ورود
موزه موسیقی

موزه موسیقی تهران

زمان برای مطالعه 5 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

یکی از جذابیت‌های بازدید از تهران موزه‌گردی‌ست و یکی از جذاب‌ترین موزه‌هایش، موزه موسیقی است. اگر می‌خواهید دلیل این ادعا را بدانید و این‌بار سفر متفاوتی به پایتخت داشته باشید، در ادامه با معرفی موزه موسیقی تهران با ما همراه شوید.

موزه موسیقی تهران محل نمایش انواع سازهای بومی و سنتی ایران است. اگر به هنر و موسیقی علاقه‌مندید و بدتان نمی‌آید سری به جاذبه‌های کمتر دیده‌شده شهر مقصد بزنید، حتما در برنامه بازدید از موزه‌های تهران، جایی برای موزه موسیقی ایران باز کنید. این موزه علاوه بر اینکه جای محبوبی برای هنردوستان و هنرمندان است، معماری خاص و جالبی هم دارد. علاوه برآن بزرگ‌ترین آرشیو آثار صوتی و کتاب‌خانه‌ای با موضوع تخصصی موسیقی‌ست و ارزش حداقل یکبار دیدن را دارد. قبل از اینکه بلیط هواپیما بخرید و سفر به تهران را آغاز کنید، خوب است جزییات بیش‌تری درباره موسیقی تهران بدانید. تمام اطلاعات را در همین صفحه از مجله گردشگری یوتراوز بخوانید. 

آنچه درباره‌ی موزه موسیقی می‌خوانید:


موزه موسیقی تهران کجاست؟ (نقشه)

  • موزه موسیقی تهران آدرس: تهران، میدان تجریش، خیابان شهید ابراهیم دربندی (مقصود بیک سابق)، خیابان موزه، کوچه نیلوفر، پلاک 9
  • شماره موزه موسقی تهران: 02122672785



موزه موسیقی یکی دیگر از موزه‌های دیدنی تهران است. این موزه بخش‌های مختلفی دارد که در یک بخش آلات موسیقی را به نمایش گذاشته‌اند و به معرفی موسیقی سنتی (کلاسیک) ایرانی و موسیقی محلی در ایران (بومی و محلی) پرداخته‌اند و بخش‌های دیگر را به گنجینه موزه، آرشیو صوتی و تصویری، سالن اجرا، استودیو ضبط موسیقی، کتابخانه تخصصی، کارگاه نمایش مراحل ساخت ساز، نمایشگاه تجهیزات تاریخ ضبط موسیقی، اسناد مکتوب و ضبط شده، بخش ویژه «به سازها دست بزنید»، بخش‌های سمعی، بصری و کافی‌شاپ اختصاص داده‌اند. 

خرید و قیمت بلیط موزه موسیقی تهران

عکس موزه موسیقی ایران در تهران

قیمت بلیط موزه موسیقی تهران در حال حاضر (اردیبهشت ماه سال 1402) برای افراد عادی مبلغ 6000 تومان است.

بازدید رایگان از موزه موسیقی تهران

درروز جهانی موسیقی بازدید از موزه موسیقی تهران برای همه رایگان است. در روزهای دیگر سال فقط افراد زیر می‌توانند بدون پداخت هزینه از این موزه بازدید کنند.

  • دارندگان کارت منزلت و خانواده شهدا
  • هنرمندانی که کارت خانه موسیقی دارند
بلیط هواپیما، ارزان‌تر از همه‌جامقایسه قیمت و خرید

چگونه با مترو به موزه موسیقی تهران برویم؟

برای رسیدن به موزه موسیقی تهران می‌توانید از مترو استفاده کنید و در ایستگاه تجریش پیاده شوید. سپس خود را با کمی پیاده‌روی به میدان تجریش برسانید و از آنجا وارد خیابان دربندی شوید و مسیر را ادامه دهید تا به موزه برسید. همچنین هر کجای تهران باشید می‌توانید اتوبوس‌هایی را سوار شوید که مقصدشان پایانه‌ی تجریش است، بعد از پیاده شدن در ایستگاه تجریش، وارد خیابان دربند شوید.

