ورود
مسجد شاهزاده استانبول

مسجد شاهزاده استانبول

زمان برای مطالعه 2 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

اگر مقصد سفرتان به ترکیه، شهر استانبول است، پس حتما باید از جاذبه‌های گردشگری و مکان‌های دیدنی آن دیدن کنید. اولین و مهم‌ترین مکان‌های تاریخی موجود در استانبول نیز مساجد آن هستند. در این مقاله درباره مهم‌ترین نکات یکی از این مساجد؛ یعنی مسجد شاهزاده استانبول، اطلاعات کسب می‌کنید.

مسجد شاهزاده یکی از مسجدهای معروف استانبول است. اگر از همه کسانی که به ترکیه و به خصوص استانبول سفر کرده‌اند درباره مکان‌های تاریخی این شهر بپرسید، احتمالا  مسجدهای استانبول اولین مکان‌هایی هستند که بازدید از آنها را به شما توصیه می‌کنند. استانبول بیش از ده‌ها مسجد بسیار معروف و زیبا دارد که همه آن‌ها دیدنی و جذاب هستند. در این صفحه از مجله گردشگری یوتراوز  قصد داریم به معرفی یکی از همین مساجد، یعنی مسجد شاهزاده در استانبول بپردازیم. این مسجد علاوه بر فضای معنوی که دارد، نمادی کوچک از قدرت و صلابت حکومت عثمانی است. در ادامه بیشتر با مسجد شاهزاده محمد استانبول آشنا خواهید شد.          


📌قبل از اینکه با مسجد شاهزاده آشنا شوید این مژده را به شما عزیزان بدهیم که برای تهیه ارزان‌ترین بلیط هواپیما تهران استانبول می‌توانید روی ما در یوتراوز حساب کنید. با شماره 1548 تماس بگیرید و به‌روز‌ترین اطلاعات و خدمات مربوط به تورهای استانبول را از همکاران ما بخواهید.


لیستی از آنچه درباره مسجد شاهزاده استانبول می‌خوانید:


مسجد شاهزاده استانبول؛ آدرس + نحوه دسترسی

  • آدرس مسجد شاهزاده محمد: استانبول، منطقه فاتح، خیابان Sehzade Basi بر روی تپه سوم بین مسجد بایزید و مسجد فاتح



نحوه دسترسی

راحت‌ترین راه دسترسی به مسجد شاهزاده این است که از وسایل نقلیه عمومی مثل اتوبوس، تراموا، تاکسی یا مترو استفاده کنید. از مسیرهای متفاوتی می‌توانید به مسجد شاهزاده برسید برای مثال اگر بخواهید با اتوبوس به مسجد شاهزاده بروید باید در ایستگاه Şehzadebaşı پیاده شوید و اگر با مترو می‌روید به ایستگاه Vezneciler بروید و بعد از پیاده شدن از این 2 ایستگاه به راحتی و با طی کردن مسافت کوتاهی به مسجد شاهزاده می‌رسید.


تاریخچه مسجد شاهزاده محمد استانبول

مسجد شاهزاده محمد در استانبول

داستان ساخت مسجد شاهزاده محمد در استانبول به قرن 16 و به سال 1544 میلادی برمی‌گردد. در آن زمان سلطان سلیمان اول، پسرش محمت را از دست داده بود. سلطان سلیمان برای گرامیداشت یاد پسرش دستور ساخت مسجدی با نام او را صادر کرد. وظیفه ساخت این مسجد نیز به عهده سینان، معمار معروف دربار عثمانی بود. جالب است بدانید سینان در آن زمان شهرت زیادی نداشت و مسجد شاهزاده اولین کار حرفه‌ای او به حساب می‌آمد. ساخت مسجد شاهزاده تنها 4 سال طول کشید بعد از اتمام نیز نام شاهزاده محمت (محمد) را بر آن گذاشتند.

این روزها هم مسجد شاهزاده محمد را به عنوان یکی از موزه‌های معروف و مهم استانبول می‌شناسند.جالب است بدانید یکی از دلایل شهرت مسجد شاهزاده در جهان، وجود مقبره خواهر و برادر شاهزاده محمد و دو وزیر مهم درباره عثمانی در زمان سلطان سلیمان به نام‌های «ابراهیم پاشا» و «رستم پاشا» است. اگر روزی گذرتان به محله فاتح استانبول افتاد، حتما به این مسجد زیبا نیز سری بزنید.


معماری مسجد شاهزاده استانبول

جزییات معماری مسجد شاهزاده محمد

معماری مسجد شاهزاده نیز همانند اغلب مساجدی که در عصر عثمانیان ساخته شده‌اند، به سبک اسلامی و بیزانسی است. زمانی که از بیرون به مسجد شاهزاده نگاه می‌کنید یک گنبد زیبا مرکزی و چند گنبد کوچک‌تر در اطراف آن می‌بینید. در زیر هر یک از گنبدهای بزرگ و کوچک نیز چند پنجره مشبک‌ مانندی طراحی شده‌است. همچنین مسجد شاهزاده دو گلدسته بلند و سفید رنگ دارد که بر روی آن‌ها حکاکی‌های زیبایی انجام داده‌اند.

از فضای بیرونی مسجد شاهزاده محمد استانبول که بگذریم، به فضای داخلی آن می‌رسیم. در آن زمان برای پوشش اصلی این مسجد از سنگ‌های مرمرین استفاده کرده‌اند. همچنین پوشش سقف آن را نیز با گچ ساخته‌اند. در داخل مسجد شاهزاده چندین ستون وجود دارد که بر روی گوشه هر یک از آن‌ها نام خلفی اربعه را نصب کرده‌اند. همچنین برای زیبایی بیشتر فضای داخلی آن از یک چلچراغ بزرگ استفاده شده‌است. در حیاط مسجد شاهزاده نیز درختان بسیار قدیمی و زیبایی وجود دارد. به صورت کلی معماری این مکان تاریخی همانند بسیاری از مسجدهای دیگر استانبول بسیار زیبا، چشم‌نواز و به یادماندنی است.


معمار مسجد شاهزاده محمد که بود؟

مسجد شاهزاده محمد استانبول

معمار مسجد شاهزاده استانبول بزرگ‌ترین و مشهورترین معمار خاندان عثمانی یعنی «سینان» است. سینان سال 1490 متولد شد و از همان ابتدای تولدش با روش‌های سنگتراشی و نجاری آشنا شده‌بود. زیرا به همراه پدرش این قبیل کارها را انجام می‌داد. بعدها به دلیل قوانین حکومتی که وجود داشت به خدمت خاندان عثمانی درآمد و دستیار معماران بزرگ و مشهور دوره خود شد.

سینان در طول زندگی خود پروژه‌های ساخت ‌و ساز بسیار زیادی انجام داد؛ به طوری که در اواخر عمرش تبدیل به مهم‌ترین معمار زمانه خود شد‌ه‌بود. او همچنین شاگردان بسیار زبردستی را پرورش داد که در سال‌های بعدی با کارهای خود به شهرت فراوان رسیدند.



جاذبه‌ های گردشگری اطراف مسجد شاهزاده

اطراف مسجد شاهزاده استانبول


احتمالا می‌دانید که محله فاتح استانبول از محله‌های معروف این شهر به‌شمار می‌آید و جاذبه‌های گردشگری زیادی را در دل خود جای داده است. چند مورد از آنها را در ادامه می‌خوانید:


مسجد رستم پاشا

یکی از مکان‌های تاریخی و بسیار مشهور نزدیک به مسجد شاهزاده، مسجد رستم پاشا استانبول است. این مسجد به دستور رستم پاشا وزیر سلطان سلیمان ساخته شده‌است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید معمار مسجد شاهزاده و مسجد رستم پاشا «سینان» است.


بازاربزرگ استانبول (کاپالی چارشی)

بازار کاپالی چارشی یا بازار بزرگ استانبول یکی از بزرگ‌ترین بازارهای ترکیه و جهان است. این بازار از 4 هزار مغازه و 65 خیابان سرپوشیده تشکیل شده‌ و بیش از 550 سال قدمت دارد. بازار معروف مصری‌ها (بازار ادویه فروش‌ها) نیز در انتهای بازار کاپالی چارشی قرار گرفته‌است. در بازار کاپالی چارشی محصولات بسیار متنوعی مانند انواع پوشاک، انواع عتیقه‌جات، طلا، فرش و غیره به فروش ‌می‌رسد.


دانشگاه استانبول

یکی دیگر جاذبه‌های گردشگری نزدیک به مسجد شاهزاده محمد، دانشگاه استانبول است. این دانشگاه جزو قدیمی‌ترین مکان‌های تاریخی ترکیه محسوب می‌شود. دانشگاه استانبول در سال 1846 بنا شده‌ و در ابتدا ساختمان آن، مرکز وزارت جنگ دولت عثمانی بوده‌ است.


ستون کنستانتین

ستون کنستانتین که با نام‌های «ستون اورمه» یا «ستون اورما» هم شناخته می‌شود، در زمان پادشاهی کنستانتین بزرگ و افسانه‌ای ساخته شده‌است. این ستون نیز جزو قدمتی‌ترین و جالب‌ترین آثار تاریخی ترکیه است و هرسال گردشگران زیادی برای دیدن آن به این کشور می‌روند.

درباره ستون کنستانتین بیشتر بخوانید.👈 ستون کنستانتین استانبول


نکات بازدید از مسجد شاهزاده محمد در استانبول

مسجد شاهزاده در استانبول

  • مسجد شاهزاده همه روزه از ساعت‌های 9:00 صبح تا 6:00 عصر به روی گردشگران باز است.
  • بازدید از مسجد شاهزاده استانبول رایگان است.
  • همه گردشگران به خصوص خانم‌ها در زمان ورود به مسجد باید لباس‌های پوشیده بر تن داشته باشند.

پرواز ارزان به تمام نقاط جهان مشاهده قیمت

سخن آخر

همانطور که از نوشته بالا و عکس‌های مسجد شاهزاده استانبول پیداست، بازدید از آن، یکی از کارهایی است که حتما باید در سفر به استانبول انجام دهید. مگر سفر رفتن چیزی جز لذت بردن از جاذبه‌های شهر مقصد است؟ خیر! پس بهتر است با شناختن جاهای دیدنی استانبول و با یک برنامه‌ریزی درست، از چند روزی که در سفر هستیم، نهایت استفاده را بکنیم و استانبول زیبا و فریبنده را یک دل سیر بگردیم. 🤩

شما کدام‌ یک از جاهای دیدنی استانبول را می‌شناسد؟ در قسمت ثبت دیدگاه برای ما و خوانندگان یومگ بنویسید.

نوشته های مشابه
  • سیاره سبز؛ جنگل بارانی در دل کویر!

    یک جنگل عمودی وسط منطقه‌ای بیابانی، شبیه به خواب‌هایی است که بعد از خوردن یک وعده شام سنگین می‌بینیم. اما خب چنین جنگلی نه در عالم خواب و رویا بلکه در واقعیت وجود دارد؛ در دبی، که شیفته محقق کردن رویاهای عجیب‌وغریب است.

  • راهنمای تفریح در پارک آتلانتیس دبی

    آب‌بازی، تفریح محبوب بچه‌هاست که همیشه هم با اخم‌وتخم و «خیس آب شدی» و «سرما می‌خوریِ» بزرگ‌ترها همراه می‌شود. حالا فضایی را تصور کنید که نه‌تنها این نگرانی‌ها در آن جایی ندارد، بلکه والدین هم می‌توانند پابه‌پای بچه‌ها آب‌بازی کنند، در تونل‌های پیچ‌درپیچ سُر بخورند و قایق‌سواری کنند. اینجا پارک آبی آتلانتیس، یکی از بزرگترین پارک‌ آبی‌های جهان است 👇

  • میدان ساعت؛ یادگار 50ساله دبی

    خیلی پیش از تولد برج‌های مخابراتی و آسمان‌خراش‌های با کاربرد تجاری و مسکونی، برج‌های ساعت، تنها سازه‌ بلندمرتبه شهر بودند؛ نوعی نماد بومی که هم، زمان را به ساکنان یادآوری می‌کردند و هم به‌عنوان نقطه‌ای مرکزی در شهر، ساختمان‌های مهم اطراف آن‌ها ایجاد می‌شدند.

دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز