ورود
مسجد سلیمانیه استانبول

مسجد سلیمانیه استانبول

زمان برای مطالعه 3 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

مسجد سلیمانیه از آن جاهایی است که در سفر به استانبول، نباید بازدیدش را از دست بدهید. چراکه این مسجد از زیباترین بناهای شهر استانبول است و معماری فوق‌العاده‌ای دارد. هرآنچه قبل از رفتن به مسجد سلیمانیه استانبول باید بدانید را، در ادامه بخوانید.👇

مسجد سلیمانیه یکی از مسجدهای معروف استانبول است. سلطان سلیمان (از پادشاهان مشهور عثمانی) این مسجد را ساخت، تا نامش در تاریخ جاودانه شود. او میزان قدرت و شکوه حکومتش را در مسجد سلیمانیه به تصویر کشید. داستان احداث، نوع معماری و دیگر موارد مربوط به پیشینه مسجد سلیمانیه استانبول، از جذاب‌ترین موضوعات تاریخ ترکیه است. تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید و داستان مسجد سلیمانیه را از زبان مجله گردشگری یوتراوز بشنوید.

لیستی از آنچه درباره مسجد سلیمانیه استانبول در ادامه می‌خوانید:


پرواز ارزان به تمام نقاط جهان مشاهده قیمت

مسجد سلیمانیه استانبول کجاست؟ (دسترسی + اطلاعات بازدید)

مسجد سلیمانیه از باشکوه‌ترین جاهای دیدنی محله امینونو استانبول است.

  • مسجد سلیمانیه استانبول آدرس: قسمت اروپایی استانبول، منطقه فاتح، محله سلیمانیه، خیابان پروفسور صدیق سامی اون


دسترسی به مسجد سلیمانیه در استانبول

برای دسترسی به این مسجد می‌توانید از اتوبوس یا مترو استفاده کنید. در مرحله اول لازم است استانبول کارت تهیه کنید. برای انجام این کار باید به سوپر مارکت‌های بزرگ سطح شهر یا باجه‌های فروش بلیط مترو مراجعه کنید.

  • اگر قصد دارید با اتوبوس بروید، باید خودتان را به خط 28.9 اتوبوسرانی برسانید و سپس از آنجا به ایستگاه صدیق بروید. با کمی پیاده‌روی به مسجد سلیمانیه می‌رسید.
  • دومین راه سوارشدن به متروهای ایستگاه Vezneciler استانبول است. بعد از این ایستگاه، با یک پیاده‌روی کوتاه به مسجد می‌رسید.

ساعت بازدید و قیمت بلیط مسجد سلیمانیه استانبول

در نظر داشته باشید که بازدید از مسجد سلیمانیه (مثل سایر مسجدها) در هنگام اقامه نماز‌های یومیه ممنوع است و خانم‌ها برای ورود به مسجد باید سر، بازوها و پاهای خود را بپوشانند.

  • ساعت بازدید: از 9:00 تا 17:00
  • هزینه ورودی مسجد سلیمانیه استانبول: رایگان

معماری مسجد سلیمانیه استانبول

مسجد سلیمانیه استانبول

مسجد سلیمانیه دومین مسجد بزرگ و زیبای ترکیه بعد از مسجد ایاصوفیه استانبول است. سلطان سلیمان با ساختن این مسجد شهرت و محبوبیت فراوانی بین مردم به دست آورد. عده‌ای از مورخان نیز معتقدند مهم‌ترین دلیل جاودانه ماندن نام این پادشاه عثمانی، مسجد زیبای سلیمانیه است.

این مسجد بر روی تپه خوش آب‌و‌هوا و میان دو ساختمان مهم استانبول یعنی، وزارت‌خانه و دفتر شیخ الاسلام قرار دارد. مسجد بزرگ سلیمانیه یکی از زیباترین معماری‌های تاریخ معاصر ترکیه را دارد. گردشگران با ورود به این مسجد علاوه بر آشنایی با تاریخ عثمانیان، می‌توانند مقبره سلطان سلیمان و بعضی از افراد خاندانش را نیز از نزدیک ببینند. معمار این مسجد برای ساختن آن، معماری بناهای اسلامی و دوره بیزانس را با یکدیگر تلفیق کرده و در نهایت یک بنای تکرار نشدنی را ساخته‌است.

یکی از بزرگ‌ترین تفاوت‌های مسجد تاریخی سلیمانیه با دیگر مساجد بزرگ تاریخی در تعداد گنبدهای آن است. این مسجد برخلاف دیگر مساجد بزرگ و معروف جهان علاوه بر یک گنبد بزرگ، چندین گنبد کوچک‌تر نیز دارد. در واقع گنبدهای کوچک‌تر آن جنبه تزئینی دارند و به نمای بهتر و زیباتر این مسجد کمک کرده‌اند. بزرگ‌ترین گنبد آن 53 متر و گنبدهای کوچک‌تر نیز 26 متر ارتفاع دارند.

مسجد سلیمانیه استانبول


همچنین این مسجد 4 مناره به ارتفاع 76 متر دارد. داستان ساخت این مناره‌ها نیز برای گردشگران جالب است. این مناره‌ها، سلطنت سلطان سلیمان به عنوان چهارمین امپراطوری عثمانی بعد از فتح قسطنطنیه را، نشان می‌دهد. البته باید بدانید هر مناره 10 تراس هم دارد و این تراس‌ها نشان‌دهنده 10 پادشاه عثمانی هستند.

از نمای خارجی مسجد که بگذریم؛ به نمای داخلی و فضای اصلی این اثر تاریخی می‌رسیم. حیاط مسجد سلیمانیه با سنگ‌های مختلفی مثل سنگ مرمر، عاج و مروارید پوشانده شده‌است. همچنین برای ساخت کف صحن مسجد از سنگ‌های مرمری استفاده کرده‌اند. در داخل مسجد بزرگ سلیمانیه استانبول 138 پنجره وجود دارد که بیشتر کاربرد آن‌ها برای تزئین و روشنایی مسجد است. نکته قابل توجه درباره معماری مسجد سلیمانیه سادگی آن است. با ورود به این مسجد می‌توانید به یکدستی‌ و ساده‌ بودن محیط آن پی ببرید. همین نکته نیز موجب تمایز و زیبایی آن شده‌است. در ادامه بیشتر درباره معماری ماهرانه مسجد سلیمانیه می‌خوانید.


طراح و سازنده مسجد

طراحی و ساخت مسجد بزرگ سلیمانیه به دست معمار بزرگ، سینان انجام شده‌ است. سینان به مدت 50 سال، معمار ارشد سلطنتی پادشاه عثمانی بود. این معمار علاوه بر مسجد سلیمانیه، ساختمان‌ها و بناهایی تاریخی بسیار مهم دیگری مثل مسجد رستم پاشا را نیز بنا کرده‌است. جالب است بدانید بعد از مرگ سینان نیز بسیاری از آثار تاریخی معروف ترکیه مثل مسجد سلطان احمد به دست شاگردان آموزش‌دیده او بنا شدند.

ویژگی غالب معماری‌های سینان سادگی در عین جذابیت بود. سینان معماری مسجد زیبای سلیمانیه را نیز در عین سادگی، بسیار خاص و ماهرانه به پایان رسانده‌ است.


معرفی بخش‌های مختلف مسجد سلیمانیه

مسجد سلیمانیه یک مسجد معمولی نیست و از بخش‌های مختلفی تشکیل شده‌ است. در ادامه به معرفی ورودی، کتابخانه، عمارت، بیمارستان و مدرسه این مسجد می‌پردازیم.


ورودی مسجد سلیمانیه استانبول

مسجد مشهور سلیمانیه 3 در ورودی مجزا دارد. یکی از این در‌ها جلوی ساختمان قرار دارد و دوتای دیگر حیاط مسجد هستند. قسمت بالایی در اصلی را به صورت مثلث شکل در آورده و با سنگ‌های مرمر تزیین کرده‌اند. بالای همه درها، تزئیناتی قوس‌دار و با کنده‌کاری‌های بسیار خاص دیده می‌شود.

در بالای یکی از این درهای ورودی، اتاقی وجود دارد که در گذشته به آن اتاق دود می‌گفتند. از آنجایی که روشنایی فضای داخلی مسجد در شب‌ها، از طریق تعداد زیادی شمع تامین می‌شد، اتاق کوچکی در بالای در ورودی آن ساختند. این اتاق تمامی دودهای حاصل از شمع‌ها را از طریق دریچه‌های مختلف موجود در مسجد به سمت خود می‌کشاند تا از آسیب دودها جلوگیری کند.