همچنین اگر در زمان یا ساعات شلوغی به موزه رفتید و برای اتومبیل خود جای پارک پیدا نکردید می‌توانید از پارکینگ شهرداری تهران در کنار امامزاده صالح (ع) استفاده کنید. یادتان باشد سری هم به بازار تجریش تهران بزنید.

تاریخچه موزه موسیقی

موزه موسیقی چیست


موزه موسیقی در پایتخت ایران قرار دارد و با مساحتی حدود 3650 مترمربع و زیربنایی حدود 1400 مترمربع در 3 طبقه ساخته شده است. پس از تاسیس موزه موسیقی در تاریخ 22 آبان 1388 با تلاش و اهتمام هنرمندان، اصحاب فرهنگ و هنر و کمک‌های شهرداری تهران، به تجهیز و توسعه زیربنایی این موزه پرداختند.

درباره تاریخچه این موزه باید بگوییم که ساختمان فعلی آن در سال 1351 کاربری مسکونی داشت و بعدها تغییر کاربری داد؛ در حوالی سال 1351 فردی به نام مهندس سیروس سمراد (سازنده هتل اینتر کنتینال تهران یعنی هتل لاله فعلی تهران) باغی به مساحت حدود 400 هکتار در منطقه تجریش تهران خرید که به باغ نمازی معروف بود. وی پس از خرید باغ در مرکز آن یک عمارت باشکوه و زیبا ساخت که پس از انقلاب اسلامی این عمارت در اختیار بنیاد مستضعفان قرار گرفت و پس از چند سال به شهرداری تهران واگذار شد. 

سپس در سال 1372 سه تن از مسئولان فرهنگی و هنری وقت به نام‌های سید محمود بهشتی (مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی)، مرتضی کاظمی (مدیرعامل وقت فرهنگ‌سرای بهمن و مشاور شرکت توسعه) و علی مرادخانی (رئیس وقت مرکز موسیقی وزارت ارشاد) طرح تاسیس موزه موسیقی را مطرح کردند. اجرای این طرح در تهران و در سال 1374 با مدیریت علی مرادخانی (مدیر عامل کنونی موزه) آغاز شد. سرانجام در تاریخ 22 آبان‌ماه 1388 موزه موسیقی فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد. 

موزه موسیقی تهران معماری

در ادامه به معرفی معماری موزه موسیقی تهران و بخش‌های مختلف آن می‌پردازیم:

طبقه همکف؛ سالن سازهای نواحی ایران

سالن کلاسیک

سالن سازهای نواحی ایران در طبقه همکف ساختمان موزه قرار دارد و سازهای این سالن به سه بخش عمده سازهای بادی، سازهای زهی و سازهای خودصدا تقسیم می‌شوند. شما در این بخش از موزه سازهای نفیس و با ارزشی را مشاهده می‌کنید که از بزرگان موسیقی به یادگار مانده است.

  • سازهای بادی یا هواصدا که در این سالن موجود است شامل انواع نی‌ها، سرناها و سوتک‌هاست.
  • سازهای زهی موجود در این سالن شامل انواع زه‌صداهای مضرابی و زه‌صداهای آرشه‌ای است. از سازهای زهی می‌توان به انواع دوتار، قیچک و دیگر موارد اشاره کرد که به نواحی گوناگون جغرافیایی تعلق دارد.
  • سازهای خودصدا موجود در این سالن شامل سازهایی از نقاط مختلف ایران مانند زنگوله‌ها و دیگر موارد است.
  • سالن سازهای کوبه‌ای هم در طبقه همکف قرار دارد که شامل سازهای کوبه‌ای پوست یک‌طرفه و دو طرفه از نقاط مختلف کشورمان است.

طبقه اول؛ سالن سازهای سنتی و کلاسیک

موزه موسیقی تهران

سالن سازهای سنتی و کلاسیک یکی دیگر از بخش‌های دیدنی و جذاب موزه موسیقی است که در این سال شما می‌توانید انواع آلات موسیقی سنتی ایران و انواع سازهای زهی همچون تار، سه تار، سنتور، سازهای آرشه‌ای مانند کمانچه و ویلون و دیگر موارد را تماشا کنید. همچنین علاوه‌ بر سازهای موجود، در این سالن آلات موسیقی ساخته شده توسط استاد ابراهیم قنبری مهر، و سازهای اساتید بزرگ موسیقی سنتی مانند تارهای یحیی، سه تار میرزا عبدالله، سه تار ناصرالدین شاه و سنتور حسین ملک در معرض تماشا قرار داده شده است.

بخش گنجینه موزه موسیقی

Museum of Music

بخش گنجینه موزه موسیقی به صورت اختصاصی به آثار به جامانده از بزرگان موسیقی، وسایل شخصی و سردیس‌های ساخته شده از بزرگان تعلق دارد. در واقع این بخش از موزه به سازها، متعقلات و آثار نوازندگان، موسیقی‌دان‌ها و پژوهشگران مشهور و صاحب‌نام اختصاص پیدا کرده است. از اشیای ارزشمند و مهم گنجینه می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • وسایل شخصی و آلات موسیقی اساتید نامداری همچون استاد احمد عبادی، حاج قربان سلیمانی، خاطره پروانه و کلنل علینقی وزیری.
  • کلاه، بارانی و کیف پول استاد تجویدی از اشیای ارزشمند گنجینه هستند.
  • چوب رهبری ارکستر حشمت سنجری یکی دیگر از اشیای ارزشمند این بخش است.
  • یکی دیگر از اشیای ارزشمند این بخش تقویم رومیزی استاد مسعودیه است.

نمایشگاه تجهیزات تاریخ ضبط موسیقی

ضبط موسیقی

در این بخش از موزه بازدیدکنندگان می‌توانند دستگاه‌های ضبط موسیقی همچون انواع گرامافون‌های کوکی، برقی، باطری‌دار، قابل‌حمل و مخصوص اتومبیل، نوارهای مغناطیسی، نوارهای کاست، دستگاه ضبط سیمی و دیگر موارد را مشاهده کنند. همچنین جالب است بدانید بیشتر این دستگاه‌های موسیقی به کمپانی‌های بزرگ آمریکایی و آلمانی تعلق دارد که هدف از تاسیس این بخش از موزه موسیقی آشنایی بازدیدکنندگان با پیشرفت صنعت ضبط صدا و موسیقی در دنیاست.

آرشیو صوتی موزه موسیقی

بخش دیگر موزه موسیقی آرشیو صوتی نام دارد که این مجموعه بزرگ غنی در بردارنده 13000 عدد صفحه موسیقی، 4500 عدد نوارهای ریل، 12000 عدد نوارهای کاست پرشده و حدود 9000 عدد CD وDVD است و همچنین در این مجموعه چیزی حدود 2000 قطعه از عکس‌های قدیمی هنرمندان نیز نگهداری می‌شود. این مجموعه ارزشمند ابتدا در موزه موسیقی از طریق آثار اهدایی مهندس محمدعلی گلشن ابراهیمی شکل گرفت سپس افراد دیگری همچون امیرحسین سلطان آثار دیگری را به موزه اهدا کردند. در نهایت این بخش از موزه که شامل آثار ضبط شده است از سال 1284 خورشیدی تا امروز همچنان فعالیت می‌کند.

کتابخانه موزه موسیقی

موزه موسیقی تجریش

کتابخانه یکی دیگر از بخش‌های ارزشمند و مفید موزه موسقی به شمار می‌رود؛ این کتابخانه تخصصی به صورت عمده کتاب‌های خود را در زمینه‌ هنر، ادبیات، تاریخ و به خصوص موسیقی گردآوری کرده است. اکنون کتابخانه موزه موسیقی حدود 6000 جلد کتاب دارد که بخشی از آن فارسی و بخشی دیگر لاتین و در حوزه تخصصی موسیقی است و دیگر موارد شامل منابعی همچون پایان‌نامه، نت، جزوه، کاتالوگ، پوستر، لوح تقدیر، کارت دعوت و دیگر موارد است. 

بخش دیگر منابع موجود در کتابخانه به نشریات ادواری، اسکن کتاب‌های چاپ سنگی، نسخه خطی در زمینه موسیقی (گردآوری شده از کتابخانه و اسناد ملی ایران و کتابخانه موزه ملی ملک) تعلق دارد. همچنین جالب است بدانید کتاب‌های موجود در این مجموعه از طرف افراد بنام و مشهوری اهدا شده که قدیمی‌ترین این کتاب‌ها مربوط به سال 1300 خورشیدی در ایران است.

کارگاه ساخت ساز موزه موسیقی

در کارگاه ساخت ساز موسیقی بازدیدکنندگان می‌توانند با وسایل و تجهیزات کارگاهی و مربوط به ساخت سازهای موسیقی که توسط استادکاران صورت می‌گیرد آشنا شوند. در واقع بازدید کنندگان می‌توانند استادکاران را در حین ساخت و مرمت سازها تماشا کنند. عنوان «به سازها دست بزنید» برای این بخش از موزه موسیقی در نظر گرفته شده است، چرا که جستجوگری و پژوهش مهم‌ترین ویژگی این کارگاه است و در واقع شما را تشویق می‌کنند که به سازها دست بزنید و از نزدیک به صورت عملی با سازهای مختلف آشنا شوید.


کافه رستوران موزه موسیقی تهران

کافی شاپ موسیقی

در کنار ساختمان موزه و گوشه‌ای از محوطه حیاط کافه‌رستوران دلچسبی وجود دارد که از 10 صبح تا شب پذیرای شماست. منوی این کافه‌رستوران زیبا شامل: صبحانه، پیش‌غذا، ناهار، ، عصرانه، شام، انواع نوشیدنی و انواع کیک و دسر است. اطلاعات بیشتر را در خطوط بعد بخوانید:

  • آدرس: فرشته، انتهای، آقا بزرگی، کوچه نیلوفر، موزه موسیقی
  • تلفن رزرو: 02122672784
  • ساعت کار: از 10:00 تا 12:00 بامداد

دیدنی‌های اطراف موزه موسیقی

در اطراف موزه موسیقی جاذبه‌های گردشگری متنوع دیگری هم وجود دارند که گزینه‌ خوبی برای تهرانگردی محسوب می‌شوند. از دیدنی‌های اطراف موزه موسیقی می‌توان به موزه دکتر حسابی، موزه سینما در باغ فردوس و باغ موزه هنر ایرانی اشاره کرد.

کلام آخر

این هم از معرفی موزه موسیقی ایران در تهران. امیدواریم پاسخ سوالات‌تان درباره این موزه دیدنی و بازدید از آن را در این صفحه از مجله گردشگری یوتراوز گرفته باشید. ما در یوتراوز علاوه بر معرفی دیدنی‌های ایران و جهان و دانستنی‌های سفر، تمام خدمات گردشگری از خرید بلیط هواپیما و خرید بلیط قطار ارزان گرفته تا رزرو هتل را در اختیار شما عزیزان گذاشته‌ایم. تمام این خدمات در سایت یوتراوز در دسترس شماست. برای رزرو بهترین هتل‌های تهران با شماره 1548📞تماس بگیرید.



نوشته های مشابه
دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز