ورود
آبراهه والنس استانبول

آبراهه والنس استانبول

زمان برای مطالعه 2 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

آبراهه والنس استانبول یک نقطه عطف برجسته در منطقه فاتح استانبول است که نقش حیاتی در تأمین آب مردم امپراتوری بیزانس و عثمانی ایفا کرد. این قنات یک قطعه خارق‌العاده از تاریخ است. آبراهه والنس استانبول را می‌توان از شگفتی‌های معماری رومی برشمرد، بنایی که پس از 1500 سال هنوز پابرجاست. تا انتهای مطلب با ما همراه شوید تا درباره آن بیش‌تر بخوانید.

آبراهه والنس استانبول یک سیستم قنات رومی است که در اواخر قرن چهارم پس از میلاد برای تأمین قسطنطنیه پایتخت امپراتوری روم شرقی ساخته شد. ساخت این قنات در زمان امپراتوری روم، کنستانتیوس دوم آغاز شد و در سال ۳۷۳ توسط امپراتور والنس به پایان رسید. آبراهه والنس یکی از جاهای دیدنی قسمت اروپایی استانبول است و هنگام غروب آفتاب منظره‌ای فوق‌العاده تماشایی دارد. به‌راستی که این بنا یک شگفتی معماری و مهندسی به شمار می‌آید.  برخی از قطعات آبراهه والنس با گذشت بیش از هزار سال هنوز در وضعیت خوبی هستند.  در این مطلب از مجله گردشگری یومگ همراه ما باشید تا تاریخچه و توضیحاتی جالب درباره این جاذبه تاریخی را بخوانید.

لیستی از آنچه درباره آبراهه والنس استانبول در این نوشته می‌خوانید:

سفر به استانبول برای تفریحات تپلخرید بلیط هواپیما


آبراهه والنس استانبول کجاست؟

آبراهه والنس در بخش اروپایی استانبول و در منطقه فاتح قرار دارد.
  • آدرس: Kalenderhane, Avrupa Yakası, 34083 Fatih/İstanbul, Turkey


چگونه به آبراهه والنس برویم؟

استفاده از مترو بهترین راه برای رسیدن به قنات والنس است. برای این منظور خط m2 مترو را سوار شوید و در ایستگاه (vezneciler) پیاده شوید. پس از ۵ دقیقه پیاده‌روی به مکان مورد نظر می‌رسید.


هزینه و ساعت بازدید از آبراهه والنس استانبول

بازدید از آبراهه والنس استانبول کاملاً رایگان است. شما می‌توانید تمام روزهای هفته به صورت ۲۴ ساعته از این جاذبه گردشگری دیدن کنید. توجه داشته باشید که  معمولاً در روزهای شنبه، دوشنبه و پنجشنبه نسبت به سایر روزهای هفته شلوغ‌تر است.


تاریخچه آبراهه والنس استانبول

آبراهه والنس در استانبول

در سال ۳۳۰ میلادی کنستانتین اول (کنستانتین کبیر) قسطنطنیه را به عنوان پایتخت جدید امپراتوری روم اعلام کرد. به دنبال آن جمعیت شهر به شدت افزایش یافت و نیاز اصلی اهالی آب بود. از این رو ساخت قنات والنس در سال ۳۴۵ میلادی در زمان سلطنت کنستانتیوس دوم (۳۳۷-۳۶۱ میلادی) آغاز شد. بالاخره ساخت این قنات در سال ۳۷۳ پس از میلاد و در زمان سلطنت والنس اول به پایان رسید و شروع به کار کرد. به همین دلیل است که این قنات را« قنات والنس» می‌نامند.

با کمک این قنات آب تمیزی برای حمام‌ها و آب‌انبارهای شهر از جمله آب انبار باسیلیکا استانبول (که کاخ غرق شده نیز نامیده می‌شود) فراهم شد. سیستم قنات آن‌قدر مهم بود که محاصره کنندگان قسطنطنیه در طول تاریخ ابتدا قنات والنس را قطع یا ویران می‌کردند. این آبراهه تپه‌های سوم و چهارم استانبول را به هم متصل کرده و آب را از منابع مختلف به آب‌انبارهای اطراف کاخ امپراتوری می‌رساند.


بازسازی آبراهه والنس استانبول

 جزییات معماری آبراهه والنس در استانبول


در طول قرن‌ها امپراتوران و فرمانروایان سلطنتی از بیزانس تا عثمانی به گسترش، بازسازی و تعمیر قنات والنس و طاق‌های آن ادامه دادند تا مردم برای تأمین آب دچار مشکل نشوند. این قنات ابتدا توسط بیزانسی‌ها و بعداً توسط عثمانی‌ها حفظ شد. در سال ۳۸۲ و با خشک‌سالی شدید شهر نیز این قنات توسط« تئودوسیوس اول» بازسازی شد.


حقایق شگفت‌انگیز درباره آبراهه والنس استانبول

 عکس آبراهه والنس در استانبول

  • قنات والنس در شبه‌جزیره تاریخی استانبول یک سیستم قنات باستانی بود و آب را از ترکیه به قسطنطنیه می‌رساند.
  • قنات والنس با ۹۲۰ متر طول و ۳۰ متر ارتفاع یکی از بزرگ‌ترین سازه‌های استانبول محسوب می‌شود.
  • حدوداً ۲۸ سال طول کشید تا سیستم قنات والنس را به‌طورکامل بشناسند.
  • بلوار آتاتورک از زیرِ طاق‌های آبراهه والنس می‌گذرد.
  • قطعات قنات بارها در دوره بیزانس و عثمانی تعمیر و بازسازی شد و تا قرن هجدهم به مدت تقریباً 1400 سال کارکرد.
  • مساحت قنات رومی والنس به ۲۵۰ هزار مترمربع می‌رسد و بخشی از طولانی‌ترین سیستم قنات باستانی است.
  • پل قنات والنس یک سازه دو طبقه از سنگ و آجر است که در تمام طول آن طاق‌های معمولی رومی وجود دارد. این قنات در ابتدا ۹۷۱ متر طول داشت، اما امروز طول آن به ۹۲۱ متر می‌رسد.
  • در زمان‌های گذشته 3 مخزن باز و بیش از ۱۰۰ مخزن زیرزمینی در داخل دیوارهای شهر برای ذخیره آب از آبراهه والنس استفاده می‌کردند.
  • بخشی از قنات والنس واقع در بلوار آتاتورک توسط شهرداری استانبول در سال ۱۹۸۸ تقویت شد.

جاهای دیدنی نزدیک به آبراهه والنس کدامند؟

همان‌طور که گفتیم قنات والنس در مرکز شبه جزیره استانبول قرار دارد. نزدیک‌ترین بناهای مهم استانبول به این قنات عبارتند از:

  • صومعه پانتوکراتور (مسجد زیرک)
  • مسجد شهرزاده
  • مسجد وفا کیلیسه
  • مسجد کالدر هانه
  • مسجد شاهزاده محمد
  • مسجد ایا صوفیه استانبول
  • چهارشنبه بازار فاتح

سخن پایانی یومگ

آبراهه والنس استانبول نمونه‌ای عالی از یک قنات رومی‌‌‌ست که به دستور امپراتور روم آن را ساخته‌اند. این که یک قنات در طول هزار سال به خوبی حفظ شده واقعاً حیرت‌انگیز است. در اطراف این آبراهه مکان‌های جالب زیادی از جمله مجسمه مهمت فاتح وجود دارد که می‌توان در آنجا نشست و نفسی تازه کرد. این منطقه زیبا با درختان سرسبز، مغازه‌ها و رستوران‌های مختلف بهترین گزینه برای خرید و گذراندن یک بعدازظهر به‌یادماندنی است. به شما پیشنهاد می‌کنیم اطراف آبراهه والنس پیاده‌روی کنید و در انتهای مسیر منظره‌ای خارق‌العاده از منطقه شاخ طلایی و مسجد سلیمانی را تماشا کنید. امیدواریم از این جاذبه گردشگری دیدن کنید و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.


منابع:

https://istanbultourstudio.com/things-to-do/valens-aqueduct

https://www.halaltrip.com/other/blog/the-valens-aqueduct-in-istanbul

نوشته های مشابه
  • محله کاراکوی استانبول؛ منطقه‌ای خوش‌آب‌ورنگ در قسمت اروپایی!

    اگر عاشق کافه‌گردی و پرسه‌زدن در کوچه‌پس‌کوچه‌های تاریخی هستید، محله کاراکوی استانبول می‌تواند بهشت گمشده شما در ترکیه باشد. پس کوله‌بارتان را برای سفری خوش‌آب‌ورنگ ببندید و با ما عازم سفری مجازی به محله کاراکوی استانبول شوید.

  • مجسمه گاو نر استانبول

    مجسمه گاو نر استانبول یکی از جاذبه‌های گردشگری جذاب برای توریست‌هاست.‌ این مجسمه در بخش آسیایی استانبول قرار دارد. وجود سبک‌های متنوع معماری، گشت‌وگذار در بازارهای محلی، رستوران‌های باکیفیت و ارزان، بازارهای محلی و طبیعت دل‌انگیز در محله کادیکوی استانبول روزی دل‌انگیز را برایتان رقم می‌زند.

  • مسجد ایاصوفیه استانبول

    مسجد ایاصوفیه از مهم‌ترین مسجدهای استانبول و یکی از معروف‌ترین جاذبه‌های گردشگری ترکیه است. اگر می‌خواهید به استانبول سفر کنید بد نیست یا این مسجد آشنا شوید و با دست پر به بازدید آن بروید. هر چه می‌خواهید درباره مسجد زیبا و تاریخی ایاصوفیه بدانید را در این مقاله بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز