ورود
Flight Gate

گیت پرواز چیست؟

زمان برای مطالعه 5 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

گیت پرواز در فرودگاه به چه معنی است؟ زمان بستن گیت پرواز کی است؟ شماره گیت پرواز کجا درج می‌شود؟ بسته شدن گیت در پرواز خارجی و داخلی چه فرقی دارد؟ پاسخ تمام این سوالات به همراه سایر دانستنی‌هایی که درباره گیت فرودگاه لازم است بدانید، مواردی است که در مقاله پیش‌رو می‌خوانید.

احتمالا می‌دانید که بسته شدن گیت پرواز به معنی جاماندن از پرواز است. پس بهتر است تمام مراحلی که قبل از سفر با هواپیما در فرودگاه باید بگذرانید را بشناسید تا با برنامه‌ریزی قبلی، کارهایتان را به موقع انجام دهید و بتوانید چند ساعتی زودتر از زمان پرواز، در گیت حاضر شوید. لازم است بدانید که مراحل انجام امورات قبل از پرواز با انواع هواپیما در سفرهای داخلی و خارجی متفاوت است. در پروازهای خارجی معمولا 3 ساعت قبل از زمان پرواز، گیت بسته می‌شود. پس حواستان باشد که از پرواز جا نمانید! در ادامه تمام مراحل قبل از پرواز و عبور از گیت‌های فرودگاه را شرح می‌دهیم، تا آمادگی لازم را برای تجربه اولین سفر خارجی به دست آورید.

لیستی از آنچه درباره گیت پرواز می‌خوانید:


معنی گیت پرواز

کلمه گیت (Gate) در لغت به معنی درگاه است. به‌طور کلی در فرودگاه‌ها گیت به مسیری گفته می‌شود که مسافر چمدان‌هایش را تحویل بار می‌دهد و کارت پرواز خود را دریافت می‌کند. اسکرول کنید تا شما را با این مسیر بیشتر آشنا کنیم:


گیت بازرسی و امنیت

Close the flight gate

گیت امنیت همانطور که از نامش پیداست به منظور بازرسی و تضمین امنیت مسافران و خدمه پرواز صورت می‌گیرد. محل قرارگیری گیت بازرسی در فرودگاه‌های مختلف با هم فرق دارد. در بعضی فرودگاه‌ها گیت امنیت در آخرین مراحل سوار شدن به هواپیماست و در بعضی دیگر ممکن است اولین مرحله باشد. حتی ممکن است فرودگاهی چند گیت بازرسی داشته باشد. به عنوان مثال در گیت پرواز فرودگاه‌های تهران (فرودگاه امام خمینی)، بعد از اینکه وارد سالن فرودگاه می‌شوید، اولین کاری که باید بکنید این است که از ایکس ری (دستگاه بازرسی با اشعه) رد شوید. در این قسمت چمدان‌ها را هم باید از ایکس ری عبور دهید. بعد از آن وارد سالن اصلی فرودگاه می‌شوید و با جمعیتی مواجه خواهید شد که همگی مثل شما، می‌خواهند به مسافرت بروند. در این سالن درگاه‌هایی را می‌بینید که یک مانیتور بالای هر کدام‌شان نصب شده است. این مانیتورها مشخصات پروازها را نشان می‌دهند. با پیدا کردن گیت مربوط به پروازتان، در صف بیایستید و آماده چینگ. وقتی نوبت به شما رسید، کافی‌ست فقط پاسپورت خود را به مسئول چکینگ نشان دهید. او با چک کردن لیستی که از مسافران دارد مطمئن می‌شود که شما مسافر پرواز مورد نظر هستید. بعد از آن، باید بار و چمدان‌های خود را روی نقاله بگذارید. چمدان‌های شما که از نقاله رد شد، وزن آنها را اندازه می‌گیرند و روی چمدان‌تان برچسب می‌زنند و به شما کارت پرواز و رسید چمدان‌تان را می‌دهند. باری که از اینجای کار به بعد می‌توانید همراه خود ببرید، بار مجاز در کابین هواپیماست که نباید حاوی اشیاء ممنوعه در هواپیما باشد. یعنی یک کیف دستی، ساک کوچک یا کوله‌پشتی و سایر وسایل شخصی مجاز.


قسمت پاسپورت چک

Boarding pass In Airport

برای چک شدن پاسپورت و نشان دادن فیش پرداخت عوارض خروج از کشور، لازم است این مرحله را بگذرانید. پاسپورت چک معمولا توسط ماموران پلیس انجام می‌شود. اگر عوارض خروج را پرداخت نکرده‌اید در این قسمت می‌توانید با استفاده از دستگاه‌های ATM فرودگاه، این کار را انجام دهید. بعد از کنترل پاسپورت و تحویل دادن برگه پرداخت عوارض به سالن نهایی راهنمایی می‌شوید.


گیت سوار شدن به هواپیما

Getting on a plane

سالن نهایی فرودگاه جایی است که شما را به هواپیما می‌رساند. در این سالن همه مسافران کارت پرواز دارند و پاسپورت‌شان در مرحله پاسپورت چک مهر تایید خروج خورده است. در فرودگاه امام خمینی تهران، بهتر است اگر وقت اضافی دارید در این قسمت بمانید. در فروشگاه‌ها قدم بزنید، اگر خوراکی یا نوشیدنی میل دارید تهیه کنید و در حالی که کمی استراحت می‌کنید، مانیتورها و تابلوهای اعلانات را هم زیر نظر داشته باشید. تقریبا یک ساعت قبل از تیک‌آف شماره گیت پرواز شما اعلام خواهد شد. این به معنی است که با عبور از گیت آخر، سوار هواپیما خواهید شد.


قبل از ورود به گیت پرواز این نکات را بخاطر داشته باشید

Tips for crossing the plane gate

  • عوارض خروج از کشور را می‌توانید از طریق درگاه‌های اینترنتی مربوطه در سالن فرودگاه و یا به شکل آنلاین و از طریق سامانه پرداخت عوارض خروج از کشور، پرداخت کنید.
  • در برخی ماه‌های سال که سفر‌های بیش‌تری انجام می‌شود و به اصطلاح فصل مسافرت است، برای جانماندن از پرواز شاید لازم باشد 5 ساعت قبل از پرواز در فرودگاه باشید. البته این را بگوییم که معمولا صف‌های طولانی در این موارد مربوط به بخش‌های عمومی‌تر مثل پارکینگ، پرداخت عوارض خروج یا گیت ورودی به سالن فرودگاه است.
  • معمولا نرخ تبدیل ارز در فرودگاه‌ها با صرافی‌های داخل شهر متفاوت است. تا حد امکان بهتر است قبل از ورود به فرودگاه ارز مورد نیاز خود را از صرافی‌های معتبر تهیه کنید.
  • مدارک شناسایی، پاسپورت و کارت پرواز خود را دم دست بگذارید.
  • قبل از پرواز غذای سبک بخورید.
  • توجه داشته باشید که ساعت‌های درج شده روی بلیط براساس ساعت محلی هستند. ساعت فرود هواپیما بر اساس ساعت محلی مقصد است. مقاله آموزش خواندن بلیط هواپیما در این خصوص اطلاعات به‌دردبخوری به شما می‌دهد.
نوشته های مشابه
دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز