ستون کنستانتین استانبول
- ...
- ...
- تعداد کلمات
ستون کنستانتین استانبول به ارتفاع 35 متر به نام سازنده خودش یعنی کنستانتین اول نامگذاری شده است. این بنای تاریخیِ محله فاتح، یکی از مکانهای دیدنی شهر استانبول به شمار میآید. ستون کنستانتین یا ستون اورمه یادگار زمان رومیهاست که آن را با نام ستون سوخته هم میشناسند.
ستون کنستانتین استانبول (Column Constantine)، که زمانی از مهمترین بناهای قسطنطنیه بیزانسی بود، در میدان چمبرلی قرار دارد و یکی از خاصترین جاهای دیدنی قسمت اروپایی استانبول است. بر اساس مستندات تاریخی، ستون کنستانتین در بینِ رومیهای باستان ارزش و اهمیت بسیاری داشته و در طول تاریخ بارها مورد بازسازی قرار گرفته است. این ستون را کنستانتین اول از معبد آپولو به استانبول آورد. در این مطلب از مجله گردشگری یومگ همراه ما باشید تا به اتفاق این بنای تاریخی را بیشتر بشناسیم.
آنچه درباره ستون کنستانتین استانبول در ادامه میخوانید:
- ستون کنستانتین استانبول کجاست؟
- تاریخچه ستون کنستانتین استانبول
- ویژگیهای ظاهری ستون کنستانتین استانبول
ستون کنستانتین استانبول کجاست؟
ستون کنستانتین بین میدان سلطان احمد و میدان بایزید در منطقه فاتح استانبول قرار دارد.
- آدرس: Mollafenari, Vezirhan Cd. No:16 D:18, 34120 Fatih/İstanbul, Turkey
موقعیت مکانی روی نقشه
هزینه و ساعت بازدید
هزینه بازدید از ستون کنستانتین استانبول کاملاً رایگان است. تمام روزهای هفته و به صورت ۲۴ ساعته میتوانید ازاین جاذبه گردشگری دیدن کنید.
تاریخچه ستون کنستانتین استانبول
همانطور که میدانید بناهای تاریخی متعدد در کشور ترکیه، وقایع گوناگونی را از زمانهای دوری این کشور روایت میکنند. هر قسمت از خاک ترکیه یک تکه از تاریخ را در دل خود جای داده است. ستون کنستانتین در قلب استانبول، تنها اثر باقیمانده از دوران کنستانتین است. در گذشته این ستون با قرار گرفتن در بالای دومین تپه مرتفع شبه جزیره، از بسیاری نقاط دوردست قابل مشاهده بود. ستون کنستانتین که توسط «کنستانتین» پس از انحصار امپراتوری در سال ۳۲۴ ساخته شد، برای قرنها جایگاه مرکزی قسطنطنیه را به خود اختصاص داده بود. علاوه بر این، نقشی مهم در ایدئولوژی امپراتوری ایفا کرد؛ چرا که در مسیر راهپیمایی پیروزمندانهای قرار داشت که از دروازه طلایی شروع و به مجموعه کاخ بزرگ ختم میشد. این بنایِ تاریخیِ مرتفع زمانی برپا شد که کنستانتین، بیزانس را با ساخت ساختمانهای بزرگ، بین سالهای ۳۲۴ و ۳۳۰ گسترش داد.
مرمت و بازسازی
ستون کنستانتین در سال 1106 بعد از میلاد به دلیل طوفانی مهیب به شدت آسیب دید. چندین سال بعد، مانوئل اول کومننوس بنا را بازسازی و تغییراتی در ظاهر آن ایجاد کرد. بالای ستون کتیبهای قرار گرفت که روی آن نوشته شده بود: «مانوئل وفادار این اثر هنری مقدس را که زمانی آسیب دیده، نیرو بخشید.» پس از سقوط قسطنطنیه در سال ۱۴۵۳ صلیب روی ستون را ترکهای عثمانی برداشتند. ستون بازسازیشده کنستانتین اکنون 8/34 متر ارتفاع دارد و نامش به همراه سایر آثار تاریخی استانبول در فهرست میراث جهانی یونسکو به چشم میخورد.
ویژگیهای ظاهری ستون کنستانتین استانبول
ستون کنستانتین در زمان نصب ۵۰ متر ارتفاع داشت. این ستون از چند بلوک استوانهای شکل ساخته شد. بالای ستون مجسمه کنستانتین به تصویر آپولو مزین شد و در آن سنگ قیمتی پورفیری به کار رفت. جالب اینجاست که این سنگ بنفشرنگ فقط در جنوب مصر یافت میشود. به عبارت دیگر مواد بهکاررفته در این ستون دقیقاً از جنس سنگهای بهکاررفته در اهرام مصر است. اگر با دقت به این بنای تاریخی نگاه کنید سنگهای قرمز، ارغوانی و سنگهای سماق را نیز خواهید دید.
ستون سوخته
ستون کنستانتین به دلیل تاریخچه و ظاهر خاصش به «ستون سوخته» هم شهرت دارد. شاید بپرسید چرا به آن ستون سوخته میگویند؟ ما به سؤال شما پاسخ میدهیم. با گذشت زمان و بر اثرِ زمینلرزه و آتشسوزی در سال ۱۷۷۹ محیط مجاور ستون ویران شد و آثار سیاهی روی آن بر جای ماند. پس از آن ستون کنستانتین را ستون سوخته نامیدند. این ستون را عبدالحمید اول بازسازی و پایه سنگی موجود را به بنای اولیه اضافه کرد.
خلاصه اینکه:
دیدنیهای تاریخی شهر استانبول تمامشدنی نیستند. در این مطلب از مجله گردشگری یوتراوز درباره ستون کنستانتین استانبول صحبت کردیم. این بنای تاریخی در طول سالیان دراز و با فرازونشیبهای بسیار هنوز یکی از اصلیترین جاذبههای گردشگری استانبول بهشمارمیرود. نام ستون کنستانتین در سال ۱۹۵۵ به عنوان اثر ارزشمند تاریخی ترکیه ثبت شد. امروزه وزارت تاریخ ترکیه وظیفه حفاظت از این بنای تاریخی را بر عهده دارد. اگر به آشنایی با فرهنگ و تمدن دیگر کشورها علاقهمندید، حتماً در سفر به استانبول از این بنای تاریخی دیدن کنید.
منابع:
https://www.thebyzantinelegacy.com/constantine-column
https://www.gpsmycity.com/attractions/column-of-constantine-23901.html