قدیمیترین کافههای تهران
- ...
- ...
- تعداد کلمات
کافه یا کافیشاپ بهترین مکان برای قرار ملاقات و دور هم نشستن است که با لذتبردن از مزههای مختلف و موسیقی آرامشبخش همراه خواهد بود. در گذشته فرهنگ کافه یا کافیشاپ رفتن هویت چندانی نداشت اما امروزه این لوکیشن در فرهنگ ایرانی بسیار جا افتاده و خواهان بسیاری پیداکرده است به طوریکه در هر خیابان چندین کافیشاپ وجود دارد که نشاندهنده نیاز و استقبال مردم از آن است.
مجله یوتراوز لیستی از قدیمیترین کافههای تهران را برایتان جمعآوری کرده است و به شما معرفی میکند، این کافهها جزو اولین کافههای تأسیس شده در ایران بودهاند که از گذشته تا امروز همچنان با قدرت به فعالیت خود ادامه میدهند و باعث رواج فرهنگ کافهگردی در بین ایرانیان شدهاند، به طوریکه بیشتر از آنکه کافه به حساب آیند، جاذبه گردشگری در تهران به شمار میروند. امروزه نیز سر زدن به این قسم کافهها با دکوراسیون قدیمی و گرمشان در مقایسه با کافیشاپهای مجلل و مدرن بسیار جذاب، آرامشبخش و خاطرهانگیز خواهد بود. اگر میخواهید سری به ایران قدیم بزنید کافی است ماشین زمان را روشن کنید، وارد یکی از قدیمیترین کافههای تهران شوید و خود را در حوالی سالهای 1340 پیدا کنید.
آنچه از قدیمیترین کافههای تهران میخوانید:
کافه نادری
بدون هیچ شک و تردیدی کافه نادری یکی از قدیمیترین کافههای ایران در خیابان جمهوری شهر تهران است که در سال 1306 دایر شده است. این کافه یکی از اولینها در ایران بوده که در منوی خود غذاهای بینالمللی را در اختیار مشتریان خود میگذاشته و اوردرهایی همچون بیف استراگانف و بیفتک یا نوشیدنیهایی همچون کافه گلاسه یا قهوه ترک را سرو میکرده که در زمان خود بسیار بهروز بوده است.
کافه نادری در گذشته پاتوق بسیاری از هنرمندان، شاعران و روشن فکران معاصر و پذیرای افراد معروفی هم چون احمد شاملو، نیما یوشیج، سیمین دانشور و صادق هدایت بوده است که به دور هم جمع میشدند و کتاب میخوانند، یا بحثهای سیاسی، هنری و فرهنگی میکردند و به نوعی این کافه پاتوق همیشگی این عزیزان برای معاشرت با هم نظران خود به شمار میآمده است.
امروزه نیز این کافه با همان شکل شمایل گذشتهی خود یعنی چراغهای قدیمی، میز و صندلیهای آنتیک و سالنی ساده همچنان به قوت خود پا برجاست و مشتریان ثابت خود را دارد. اگر چه این کافه بسیار قدیمی است و طراحی خاص یا به روزی در آن به کار نرفته است، اما اگر به دنبال خاطرهبازی از ایران قدیم هستید حتماً به این کافه سر بزنید و از مرور گذشته پایتخت کشورمان لذت ببرید.
بیشتر بخوانید 👈 کافه نادری تهران کجاست؟
کافه گل رضاییه
اگر به دنبال قدیمیترین کافههای تهران هستید، بدونشک کافه گل رضاییه یکی از نوستالژیکترین کافههای ایران است، این کافه در سال 1310 کار خود را در خیابان سیتیر تهران شروع کرده و تا به امروز پر قدرت آماده پذیرایی از مهمانان خود است. این کافه در گذشته مآمن امن هنرمندانی هم چون صادق هدایت و فروغ فرخزاد بوده است و امروزه نیز صندلی آنها در پاتوقشان هم چنان پا برجاست و علامت رزرو شد بر روی آن قرار دارد.
هنگام ورود به این کافه دنج و گرم، حسوحال دهه چهل ایران برایتان زنده خواهد شد و سپس میخکوب دیوارهای تزئین شده آن با تابلوهایی قدیمی خواهید شد که ظاهری نوستالژی به این کافه بخشیدهاند. همچنین غذاهایی که در کافه گل رضائیه سرو میشنوند نیز همه حالت و تم نوستالژی را دارد؛ قرمهسبزی، کتلت، جوجهکباب، بورشهای روسی و پنیر، خامه، زیتون و عسل برای صبحانه هنوز در این کافه سرو میشوند. وجود ازدحام جمعیت در حوالی این کافه چیزی از ارزشهای آن برای بازدید کم نمیکند و بیتردید ارزش رفتن را دارد. فراموش نکنید که پیش از حضور در کافه میزی برای خود رزرو کنید زیرا این کافه در تمام روز بسیار شلوغ است و همه روزه مشتریهای خاص خود را دارد.
کافه مسعودیه
یکی دیگر از قدیمیترین کافههای تهران کافه مسعودیه واقع در عمارت مسعودیه بهارستان تهران است که به راحتی با مترو و اتوبوس قابلدسترس است. معماری و دکوراسیون این کافه کاملاً به سبک قدیم و چشمنواز است و حوض بزرگ آبیرنگ وسط حیاط با گلهای شمعدانیاش، رو میزیهای گلگلی، صندلیهای چوبی سبک قدیماش و بطورکلی معماری ساختمان و طراحی در و پنجرههایش شما را به سفری قابل لمس در سال 1300 ایران خواهد برد و خاطرات گذشته را برایتان زنده خواهد کرد.
منو این کافه نیز با دمنوشها و نوشیدنیهای گلاب و عرقیات سنتی، عطر و طعم زمان قدیم را به خوبی به ذهنتان یادآور خواهند شد. میتوانید روزی به یادماندنی که سراسر آرامش است را با عطر و طعم نوستالژی و خوردن قهوهای قاجاری در کنار عزیزانتان تجربه کنید.
کافه باغ موزه دکتر حسابی
اگر میخواهید با یک تیر دو نشان بزنید و خستگی خود را بعد از یک موزهگردی در یکی از قدیمیترین کافههای ایران به در کنید به کافه باغ موزه سر بزنید. دکتر حسابی پدر علم فیزیک ایران در سال 1310 در خانه باغ زیبای خود از دنیا رفت و به رسم تقدیر و یادبود ایشان، خانه باغ وی در الهیه تبدیل به موزهای از مدارک علمی و لوحهای تقدیرشان شد تا مردم این مرد بزرگ را بیشتر شناخته و در یادها زنده بماند.
هنگامیکه از درب سبز رنگ وارد این خانه باغ میشوید در قسمت انتهایی کافیشاپی زیبا و دلبازی را مییابید که حوضی خیرهکننده فضای آنجا را نوستالژیک تر ساخته است. امروزه این کافیشاپ با فضای باز بینظیر و بکرش در کنار بنای عصر قدیم، پاتوق بسیاری از جوانان الهیه برای قرار ملاقات و گپزدن با دوستانشان شده است.
اطلاعات بیشتر از باغ موزه دکتر حسابی را اینجا بخوانید 👉
کافه تهرون (کافه باغ نگارستان)
اگر به دنبال قدیمیترین کافههای تهران هستید، کافه تهرون یکی از کهنترین کافههای تهران است که حوالی میدان بهارستان در باغ بهارستان قرار دارد. دیوارهای آجری این کافه و سبک معماری قدیمیاش شما را در عصر قدیم ایرانی غرق خواهند کرد، همچنین رومیزیهای توری و قدیمی، بشقابهای چینی گل سرخ، صندلیهای چوبی لهستانی، منو نوشیدنیهای قدیمی گلاب و بهار نارنج و تلیفیق موسیقی سنتی با فضا این کافه بدون هیچ ابهامی خاطرات گذشته را در جلوی چشمانتان ظاهر و قابل لمس میکند.
هرآنچه از باغ نگارستان میخواهید بدانید، اینجاست 👉
اگر میخواهید برای ملاقات دوستتان در مکانی نوستالژی با خوردن نوشیدنی خنک با طعم بهار نارنج که مصداق مناسبی از آشنا پنداری از ایران قدیم است، ساعتها گپ بزنید، حتماً پیش از آن این مطلب یوتراوز را که لیستی از قدیمیترین کافههای تهران است از دست ندهید و بهترین کافه نوستالژی خود را پیدا کنید و در آن کافه خود را چند ساعتی در ماشین زمانشان قرار دهید و برای مدتی به خاطرات خود در ایران قدیم سفر کنید و خود را در دور حوض خانه قدیمی مادر بزرگ با طعم غذایی خانگی در بشقابهای گل سرخ و نوشیدنی خنک با عطر گلاب تصور کنید و لذت ببرید.