دعوت کنید، می‌توانید یکی از رستوران‌هایی که در ادامه می‌بینید را انتخاب کنید:

  • رستوران شهرزاد اصفهان: خیابان چهارباغ عباسی، ابتدای خیابان عباس‌آباد
  • کافه‌رستوران سیلو اصفهان: چهارراه فرایبورگ، ابتدای خیابان مصلی
  • فست‌فود مِستِر برگر اصفهان: خیابان شیخ صدوق شمالی، قبل از سه‌راه شیخ مفید
  • رستوران سنتی عباسی اصفهان: چهارباغ عباسی، خیابان آمادگاه، مهمان‌سرای عباسی

کلام آخر

در این مقاله با معماری، تاریخچه و جایگاه سی‌وسه پل صفهان، در میان مردم این شهر آشنا شدیم و هرچیزی که باید درباره این پل زیبای تاریخی می‌دانستیم را با شما به اشتراک گذاشتیم. شما هم می‌توانید در بخش نظرات این مقاله، چیزهایی که درباره سی‌وسه پل می‌دانید را با ما و سایر کاربران یوتراوز درمیان بگذارید.

همچنین اگر قصد سفر به شهر زیبای اصفهان را دارید می‌توانید برای خرید بلیط هواپیما یا بلیط قطار، وارد سایت یوتراوز شده و بلیط موردنظرتان را انتخاب کنید. ما در یوتراوز تلاش می‌کنیم تا شرایط سفر ارزان و آسان را برای همه گردشگران ایرانی فراهم‌کنیم. به‌همین منظور بعد از ورود به سایت یوتراوز فقط با چند کلیک ساده می‌توانید همه مقدمات سفرتان را فراهم کرده و با خیال راحت، چمدان‌تان را برای سفر به شهر زیبای اصفهان ببندید.

همچنین اگر می‌خواهید بلیط سفرتان را به‌صورت تلفنی بخرید، می‌توانید با شماره 1548 📞 تماس بگیرید تا همکاران ما در واحد پشتیبانی یوتراوز، خرید بلیط‌تان را نهایی کرده و سایر اطلاعات لازم در این زمینه را در اختیارتان بگذارند.

در پایان، سفر خوبی را برایتان آرزو می‌کنیم.🤗


سوالات متداول

سی‌وسه پل اصفهان در کجا قرار دارد؟

میدان انقلاب، خیابان چهارباغ عباسی

سی‌وسه پل اصفهان در چه سالی ساخته شد؟

عملیات ساخت سی‌وسه پل در سال 1011 هجری قمری به پایان رسیده است.

سی‌وسه پل اصفهان آب دارد؟

در حال‌حاضر (بهمن 140) با توجه به ورود دوباره جریان آب به زاینده‌رود؛ بله.

نوشته های مشابه
دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز