موزه هنرهای معاصر تهران
- ...
- ...
- تعداد کلمات
موزه هنرهای معاصر تهران گنجینهای ارزشمند از آثار هنری هنرمندان و چیرهدستان ایرانی و غیر ایرانی است. این موزه در سالروز تولد بانو فرح پهلوی افتتاح شد و همچنان بعد از گذشت سالها معرف خوبی برای هنر و فرهنگ کشورمان ایران و توجه ایرانیان به آثارهنری است.در این نوشته تمام نکات و دانستنیهای بهدرد بخور برای بازدید از این موزه را شرح خواهیم داد.
موزه هنرهای معاصر یکی از بهترین و خاصترین جاهای دیدنی تهران و از دیدنیترین موزههای تهران است. آثار هنری این موزه بهقدری شگفتآور و خیرهکننده است که حیف است بازدیدشان را از دست بدهید. از تابلوهای نقاشی در سبکهای مختلف گرفته تا مجسمهها و عکسها و... تجربهای ناب و تکرارنشدنی را برایتان به ارمغان میآورند. اگر میخواهید بدانید موزه هنرهای معاصر تهران کجاست و در آن چه خبر است خواندن مقاله زیر را از دست ندهید.
فهرستی از آنچه درباره موزه هنرهای معاصر تهران در این مقاله میخوانید:
- موزه هنرهای معاصر تهران کجاست؟
- خلاصهای از پیشینه موزه هنرهای معاصر تهران
- بازسازی موزه هنرهای معاصر تهران
- چه آثاری در موزه هنرهای معاصر نگهداری میشوند؟
- باغ مجسمه موزه هنرهای معاصر تهران
- امکانات موزه هنرهای معاصر تهران
- موزه هنرهای معاصر تهران؛ سایت، ساعت کاری
موزه هنرهای معاصر تهران کجاست؟
- آدرس: تهران، خیابان کارگر شمالی، جنب پارک لاله
- شماره تماس: 02188989374
موقعیت مکانی روی نقشه
خلاصهای از تاریخچه موزه هنرهای معاصر تهران
همانطور که قبلتر اشاره شد موزه هنرهای معاصر تهران به سفارش بانو فرح پهلوی ساخته شد و در سالروز تولد ایشان بازگشایی شد. دقیقا 26 مهرماه سال 1356، این موزه در قسمت غربی پارک فرح (پارک لاله امروز) توسط یکی از حاذقترین معماران آن زمان یعنی «کامران دیبا» طراحی و اجزا شد. سبک معماری موزه هنرهای معاصر که تلفیقی از معماری مدرن و معماری سنتی است یکی از جذابیتهای بیچون و چرای این مجموعه است.
بازسازی موزه هنرهای معاصر تهران
به دلیل محدودیت زمانی برای افتتاح موزه هنرهای معاصر تهران و بهرهبرداری از این مجموعه در سالروز تولد بانو فرح پهلوی، برخی از قسمتها بهطور کامل آمادهسازی نشد و تا مدتها تکمیل آن به تعویق افتاد. از طرفی بعضی از قسمتهای موزه شدیدا نیازمند بازسازی بود. در نتیجه تصمیم بر مرمت این گنجینه ارزشمند گرفتهشد و در 19 اردیبهشت ماه سال 97 اجزایی شد. این بازسازی بیش از 2 سال به طول انجامید.
تاسیسات گنجینه، ریلگذاری آثار، اضافه کردن واحد مرمت به موزه، تاسیسات گالری، نوسازی دیوارها و بامها، حذف الحاقات بنا و... از جمله اقداماتی بود که در مرمت موزه هنرهای معاصر انجام شد.
چه آثاری در موزه هنرهای معاصر نگهداری میشوند؟
موزه هنرهای معاصر جز قسمت گالریها و گنجینه، قسمتی بیرونی با نام باغ تندیس یا پارک مجسمه هم دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. فعلا برویم به سراغ آثار نمایش داده شده در گنجینه موزه:
در موزه هنرهای معاصر بیش از 4000 اثر هنری نگهداری و در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است. تمام این آثار ارزشمند و نفیس هستند اما تعدادی از آنها از لحاظ اهمیت هنری و تاریخی ارزش استثنایی دارند. بخش اعظم این آثار فاخر با نظارت بانو فرح پهلوی خریداری شدهاند. از جمله کارهای شاخصی از پیکاسو، ماگریت، ارنست، گوگن، پولاک و وارهول. علاوه بر آثار هنرمندان خارجی آثار فاخری از هنرمندان داخلی را هم میتوانید در این موزه ببینید و لذت ببرید.
موزه هنرهای معاصر تهران 9گالری دارد که 3 گالری به نگهداری از آثار فاخر یادشده اختصاص دارد و 6 گالری دیگر در مسیر بازدیدکنندگان آثار هنری را نمایش میدهند.
باغ مجسمه موزه هنرهای معاصر تهران
تعدادی از آثار فاخر موزه هنرهای معاصر تهران در محوطه این موزه که به «باغ مجسمه» یا «باغ تندیس» معروف است، نمایش داده شدهاند. معرفی چند مورد از این آثار را در ادامه بخوانید:
- تندیس مرد در حال قدمزدن: خالق این مجسمه برنزی هنرمند سوئیسی آلبرتو جاکومتی (Alberto Giacometti) است.
- پیکر لمیده دوقطعهای: نام هنرمند این اثر هنری مور (Henry Moore) است. او این تندیس برنزی را در ارتفاع 254 سانتی متر خلق کرده است.
- نقش جدی: ردپای هنر ماکس ارنست (Max Ernest) هنرمند خوش ذوق آلمانی در موزه هنرهای معاصر تهران مجسمهای برنزی با نام نقش جدی است.
- بدون عنوان: اثری از مجسمهساز آلمانی کارل اشلامینگر (Karl Schalmiminger) که نامی برای آن انتخاب نشده است.
- اسب و سوارکار: اثری از هنرمند ایتالیایی مارینو مارینی (Marino Marini) از جنس برنز با ارتفاع 138 سانتیمتر.
- درمانگر: نام خالق این اثر رنه مارگریت است. جنس این مجسمه هم از برنز است.
- گلابی خاردار: نام هنرمند این اثر الکساندر کالدر است. او این مجسمه فولادی را در سال 1964 خلق کرد.
امکانات موزه هنرهای معاصر تهران
در موزه هنرهای معاصر علاوه بر لذتبردن از هنر و تاریخ نهفته در آثار به نمایش گذاشته شده است، میتوانید از امکاناتی همچون رستوران، سینما و کتابخانه هم استفاده کنید:
سینماتک:
سالنی زیبا و شیک در راستای بهره گرفتن از هنر هفتم. در سینماتک موزه هنرهای معاصر، بروزترین فیلمهای ایران و جهان را میتوانید ببینید. طرفیت سالن سینما موزه 200 صندلی و ابعاد پرده نمایش آن 8*6 است.
کتابخانه تخصصی:
کتابخانهای مجهز در موزه هنرهای معاصر تهران قرار دارد که در آن بیش از 5000 جلد کتاب در زمینههای عکاسی، ارتباط تصویری، سینما، طراحی، معماری، نقاشی و... موجود است. استفاده از خدمات این کتابخانه فقط برای اعضا امکانپذیر است.
موزه هنرهای معاصر تهران؛ سایت و ساعت کاری
- سایت: http://www.tmoca.com
- ساعت کاری: از 10 الی 18 (شنبهها روز تعطیلی موزه است).