کتابخانه

یکی از مهم‌ترین قسمت‌های داخل مسجد سلیمانیه، کتابخانه آن است. در این کتابخانه از بزرگ‌ترین نسخه‌های خطی جهان نگهداری می‌کنند. این نسخ به دست نویسندگان معروفی مثل، پرتو پاشایی و نور عثمانیه نوشته شده و به زبان‌های مختلفی مثل فارسی و عربی ترجمه شده‌اند.


عمارت

مسجد سلیمانیه استانبول


عمارت بزرگی در مسجد سلیمانیه وجود دارد. در حال حاضر از این عمارت برای برگزاری نماز استفاده می‌کنند.


بیمارستان، مدرسه، موزه

در داخل محوطه مسجد بی‌نظیر سلیمانیه یک بیمارستان، یک مدرسه و یک موزه وجود دارد. بیمارستان مسجد در گذشته، یکی از مجهزترین بیمارستان‌ها بوده‌است. از مدرسه داخل مسجد نیز برای آموزش دینی و سایر علوم‌ها به کودکان عثمانی استفاده می‌کردند.

به موزه مسجد بزرگ سلیمانیه نیز موزه اسلامی می‌گویند و در آن از انواع وسایل قدیمی و عتیقه مانند لوازم خطاطی، ظروف چینی نگهداری می‌شود.


تاریخچه مسجد سلیمانیه استانبول

مسجد سلیمانیه استانبول

این مسجد در سال 1550 و به دستور یکی از پادشاهان بسیار معروف و بزرگ عثمانی، سلطان سلیمان ساخته شده‌ است. ساخت مسجد 7 سال تمام طول کشید و در نهایت در سال 1557، آن را افتتاح کردند. سلطان سلیمان برای نشان دادن عظمتِ حکومت خود در این مسجد، نشانه‌های جالبی در آن قرار داده‌ است. برای مثال دستور ساخت 4 مناره در آن را داد که این مناره‌ها نشان‌دهنده چهارمین سلطنت عثمانی است. مسجد تاریخی سلیمانیه حوادث و اتفاقات بزرگی را پشت سر گذاشته و در حال حاضر نیز مقبره افراد مهمی است.


چه بر سر مسجد سلیمانیه آمده‌ است؟

عکس مسجد سلیمانیه استانبول

مسجد سلیمانیه یکی از آن مساجد تاریخی است که قضایا و اتفاقات تاریخی مختلفی را پشت سرگذاشته ‌است. این اتفاقات به قدری سهمگین و سخت بودند که موجب از بین رفتن بخش‌های بزرگی از این مسجد شدند. با وجود اینکه درسال‌های بعد تمامی خرابی‌ها و نواقص این مسجد بازسازی شد؛ هیچگاه معماری اصیل اولیه در آن تکرار نشد. در ادامه مقاله به شرح این اتفاقات می‌پردازیم.


آتش‌سوزی

اولین اتفاق ناگواری که باعث تغییر مسجد معروف سلیمانیه شد، آتش‌سوزی سال 1660 بود. در این آتش‌سوزی بخش بزرگی از مسجد نابود شد. البته بعدها و در سال‌های سلطنت سلطان محمد عثمانی، خرابی‌های حاصل از آتش‌سوزی که در مسجد وجود داشت، بازسازی شد. اما معماری مسجد بعد از بازسازی، تفاوت‌های زیادی با معماری اصلی آن داشت.


زلزله

اتفاق ناگوار بعدی برای مسجد سلیمانیه زلزله سال 1776 میلادی بود. مسجد سلطان سلیمان در اثر این زلزله نیز، آسیب زیادی دید. بعد از آن دوباره مسجد را بازسازی کردند و موجب تغییر بیشتر معماری آن شدند.


جنگ جهانی

آخرین اتفاقی که مسجد تاریخی سلیمانیه پشت سر گذاشت ‌، جنگ جهانی دوم است. در طی جنگ جهانی دوم از محوطه مسجد به عنوان پناهگاه نظامیان و انبار مهمات جنگ استفاده می‌کردند. همین موضوع موجب بروز انفجاری بزرگ در حیاط مسجد شد و آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به بار آورد. البته بعد از اتمام جنگ جهانی دوم، باز هم مسجد سلیمانیه را بازسازی کردند اما حقیقت این است بعد از پشت سر گذاشتن این اتفاقات، هیچگاه معماری اولیه تکرار نشد!

هرچند امروزه از این مسجد به عنوان یک آثار تاریخی بسیار بزرگ و زیبا یاد می‌شوند، اما مسجد اولیه تفاوت‌های زیادی از نظر ظاهری با مسجد فعلی داشت.


چه کسانی در مسجد تاریخی سلیمانیه به خاک سپرده شده‌اند؟

مسجد سلیمانیه استانبول

سلطان سلیمان قبل از مرگش، دستور ساخت آرامگاه خود در مسجد سلیمانیه را به سینان داده ‌بود. علاوه بر سلطان سلبمان، مقبره افراد دیگری مانند همسر، فرزندان و خود معمار سینان نیز در این مسجد قرار دارد. برای تزئین این مقبره‌ها از کاشی‌های زیبای ایزنیک و سنگ‌هایی بسیار نفیس استفاده کرده‌اند.


مکان‌های دیدنی اطراف مسجد

همانطور که پیش‌تر گفتیم؛ مسجد سلیمانیه یکی از جاهای دیدنی قسمت اروپایی استانبول است. اطراف این مسجد زیبا، جاذبه‌های گردشگری زیادی وجود دارد. با برنامه‌ریزی قبلی می‌توانید علاوه بر بازدید مسجد سلیمانیه، از جاهای دیدنی زیر هم بازدید کنید.


مسجد رستم پاشا

مسجد رستم پاشا استانبول هم مثل مسجد سلیمانیه، از آثار تاریخی عثمانیان است. این مسجد توسط یکی از وزرای معروف سلطان سلیمان ساخته شده‌است. مسجد رستم پاشا تنها 4 دقیقه با مسجد سلیمانیه فاصله دارد.

  • آدرس: استانبول، منطقه فاتح، محله رستم پاشا، خیابان هسیرجیلار

بازار مصری‌ها

مسجد سلیمانیه استانبول

بازار مصری‌ها که به بازار ادویه معروف است، یکی از بازارهای بسیار قدیمی ترکیه با قدمت 400 ساله است. در این بازار انواع ادویه، خشکبار و غیره به فروس می‌رسد. فاصله بازار مصری‌ها با مسجد بزرگ سلیمانیه تنها 10 دقیقه است.

  • آدرس: استانبول، منطقه اروپایی فاتح، رستم پاشا، بازار میصیر چاریشی (بازار ادویه)

پل گاتالا

یکی دیگر از زیباترین و بهترین جاذبه‌های گردشگری اطراف مسجد سلیمانیه، پل گاتالا است. این پل بین دو منطقه امینونو و کاراکوی قرار گرفته‌است. در اطراف پل گالاتا ، تفریحگاه‌های مختلف، انواع نوشیدنی‌ها و غذاهای ترکی سرو می‌کنند.


سفر به استانبول برای دیدنِ مسجدهای باشکوه

در این مقاله به معرفی یکی از مهم‌ترین مکان‌های تاریخی ترکیه، یعنی مسجد سلیمانیه پرداختیم. اگر شما نیز به تاریخ و فرهنگ کشور ترکیه علاقه‌مند هستید، حتما در زمان سفر خود به این کشور از آثار تاریخی مختلف آن مثل مساجد مختلف دیدن کنید. 

آسان‌ترین و ایمن‌ترین راه برای سفر به استانبول تهیه بلیط هواپیما تهران استانبول از یوتراوز است. ما ارزان‌ترین بلیط هواپیما از بهترین ایرلاین‌های خارجی را برای شما خوانندگان عزیز در نظر گرفته‌ایم. به‌راحتی می‌توانید از طریق سایت utravs.com بلیط خود را با کمترین قیمت تهیه کنید. یادتان باشد که هرگونه سوال و ابهامی درباره خدمات سفر (خرید بلیط قطار، هواپیما، اتوبوس و رزرو هتل) دارید را می‌توانید از طریق تماس با شماره 4 رقمی 1548 از همکارن ما بپرسید.
یوتراوز به فکر آرامش شما در سفر است.☺

نوشته های مشابه
دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز