دریاچه سوها اردبیل؛ یک تابلوی نقاشی زنده!
- ...
- ...
- تعداد کلمات
دریاچه سوها اردبیل شهرستان نمین، آبگیری در دل کوهستان که طبیعت بکرش، در سه فصل از سال پذیرای مسافران است. مسیر دریاچه سوها از اردبیل، امکانات و اقامت در این دریاچه را در یوتراوز بخوانید.
دریاچه سوها اردبیل، آبگیریست در همسایگی روستایی به همین نام که نقطه شروع جنگلهای گیلان بهشمار میرود. سوها در ارتفاعات واقع شدهاست و منظرهای دارد درست شبیه به یک تابلوی نقاشی؛ دشتهای بابونه، تپههای سرسبز که زیرپای گلههای اسب و گاومیش میلرزد و ابرهایی بسیار نزدیک به زمین.
اگر دنبال مقصد سفری متفاوت میگردید و آمادگی یک طبیعتگردی نسبتا سنگین را دارید، دریاچه سوها منتظر شماست. در مقاله پیشرو همه اطلاعات درباره این دریاچه را میخوانید؛ آدرس، مسیر دسترسی، چندوچون اقامت، امکانات و شرایط بازدید و… .
آنچه در این مقاله درباره دریاچه سوها اردبیل میخوانید:
- دریاچه سوها اردبیل کجاست؟
- دریاچه سوها اردبیل در یک نگاه
- مسیر دریاچه سوها اردبیل
- امکانات دریاچه سوها اردبیل
- اقامت در دریاچه سوها
- جاهای دیدنی نزدیک دریاچه سوها اردبیل
- نکات مهم در بازدید از دریاچه سوها اردبیل
- نظرات دریاچه سوها اردبیل
- عکس های دریاچه سوها اردبیل
دریاچه سوها اردبیل کجاست؟
📌 آدرس دریاچه سوها اردبیل: شهرستان نمین، 35کیلومتری شرق اردبیل
- فاصله دریاچه سوها تا نمین: 34کیلومتر
- فاصله دریاچه سوها تا سرعین: 56کیلومتر
- فاصله دریاچه سوها تا تبریز: 256کیلومتر
دریاچه سوها اردبیل در یک نگاه
پیش از اینکه ماجراجوییمان را در دریاچه سوها نمین شروع کنیم، نگاهی میاندازیم به مشخصات کلی این دریاچه تا ببینیم چه چیزی در انتظارمان است.
آب و هوای دریاچه سوها اردبیل | سرد و کوهستانی |
بهترین فصل بازدید از دریاچه سوها | بهار تا پاییز |
وجه تسمیه دریاچه سوها | «سو» در ترکی بهمعنی «آب» است. |
اسم دیگر دریاچه سوها | سوا |
ابعاد دریاچه سوها اردبیل | 1.5کیلومتر طول، 0.5کیلومتر عرض، 6متر عمق |
پوشش گیاهی دریاچه سوها اردبیل | بابونه و شقایق در مراتع پیرامون دریاچه نی در حاشیه دریاچه درختان توسکا، راش، افرا و بلوط در جنگلهای نزدیک دریاچه |
گونههای جانوری دریاچه سوها اردبیل | قزلآلای رنگینکمان، قورباغه و سمندر داخل و در حاشیه دریاچه روباه، گرگ، گراز، شاهین، عقاب، سهره و بلبل در اطراف دریاچه |
⛅ پیش از سفر، هواشناسی سوها را چک کنید. ⛅
مسیر دریاچه سوها اردبیل
اگر نقشه دریاچه سوها اردبیل، بهاندازه کافی برایتان راهگشا نیست، بد به دلتان راه ندهید. مسیر دسترسی به دریاچه را برایتان توضیح میدهیم؛
از شهر مبدأ، خودتان را به اردبیل برسانید. در جاده اردبیل به بریس، بهسمت «نیارق» بروید. تابلوهای راهنما، شما را به طرف روستای «سوها» هدایت میکنند. یک مسیر خاکی و ناهموار تقریبا 5کیلومتری، در شمال شرقی روستا به دریاچه سوها میرسد.
بهدلیل صعبالعبور بودن مسیر دریاچه سوها، ممکن است پیمودن راه برای سواریهای معمولی دشوار باشد. اگر به ماشینهای باری سبک و شاسیبلند دسترسی ندارید، میتوانید از اردبیل با تاکسی به روستای سوها بروید. از آنجا هم روستاییان با نیسان شما را به دریاچه میرسانند.
امکانات دریاچه سوها اردبیل
حالا بیایید ببینیم در تابلوی نقاشی زنده سوها، بهغیر از زیباییهای نفسگیر، دیگر چه چیزهایی پیدا میشود. امکانات رفاهی و تفریحی دریاچه سوها اردبیل از اینقرار است؛
- آب آشامیدنی
- سرویس بهداشتی
- امکان قایقسواری
- امکان ماهیگیری (بهجز در فصل تخمریزی ماهیها)
- فروشندگان سیار خوردنی و نوشیدنی و آلاچیقهای فروش چای و آش دوغ
اقامت در دریاچه سوها
اگر دریاچه سوها، مقصد نهایی سفرتان نیست و بعد از آن میخواهید به راهتان ادامه بدهید که هیچ! اما اگر میخواهید بیشتر از یک نیمروز را در این طبیعت شگفتانگیز بمانید، چندوچون اقامت در دریاچه سوها بهترتیب زیر است؛
- چادر زدن در طبیعت: برای کمپ در دریاچه سوها، هم باید تجهیزات کمپینگ کاملی داشتهباشید، هم هوا مساعد و ترجیحا تابستان باشد و هم درجریان باشید که احتمال حمله حیوانات وحشی وجود دارد.
- اقامتگاه بومگردی: نزدیکترین اقامتگاههای بومگردی به دریاچه سوها در روستاهای شهرستان نمین واقع شدهاند؛ اقامتگاه «آرامان» و «بابونه» در روستای «آرپاتپه» و اقامتگاه «سنسون» در روستای «یزنآباد».
- رزرو هتل در اردبیل
🏨 رزرو تخفیفدار هتل سبلان اردبیل در یوتراوز 🏨
جاهای دیدنی نزدیک دریاچه سوها اردبیل
بعد از یک دل سیر ریلکس کردن در دریاچه سوها و حظ بردن از هوای تمیزش، باروبندیلتان را جمع کنید که در همان نزدیکیها چیزهای بسیاری برای تماشا وجود دارد. نزدیکترین جاذبه به دریاچه، روستای سرسبز سوهاست که در دامنه کوه واقع شدهاست و در مسیر رفت، از آن عبور کردهاید. گشتی در روستا بزنید و خودتان را برای ادامه طبیعتگردی، آماده کنید.
🔸 مقاله جاهای دیدنی اردبیل و سرعین، شما را برای یک طبیعتگردی بهیادماندنی آماده میکند. 🔸
آبشار لاتون
لاتونِ خوشقدوبالا، با ارتفاعی بالغ بر 100متر، یکی از بلندترین آبشارهای ایران بهشمار میرود. مسیر دسترسی به آبشار لاتون، آسان نیست و به پیمایشی دو تا سهروزه نیاز دارد. بنابراین پیشنهاد میکنیم برای گذر از مسیر جنگلهای انبوه و پرتگاههای خطرناکی که به لاتون میرسند، با یک تور گردشگری مطمئن همراه شوید.
📍 فاصله دریاچه سوها تا آبشار لاتون: 24کیلومتر
کوه اسپیناس
اگر موفق به دیدار با آبشار لاتون شدید و شرایط و توانایی لازم برای ادامه کوهپیمایی داشتید، از مبدأ آبشار بعد از طی کردن مسیری 17کیلومتری به قله اسپیناس میرسید. این راه به همان اندازه که سخت و پرزحمت است، زیبا هم هست؛ باغهای فندق، رودهای خروشان و یک شبمانی ماجراجویانه در کوهستان، شما را به قله 2هزارو100متری اسپیناس میرساند.
کوه اسپیناس البته از سمت شهر اردبیل، جاده خاکی ماشینرو هم دارد که تا نزدیکیهای قله، شما را میبرد و مابقی راه، یک کوهپیمایی نهچندان سنگین میطلبد.
📍 فاصله دریاچه سوها تا قله اسپیناس: 27کیلومتر
جنگل فندقلو
جنگل فندقلو یا «مشه»، پهنه سرسبزی است پوشیده از درختان فندق که 16هزار هکتار وسعت دارد. چشمه آبگرم و دشت بابونه، از جاهای دیدنی فندقلو و پیست اسکی روی چمن و تلهکابینی مجهز، از امکانات تفریحی آن است. همچنین یک مجتمع اقامتی کوچک در دل جنگل، از شما میزبانی میکند.
برای رسیدن به جنگل فندقلو، دو مسیر درپیش دارید؛ یک) کوهنوردی از مسیر آبشار لاتو که لازمهاش، داشتن توانایی بدنی بالا، کفش و لباس مناسب و همراه راهبلد است. دو) رانندگی؛ سهراهی جاده اردبیل به آستارا، شما را به جنگل فندقلو میرساند. در این جاده، پیش از رسیدن به «نمین» باید وارد فرعی روستای «دودران» شوید. بعد از «خانقاه سفلی» به روستای «آرپاتپه» میرسید و حدودا 4کیلومتر بعد از آن، جنگل نمایان میشود.
📍 فاصله دریاچه سوها تا جنگل فندقلو: 32کیلومتر
گردنه حیران
گردنه حیران، محدودهای است در مسیر آستارا-اردبیل که از یک سو به جنگل و ازسوی دیگر به دره منتهی میشود. شهرت این گردنه به جاده پرپیچوخمش است که از دل جنگلهای هیرکانی میگذرد و همیشه تونلی از ابر برفرازش دیده میشود. سورتمه جنگلی، پیست کارتینگ، زیپلاین و یک دهکده گردشگری مجهز به رستوران، سرویس بهداشتی، حمام و اردوگاه اقامتی، ازجمله امکانات تفریحی و رفاهی گردنه حیران است.
📍 فاصله دریاچه سوها تا گردنه حیران: 53کیلومتر
دشت مغان
دشت مغان، پهنهای جلگهای در غرب دریای خزر است که جاذبههای طبیعی و تاریخی چشمگیر دارد. حضور پلیکان خاکستری، اردک تاجدار، غاز خاکستری، اردک چشمطلایی و گونههای نادر دیگری از پرندگان مهاجر در تالابهای دشت مغان، فرصتی بینظیر برای پرندهنگری فراهم میکند. پل تاریخی «خمارلو»، قلعه تاریخی «اولتان»، گورستانهای باستانی «اصلاندوز» و «کورلاکورعباسلو» و قلعهدختری که قدمتش به عصر اشکانی میرسد، جزو دیدنیهای تاریخی دشت مغان هستند.
📍 فاصله دریاچه سوها تا دشت مغان: 241کیلومتر
روستای کوته کومه
کوته کومه، روستایی جنگلی است که بهاری بسیار زیبا و فراموشنشدنی دارد؛ گذشته از چشمههای آبگرم و مراتع روستا، کوته کومه یادگارهای تاریخی ارزشمندی هم دارد که ملاقات با آنها خالی از لطف نیست، مثل؛ گورستان کهن، قلعه و آسیاب «آسیو شوان».
📍 فاصله دریاچه سوها تا روستای کوته کومه: 297کیلومتر
نکات مهم در بازدید از دریاچه سوها اردبیل
شما حالا همهچیز را درباره سوهای افسانهای میدانید و برای سفر، حاضر و آمادهاید. فقط میماند چندتا نکته احتیاطی؛
- آب دریاچه سوها اردبیل، راکد است و امکان شنا کردن در آن وجود ندارد.
- پیش از راه افتادن بهسمت دریاچه بهتر است همه مایحتاجتان را تهیه کنید.
- در محدوده دریاچه سوها، آنتندهی موبایل با چالش مواجه است.
- کفش کوه، لباس گرم، روپوش ضدآب، کولهپشتی استاندارد، کلاه و عینک آفتابی و کرم ضدآفتاب جزو ملزومات سفر به دریاچه سوها در اردبیل است.
نظرات دریاچه سوها اردبیل
کسانی که تجربه سفر به دریاچه سوها را داشتهاند، درباره این دریاچه چه میگویند؟ تعدادی از نظرات رندوم ثبتشده در صفحه گوگلمپ دریاچه سوهای اردبیل را در ادامه میخوانید.
کاربر شماره یک: «طبیعت بکر و بینظیر، ابرها کاملا در ارتفاع پایین و منظره رویایی هست. برای شبمانی اواخر خردادماه هم هوا خنکه و بهتره لباس گرم همراه داشتهباشین.»
کاربر شماره دو: «مسیر برای خودروهای سواری یهکم نامطلوبه ولی هم خود مسیر و هم مقصد زیبایی وصفناپذیری داره.»
کاربر شماره سه: «دریاچه و فضای اطراف آن بسیار دیدنی و مناسب یک کمپ روزانه است، منتهی دقت کنید که مسیر دسترسی بسیار صعبالعبور بوده و برای ماشینهای سواری خیلی مناسب نیست.»
کاربر شماره چهار: «بهشت واقعی! اگر زمانی که میرید، تعطیلات نباشه و انسانهای کمتری باشن قطعا بیشتر لذت میبرید و بیشتر خوش میگذره.»
عکس های دریاچه سوها اردبیل
آنچه در عکس دریاچه سوها اردبیل میبینید، تنها گوشهای از شگفتیهای این منطقه است و تا از نزدیک موفق به ملاقات با سوها نشوید، تصور دقیقی از زیباییاش نخواهیدداشت. با اینحال، تماشای این منطقه از دریچه تصاویر، خالی از لطف نخواهدبود.
دریاچه سوها اردبیل در زمستان
دریاچه سوها اردبیل در پاییز
دریاچه سوها اردبیل در غروب آفتاب
سخن آخر
دریاچه سوها، یکی از دیدنیهای کمترشناختهشده اردبیل، زیستگاه گونههای گیاهی و جانوری متنوعی است؛ راش، افرا، بلوط، قزلآلای رنگینکمان، روباه، گرگ، شاهین و… . تنوع طبیعی این منطقه و هوای تمیز با خنکای مطبوع در سه فصل سال، دریاچه سوهای اردبیل را به مقصد سفری کمنظیر برای طبیعتدوستها تبدیل کردهاست.
در مقاله حاضر، دیداری مجازی با این دریاچه داشتیم و همه اطلاعات لازم برای ملاقات واقعی با آن را با هم مرور کردیم. یوتراوز، در سفر شما به اردبیل، همراهتان است. برای تهیه بلیط قطار و هواپیما و رزرو هتل با شماره تلفن 24ساعته 1548 تماس بگیرید.
سوالات متداول
فاصله اردبیل تا دریاچه سوها چقدر است؟
دریاچه سوها در فاصله 35کیلومتری شرق اردبیل قرار گرفتهاست.
اقامتگاه دریاچه سوها کجاست؟
نزدیکترین اقامتگاههای بومگردی به دریاچه سوها، «آرامان» و «بابونه» در روستای «آرپاتپه» و «سنسون» در روستای «یزنآباد» هستند.
آیا ماهیگیری در دریاچه سوها مجاز است؟
بله، شما میتوانید در تمام روزهای سال -بهجز فصل تخمریزی قزلآلای رنگینکمان یعنی اواخر زمستان تا اواخر بهار- در دریاچه سوها اردبیل ماهیگیری کنید.