ورود
Treasury of National Jewels

موزه جواهرات ملی ایران

زمان برای مطالعه 7 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

موزه جواهرات ملی ایران گنجینه‌ای گرانبها و نفیس از جواهرات و گوهر سنگ‌های عتیقه‌ای است که از شاهان ایرانی یا غنایم کشورهای دیگر در ایران به‌جای مانده‌‌اند. موزه‌ای بی‌نظیر و حیرت‌انگیز در شهر بزرگ تهران که در ادامه بیش‌تر درباره‌اش خواهید خواند:

بدون‌شک در بازدید از موزه‌ جواهرات ملی ایران که از دیدنی‌ترین موزه‌های تهران و از بهترین جاهای دیدنی تهران است، با دیدن جواهرات نفیس و زرین که به زیبایی با گوهر سنگ‌های کمیاب پوشیده‌ شده‌اند، از تعجب شاخ در‌می‌آوردید. گنجینه‌هایی که سرمایه ملی ایران به‌حساب می‌آیند و علاوه‌بر اعتبار تاریخی و فرهنگی که دارند به‌شدت نفیس و گران‌بها هستند. به‌طوری‌که که هیچ قیمتی نمی‌توان روی آن‌ها گذاشت. برای آشنایی با جزییات آنچه در این موزه قرار است ببینید، امروز با مجله گردشگری یومگ همراه شوید. قصد داریم تا شما با یکی از جاذبه‌های گردشگری خاص تهران آشنا کنیم!

فهرستی درباره آنچه از موزه جواهرات ملی ایران می‌خوانید:


موزه جواهرات ملی ایران کجاست؟

Iran Treasury of National Jewels

  • آدرس: تهران، میدان امام خمینی (ره)، خيابان فردوسی، نرسیده به چهارراه استانبول، نبش کوچه بانک مرکزی ساختمان بانک مرکزی جمهوری اسلامی ايران، خزانه جواهرات ملی.
  • موزه جواهرات ملی ایران؛ تلفن: 02164463785

موزه جواهرات ملی ایران روی نقشه



تاریخچه موزه جواهرات ملی

در پیشینه موزه جواهرات ملی ایران ردپای آلمان‌ها را خواهیم دید. این موزه تا سال‌های پیش از انقلاب به خوبی فعالیت کرد تا اینکه در سال‌های ابتدایی انقلاب تعطیل شد و از سال 1369 مجدد کار خود را آغاز کرد.
متاسفانه تا قبل از دوران صفویه به جمع‌آوری و حفاظت از جواهرات ملی توجه زیادی نمی‌شد. پادشاهان صفوی به مدت دو قرن تمام اشیا عتیقه و جواهرات گران‌بها از سراسر دنیا را خریداری کردند. برخی از این جواهرات از بازارهای عثمانی، هند، ایتالیا و فرانسه به اصفهان (پایتخت ایران در آن دوران) راه پیدا کرده‌اند. با گذشت زمان و جنگ‌ها و چپاول‌هایی که اتفاق افتاد بخشی از این گنجینه به غارت رفت البته قسمتی از آن با تلاش‌های نادرشاه بازگردانده‌ شد اما قسمت اعظم آن از کف سران حکومتی ایران به در رفت. موزه جواهرات ملی به عنوان پشتوانه مالی دولت در بانک مرکزی ایران جای گرفته‌ است.

همه چیز درباره کاخ صاحبقرانیه را اینجا بخوانید!

در موزه ملی جواهرات ایران از چه چیزهایی دیدن می‌کنید؟

Photo of Treasury of National Jewels

برخی از جواهراتی که امروزه در موزه جواهرات ملی ایران برای بازدید عموم در معرض دید قرار دارد را در ادامه معرفی می‌کنیم:

الماس دریای نور

به‌جرات می‌توان گفت گل سرسبد موزه جواهرات ملی ایران دریای نور است. این الماس از نوع الماس‌های صورتی رنگ بسیار کمیاب است که بسیار خوش‌تراش و استادانه تزیین شده‌ است. الماس دریای نور نزدیک به هزار سال پیش کشف شده و درشت‌ترین الماس ایران و از معروف‌ترین گوهرسنگ‌های جهان است.
برخی از جواهرشناسان معتقدند که این الماس تکه‌ای جداشده از یک الماس بزرگ‌تر است. در واقع گمان می‌کنند که الماس نورالعین و الماس دریای نور یک الماس باشند که به دو تکه قسمت شده‌اند. وزن الماس دریای نور 182 قیراط و نورالعین 60 قیراط است.

نیمتاج نورالعین

نیمتاج به تاج‌های کوچکی گفته می‌شود که به حالت تل روی سر قرار می‌گیرند و تزیینات و جواهرکاری‌های زیبا و ظریفی دارند. نیمتاج نورالعین بسیار جذاب و استادانه طراحی و تزیین شده و الماس نورالعین هم در وسط آن نگاهتان را میخکوب خواهد کرد.
نیمتاج نورالعین از باشکوه‌ترین نیمتاج‌های موجود در موزه جواهرات ملی ایران است که توسط هری وینستون (جواهرکار معروف نیویورکی) به‌صورت ویژه با دقت و حساسیت بسیار زیاد برای بانو فرح پهلوی (همسر سوم محمدرضا شاه پهلوی) ساخته شد. وینستون در ساخت این نیمتاج از الماس‌های سفید و زرد استفاده کرده‌ است.

کره جغرافیایی جواهرنشان

Kore Javaher Neshan

فرض کنید جای سرزمین‌های مختلف را روی کره زمین، از طریق زمرد و یاقوت دنبال کنید! بدون‌شک تجربه حیرت‌انگیز و تکرارنشدنی خواهد بود. در این کره قاره آسیا با یاقوت و لعل، ایران با الماس، اروپا با یاقوت، آفریقا با یاقوت سرخ و یاقوت کبود و آمریکا و استرالیا با لعل و یاقوت نشان داده شده‌اند. کوه دماوند بطور مشخص با یاقوتی درشت‌تر در این کره نمایان است و در قسمت‌های مختلف آن می‌توان القاب ناصرالدین‌شاه قاجار را که با الماس منبت‌کاری شده‌ را می‌توان دید و این کره بر روی حلقه و پایه‌ای زرین که با گل‌های الماس مزین شده، سوار شده‌ است. در این کره جواهرنشان حدود 49 هزار قطعه جواهر به وزن 23600 قیراط به همراه 6400 مثقال طلا بکار رفته‌ است.

تخت طاووس

تخت طاووس یک تخت جواهرنشان است که حاصل هنر دست جواهرسازان اصفهانی‌ است. به دلیل آینه‌ای که به شکل خورشید در بالای این تخت قرار دارد به آن تخت خورشید هم می‌گفتند. فتحعلی شاه قاجار در مراسم شب اول ازدواجش با طاووس خانم تاج‌الدوله نام این تخت را تخت طاووس گذاشت. تخت طاووس تا سال 1360 شمسی در موزه گلستان نگه‌داری می‌شد اما از آن زمان تا بحال در موزه جواهرات ملی ایران نگهداری می‌شود.

تاج کیانی

Taje Kiyani

تاج کیانی یکی دیگر از میراث ارزشمند و بی‌مانند موزه جواهرات ملی ایران است. این تاج به دستور فتحعلی‌شاه قاجار در سال 1212 ساخته شد. دانه‌های الماس، زمرد، یاقوت و مروارید با طرح‌های زیبا و خیره‌کننده‌ای روی این تاج نقش بسته‌اند. بعد از فتحعلی ‌شاه پادشاهان دیگر هم این تاج را بر گذاشتند و حتی در برهه‌ای از تاریخ نقش این تاج روی اسکناس‌ها، سکه‌ها، نشان‌های افتخار و... درج می‌شد. تا اینکه رضاخان پهلوی حاضر به استفاده از آن نشد و دستور داد تا تاج مخصوص پهلوی را بسازند.

تاج پهلوی

این تاج که با تقلید از تاج شاهان ساسانی طراحی شده، نزدیک به 30 سانتی‌متر ارتفاع و 2000 گرم وزن دارد. تزیینات بکار رفته در این تاج از طلا، نقره، مخمل قرمز، الماس، زمرد، یاقوت و مروارید تشکیل شده که اکثرشان از جواهرات سلطنتی هستند و به تنهایی ارزش تاریخی زیادی دارند. قسمت بالای تاج هم با پرهای حواصیل تشکیل شده‌ است.
علاوه‌بر موارد فوق در موزه جواهرات ملی ایران، نمونه‌های عالی و بی‌همتای دیگری را هم خواهید دید. مثلا: شنل جواهرنشان شهبانو، کمربند زرین، گردنبند نفیس فرح پهلوی، سلاح‌ها و شمشیر‌های جواهر نشان، ظروف طلا و نقره تزیین شده با گوهرسنگ‌های نفیس، بشقاب مرصع سرپوش‌دار و...


قوانین بازدید از موزه جواهرات ملی ایران

برای بازدید از موزه جواهرات ملی قوانینی لازم‌الاجرا وجود دارد که بازدیدکنندگان باید به‌آنها احترام بگذارند.

  • برای بازدید از موزه جواهرات باید در گروه‌های کمتر از 10 نفر وارد موزه شوید. در صورتی‌که تعداد همراهانتان از 10 نفر بیش‌تر باشد باید هماهنگی قبلی انجام دهید.
  • همراه داشتن هرگونه وسیله اضافی در بازدید از موزه جواهرات ملی ایران ممنوع است. در بدو ورود کلیه لوازم ممنوعه از جمله: تلفن همراه، دوربین، اکسسوری‌های الکترونیکی، فندک و... را باید به امانات تحویل داده و بعد وارد موزه جواهرات ملی شوید.
  • کودکان زیر 12 سال اجازه بازدید از موزه جواهرات را ندارند.
  • قبل از ورود به مجموعه عبور از گیت بازررسی برای بازدیدکنندگان الزامی است.

ساعت بازدید از موزه جواهرات ملی ایران

Treasury Of National Jewels Of Iran

خزانه جواهرات ملی یا همان موزه جواهرات ملی ایران در روز‌های چهارشنبه، پنج‌شنبه و جمعه و کلیه تعطیلات رسمی تعطیل است. اما در روزهای شنبه تا سه‌شنبه از ساعت 14:00 تا 17:00 می‌توانید از این موزه بی‌نظیر بازدید کنید.

نوشته های مشابه
  • جاهای دیدنی تهران

    حرف بازدید از جاهای دیدنی تهران که به میان می‌آید، لیستی کامل از انواع‌واقسام جاذبه‌ها از جاهای دیدنی تهران با مترو گرفته تا مکان‌های تفریحی و ده‌ها انتخاب برای گشت‌وگذار پیش رویتان قرار می‌گیرد. این مقاله نقشه راهتان می‌شود تا تهران را ببینید و بگردید و کیفتان کوک باشد.

  • کاخ گلستان تهران

    آیا می‌خواهید با یکی از جاذبه‌های چندصد ساله تهران آشنا شوید؟ آیا می‌خواهید یکی از مجلل‌ترین کاخ‌های تهران را بشناسید؟ آیا می‌خواهید با یکی از آثار جهانی یونسکو در پایتخت کشورمان آشنا شوید؟ جای درستی را برای خواندن انتخاب کرده‌اید.

  • قدیمی‌ترین کافه‌های تهران

    کافه یا کافی‌شاپ بهترین مکان برای قرار ملاقات و دور هم نشستن است که با لذت‌بردن از مزه‌های مختلف و موسیقی آرامش‌بخش همراه خواهد بود. در گذشته فرهنگ کافه یا کافی‌شاپ رفتن هویت چندانی نداشت اما امروزه این لوکیشن در فرهنگ ایرانی بسیار جا افتاده و خواهان بسیاری پیداکرده است به طوری‌که در هر خیابان چندین کافی‌شاپ وجود دارد که نشان‌دهنده نیاز و استقبال مردم از آن است.

دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز