ورود
Carpet Museum of Iran

موزه فرش تهران

زمان برای مطالعه 3 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

موزه فرش تهران دنیایی از هنر و لطافت را به بازدیدکنندگان اهدا می‌کند. آثار به نمایش گذاشته شده در این موزه، نتیجه سال‌ها تلاش و گردآوری بارزترین و ارزشمندترین نمونه‌ها از سراسر کشور است که قطعا دیدن آن خالی از لطف نیست. امروز در این مقاله با مجله گردشگری یومگ همراه شوید تا تمام آنچه لازم است قبل از بازدید از موزه فرش تهران بدانید را بصورت یکجا در اختیار داشته باشید.

موزه فرش تهران از مهمترین جاهای دیدنی تهران و آنقدر باشکوه و رنگارنگ است که می‌تواند به سادگی شما را با نقش‌ونگار فرش‌هایش همراه کند و به دنیایی دیگر ببرد. اگر می‌خواهید لذت یک ماجراجویی این چنینی را بچشید لازم است قبل از بازدید از این موزه نوشته زیر را بخوانید!

فهرستی از آنچه درباره موزه فرش تهران می‌خوانید:


موزه فرش تهران کجاست؟

اول از همه آدرس، شماره‌ تماس و موقعیت مکانی موزه تهران را روی نقشه ببینید:



آدرس موزه فرش تهران

  • خیابان کارگر شمالی، نبش خیابان دکتر فاطمی

موزه فرش تهران؛ تلفن


معماری و پیشینه موزه فرش تهران

Architect of Tehran Carpet Museum

موزه فرش تهران در ابتدا یک گالری فرش بود (در سال 1340). بعد از گذشت 15 سال، در 22 بهمن سال 1355 با افتتاح این موزه به دست فرح پهلوی، یکی از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی کشورمان رقم خورد.
موزه فرش معماری جالبی دارد. این موزه یکی از شاهکارهای معمار معروف عبدالعزیز فرمانفرمائیان است. فرودگاه مهرآباد تهران، استادیوم آزادی، کاخ نیاوران و ساختمان بورس از کارهای موفق این معمار بزرگ است. عبدالعزیز فرمانفرمائیان در طراحی ساختمان موزه فرش از طرح پرکاربرد‌ترین ابزار قالی‌بافی، یعنی دار قالی بهره گرفته است و با این‌کار کاربری سازه را به‌گونه‌ای به نمایش گذاشته است. با نگاه کردن به پلان موزه فرش تهران متوجه می‌شوید که این موزه دو تالار اصلی دارد:

  • طبقه همکف: تالار اصلی که محل نمایش 150 قالی از اقوام مختلف ایران
  • طبقه اول: تالاری برای برگزاری نمایشگاه‌های فصلی و موضوعی

کتابخانه تخصصی موزه فرش تهران

در کتابخانه موزه فرش تهران بیش از 3500 جلد کتاب نفیس به زبان‌های فارسی، عربی، آلمانی، فرانسوی و انگلیسی وجود دارد. فضای آموزشی، کارگاه مرمت آثار، چایخانه و آمفی تئاتر از بخش‌های دیگر موزه فرش هستند.


آثار موزه فرش تهران

Carpet Museum of Tehran

معمولا وقتی با اطلاعات قبلی به بازدید از یک مکان فرهنگی یا تاریخی می‌رویم به مراتب بیش‌تر ارزش مکان مورد نظر را درک می‌کنیم؛ به همین منظور در این قسمت چند مورد از بارزترین فرش‌های موزه فرش تهران را به شما عزیزان معرفی خواهیم کرد تا با پیش‌زمینه خوبی به تماشای آثار این موزه بروید.

قالیچه میرزا کوچک خان جنگلی

یکی از با ارزش‌ترین فرش‌های موزه فرش ایران (تهران) قالیچه دستباف میرزا کوچک‌ خان جنگلی است. قدمت این اثر به بیش از 110 سال می‌رسد و در سال 1397 در موزه فرش از آن رونمایی شد.

فرش‌های بافته شده در کارگاه عمو اوغلی

کارگاه عمو اوغلی از نام‌آورترین کارگاه‌های قالی‌بافی در تاریخ ایران است. سه تخته فرش که با همت چیره‌دستان این کارگاه بافته شده اکنون در موزه فرش تهران قابل بازدید است.

گلیم حضرت عیسی (ع) با حواریون

یکی از زیباترین آثار موزه فرش ایران اثر «حضرت عیسی (ع) با حواریون» است. این گلیم مسحورکننده هنر دست قالی‌بافان کردستان است.


موزه فرش تهران؛ ساعت بازدید

Visiting Tehran Carpet Museum

بازدید از موزه فرش تهران در نیمه اول سال از ساعت 7:00 تا 16:00 و در نیمه دوم سال از ساعت 9:00 تا 16:00 امکان‌پذیر است.


جاذبه‌های گردشگری اطراف موزه فرش تهران

بازدید از موزه فرش تهران حدود دو ساعت طول خواهد کشید. اگر بعد از دیدن این موزه قصد داشتید به گشت‌وگذار ادامه دهید، باید این مژده را به شما بدهیم که برای این‌کار خیلی درگیر ترافیک سرسام‌آور تهران نخواهید شد؛ چون چند مورد از جاذبه‌های گردشگری تهران در نزدیکی موزه فرش هستند.


تئاتر شهر

تئاتر شهر تهران یکی از معروف‌ترین مکان‌های پایتخت است. ساختمانی با قدمت چند ساله و معماری بی‌نظیر که محل برگزاری مراسمات و برنامه‌های مختلف است. توضیحات بیشتر را اینجا بخوانید.


موزه دکتر شریعتی

 Dr. Shariati Museum

خانه موزه دکتر شریعتی همانظور که از نامش پیداست تصویری از روزمرگی‌های دکتر علی شریعتی، نویسنده و جامعه‌شناس ایرانی را به علاقه‌مندان نشان می‌دهد. بدون‌شک بازدید از این خانه موزه و آشنایی با زندگی این بزرگ‌مرد خالی از لطف نیست.

  • آدرس: خیابان جمالزاده شمالی، نرسیده به خیابان فاطمی، کوچه نادر، پلاک 9
  • شماره‌تماس: 02166945151
  • ساعت بازدید: 9 الی 17

موزه هنرهای معاصر تهران

Carpet Museum In Tehran

یکی از جذاب‌ترین و دیدنی‌ترین موزه‌های تهران موزه هنرهای معاصر است. اگر می‌خواهید بدانید با بازدید از این موزه چه‌ چیزهایی در انتظارتان است خواندن این مقاله را از دست ندهید.


پارک لاله

Tehran Laleh Park

پارک بزرگ لاله که موزه فرش جزیی از آن است؛ از بهترین پارک‌های تهران است. این پارک به سبک پارک‌های ژاپن ساخته شده است. درختان سر به فلک کشیده، چمن‌آرایی‌های هنرمندانه، آبنماهای زیبا و نهرهای مارپیچ تصویر خیره‌کننده‌ای از این پارک به بیننده اهدا می‌کنند. بد نیست که بعد از بازدید از موزه فرش تهران گشتی در این پارک بزنید و دل و جانتان را جلا دهید.

  • آدرس: خیابان کارگر شمالی، تقاطع کشاورز

هتل‌ها و اقامتگاه‌های نزدیک به موزه فرش تهران

در این قسمت هتل‌های اطراف موزه فرش در تهران را به همراه آدرس معرفی خواهیم کرد:

  • هتل اسپیناس: بلوار کشاورز، بین خیابان فلسطین و نادری
  • هتل جهان: تقاطع خیابان ولیعصر و طالقانی، خیابان رحیم‌زاده، پلاک 17
  • هتل ساینا: تقاطع خیابان ولیعصر و طالقانی، خیابان رحیم‌زاده، پلاک 17
  • هتل انقلاب: خیابان طالقانی، حدفاصل حافظ و ولیعصر، جنب ساختمان بنیاد شهید، پلاک 341
  • هتل کوثر: میدان ولیعصر، کوچه شهید مولائی، پلاک 21

برای رزرو هرکدام از این هتل‌ها، می‌توانید به سایت www.utravs.com/hotel مراجعه کنید یا با شماره‌ 1548 تماس بگیرید. 


رستوران‌های اطراف موزه فرش مشهد

بعد از این‌ همه گشت‌وگذار و تفریح احتمالا بدتان نمی‌آید که خود را به یک وعده غذایی باکیفیت در یک رستوران دل‌نشین مهمان کنید. ما چند مورد پیشنهادی برایتان درنظر گرفته‌ایم که فاصله کمی با موزه فرش تهران دارند.


رستوران سنتی دالون دراز

  • آدرس: خیابان کارگر شمالی، امیرآباد، روبروی بیمارستان قلب. شماره تماس:  02188632122

رستوران هندی مهاراجه

Restaurants near Tehran Carpet Museum

  • آدرس: خیابان ولیعصر، نرسیده به چهارراه طالقانی، جنب کوچه رحیم زاده. شماره تماس:  02166400442

رستوران روتیسری

  • آدرس:خیابان دکتر فاطمی، نبش خیابان حجاب. شماره تماس: 02188965021

در این نوشته اطلاعات به‌درد بخوری درباره یکی از با ارزش‌ترین گنجینه‌های فرهنگی کشورمان در اختیار شما عزیزان قرار دادیم که امیدواریم پیش‌زمینه کاملی برای بازدید از موزه فرش تهران باشد. خوشحال می‌شویم اگر در تکمیل اطلاعات فوق بتوانیم از نظرات شما عزیزان استفاده کنیم. لطفا در قسمت ثبت دیدگاه ما و دیگر خوانندگان مجله یومگ را از تجربیات تان بهره‌مند سازید.

نوشته های مشابه
دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز