ورود
Masoudieh Palace

عمارت مسعودیه تهران

زمان برای مطالعه 3 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

عمارت مسعودیه تهران یکی از زیباترین خانه‌های تاریخی به جای مانده از تهران قدیم و دوره قاجار است که از جاذبه‌های گردشگری این شهر هم به شمار می‌رود. عمارت مسعودیه، نخستین موزه و کتابخانه ایران است که می‌توانید اطلاعات کامل‌تر درباره آن را اینجا در یومگ بخوانید!

در نگاه اول، چیزی که خواهید دید زیبایی است و بس! با دیدنش ذهنتان به سمت خانه‌های تاریخی اصفهان و شیراز سفر خواهد کرد و از خود خواهید پرسید؛ مگر می‌شود در تهران چنین خانه تاریخی وجود داشته باشد؟ عمارت مسعودیه یکی از آن جاهای دیدنی تهران است که در میدان یکی از شلوغ‌ترین محله‌های تهران یعنی میدان بهارستان قرار گرفته‌‌ است. عمارتی چشم‌نواز که دارای معماری ایرانی و اروپایی است و می‌توان آن را یکی از زیباترین بناهای تهران قدیم هم دانست. یومگ قصد دارد در این مقاله از عمارت مسعودیه بیشتر بگوید. با ما همراه باشید.

آنچه در این مقاله از عمارت مسعودیه خواهید خواند:


عمارت مسعودیه تهران کجاست؟

عمارت مسعودیه تهران، بنایی به جای مانده از دوران قاجار است که در یکی از شلوغ‌ترین و قدیمی‌ترین محله‌های تهران، یعنی میدان بهارستان واقع شده‌ است؛ میدانی جذاب که در دل خود تاریخی پرماجرا دارد. عمارت مسعودیه، در ضلع جنوب غربی میدان بهارستان و در خیابان اکباتان قرار دارد. (مشاهده روی نقشه 👇)




  • عمارت مسعودیه تهران آدرس: تهران، خیابان جمهوری، نرسیده به بهارستان، خیابان ملت، تقاطع اکباتان، عمارت مسعودیه
  • عمارت مسعودیه ساعت بازدید: ساعت بازدید از این عمارت همه روزه به جز شنبه‌ها از ساعت 10 صبح الی 19 عصر است.
  • تلفن عمارت مسعودیه: 02133992012

نزدیک‌ترین مترو به عمارت مسعودیه

 Metro Station Near Masoudieh Palace

برای رسیدن به عمارت مسعودیه که در قلب تهران قرار گرفته‌ است، می‌توانید از تمامی وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده کنید. با این وجود مترو بهترین و راحت‌ترین راه دسترسی به این عمارت است و خودروی شخصی بدترین گزینه؛ چرا که میدان بهارستان جزو خیابان‌های شلوغ پایتخت است و رفتن با ماشین شخصی یعنی ماندن در ازدحام و ترافیک.

برای رسیدن به عمارت مسعودیه با مترو، می‌توانید خط 2 ایستگاه مترو را سوار شده و در ایستگاه ملت پیاده شوید و سپس به ضلع جنوب غربی آن بروید. در مسیرتان از خیابان اکباتان گذر کنید تا به عمارت مسعودیه برسید. ممکن است این راه کمی طولانی باشد، اما قدم زدن در میان خیابان‌ها و کوچه‌های زیبای بهارستان می‌تواند تجربه بسیار جذابی باشد.

ایستگاه مترو بهارستان، یکی دیگر از نزدیک‌ترین ایستگاه‌های مترو به عمارت مسعودیه است. بعد از پیاده‌ شدن از مترو باید به خیابان اکباتان در ضلع جنوب غربی میدان بروید. درب عمارت مسعودیه در این خیابان قرار دارد.

گزینه بعدی برای رسیدن به عمارت مسعودیه، استفاده از اتوبوس است؛ شما می‌توانید با استفاده از اتوبوس‌های بی‌آرتی پایانه جنوب -  تجریش خود را به جمهوری رسانده و سپس با سوار شدن در اتوبوس‌های میدان بهارستان میدان جمهوری به این عمارت برسید.

از آن جایی که عمارت مسعودیه در محله‌ای قدیمی واقع شده است، اطراف آن پر از جاذبه‌های تاریخی و دیدنی بسیاری مانند باغ نگارستان تهران، باغ امین‌ السطان تهران، خانه موزه استاد ابوالحسن صبا و موزه هنرهای ملی ایران است که تماشای آن‌ها خالی از لطف نیست.


عمارت مسعودیه در تهران؛ کتابخانه ملی

Library In Masoudieh Palace

باغ عمارت مسعودیه، یکی از آثار ملی ایران است که به دستور مسعود میرزا حاکم اصفهان، ملقب به ظل‌السلطان در زمینی به وسعت 4000 مترمربع در سال 1295 قمری ساخته شد. مسعود میرزا، یکی از فرزندان ناصرالدین شاه بوده‌ و این عمارت نام خود را از او دارد. عمارت مسعودیه را می‌توان یکی از خانه‌های قدیمی تهران دانست. عمارتی که از لحاظ معماری و تاریخی دارای ارزش بسیاری است و زمانی از آن به عنوان پناهگاه مشروطه یاد می‌شده است. اما این عمارت تنها یک خانه تاریخی نیست، چرا که در سال 1304 این بنا در اختیار انجمن معارف قرار گرفت و یکی از اتاق‌های آن رسما تبدیل به کتابخانه رسمی شد که امروزه از آن به عنوان کتابخانه ملی هم یاد می‌شود. یکی دیگر از اتاق‌های عمارت مسعودیه نیز محلی برای نگهداری اشیاء عتیقه جمع‌آوری شده از گوشه و کنار ایران است.


کافه مسعودیه میدان بهارستان

 Masoudieh Palace In Tehran

عمارت مسعودیه در تهران خود از 7 عمارت دیگر تشکیل شده است و در یکی از این عمارت‌ها، کافه مسعودیه قرار دارد. کافه مسعودیه، کافه‌ای زیبا و مشهور است که با شیشه‌های ارسی و رنگی خود حس نوستالژیکی را به گردشگران القا می‌کند. این کافه فضایی گرم و دلنشین دارد و با دیگر کافه‌های شهر تهران بسیار تفاوت است. فضای کافه به قدری زیبا، سنتی و جذاب است که شما را محو زیبایی خود خواهد ساخت. بهتر بگوییم کافه مسعودیه، یک کافه دنج است که فضای داخلی به سبک قاجاری و قدیمی دارد و حس خوب خانه‌های سنتی و آرامش آن را یادآور می‌شود. 

میزها و صندلی‌های چوبی، رومیزی‌های گلدار، گلدان‌هایی با گل‌های تازه، غذاهای سنتی و ... همگی از زیبایی‌های کافه مسعودیه تهران هستند. در این کافه می‌توانید انواع دمنوش‌ها و عرقیجات خوشمزه را نوش‌جان کنید. قهوه‌ی ترک و پای سیب این کافه را فراموش نکنید! همچنین یادتان باشد که کافه مسعودیه دارای منویی فوق‌العاده است و یکی از بهترین صبحانه‌های تهران را می‌‌توانید در آن تجربه کنید. از آن جایی که این کافه بسیار شلوغ است، حتما قبل از رفتن رزرو کنید تا مجبور به ایستادن در صف نشوید.
ساعت کاری این کافه روزهای یک‌شنبه تا جمعه از ساعت 9 صبح الی 19 است.

  • آدرس کافه مسعودیه: تهران، خیابان جمهوری، نرسیده به بهارستان، خیابان ملت، تقاطع خیابان اکباتان، عمارت مسعودیه
  • شماره تماس کافه مسعودیه: 02133992013

معماری عمارت مسعودیه

Photo Of Masoudieh Palace

عمارت مسعودیه، یکی از باشکوه‌ترین عمارت‌های تاریخی تهران است و تمام ویژگی‌های منحصر به فرد یک باغ ایرانی را دارد. اولین چیزی که در عمارت مسعودیه شما را مبهوت خود خواهد ساخت، کاشی‌کاری‌های زیبای سردر عمارت است که در میدان وسیع و قدیمی بهارستان واقع شده‌ است. این عمارت به رسم تمام بناهای تاریخی در گذشته دارای دو بخش اندرونی و بیرونی است. متاسفانه بخش اندرونی این خانه از بین رفته است. 

