میدان هیپودروم استانبول
- ...
- ...
- تعداد کلمات
در دوران بیزانس میدان هیپودروم استانبول نه تنها میدانی برای ارابهسواری، بلکه محلی برای ملاقات شهروندان با امپراتور بود که طی قرنها به یک موزه روباز تبدیل شد. این میدان، همان میدان سلطان احمد معروف است که به دستور سپتیموس سوروس در اوایل قرن دوم ساخته شد و امروز یکی از مهمترین جاذبههای استانبول است.
میدان هیپودروم استانبول (Hippodrome Meydani) یک منطقه گردشگری بسیار چشمگیر در محله سلطان احمد است و به تمام مکانهای تاریخی اطراف سلطان احمد منتهی میشود. این میدان توسط مسجد آبی، مسجد ایاصوفیه استانبول و موزه هنرهای ترکی و اسلامی احاطه شده است. جایی که اغلب گردشگران در روز اول سفر به استانبول آنجا میروند، همینجاست. در این مطلب از مجله گردشگری یومگ در یک سفر خیالی شما را به یکی از جاهای دیدنی قسمت اروپایی استانبول برده و به قلب تاریخ سفر میکنیم. مسابقات ارابهرانی را در میدان هیپودروم استانبول تصور کنید. صدای پای اسبهایی را میشنوید که دورتادور این میدان میدوند. شما دقیقاً وسط تاریخ ایستادهاید. تا انتها همراه ما باشید و لحظهای از این سفر هیجانانگیز را از دست ندهید.
لیستی از آنچه درباره میدان هیپودروم استانبول میخوانید:
- میدان هیپودروم در استانبول کجاست؟
- نحوه دسترسی به میدان هیپودروم با وسایل نقلیه عمومی
- بهترین زمان بازدید از میدان هیپودروم استانبول
- تاریخچه میدان هیپودروم استانبول
- میدان سلطان احمد استانبول کجاست؟
- در میدان هیپودروم استانبول از چه جاهایی دیدن کنیم؟
میدان هیپودروم در استانبول کجاست؟
- ترکیه، بخش اروپایی استانبول، منطقه فاتح، محله سلطان احمد، میدان هیپودروم (سلطان احمد)
میدان هیپودروم استانبول روی نقشه
نحوه دسترسی به میدان هیپودروم با وسایل نقلیه عمومی
برای رفتن به میدان هیپودروم میتوانید از خودروی شخصی، مترو، تراموا و یا تاکسی استفاده کنید. راهنمای کاملی از روشهای دسترسی به این جاذبه تماشایی را تهیه کردهایم تا با خیال آسوده مسیرتان را انتخاب کنید:
تراموا:
استفاده از تراموا روشی راحت و ارزان برای رفتوآمد در شهر استانبول است. برای این منظور در نزدیکترین ایستگاه سوار تراموا شده و در ایستگاه چمبرلی تاش پیاده شوید. میدان هیپودروم در ۳۰۰ متری این ایستگاه قرار دارد.
تاکسی:
سادهترین و البته گرانترین نحوه دسترسی به میدان هیپودروم استفاده از تاکسیست. با استفاده از برنامههای درخواست تاکسی آنلاین در استانبول، میتوانید به راحتی تاکسی بگیرید و به میدان هیپودروم بروید.
مترو:
اگر به پیادهروی علاقهمندید استفاده از مترو را برای رفتن به میدان هیپودروم پیشنهاد میدهیم. نزدیکترین ایستگاهها به این میدان ایستگاه مترو جان کورتاران (Cankurtaran) و ایستگاه مترو کومکاپی (Kumkapi) هستند. فاصله تقریبی این دو ایستگاه با میدان هیپودروم حدود ۱۴۰۰ متر است. پس از پیادهشدن باید کمی پیادهروی کنید.
بهترین زمان بازدید از میدان هیپودروم استانبول
اگر مایلید در آرامش و به دور از شلوغی از این جاذبه گردشگری دیدن کنید، صبح زود به این مکان بروید. ساعت 15:00 تا 18:00 عصر شلوغترین ساعات بازدید این میدان است.
تاریخچه میدان هیپودروم استانبول
تاریخچه میدان هیپودروم یکی از خواندنیترین اتفاقات کشور ترکیه است و حتماً شنیدنش برای شما نیز جالب خواهد بود. به همین دلیل این مطلب از مجله گردشگری یوتراوز را به معرفی کامل این بنای تاریخی و پیشینه جالبش اختصاص دادهایم. میدان هیپودروم استانبول یکی از میادین تاریخی شهر استانبول بوده و نام آن از ترکیب دو واژه یونانی هیپوس (به معنای: اسب) و دروموس (به معنای: میدان) گرفته شده است.
میدان هیپودروم استانبول در دوران بیزانس
پس از فتح قسطنطنیه باستانی توسط اپراتوری روم «لوسیوس سپتیمیوس سوروس» در سال ۲۰۳ پس از میلاد، این شهر آگوستینا آنتونینا نامیده شد. اپراتور روم بناهای زیادی را در این شهر ساخت و میدان هیپودروم یکی از مهمترین آنها بود. با گذشت سالیان دراز و تغییر امپراتوری در سال ۳۳۰ پس از میلاد، کنستانتین اول آگوستینا آنتونینا را به عنوان پایتخت امپراتوری بیزانس اعلام کرد و آن را قسطنطنیه (در زبان یونانی به معنای: شهر کنستانتین) نامید.
کنستانتین میدان هیپودروم را بازسازی کرد و آن را به کاخ اعظم کنستانتین متصل کرد. قرار گرفتن مکان زندگی امپراتور به میدان غولپیکر هیپودروم، باعث شد تا بسیاری از اجتماعات مردم، مسابقات ارابهسواری و مراسمهای مختلف در این محل برگزار شود. کاخ اعظم کنستانتین امروزه زیر مسجد آبی قرار دارد و یکی از جاذبههای گردشگری شهر استانبول است.
ظرفیت میدان تقریباً ۴۰ هزار نفر بود و حضور مردم در آنجا کاملاً آزاد بود. در این میدان وسیع، امکان برگزاری حداقل ۸ بازی مختلف به صورت همزمان وجود داشت. در حقیقت؛ میدان هیپودروم در دوره بیزانس محلی برای تاختوتاز اسبها و مسابقات اسبسواری بود. روز مسابقات اسبسواری دور تا دور میدان را ردیفهای صندلی میچیدند و مردم با شور و اشتیاق فراوان شرکتکنندگان را تشویق میکردند. افراد زیادی از این فرصت استفاده کرده و مبالغ هنگفتی را شرطبندی میکردند. هر یک از تیمهای شرکتکننده نیز توسط احزاب سیاسی دوره بیزانس حمایت مالی میشدند.
در این دوران ارابهسواران حرفهای در میان مردم مانند یک قهرمان، محبوب بودند. یکی از ارابهسواران افسانهای آن «دوران پورفیریوس» نام داشت. مجسمههای زیادی از این ارابهسوار در اطراف میدان هیپودروم ساخته شد. متأسفانه امروز هیچ اثری از مجسمهها باقی نمانده است. گاهی اوقات نیز هیپودروم قسطنطنیه (استانبول امروزی) محلی برای برگزاری جشن و پایکوبی، مراسم رسمی، اعتراضات مردم، شکنجه محکومین و بازی گلادیاتورها بود.
میدان هیپودروم استانبول در دوران عثمانی
هنگامی که عثمانی بر شهر تسلط یافت برگزاری مسابقات ارابهرانی را در میدان هیپودروم متوقف کرد. همین امر باعث شد تا این میدان عظمت و کارایی سابق خود را از دست بدهد. در دوران عثمانی نام میدان هیپودروم به میدان اسب (اسبدوانی) تغییر کرد. در سال ۱۷۲۰ میلادی سلطان احمد سوم جشن ختنه پسران خود را به مدت ۱۵ روز در میدان اسب برگزار کرد.
میدان سلطان احمد استانبول کجاست؟
میدان سلطان احمد استانبول در ترکیه همان میدان هیپودروم است. خیلی بعید است کسی به قلب ترکیه سفر کند و به محله سلطان احمد استانبول سر نزند. احتمالا میدانید که جاذبههای گردشگری اطراف میدان سلطان احمد ترکیه کم نیستند. چند مورد از آنها را در ادامه معرفی میکنیم.
در میدان هیپودروم استانبول از چه جاهایی دیدن کنیم؟
به شما قول میدهیم گشتوگذار در اطراف میدان سلطان احمد یکی از خاطرهانگیزترین گردشهای عمرتان خواهد بود. ورود خودرو به این میدان ممنوع است. پس چند ساعتی را دور میدان قدم زده و تمام گوشهوکنارش را کشف کنید. میدان هیپودروم با سنگفرشهای یکدست، درختان سرسبز، حوض آبی و فوارههای زیبایش برای گرفتن عکسهای هنری و یادگاری یک لوکیشن جذاب بهشمارمیآید. ناگفته نماند در پسزمینه همه عکسهایتان ایاصوفیه یا مسجد آبی به شکلی زیبا خودنمایی میکند. در فضای تاریخی میدان هیپودروم برجستهترین مکانها، موزهها، کلیساها و مساجد استانبول را ملاقات کنید. فهرست برخی از مهمترین جاهای دیدنی اطراف این میدان را معرفی میکنیم و در ادامه توضیح مختصری درباره چند مورد از جاذبههای توریستی اطراف میدان سلطان احمد را میخوانید.
- مسجد ایاصوفیه
- قصر توپکاپی استانبول
- مقبره سلطان احمد
- آب انبار باسیلیکا استانبول
- موزه باستانشناسی استانبول
- مسجد آبی
- موزه هنرهای اسلامی ترکیه
ستون سنگی مصری
ابلیسک تئودوسیوس یا هرم سنگی (Obelisk) در سال ۳۹۰ پس از میلاد، از مصر به قسطنطنیه آورده شد. با گذشت این همه سال، هنوز لوحهای نوشتهشده روی این ستونها توسط باستانشناسان در حال بررسیاند. قدمت ستون سنگی مصری به ۱۴۵۰ سال قبل از میلاد برمیگردد. با یک جستجوی ساده در فضای مجازی عکسهای جالبی از گردشگران را در کنار این بنای تاریخی میبینید.
مسجد آبی سلطان احمد
مسجد باشکوه سلطان احمد یا مسجد آبی، یکی از جاذبههای گردشگری مهم شهر استانبول است. این مسجد نه تنها در ترکیه، بلکه در تمام جهان شهرت دارد. به جرأت میتوان گفت مسجد آبی از لحاظ زیبایی با مسجد ایاصوفیه رقابت میکند. در ساخت این مسجد از تلفیق دو سبک معماری سنتی اسلامی و معماری دوران بیزانس الهام گرفته شده است. کاشیهای دستساز آبیرنگ بهکاررفته در دیوارهای داخلی مسجد، شکوه و جلال این بنای تاریخی را چند برابر کرده است. مسجد آبی را میتوان یکی از بزرگترین مساجد کشور ترکیه برشمرد.
ستون سرپنتین یا مار
ستون سرپنت (به معنای: مار) یا ستون سرپنتین (The Serpent Column) یکی از بناهای غیر معمول در شهر استانبول است. این ستون عجیب اما زیبا، در میدان هیپودروم قرار دارد. اگر با دقت به این ستون نگاه کنید، سه مار درهمتنیده که سرهایشان جدا شده را میبینید. در ساخت این ستون از ذوب کردن تجهیزات نظامی ارتش دشمن استفاده شده است. ستون سرپنتین با قدمت ۲۵۰۰ سال یادآور پیروزی نبرد یونان در مقابل ارتش ایران است. پس از پیروزی این ستون به عنوان پیشکش به «دلفی آپلو» تقدیم شد.
فواره آلمانی
فواره آلمانی (German Fountain) یا چشمه آلمانی در شمالیترین قسمت میدان هیپودروم قرار دارد. بسیاری این فواره را با نام (چشم قیصر ویلهلم دوم) میشناسند. چشمه آلمانی به شکل هشت ضلعی با ۸ ستون مرمری و ۸ پله به سبک معماری نئو بیزانسی طراحی شده است. این بنا با هدف گرامیداشت دومین سفر ویلهلم به استانبول در سال ۱۸۹۸ میلادی ساخته شد. شیرهای برنزی اطراف این فواره، بهعنوان آبخوری و محلی برای وضو گرفتن استفاده میشود. این بنا همزمان با تولد سلطان در سال ۱۹۰۰ افتتاح گردید. فواره آلمانی در بین میدان سلطان احمد و مسجد آبی قرار داشته و یکی از دیدنیترینهای میدان هیپودروم است.
ستون کنستانتین
ستون کنستانتین (به زبان محلی: چمبرلی تاش) در فاصله ۵۵۰ متری میدان هیپودروم واقع شده است. با تقریباً ۸ دقیقه پیادهروی به این یادبود تاریخی میرسید. ستون کنستانتین یا ستون سوخته یادگار زمان حضور رومیها در قسطنطنیه است. قدمت این ستون به دوران فرمانروایی کنستانتین بزرگ بازمیگردد. در زمانهای گذشته این ستون با ارتفاع ۳۵ متر یکی از بلندترین سازههای شهر استانبول بود. در ساخت ستون کنستانتین از بلوکهای سنگی مصری، سنگهای قرمز، ارغوانی و سنگ سماق استفاده شده است.
حرف آخر:
میدان هیپودروم استانبول در زمان بیزانس، محل برگزاری مسابقات ارابهسواری بوده است. این مکان نقش مهمی را در تاریخ امپراتوری بیزانس و امپراتوری عثمانی ایفا کرد. در این سفر خیالی شما را با بخش کوچکی از این جاذبه گردشگری آشنا کردیم. بدون شک دیدن این میدان از نزدیک حالوهوای بسیار خوبی خواهد داشت.
اگر علاقهمند به تاریخ هستید حتماً از این جاذبه گردشگری دیدن کنید. در این میدان بزرگ فروشندگان محلی زیادی را میبینید که شاهبلوط و ذرت میفروشند. بهراستی که این منطقه پر از حس زندگی است. در کافههای نزدیک میدان یک فنجان چای بنوشید و از تماشای منظره ایاصوفیه، مسجد آبی و دیدنیهای اطراف لذت ببرید. امیدواریم بازدید از این جاذبه گردشگری خاطرهانگیزترین تجربه شما از سفر به استانبول باشد.
سوالات متداول
میدان هیپودروم همان میدان سلطان احمد است؟
بله؛ میدان هیپودروم را با نام میدان سلطان احمد استانبول هم میشناسند.
ساعت بازدید از میدان هیپودروم استانبول کی است؟
تمام روزهای هفته به صورت ۲۴ ساعته امکان بازدید از این میدان وجود دارد.
هزینه بازدید از میدان هیپودروم استانبول چقدر است؟
بازدید از میدان هیپودروم در استانبول هزینهای ندارد و کاملاً رایگان است.