تجهیزات طبیعتگردی؛ تمام آیتمها به همراه نکات خرید
- ...
- ...
- تعداد کلمات
داشتن تجهیزات طبیعتگردی مناسب، حیاتیترین فاکتور برای یک ماجراجویی لذتبخش در دل طبیعت است. فرقی نمیکند که در فکر فتحکردن قلههای سربه فلک کشیده باشید، یا برای رفع خستگیهای زندگی شهری، میخواهید به دامن طبیعت پناه ببرید. در هر دو مورد لازم است با تجهیزات طبیعتگردی مناسب آشنا شوید و لذت یک تجربه فوقالعاده را چندبرابر کنید.
داشتن تجهیزات طبیعتگردی برای ماجراجویی در دل طبیعت حرف اول را میزند و به هیچوجه نباید اهمیت آن را نادیده گرفت. در سفرهای عادی معمولا مکانی برای اقامت (هتل، مهمانخانه، اقامتگاه بومگردی، بوتیک هتل و...) انتخاب میکنیم و وعدههای غذایی را در رستورانها میل میکنیم اما در طبیعتگردی همه چیز بر عهده خودمان است. از برپایی جایی برای اقامت (کمپزدن) تا دستوپا کردن چیزی برای خوردن! بسته به نوع آبوهوا و نوع طبیعتگردی و مقصدی که انتخاب میکنیم و البته مدت زمان پیش بینی شدهای که در نظر داریم، تجهیزات طبیعتگردی مورد نیازمان متغیر خواهد بود. در مقالهای که میخوانید، قصد داریم تا انواع و اقسام تجهیزات طبیعتگردی (متناسب با شرایط جوی مختلف) و دلیل اهمیتشان را برای شما معرفی کنیم. بنابراین با خواندن این مقاله همراه یومگ باشید و یادتان نرود قبل از سفر به دامن طبیعت، حتما به لیست تجهیزات طبیعتگردی در این نوشته، سری بزنید!
تجهیزات طبیعتگردی به دستههای زیر تقسیم میشوند:
- لباس و کفش مناسب
- انتخاب کولهپشتی
- تجهیزات کمپینگ
- تجهیزات پختوپز
- تجهیزات بهداشتی
- تجهیزات مسیریابی
- سایر تجهیزات طبیعتگردی
لباس و کفش مناسب
اولین و شاید اساسیترین موردی که باید در تجهیزات طبیعتگردی به آن توجه زیادی داشته باشیم، انتخاب لباس و کفش متناسب با شرایط آبوهوایی است. بسته به اینکه سفری هیجانی را با کوهنوردی و جنگلنوردی در پیش بگیرید یا در فکر تجربه ماجراجویی در کویرنوردی باشید، طبیعتا نوع پوشش شما هم تغییر خواهد کرد.
لباس مناسب طبیعت گردی
درمورد انتخاب لباس اولین نکته راحتبودن آن است. برای طبیعتگردی حتما باید از لباسی استفاده شود که در وهله اول حس راحتی به شما بدهد. لباسهای تنگ یا پارچههای نامناسب قطعا دردسر ساز خواهند شد! وقتی لباس طبیعتگردی راحت باشد، دستوپنچه نرمکردن با چالشهای احتمالی به مراتب آسانتر است و باعث میشود آمادگی بیشتری برای طیکردن مسافتهای طولانی یا عبور از پیچوخمها و سربالاییها را داشتهباشید.
نکته بعدی در انتخاب لباس مناسب محافظت است؛ در فصل گرما و در معرض آفتاب شدید باید لباسی داشته باشید که تا حد امکان به عبور جریان هوا و خنک نگهداشتن بدن کمک کند. پارچه لباس باید بهگونهای باشند که در عین محافظت از بدن در برابر گزش حشرات یا آفتابسوختگی، خنک و سبک باشد. در هوای سرد و مرطوب هم باید توجه داشته باشید که لباسی را انتخاب کنیم که جاذب رطوبت نباشد و تا حد کافی گرم نگهمان دارد. بنابراین در مورد لباس بهعنوان یکی از مهمترین تجهیزات طبیعتگردی دو فاکتور «حفظ سلامت بدن» و «راحت بودن» اساسیترین موارد هستند.
باتوجه به اینکه درطبیعتگردی آبو هوا ممکن است تغییر کند و در بعضی موارد اختلافات دمایی زیاد شود (مثل کوهنوردی) بهتر است از چندلایه لباس برای مقابله با شرایط پیشبینی نشده استفاده کنید. اولین لایه لباسی است که مستقیما با پوست بدن در ارتباط است و این پوشش بهتر است نازک باشد و عرق بدن را بگیرد (عرقگیر یا زیرپوش) لایه دوم بلوزی آستین بلند (جنس پلیاستر مناسبترین جنس برای لباس لایه دوم است) و در لایههای بعدی بسته به برودت هوا از لباسهای گرمکن یا کاپشنهای بادی استفاده شود.
اگر در طول برنامه طبیعتگردی، گرفتار بارش ناگهانی باران شدید، اصلا نگران نباشید. با همراه داشتن تجهیزات طبیعتگردی این مورد هم قابل حل شدن است. برای جلوگیری از خیسشدن خودتان و کولهپشتیتان بهترین کار، پوشیدن پانچوهای ضد آب است.
کفش مناسب طبیعتگردی
قبل از اینکه به سراغ معرفی کفشهای مناسب برای طبیعتگردی برویم لازم است یادآوری کنیم که از اهمیت پوشیدن جوراب مناسب در طبیعتگردی غافل نشوید، رعایت نکات ضروری و استفاده درست از تجهیزات طبیعتگردی اهمیت فراوانی دارد. بنابراین میتوان گفت پوشیدن کفش مناسب بدون جوراب مناسب بیفایدهاست!
در ابتدا مقصد طبیعتگردی نقشی تعیینکننده در انتخاب کفش مناسب دارد. بهطورکلی :
- اگر به پیادهروی در مسیری هموار و خشک میروید کفشهای مخصوص پیادهروی و دویدن یعنی کفشهای رانینگ (Running) به خاطر وزن سبک و راحتیای که دارند مناسبترین گزینه هستند.
- اگر مقصدتان مکانی است که ممکن است از مسیر رودخانه عبور کنید یا تفریح در سواحل و...، صندلهای ضد آب را انتخاب کنید. این صندلها محکم و بادوام هستند و به راحتی خشک میشوند.
- اگر قصد کوهپیمایی در کوههای اطراف شهر با ارتفاع معمولی را دارید کفشهای (Hiking) انتخاب مناسبی هستند. این کفشها از کفشهای مخصوص کوهنوردیهای حرفهای و طولانی سبکتر هستند و بهخوبی از پاهایتان محافظت میکنند.
- اگر قصد کوهنوردی در قلههایی با ارتفاع زیاد را دارید و قرار است ساعتها در مسیرهای ناهموار راه بروید از کفشهای مخصوص کوهنوردی یعنی کفشهای(Trekking) استفاده کنید.
- چنانچه مقصدتان فتح قلههای مرتفع در هوای سرد و برفی است کفشهای (Mountaineering) که در دو نوع سنگین و نیمه سنگین موجود هستند، را تهیه کنید.
اینهم از قسمت کفش در تجهیزات طبیعتگردی. برای موارد بعدی به اسکرولکردن ادامه دهید.
انتخاب کوله پشتی (Backpack)
تمام تجهیزات طبیعتگردی شما قرار است با کولهپشتیتان حمل شود و در طول سفر همراهتان باشد؛ پس دلایل کافی برای انتخاب یک کولهپشتی مناسب و بهدرد بخور برای ماجراجویی در طبیعت را دارید. اولین موارد برای انتخاب کولهپشتی مناسب، مدت زمان، شرایط آبوهوایی و امکانات موجود (و ناموجود) در لوکیشن مقصدتان است. این را هم در نظر داشته باشید که هرچقدر مکانهایی که برای طبیعتگردی انتخاب میکنید صعبالعبورتر باشند، تجهیزات طبیعتگردی مورد نیازتان هم فنیتر و حرفهایتر خواهند شد.
برای خریدن یک کوله پشتی مناسب لازم است به نکات زیر توجهکنید:
تا حد امکان حس راحتی را برایتان فراهم کند: بندهای اضافی کولهپشتی خیلی کمککننده هستند. داشتن بندهای کمری از مهمترین نکات در راحتی کولهپشتی است. این بندها کمک میکنند که بار تجهیزات طبیعتگردی که در طول سفر مجبور به حمل آن هستید بهصورت متعادل پخش شود و کمتر اذیت شوید. بندهایی که روی سینه بسته میشوند هم کمک میکنند کولهپشتیتان ثابت باشد و از حرکات اضافی و اذیتکننده آن جلوگیری میکنند.
معمولا بندهای کولهپشتیها قابل تنظیم هستند و بهراحتی میتوانید نسبت به قالب بدنتان آنها را تنظیم کنید و حس راحتی بیشتر و بهتری داشته باشید.
اندازه و ظرفیت مناسب: ظرفیت کولهپشتیها بامقیاس لیتر سنجیده میشود و باتوجه به مواردی که اشاره شد ابتدا باید ظرفیت متناسب با نوع سفرتان را انتخاب کنید. برای پیمودن مسیرهای هموار و کوتاه کولهپشتیهای ۱۰ لیتری مناسب هستند.
برای کوهنوردیهای معمولی، پیادهرویهای طولانیمدت و ناهموار، کولهپشتیهای ۲۱تا ۳۵ لیتری کفایت میکنند.برای سفرهای چندروزه به دامان طبیعت و رفتن به مکانهایی که نیاز به حمل تجهیزات طبیعتگردی بیشتری دارند، باید از کولهپشتیهایی با ظرفیتهای بالا استفاده کنید. کوله پشتیهای ۳۶ تا ۵۰ لیتری گزینههای خوبی هستند. چنانچه مدت ماجراجوییتان بالای ۵ روز است به سراغ کولهپشتیهایی با حجم بالاتر بروید.
جیبهای کوچکتر برای ساماندهی تجهیزات طبیعتگردی: تجهیزات ریز و درشت زیادی باید برای یک طبیعتگردی بینقص و حرفهای در کولهپشتیتان جای بگیرد. قاعدتا وقت و حوصله این را نخواهید داشت که برای پیداکردن هرچیزی تمام وسایل کولهپشتیتان را زیر و رو کنید! پس کولهپشتی را انتخاب کنید که جیبهای کافی داشته باشد. از اهمیت جیبهای مخصوص حمل قمقمه آب هم نمیشود غافل شد. قمقمه آب باید طوری قرار بگیرد که طبیعتگرد برای نوشیدن آب نیازی به درآوردن کولهپشتی نداشته باشد.
جنس کوله پشتی یک فاکتور مهم است: در خریدن کولهپشتی اصلا خساست بهخرج ندهید. یادتان نرود که تجهیزات طبیعتگردی اگر کاربردی و کامل نباشد دچار مشکلات زیادی میشوید. ممکن است از همسفرهایتان جا بمانید، آسیبهای جسمی ببینید و در نتیجه هیچ لذتی از سفرتان نبرید. بنابراین کولهپشتی را بخرید که مطمئن هستید جنس مقاوم و محکمی دارد و در عین سبکی میتواند به اندازه وزن مورد نظرتان تحمل داشته باشد و آخ نگوید!
پلی استر، پارچه کتان، نایلون سخت، برزنت، پلی اورتان و... جنسهای موجود در بازار هستند. بنا به نوع طبیعتگردی که پیش رو دارید متناسبترین جنس کولهپشتی را انتخاب کنید. در شرایط بارانی و برفی حتما باید لایه بیرونی کولهپشتیتان ضدآب باشد. اگر اینگونه نیست حتما از لایههای ضدآب که بصورت جداگانه در بازار موجودند همراه داشته باشید.
قاب (اسکلت)دار داشته باشد: اگر به داخل کولهپشتیهای طبیعتگردی دقت کرده باشید متوجه یک صفحه پلاستیکی یا دو میله در دوطرف کولهپشتی خواهید شد. وجود این اسکلت یا قاب خیلی مهم است چون باعث متعادل شدن وزن کولهپشتی میشود. پس در خرید کولهپشتی مناسب این مورد را هم در نظر بگیرید.
کوله پشتی مناسب آقایان با خانمها فرق دارد: همانطور که میدانید آناتومی و استخوانبندی آقایان و خانمها با هم متفاوت است. خانمها ( عموما) استخوانبندی ریزتری نسبت به آقایان دارند و این مساله در انتخاب برخی از تجهیزات طبیعتگردی موثر است. مانند انتخاب کولهپشتی. کولهپشتی مناسب خانمها دارای بندهای نزدیک بههم است. برای قرارگرفتن بهتر روی لگن، کمربندها نازکتر و قوسدار هستند و شکل کلی کوله کشیدهتر طراحی میشود.
به عنوان پیشنهاد آخر در نظر داشتهباشید که در قسمت پشت کولهپشتی (جایی که با کمرطبیعتگرد در تماس است) لازم است، بافتهای شبکهای برای عبور جریان هوا و جلوگیری از تعریق زیاد داشته باشد.
انواع کولهپشتی کاربرد آنها:
شرکتهای فعال در زمینه تولید کولهپشتی، براساس نوع طبیعتگردی، انواع مختلفی از کولهپشتیها را با کاربریهای متفاوت طراحی و تولید میکنند. چند مورد از کولهپشتیهایی که برای اهداف مختلف مناسب هستند را در ادامه بررسی میکنیم:
کولهپشتیهای مخصوص دوچرخهسواری (Cycling Backpacks): ممکن است ماجراجویی شما در طبیعت با دوچرخهسواری همراه باشد. در اینصورت از سه سایز کوچک، متوسط و بزرگ کولههای دوچرخه سواری میتوانید استفاده کنید. این کوله پشتیها بهگونهای طراحی میشوند که کمترین فشار به طبیعتگرد در حال رکابزدن وارد شود.
کولههای معمولی که برای طبیعتگردی و کمپینگ مناسباند: این کولهها در اندازههای مختلف موجود هستند. متناسب با حجم و وزن تجهیزات طبیعتگردی، که قرار است همراه داشته باشید؛ بهترین سایزش را انتخاب کنید. این کولهها جیب مناسب حمل قمقمه آب دارند. بعضا یک کیف کمری یا دستی کوچک دارند که قابلیت متصل شدن به کوله را دارد. این کیفهای جداشونده برای نگهداری وسایل دمدستی خیلی کاربردی هستند.
کولهپشتیهای کوهنوردیهای غیرحرفهای: طراحی این نوع از تجهیزات طبیعتگردی، بهگونهای است که سبک و بادوام باشند. اگر قرار است در مسیر طبیعتگردی از کوه بالا بروید و پیمایش نسبتا طولانی داشته باشید، این کولهپشتیها بهترین انتخاب برای شما هستند.
کولهپشتیهای کوهنوردی حرفهای اصطلاحا کوهنوردی آلپی: اینکولهها قیمت بالاتری دارند، از لحاظ ظاهری کشیده و کمجیب هستند. طراحی حرفهای، سبکبودن، گنجایش بیشتر و متوازنکردن بار تا حد امکان از ویژگیهای کولهپشتیهای آلپی است. هم چنین، این کولهها قابلیت حمل تجهیزات حرفهای مثل: کرامپونها (Crampons) (یخشکنهای که به کف کفش کوهنوردی، برای بالارفتن از کوههای یخی متصل میشوند) تبر یخشکن (Ice axe) چوب (میله) اسکی (Ski Pole) و.. را نیز دارند.
کولههای صخرهنوردی، غارنوردی ویخنوردی از انواع دیگر تجهیزات طبیعتگردی هستند که به دلیل سهولت در حرکت، استوانهای شکل و کشیده طراحی میشوند.
تجهیزات کمپینگ
برای برپایی محلی مناسب و امن جهت استراحتکردن، غذاخوردن و نفس تازهکردن مخصوصا در سفرهای طولانیمدت، کمپینگ(Camping) از اصلیترین اقدامات است. همراه داشتن وسایل کمپزنی هم جزئی جدانشدنی از تجهیزات طبیعتگردی است. تجهیزات کمپینگ عبارتند از:
- چادر(Tent)
- کیسهخواب(Sleeping Bag)
- بالش کمپینگ (Camping Pillow)
- چراغقوه (Flashlight)و باتری اضافی
- صندلیهای کمپینگ(Camping Chairs) و میز کمپینگ(Camping Table)
چادر(Tent)
این مورد از تجهیزات طبیعتگردی نقش خانهرا به عهده دارند. چادرهای طبیعتگردی انواع مختلفی دارند، که هرکدام کاربردها و ویژگیهای منحصربهفرد خود را دارا هستند.
- چادرهای اضطراری که تنها برای یکنفر (یا دونفر) کفایت میکنند
- چادرهای اتاقدار
- چادرهای ضدآب برای شرایط جوی ناپایدار
- چادرهای بزرگ و چندنفره
چادرها از لحاظ کیفیت هم درجهبندی می شوند. طبیعتگردهای حرفهای از چادرهای فوقسبک و ضدآب استفاده میکنند که قیمتبالاتری هم دارند.در خریدن چادر بعد از در نظر گرفتن فاکتورهای اصلی؛ یعنی مدت زمان طبیعتگردی و نوع آبوهوای مقصد، باید دقت داشتهباشید که دوخت چادری که میخرید قابل اعتماد باشد و قسمتهای مختلف چادر بهخوبی بههم متصل باشند، برای عوضکردن هوای داخل چادر بدون بازکردن (زیپ) درب چادر، باید پنجره یا قسمتی از سقف برای تهویه هوا در نظر گرفته شود و حتما دارای حفاظ توری برای مقابله با ورود حشرات باشد.
زیپهای چادر باید از جنس مرغوب باشد. تا حدامکان سبک باشد. قابلیت حمل آسان هم از فاکتورهای مهمی است که در خریدن چادر باید مورد توجه قرار بگیرد.اگر کاملا اطمینان دارید که آبوهوای منطقهای که قصد سفر به آن را دارید، خشک وآفتابی است، نیازی به چادر ضد آب ندارید. اما در غیر اینصورت حتما باید از تجهیزات طبیعتگردی مناسب برای آبوهوای بارانی استفاده کرده و در واقع علاج واقعه را قبل از وقوع بکنید!
چادرهای ضد آب برای آبوهوای بارانی خوب هستند، اما اگر میخواهید خیالتان راحت باشد، چادری را انتخاب کنید که علاوه بر لایه رویی ضدآب، برای محافطت خانه شما در مناطق بارانی یک لایه اضافی دارد.
کیسهخواب(Sleeping Bag)
داشتن کیسهخواب برای تجربه یک خواب با کیفیت در دل طبیعت و زیر سقف آسمان اهمیت فراوانی دارد. باتوجه به نیازتان و برنامه سفری که پیشرو دارید یکی از این موارد را انتخاب کنید:
کیسهخواب یک یا دونفره، متناسب با فصل تابستان، زمستان یا کیسهخوابهای سهفصل. بافت داخلی کیسهخوابها معمولا یا از جنس پر است و یا الیاف مصنوعی که هر کدام ویژگی مخصوص به خود را دارند. کیسهخوابهای الیاف به راحتی قابل شستوشو هستند اما برای تمیزکردن کیسهخوابهای پر، بهتر است از یک دستمال نمدار کمک بگیرید و بلافاصله بعد از لکهگیری کیسهخوابتان را درمعرض هوای آزاد قرار دهید تا رطوبت آن کاملا گرفته شود.
بالش کمپینگ (Camping Pillow)
بالشکمپینگ یا بالش بادی، همانطور که از نامش پیداست با باد کردن آماده استفاده میشود! بعد از بیدارشدن باد بالش را خالی کرده و با تا زدن حجم آن را تا حد امکان کاهش میدهیم.
چراغقوه (Flashlight)و باتری اضافی
اگر برای گذراندن شب در دل طبیعت آماده میشوید، حتما چراغقوه را در لیست تجهیزات طبیعتگردی خود قرار دهید. بدیهی است که برای راهیابی در شب و روشن نگهداشتن اطراف به وسیلهای برای نوردهی نیاز دارید. چراغقوه با باتری اضافی و (یا وسیلهای مثل فانوس با سوخت اضافی) حتما به کارتان میآید.
صندلیهای کمپینگ (Camping Chairs) و میز کمپینگ(Camping Table)
خوشبختانه امروزه تجهیزات طبیعتگردی رشد و توسعه زیادی پیدا کردهاست. و کماکان با ورود لوازم و تجهیزات جدید، ماجراجویی و گشتوگذار در طبیعت آسانتر میشود. صندلی و میزهای مخصوص کمپینگ هم از همین دستهاند. میزها وصندلیهای سبک، در جنسها و کیفیتهای مختلف که به علت تاشو بودن و وزن کمی که دارند بهراحتی قابل حمل هستند.
تجهیزات پختوپز در طبیعتگردی
همانطور که میدانید در طبیعتگردی تا جای ممکن باید از اشغال شدن فضای کولهپشتی جلوگیری کنیم و به اصطلاح سبک سفر کنیم. بهتر است از ظروف مخصوص طبیعتگردی که سبک و کم حجم هستند استفاده کنیم.
قابلمه، ماهیتابه (یا ساج)، کتری، فلاسک، در بازکن (درصورتی که غذای کنسروی همراه دارید)، قاشق، چنگال، چاقو، بشقاب، لیوان، یک عدد گاز مسافرتی (برای مکانهایی که امکان برپایی آتش وجود ندارد)، ظرفهای دربدار برای نگهداری مواد غذایی و... از تجهیزاتی هستند که برای پختوپز در طبیعت نیاز دارید.
همراه داشتن مقدار اضافی آب (حدود ۱ لیتر) وآجیل و انواع مغزها ضرورتهای طبیعتگردی است. اگر قصد دارید در طبیعت آتش روشن کنید، بهتر است نکات روشن کردن آتش در طبیعت را بدانید!
تجهیزات بهداشتی در طبیعتگردی
رعایت بهداشت فردی همواره اهمیت زیادی دارد اما در طبیعتگردی برای رعایت بهداشت وسواس بیشتری بهخرج دهید. همراه داشتن دستمالهای کاغذی یکبارمصرف، مایع (ژل) ضدعفونی کننده دست و دستمال مرطوب را فراموش نکنید. در صورت همراه نداشتن آب سالم و قابل اعتماد برای نوشیدن، حتما از آبی که قبل از خوردن جوشاندهاید، مصرف کنید.
تجهیزات مسیریابی
وقتی از خانه دور میشوید و قرار است چند روزی در دامن طبیعت باشید، بهتر است محض احتیاط، تجهیزات مسیریابی کاملی در اختیار داشته باشید. تا اگر به چالشهای پیشبینی نشده، مثل گمکردن مسیر و عدم آنتندهی موبایل و ... روبهرو شدید، بدون نگرانی راهحل مشکل خود را خیلی سریع پیدا کنید. امروزه دستگاههای جی پی اس (GPS) به راحتی در دسترس هستند و برای پیداکردن مسیر میتوانید از آنها کمک بگیرید. اما چون این دستگاه ها نیاز به شارژ باتری دارند بهتر است همیشه یک قطبنما و یک نسخه نقشه کاغذی همراهتان باشد تا در مواقع ضروری از آن استفاده کنید.
جعبهکمکهای اولیه(First aid kit)
اگر تمام خطرهای احتمالی را در نظر بگیریم و تجهیزات طبیعتگردی مخصوصش را همراه داشتهباشیم، سفری سالمتر و لذتبخشتر را تجربه خواهیم کرد. طبیعی است که در حین طبیعتگردی و گذشتن از بین درختان و بالا رفتن از کوهها قسمتی از بدن تان خراشی سطحی بردارد. در چنین مواقعی با همراه داشتن جعبه کمکهای اولیه به راحتی زخمتان را ضدعفونی و پانسمان کنید و اجازه ورود هیجگونه آلودگی و وخیمتر شدن اوضاع را ندهید!
گاز استریل، چسب زخم، موچین یا انبرک، دستکش پزشکی، دستمال مرطوب بهداشتی، قرص آسپرین و... از محتویات جعبه کمکهای اولیه هستند. برای در امان ماندن از شر آفات و حشرات حتما اسپریهای دور کننده حشرات را در اولویتهای تجهیزات طبیعتگردی قرار دهید.
سایر تجهیزات طبیعتگردی:
تجهیزات طبیعتگردی به ما کمک میکند تا تجربه دلچسبی از وقت گذراندن در طبیعت را داشته باشیم. ما میتوانیم به راحتی، با همراه داشتن تجهیزات مراقبتی و محافظتکنندهها، امکان آسیبدیدگی خود را تا حد امکان کاهش دهیم. تجهیزات مراقبتی و محافظتکنندهها عبارتند از:
- کرم ضدآفتاب: برای جلوگیری از آفتابسوختگی و آسیبدیدن پوست، حتما باید از ضد آفتاب مناسب نوع پوستتان در طبیعتگردی استفاده کنید. خصوصا در طبیعتگردیهای تابستانی.
- عینک آفتابی: برای سلامتچشمهایتان در طبیعتگردی از عینک آفتابی استفاده کنید. عینک آفتابی علاوه بر محافظت از چشم در برابر اشعههای مضر، از ورود گرد و خاک و اجسام خارجی بهدرون چشم جلوگیری میکند.
- اسکارف (Scarf): اسکارف پارچهای تل مانند است که با پوشاندن دهان و بینی از ورود گردوغبار به داخل آنها جلوگیری میکند.
- عصای کوهنوردی: اگر طبیعتگردی شما به شکل کوهنوردی و کوهپیمایی است، از جمله تجهیزات مهم و ابتدایی که باید تهیه کنید، عصای کوهنوردی است. در صعودهای طولانی و زمستانه پیمودن راه با کمک عصای کوهنوردی به مراتب آسانتر است.
- هدلامپ (Headlamp): بهترین و مهمترین مورد از تجهیزات طبیعتگردی در شب، لامپ پیشانی یا هدلامپ است. با همراه داشتن هدلامپ، برای روشن شدن اطراف در غارنوردی یا حتی پیداکردن مسیر در تاریکی جنگل، دیگر لازم نیست از چراغقوه دستی استفاده کنید. هد لامپ هم راحتتر است و هم کاربردیتر.
نکات و پیشنهادات آخر:
- همراه داشتن ابزارآلاتی که کاربردهای متفاوتی دارند، مثل: ابزارهای چندکاره اقدام هوشمندانه و به درد بخوری است.
- تاکید میکنیم که: برای طبیعتگردی زمستانه یا مکانهایی که برودت هوا زیاد است، حتما گرمکن، کاپشن، شلوارهای گرم و پشمی، کلاه گرم و دستکش و جوراب کلفت همراه داشته باشید.
- اگر داروی خاصی مصرف میکنید حتما به مقدار چندبرابر نیازتان، برای رفتن به طبیعتگردی همراه داشته باشید. همانگونه که قبلا اشاره کردیم ممکن است در سفرهای اینچنینی شرایط پیشبینی نشده و غافلگیر کنندهای پیش بیاید. پس بهتر است آمادگی قبلی داشتهباشیم.
- علاوه بر تجهیزات طبیعتگردی که گفتهشد جایی مطمئن برای نگهداشتن وسایل شخصیتان ازجمله: گوشی موبایل، دوربین، کارتهای اعتباری، پول نقد و... در نظر بگیرید.