گچ‌بری‌ها، کاشی‌کاری‌ها، نقاشی‌های دیواری، خطاطی‌های نفیس، وجود هفت کتبیه در بخش‌های مختلف عمارت و ... از زیبایی‌های معماری در عمارت مسعودیه به شمار می‌آیند. 7 کتیبه تاریخی این عمارت عبارتند از: دو کتیبه در سردر اصلی، یک کتبیه در سردر کالسکه‌رو، دو کتیبه در عمارت دیوان‌خانه و دو کتیبه نیز در عمارت مشیریه.


بخش‌های اصلی عمارت مسعودیه

عمارت مسعودیه شامل دو طبقه است و نقاشی‌ها و گچ‌بری‌های زیبا و چشم‌نوازی دارد. جالب است بدانید که این عمارت، اولین کتابخانه و موزه ملی ایران بوده‌ است. در ادامه با اصلی‌ترین بخش‌های آن آشنا خواهید شد.

دیوان‌خانه، سفره‌خانه، حوض‌خانه، حیاط سیدجوادی، عمارت سید جوادی، حیاط مشیری، عمارت مشیرالملکی، حیاط خلوت، عمارت حیاط خلوت، عمارت سردر کالسکه‌رو، باغ دیوان‌خانه، عمارت دیوان‌خانه، و عمارت سردر پیاده‌رو از مهم‌ترین بخش‌های اصلی عمارت مسعودیه هستند. ساختمان سردر پیاده‌رو، یکی از قدیمی‌ترین بناهای مجموعه مسعودیه است که از الگوی کلاسیک عمارت‌های ورودی دوران قاجار برخوردار است.


عکاسخانه عمارت مسعودیه

عکاسخانه عمارت مسعودیه در طبقه زیرین آن قرار گرفته‌ است و شما می‌توانید با لباس‌های قاجاری موجود در این عکاسخانه، عکسی یادگاری و به یادماندنی از این عمارت با خود به همراه ببرید.


تماشاخانه مسعودیه

tamashakhaneh

تماشاخانه که محلی برای برگزاری تئاتر است، از دیگر بخش‌های عمارت مسعودیه است. همچنین در میان این عمارت‌ها، گالری‌های فروش وسایل سنتی و زیورآلات دستی نیز به چشم می‌خورد. گالری‌های هنری که در این مجموعه به نمایش گذاشته می‌شود، از دیگر بخش‌های زیبا این عمارت است. و سخن آخر این است که در سفر خود به تهران، دست کم یکبار هم که شده به میدان بهارستان بروید و یکی از زیباترین عمارت‌های تهران را به تماشا بنشینید.

نوشته های مشابه
  • جاهای دیدنی تهران

    حرف بازدید از جاهای دیدنی تهران که به میان می‌آید، لیستی کامل از انواع‌واقسام جاذبه‌ها از جاهای دیدنی تهران با مترو گرفته تا مکان‌های تفریحی و ده‌ها انتخاب برای گشت‌وگذار پیش رویتان قرار می‌گیرد. این مقاله نقشه راهتان می‌شود تا تهران را ببینید و بگردید و کیفتان کوک باشد.

  • کاخ گلستان تهران

    آیا می‌خواهید با یکی از جاذبه‌های چندصد ساله تهران آشنا شوید؟ آیا می‌خواهید یکی از مجلل‌ترین کاخ‌های تهران را بشناسید؟ آیا می‌خواهید با یکی از آثار جهانی یونسکو در پایتخت کشورمان آشنا شوید؟ جای درستی را برای خواندن انتخاب کرده‌اید.

  • قدیمی‌ترین کافه‌های تهران

    کافه یا کافی‌شاپ بهترین مکان برای قرار ملاقات و دور هم نشستن است که با لذت‌بردن از مزه‌های مختلف و موسیقی آرامش‌بخش همراه خواهد بود. در گذشته فرهنگ کافه یا کافی‌شاپ رفتن هویت چندانی نداشت اما امروزه این لوکیشن در فرهنگ ایرانی بسیار جا افتاده و خواهان بسیاری پیداکرده است به طوری‌که در هر خیابان چندین کافی‌شاپ وجود دارد که نشان‌دهنده نیاز و استقبال مردم از آن است.

دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز