ورود
Palaces Of Tehran

کاخ‌های تهران

زمان برای مطالعه 6 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

کاخ‌های تهران و هر آنچه لازم است درباره آنها بدانید، مطلبی است که در ادامه می‌خوانید. بعد از اتمام این مطلب، علاوه بر این‌که نام کاخ‌های تهران را یاد می‌گیرید و عکس آنها را می‌بینید، اطلاعات جالبی درباره تمام کاخ‌های تهران، کاربری هرکدام و مشخصات معماری‌شان به دست می‌آورید. پس همین حالا شروع به خواندن کنید.

کاخ‌های تهران از شگفت‌انگیزترین جاهای دیدنی تهران هستند؛ بناهایی ارزشمند از لحاظ سبک معماری و ظرافتی که در ساخت آنها به‌کار رفته و در عین حال خیره‌کننده و پر رزق‌وبرق. اهمیت کاخ‌های تهران از لحاظ فرهنگی و تاریخی به‌قدری بالاست که سالانه گردشگران زیادی را از سراسر دنیا به تهران می‌کشاند. آنها به دیدن شاهکارهای خلاقانه‌ای می‌آیند که با اسباب و اثاثیه عتیقه تزیین شده‌اند و روایت‌گر زندگی شاهان ایران هستند. شک نکنید که بازدید از کاخ‌های تهران یکی از جالب‌ترین و به‌یادماندنی‌‌ترین خاطرات‌ سفرتان می‌شود. در ادامه همراه ما بمانید تا هر آنچه باید قبل از بازدید درباره این کاخ‌ها بخوانید را در اختیارتان قرار دهیم.


فهرستی از آنچه درباره کاخ‌های تهران در ادامه می‌خوانید:


معروف‌ترین کاخ‌های تهران

هر کدام از کاخ‌های تهران زیبایی‌های خاصی برای دیدن و سرگذشت جالبی برای شنیدن دارند، با این‌همه؛ چند مورد از آنها پرطرفدارتر و پربازدیدتر هستند. ما در صفحات دیگر مجله گردشگری یومگ، معروف‌ترین کاخ‌های تهران را به‌طور کامل معرفی کرده‌ایم. با کلیک‌کردن روی نام هرکدام، درباره آنها بیش‌تر بدانید.



کاخ‌های تهران با آدرس

عمارت‌ها و کاخ‌های تهران یکی‌دوتا نیستند و می‌توان گفت برای دیدن همه آنها، به راحتی چند روزی سرگرم خواهید شد! بیشتر ما درباره‌ معروف‌ترین کاخ‌های تهران که پیش‌تر به آنها اشاره کردیم؛ کم‌وبیش اطلاعاتی داریم، اما بعضی کاخ‌های تهران هستند که، کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند. فرصت خوبی است تا قبل از بازدید درباره‌شان بیش‌تر بخوانید و بهتر بدانید.


کاخ فرح آباد

Farahabad Palace

کاخ فرح آباد را با نام‌های دیگری هم می‌شناسند: کاخ فیروزه و قصر دوشان تپه. این کاخ زیبا و دیدنی در سال 1281 به دستور مظفرالدین شاه ساخته شد. معماری کاخ فرح‌آباد الهام‌گرفته از طرح کاخ تروکادرو در پاریس است. پنجره‌های نورگیر و ایوان‌های دل‌باز این کاخ در نگاه اول دلتان را خواهد برد و احتمالا بعد از آن، گنبد فیروزه‌ای خوشرنگی که مثل کلاهی بر سر بنا خودنمایی می‌کند.

لازم است بدانید که از کاخ فرح آباد مدتی برای اهداف نظامی استفاده شده‌ است و در حال حاضر فقط با هماهنگی قبلی می‌توان از این کاخ دیدن کرد.

  • آدرس: بزرگراه شهید یاسینی، شهید دورا

قصر قاجار

Museum of the Qasr Prison

قصر قاجار از قدیمی‌ترین کاخ‌های دوران قاجاریه در تهران بود. متاسفانه در حال حاضر اثری از آن باقی‌ نمانده است. اگر کنجکاوید بدانید شکل‌وشمایل آن چگونه بوده، باید بگوییم: از یک قصر قدیمی حرف می‌زنیم که آن را بالای تپه‌ای ساخته‌اند و برای نگهبانی در چهار طرف آن، چهار قلعه یا برج مراقبت بنا کرده‌اند. داخل بنا هم گویا پر بوده از تزیینات سنتی به همراه ریزه‌کاری‌های هنرمندانه‌ای مانند آینه‌کاری و اکلیل‌کاری. قصر قاجار در تلاقی خیابان دکتر شریعتی امروزی با خیابان بهشتی قرار داشت. تا اینکه در دوران حکومت رضا شاه تخریب و به جای آن زندان قصر را ساختند.


کاخ سلطنت آباد

Saltanat Abad Palace


کاخ سلطنت آباد که در لیست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده‌، در بزرگترین باغ ییلاقی ناصرالدین شاه قاجار ساخته شده است. این کاخ در گذر زمان دستخوش فرسودگی و تخریب شد و قسمت‌هایی از آن، از بین رفت. عمارت حوضخانه، تالار آینه و برج سلطنت آباد قسمت‌هایی هستند که همچنان پابرجا مانده‌اند. جالب است بدانید که دو رویداد تاریخی مهم در این کاخ اتفاق افتاده‌ است: تاج‌گذاری احمدشاه و محاکمه دکتر مصدق.

  • آدرس: تهران، خیابان پاسداران، نرسیده به میدان نوبنیاد، خیابان سلطنت آباد

قصر یاقوت (کاخ سرخه حصار)

قصر یاقوت چون در منطقه سرخه حصار واقع شده، به کاخ سرخه حصار نیز معروف است. دو بخش اصلی این کاخ را کوشک بیرونی و حرم‌خانه تشکیل می‌دهند. قصر یاقوت به معنی واقعی یک کاخ تمام عیار با 200 اتاق، گرمابه و کاروانسراست که متاسفانه بخش‌هایی از آن براثر گذر زمان کاملا تخریب شده و از بین رفته‌‌اند. معماری قصر یاقوت بیش‌تر شبیه به سبک معماری اروپایی است و اثری از معماری سنتی ایرانی در آن دیده‌ نمی‌شود. اگر در بازدید از قصر یاقوت وقت اضافه داشتید، فرصت خوبی است تا از پارک جنگلی سرخه حصار که فاصله کمی با این کاخ دارد هم دیدن کنید.

  • آدرس: تهران، سرخه حصار، انتهای اتوبان شهید همت، ابتدای جاده آبعلی

کوشک احمد شاهی

Ahmad Shahi Pavilion

کوشک احمد شاهی عمارتی خوش نقش‌ونگار در مجموعه تاریخی نیاوران است که روزگاری رضاشاه پهلوی در آن زندگی می‌کرد. کوشک احمدشاهی به‌قدری زیبا و تجملاتی است که هوش از سرتان می‌برد. از تزیینات زیبا و هنرمندانه معماری این بنا که بگذریم، مبلمان فرانسوی، گلدان‌های کریستالی، تابلوها و نقاشی‌های خیره‌کننده، سرویس چای‌خوری مجارستانی و ظروف غذاخوری فرانسوی، قالی‌های کرمان و فرش‌های دست‌بافت مرغوب، نمایش بی‌نظیری از یک زندگی شاهانه را نشان می‌دهند.

کوشک احمد شاهی در دو طبقه ساخته شده‌ است؛ سالن‌های بزرگ، اتاق غذاخوری، اتاق مطالعه، اتاق آجودان (اتاق مخصوص استقرار افسری که به امور شخصی رضاخان رسیدگی می‌کرد)، اتاق خواب رضا شاه، فضای نمایشگاهی، اتاق موسیقی و اتاق مهمان از بخش‌های کوشک احمد شاهی تهران است. می‌توان گفت در بین کاخ‌های تهران دیدنی‌ترین آنها، همین کوشک احمد شاهی است.

  • آدرس: میدان شید باهنر، مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، کوشک احمد شاهی

کاخ کلاه فرنگی عشرت‌آباد تهران

عمارت کلاه فرنگی عشرت آباد تهران به دستور ناصرالدین شاه قاجار در یکی از باصفا ترین مناطق تهران قدیم ساخته شد. منطقه ای در شمال شرقی تهران قدیم که شرق تهران کنونی به حساب می‌آید. دقیقا این عمارت بین نگارستان و قصر قاجار قرار داشت که امروز میدان بهارستان جای نگارستان را گرفته و زندان قصر جای قصر قاجار را گرفته‌ است. حتما می‌دانید که نشانه عمارت کلاه فرنگی، گنبدی بر روی بناست که شبیه به کلاه است. عمارت کلاه فرنگی تهران هم این نشانه را دارد و از زیباترین عمارت‌های تهران است. طرح این عمارت از معماری ایرانی تاثیر گرفته است. زیبایی این عمارت که از کاخ‌های ییلاقی ناصرالدین شاه بود، با یک حوض دایراه‌ای شکل بزرگ کامل شده‌است.

  • آدرس عمارت کلاه فرنگی تهران: میدان سپاه، پادگان عشرت آباد

کاخ خرم

khoraam Palace

کاخ خرم حال‌واحوال خوبی ندارد! این کاخ اکنون تبدیل به ساختمان ویرانه‌ای در یک زمین 12 هزار مترمربعی شده که به‌عنوان پارکینگ خودرو از آن استفاده می‌شود. مالک اصلی آن رحیم علی خرم است. طرح کاخ سنگی خرم مانند پره‌های یک گل از 4 ساختمان نیم‌دایره تشکیل‌شده و حاصل هنر و توانایی یک معمار فرانسوی است. شنیده‌ها حاکی از آن است که کاخ خرم سه تونل زیرزمینی دارد که یکی به دانشگاه تهران، یکی به ساختمان دژبان مرکزی و دیگری به موزه علوم پزشکی امیرآباد راه دارد. چندین سال است که داستان‌های مرموزی درباره کاربری کاخ خرم شنیده می‌شود، اما هنوز صحت‌وسقم هیچ یک به‌طور کامل معلوم نشده است.

  • آدرس: بزرگراه جلال آل احمد، بلوار پاتریس لومومبا، خیابان ملکوتی

کاخ بهارستان

Baharestan

عمارت یا کاخ بهارستان تهران در مجموعه تاریخی بهارستان قرار دارد و یکی از ساختمان‌های مهم سیاسی محسوب می‌شود. در گذشته نشست‌های مجلس شورای اسلامی در این ساختمان انجام می‌گرفت و امروزه موزه شورای اسلامی در آن قرار دارد و محل برگزاری همایش‌های مختلف است.

  • آدرس: تهران، میدان بهارستان، مجموعه تاریخی بهارستان

عمارت باغ فردوس

شک نکنید با بازدید از عمارت باغ فردوس تهران روح‌وجانتان تازه خواهد شد. در مقاله «باغ فردوس تهران» بیش‌تر درباره آن بخوانید.


عمارت مسعودیه

Masoudieh Palace

ممکن است در سفر به تهران فرصت زیادی برای بازدید از تمام کاخ‌ها و عمارت‌ها را نداشته باشید و بخواهید چند مورد از آن‌ها را گلچین کنید. برای بازدید از جاهای دیدنی تهران بدون شک یکی از سوال‌های‌ شما این خواهد بود: «زیباترین کاخ‌های تهران کجاست؟» در پاسخ به صراحت می‌گوییم که عمارت مسعودیه یکی از دیدنی‌ترین و زیباترین کاخ‌های تهران برای عکاسی و گشت‌و گذار است. پس دیدن آن را از دست ندهید.

  • آدرس: تهران، میدان بهارستان، خیابان اکباتان

کاخ شهربانی

Shahrbani Palace


کاخ شهربانی یکی دیگر از عمارت‌ها و بناهای قدیمی و ارزشمند در پایتخت کشورمان است که باید در ردیف‌ فهرست بهترین جاهای دیدنی تهران قرار بگیرد. این کاخ در میدان مشق ساخته شده‌ است. اگر به مکان‌های تاریخی علاقه دارید، یادتان نرود حتما سری به میدان مشق تهران بزنید. عمارت قزاقخانه، سردر باغ ملی و کاخ شهربانی از عمارت‌های زیبا و دیدنی در میدان مشق تهران هستند.

کاخ شهربانی 21 هزار مترمربع زیربنا دارد و امروزه به‌عنوان ساختمان شماره 9 وزارت خارجه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • آدرس: تهران، حدفاصل خیابان امام خمینی و خیابان سی تیر

کاخ سنا

Sana Palace

کاخ سنا محلی است که در آن قانون اساسی کشورمان نوشته شده‌ است. بعد از تدوین قانون اساسی هم در این کاخ جلسات و نشست‌های دولتی و سیاسی برپا می‌شد. بنای این کاخ مربوط به دوران پهلوی دوم است و از لحاظ معماری، مدرن‌ترین ساختمان‌ آن دوران به‌شمار می‌آید. برای دیدن این کاخ زیبا به آدرس زیر بروید.

  • آدرس: تهران، خیابان امام خمینی، روبروی دانشگاه افسری امام علی


کاخ‌های تهران و قیمت بلیط

Niavaran Palace Complex

بسته به کاخ و عمارتی که در تهران برای بازدید انتخاب می‌کنید، هزینه بلیط تفاوت دارد. بازدید برخی کاخ‌های تهران هم رایگان است. در این قسمت صرفا برای اینکه قیمت حدودی بلیط بازدید از کاخ‌های تهران دستتان بیاید، چند مورد را مثال می‌زنیم. توجه داشته باشید که نوسان در قیمت‌های زیر کاملا بدیهی است.

  • کاخ سعدآباد تهران: ورودی 5 هزار تومان
  • کاخ گلستان تهران: ورودی 5 هزار تومان، هزینه بازدید از موزه‌ها و تالارها جداگانه پرداخت خواهد شد. برای بازدید از بخش‌هایی مثل خلوت کریم‌خانی و تالار ظروف نیازی به پرداخت هزینه نیست.
  • مجموعه تاریخی نیاوران: ورودی 2500 تومان، هزینه بازدید از کل مجموعه 13 تا 15 هزار تومان.

توجه داشته باشید که قیمت بلیط کاخ‌های تهران برای گردشگران داخلی و خارجی تفاوت دارد و هزینه بلیط برای گردشگران خارجی بیشتر است. همچنین از بعضی کاخ‌های تهران با ارائه کارت دانشجویی می‌توان به‌طور رایگان بازدید کرد.


کاخ‌های تهران ساعت بازدید

Golestan Palace


معمولا در فصل بهار و تابستان از 9:30 صبح تا 18:30 عصر و در فصل پاییز و زمستان از ساعت 9 تا 17 کاخ‌های تهران باز است.


نکته پایانی:

همانطور که متوجه شدید، کاخ‌های تهران از جمله باارزش‌ترین و دیدنی‌ترین جاذبه‌های این شهر هستند. بنابراین یادتان باشد در لیست برنامه سفر به تهران، حتما چند مورد از این کاخ‌ها را برای بازدید انتخاب کنید. پیشنهاد می‌کنیم قبل از سفر، مقاله «راهنمای سفر به تهران» را در یومگ بخوانید. مطلبی که خواندید را با یک پیشنهاد جذاب به پایان می‌رسانیم: برای رزرو هتل، خرید بلیط هواپیما و قطار تهران، می‌توانید به سایت یوتراوز سری بزنید و با کمترین هزینه بلیط خود را تهیه کنید.

نوشته های مشابه
دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز