موزه دکتر حسابی تهران
- ...
- ...
- تعداد کلمات
موزه دکتر حسابی از مکانهای دیدنی شهر تهران است که در واقع خانه فیزیکدان معروف ایرانی یعنی دکتر محمود حسابی ملقب به پدر فیزیک ایران بوده است. اگر میخواهید با یکی از دیدنیهای خاص تهران آشنا شوید، این موزه را از دست ندهید!
مطمئنا زندگی یک انسان مشهور و نابغه با زندگی مردم عادی بسیار متفاوت است! زندگی مشاهیر همیشه از جذابیت خاصی در بین مردم برخوردار بوده است و دکتر حسابی هم یکی از همین مشاهیر ایرانی است که دنیا، وی را با عنوان «پدر فیزیک ایران» میشناسد. چند سالی است که خانه دکتر حسابی که از جاهای دیدنی تهران است، تبدیل به یک موزه برای علاقهمندان به علم شده است؛ بازدید از موزه دکتر حسابی میتواند شما را به دنیایی متفاوت ببرد. از کارها و عادتهای روزانه برای رسیدن به موفقیت گرفته تا چیدمان خانهای که بتواند همهی نیازهای همسر نابینایش را برطرف سازد. هر گوشه از موزه دکتر حسابی یک شگفتی با خود به همراه دارد! اگر تمایل دارید بدانید موزه دکتر حسابی کجاست و چطور میتوان به آن رسید میتوانید با یومگ همراه باشید.
آنچه در این مقاله از موزه دکتر حسابی خواهید خواند:
- موزه دکتر حسابی تهران کجاست؟
- مسیر دسترسی به موزه دکتر حسابی
- دکتر حسابی کیست؟
- خانه دکتر حسابی
- موزه دکتر حسابی
- موزه دکتر حسابی ساعت بازدید
- موزه دکتر حسابی کافه و رستوران
موزه دکتر حسابی تهران کجاست؟
موزه دکتر حسابی؛ یکی از جاهای دیدنی تهران است که در یکی از محلههای قدیمی پایتخت یعنی محله تجریش قرار گرفته است. موزه دکتر حسابی؛ جایی است که گردشگران میتوانند با زندگی دکتر حسابی؛ پدر فیزیک ایران از نزدیک آشنا شوند.
- آدرس: تهران، خیابان تجریش، خیابان مقصود بیک (دربندی)، چهارراه حسابی، خیابان حسابی، شماره 47
- تلفن موزه دکتر حسابی: 0212202006
مسیر دسترسی به موزه دکتر حسابی
برای دسترسی به موزه دکتر حسابی میتوانید از مترو، اتوبوس یا تاکسی و خودروی شخصی استفاده کنید. میتوانید خط یک مترو را سوار شده و در ایستگاه تجریش پیاده شوید. فاصله موزه دکتر حسابی تا مترو تجریش در حدود یک کیلومتر است.
اگر قصد استفاده از اتوبوس را دارید، میتوانید با اتوبوسهای تندرو یا بی آرتی خط شماره چهار، یعنی پایانه تجریش راهآهن را سوار شده و در ایستگاه پسیان پیاده شوید.
و اما برای رسیدن به موزه دکتر حسابی با تاکسی، میتوانید تاکسیهای خیابان ولیعصر را سوار شده و در ابتدای خیابان توتونچی پیاده شوید و در کمتر از چند لحظه به موزه برسید. ( مشاهده روی نقشه 👇)
دکتر حسابی کیست؟
محمودخان میرزا حسابی؛ نام اصلی دکتر محمود حسابی است که در سال 1281 در تهران به دنیا آمد. تو از همان کودکی آموزشهای زیادی مانند تعلیمات مذهبی، ادبیات فارسی، شعر و موسیقی سنتی ایران و کلاسیک غرب و چند رشته ورزشی از جمله شنا را آموخت. دکتر محمود حسابی در سال 1301 لیسانس مهندسی راه و ساختمان خود را از دانشگاه بیروت دریافت کرد، او همچنین در سال 1305 موفق شد دکترای فیزیک خود را از دانشگاه سوربن فرانسه دریافت کند.
دکتر حسابی در یک دوره وزیر فرهنگ کابینه دکتر مصدق بود و اولینهای زیادی مانند، اولین نقشهبرداری فنی و تخصصی کشور، اولین راهسازی مدرن و علمی ایران، پایهگذاری اولین مدارس عشایری کشور، ساخت اولین رادیو در ایران، راهاندازی اولین دستگاه رادیولوژی در ایران، پایهگذاری اولین رصدخانه نوین ایران، ایجاد اولین ایستگاه هواشناسی کشور، راهاندازی اولین مرکز زلزلهشناسی کشور و ... از اولینهایی هستند که دکتر حسابی در طول عمر بابرکت خود انجام داده است. دریافت نشان لژیون دونور فرانسه، استاد برجسته دانشگاه تهران و کسب عنوان پدر فیزیک ایران از جمله افتخارات استاد محمود حسابی بوده است.
خانه دکتر حسابی
ساختمان خانه دکتر حسابی از سه طبقه تشکیل شده است؛ طبقه اول برای سکونت، طبقه دوم کتابخانه و طبقه سوم مکانی برای کارگاهها و آزمایشگاههای دکتر بوده است. خانه دکتر زیربنایی 4000 متری دارد و بیشتر فضای آن از باغ تشکیل شده است. ورودی خانه سبز رنگ است و قبل از داخل شدن به ساختمان موزه، باغی بزرگ و دیدنی توجه شما را به خود جلب خواهد کرد. باغی با درختان کهنسال که نتیجه زحمات استاد و همسر بزرگوارش بودهاند.
درخت کاتالپا که گونهای کمیاب از آفریقای جنوبی است، چند گونه بینظیر از شمعدان درختی و تنها گونه سرو میوهدار دنیا برخی از درختانی هستند که میتوانید در این باغ مشاهده کنید. چهار آلاچیق زیبا، با قدمتی صد و بیست ساله از دیگر زیباییهای این باغ هستند. حوض هشت گوش باغ با فوارههای بسیار زیبا و مجسمه دکتر حسابی از دیگر المانهای این باغ هستند.
یکی دیگر از بخشهای موزه دکتر حسابی، بخش پرندگان است! از آن جاییکه استاد علاقه زیادی به پرندگان داشت، قسمتی از فضای باز منزل خود را به نگهداری از انواع پرندگان گوناگون اختصاص داده بود که خوشبختانه پس از گذشت سالها هنوز هم پابرجاست. بلبل وحشی، مرغ عشق، فنچهای رنگارنگ، عروس هلندی، بلدرچین، طوطی هندی و برزیلی، مرغ بجنوردی، زردپر، کبک، سهره، انواع کبوتر، مرغ مینا، قرقاول، غاز، اردک و قو پرندگانی هستند که در این محل زندگی میکنند. خرگوشها، آهوها، گربهها و سگهای نگهبان از دیگر جانورانی هستند که در این باغ خواهید دید.
موزه دکتر حسابی
همانطور که گفته شد موزه دکتر حسابی در یکی از محلههای قدیمی تهران یعنی محله تجریش قرار گرفته است و قدمت آن به دوران پهلوی اول بازمیگردد. یک خانه باغ زیبا که پس از مرگ استاد و در سال 1372 با تلاشهای فرزند آن مرحوم به عنوان یک موزه برای کسانی که علاقهمند به زندگی مشاهیر خود هستند پذیرای گردشگران شد. وسایل شخصی، مدارک علمی و تحصیلی، نشانها و تقدیرنامهها و همچنین عکسهای قدیمی پدر فیزیک ایران از چیزهایی هستند که در معرض دید عموم قرار گرفتهاند. موزه در طبقه سوم خانه دکتر قرار دارد و میتوانید با راهپلهای که دکتر با مهربانی برای آسایش همسر نابینایش ساخته بود مانند حاشیههای سبزرنگ برای بهتر دیده شدن لبه پلهها به طبقه بالا برسید.
همچنین در بخش دیگری از موزه آثار استاد جمعآوری، تدوین، ترجمه و تجدید چاپ میشود. همانطور که گفته شد کتابخانه پروفسور حسابی در طبقه دوم این خانه قرار دارد و در حدود 27300 جلد کتاب را در خود جای داده است. کتب دینی شامل انجیلها و قرآنها، ادبیات شامل دیوان شعرایی همانند سعدی و حافظ، علوم پایه شیمی بیوشیمی، علوم اقتصادی سیاسی نظامی و ستارهشناسی و علوم فضایی و هستهای برخی از کتابهای استاد با موضوعات متنوع در این کتابخانه هستند.
بازار تجریش تهران
موزه دکتر حسابی ساعت بازدید
ساعت کاری موزه دکتر حسابی بسیار محدود است؛ بنابراین بهتر است از قبل هماهنگی لازم را برای بازدیدتان انجام بدهید. ساعت کاری موزه بدین صورت است که در طول هفته از ساعت 8 الی 16؛ در سه نوبت به مدت یک ساعت با یک راهنما میتوانید از موزه بازدید کنید. در روزهای جمعه برنامه به همین منوال است، با این تفاوت که از ساعت 10:30 دقیقه شروع میشود. ورودی این موزه برای ایرانیها 4 هزار تومان و برای افراد خارجی 10 هزار تومان است. (سال 1400)
موزه دکتر حسابی کافه و رستوران
اولین چیزی که در بدو ورود به خانه دکتر حسابی توجه همگان را جلب خواهد کرد شعری از شاعر بزرگ ایران یعنی سعدی با این مضمون است:
به جان زندهدلان سعدیا که ملک وجودنیرزد آنکه دلی را از خود بیازاری
از درب سبزرنگ خانه که داخل شوید، باغی زیبا با چندین جوی و حوضی آبیرنگ در میان آن خواهید دید. در بخش انتهای غربی موزه دکتر حسابی، کافه و رستورانیهایی خواهید دید که میتواند انتخاب خوبی برای قرارهای دوستانه شما باشد. کافههای این باغ از ساعت 9:30 صبح تا 22:30 شب باز و آماده پذیرایی از گردشگران علاقهمند به هنر و تاریخ هستند.
بوفه صبحانه موزه دکتر حسابی، یکی از معروفترین مکانها برای میل کردن یک صبحانه منحصربفرد است. کافی است صبح جمعه خود را به این بوفه برسانید و از صبحانههای متنوع آن میل کنید. شما میتوانید در فضایی زیبا، از بوفه صبحانه این موزه که بسیار کامل و دارای تنوع بسیاری است استفاده کنید.
سخن آخر این است که بیشک آشنایی با شیوه و مسلک بزرگانی همچون استاد حسابی میتوانند به ما کمک کنند تا در زندگی بتوانیم انسان موفقتری باشیم. داشتن پشتکار در هر زمینهای میتواند بهترینها را برای انسان بسازد. تماشای موزه دکتر حسابی برای علاقهمندان به دکتر و تاریخ بسیار جالب است. اگر به فضای باز علاقه دارید، بهتر است برای رفتن به موزه دکتر حسابی پاییز و زمستان را انتخاب کرده تا بتوانید در کافههای آن لحظاتی خوش را سپری کنید.