ورود
پارک ساعی تهران

پارک ساعی تهران؛ یادگار پدر جنگل‌داری ایران

زمان برای مطالعه 2 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

پارک ساعی که قدمتش به سال‌های ابتدایی دهه 20 می‌رسد، از بوستان‌هایی است که چندین نسل با آن خاطره دارند. در پارک وسیع، سرسبز و نوستالژیک ساعی چه خبر است که دلِ ساکنان و مسافران تهران را برده؟

در بلندترین خیابان درخت‌کاری‌شده خاورمیانه، ولیعصرِ تماشایی که شمال و جنوب شهر را به‌هم می‌دوزد، پارک ساعی از حدود 80سال پیش تا امروز میزبان دست‌ودلباز و خوش‌روی خانواده‌های تهرانی و مسافران این شهر است. بوستان ساعی با 12هکتار وسعت، یکی از وسیع‌ترین و قدیمی‌ترین پارک‌های تهران به‌شمار می‌رود. اگر دل‌تان می‌خواهد در پایتخت شلوغ و پرهیاهو، هوایی تازه کنید، با ما همراه باشید.

در مقاله پیش‌رو، آدرس، نقشه، مسیر مترو و اتوبوس و هرآن‌چه که برای گردش در پارک ساعی لازم دارید، دراختیارتان قرار می‌گیرد. هم‌چنین می‌توانید مقدمات سفرتان را به ما بسپارید. بلیط هواپیما تهران، شما را به امن‌ترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین روش ممکن به پایتخت می‌رساند. 

آنچه در این مقاله درباره‌ پارک ساعی تهران می‌خوانید:

پارک ساعی تهران کجاست؟

📌 لوکیشن پارک ساعی تهران: منطقه 6، خیابان ولیعصر، پایین‌تر از میدان ونک

بوستان بزرگ ساعی، شش ورودی دارد که بسته به مسیرتان می‌توانید نزدیک‌ترین ورودی را انتخاب کنید. ورودی اصلی در ضلع غربی پارک و در خیابان ولیعصر است. دو ورودی در ضلع شرقی وجود دارد که به خیابان خالد استانبولی منتهی می‌شود. دو ورودی در ضلع شمالی و یکی هم در ضلع جنوبی پارک قرار دارد. برای رفتن به پارک ساعی با وسایل نقلیه عمومی، از راهنمای زیر استفاده کنید.

  • پارک ساعی با مترو: نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به پارک ساعی، ایستگاه «میرزای شیرازی» در خط 3 است. بعد از پیاده‌شدن از قطار، 15 تا 20دقیقه پیاده‌روی در پیش دارید.
  • پارک ساعی با اتوبوس: دو خط بی‌آرتیِ 907 (تجریش-راه‌آهن) و 152 (پارک‌وی-راه‌آهن)، شما را به نزدیکی پارک ساعی می‌رسانند. بعد از پیاده شدن در ایستگاه «آبشار» یا پله سوم، تا مقصد حدودا دو، سه دقیقه پیاده‌روی دارید. 
  • پارک ساعی با تاکسی: تاکسی‌های خطی و گذری از مسیر میدان ونک و خیابان ولیعصر، شما را به بوستان ساعی می‌رسانند. 

دیدنی‌های پارک ساعی تهران

نمای پارک ساعی

پارک ساعی را چه برای گشت‌وگذار و قدم زدن انتخاب کنید و چه برای تفریح و سرگرمی، گزینه‌های زیادی پیش‌رو دارید. ابتدا سری می‌زنیم به جاهای دیدنی این بوستان و بعد می‌رویم سراغ امکانات تفریحی‌اش.

  • پوشش گیاهی: سرو نقره‌ای، کاج، سرو بادبزنی، چنار، سرو شیرازی، نارون، سرو تبری، سدروس، برگ بو، یاس وحشی، ماگنولیا، افرا، سیب، گردو و زالزالک
  • باغ ژاپنی: بخشی در پارک ساعی هست که فضای سبز و آلاچیق‌های آن به‌شیوه باغ‌های ژاپنی طراحی شده‌است و پرندگان آبزی در آن نگه‌داری می‌شوند. 
  • مجسمه‌های حیوانات مختلف
  • دریاچه مصنوعی و آبشار
 پیش‌تر در پارک ساعی، باغ‌وحش کوچکی وجود داشت که محل زندگی حیواناتی مثل طاووس، همستر، سنجاب، لاک‌پشت و... بود اما در سال‌های اخیر این بخش از پارک تعطیل شده‌است.

امکانات تفریحی پارک ساعی

زمین بازی کودکان در پارک «ساعی» تهران که شامل چند تاب و سرسره رنگارنگ است.

در بوستان ساعی، همه امکانات رفاهی اولیه‌ای که از یک پارک توقع دارید، پیدا می‌شود؛ آلاچیق، نمازخانه، گلخانه، کافی‌شاپ و... . علاوه‌بر این‌ها یک‌سری امکانات ورزشی، تفریحی و فرهنگی هم در پارک ساعی وجود دارد که سلایق و گروه‌های سنی مختلف را دربرمی‌گیرد.

  • امکانات ورزشی و تفریحی: پیست اسکیت، مسیر دوچرخه، میز شطرنج، میز فوتبال‌دستی، تنیس روی میز، زمین بازی کودکان، وسایل ورزشی 
  • امکانات فرهنگی: سالن آمفی‌تئاتر، شهر کتاب و فرهنگ‌سرا که محل برگزاری کارگاه‌های آموزشی در شاخه‌های مختلف نویسندگی است.

اطراف پارک ساعی کجا برویم؟

پارک ساعی تهران؛ فضایی پلکانی در پارک و نیمکتی آبی‌رنگ در جلوی آن

بعد از گذراندن یک نصف روز آسوده‌خیال در پارک ساعی، اگر هنوز دل‌تان تفریح و گشت‌وگذار خواست یا تصمیم داشتید همان نزدیکی‌ها یک وعده غذای خوب بخورید، ادامه این مطلب مال شماست.

  • جاهای دیدنی نزدیک پارک ساعی: بوستان شفق، سینما آزادی، برج میلاد، آسمان‌نمای گنبد مینا، پل طبیعت، کلیسای سرکیس مقدس
  • رستوران و فست‌فود نزدیک پارک ساعی: رستوران بوفالو، رستوران دارچین، رستوران حاج‌محسن، کباب‌سرای منصور، رستوران نایب ساعی، فست‌فود شیلا

تاریخچه پارک ساعی تهران

مجسمه‌ سنگی سیاه‌رنگی که روی یک تخته‌سنگ نشسته‌است در پارک ساعی تهران.

بوستان ساعی که حالا تقریبا 80سالی از عمرش می‌گذرد، فرازونشیب‌هایی را پشت‌سر گذاشته‌است. در ادامه، نیم‌نگاهی می‌اندازیم به تاریخچه این پارک.

محل اولیه پارک ساعی تهران، در سال 1324 به‌دست شخصی به‌نام مهندس «کریم ساعی» -بنیان‌گذار علوم طبیعی در ایران- درختکاری و تبدیل به پارک جنگلی شد. سپس دراختیار وزارت جهاد کشاورزی وقت قرار گرفت. 

بعد از درگذشت مهندس ساعی براثر سانحه هوایی، پارک در سال 1334 به شهرداری تهران واگذار شد.

در اوایل دهه 40، شهرداری تهران ایده‌ تبدیل پارک جنگلی ساعی به یک بوستان شهری را مطرح کرد.

سال 1342، طراحی و ساخت پارک ساعی، برعهده «حسین محبوبی» قرار گرفت و 10 سال زمان برد. 

سال 1352، بوستان ساعی افتتاح و پذیرای عموم مردم شد. به‌پاس زحمات مهندس کریم ساعی، نام او برای این پارک انتخاب شد و مجسمه‌اش در پارک قرار گرفت.

سخن آخر

پارک ساعی، بوستانی 12هکتاری در خیابان ولیعصر تهران است که در دهه 20 به‌دست «کریم ساعی»، بنیان‌گذار علوم نوین منابع طبیعی و جنگل‌بانی تأسیس شده‌است. این پارک دل‌باز و سن‌وسال‌دار با امکانات تفریحی و فرهنگی گوناگونی مثل زمین بازی کودکان، مسیر دوچرخه و اسکیت، کتاب‌خانه و فرهنگ‌‌سرا، پاتوق خانواده‌های تهرانی است.

در مقاله حاضر، گشتی مجازی زده‌ایم در پارک ساعی و با بخش‌های مختلفش آشنا شده‌ایم. اگر قصد سفر به پایتخت دارید، روی ما حساب کنید. کارشناسان یوتراوز در تمام 24ساعت شبانه‌روز آماده راهنمایی شما هستند؛ کافی‌ست با شماره 1548 تماس بگیرید.


سوالات متداول

پارک ساعی منطقه چند است؟

پارک ساعی در منطقه 6 تهران، در خیابان ولیعصر، پایین‌تر از میدان ونک واقع شده‌است.

فاصله میدان ولیعصر تا پارک ساعی چقدر است؟

از میدان ولیعصر تا پارک ساعی، با ماشین حدودا 10دقیقه راه است. اگر از میدان ونک هم به‌سمت پارک ساعی حرکت کنید، به همین میزان در راه خواهیدبود.

چطور با مترو به پارک ساعی برویم؟

ایستگاه «میرزای شیرازی» در خط 3، نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به پارک ساعی است. بعد از پیاده شدن از قطار، به‌اندازه 15 تا 20دقیقه پیاده‌روی با پارک فاصله دارید.

ایستگاه بی‌ آر تی پارک ساعی کجاست؟

ایستگاه آبشار یا پله سوم، مقصد دو خط اتوبوس‌رانی 907 (تجریش-راه‌آهن) و 152 (پارک‌وی-راه‌آهن) است که از آن تا پارک ساعی حدودا دو، سه دقیقه پیاده‌ راه است.

نوشته های مشابه
  • برج میلاد تهران؛ سومین برج بلند خاورمیانه

    برج میلاد تهران، با 435متر ارتفاع و 12طبقه، رکورد ششمین برج مخابراتی و نوزدهمین برج بلند جهان را از آن خود کرده‌است. این برج که ساخت آن 11 سال به طول انجامید، در مهرماه سال ۱۳۸۷ افتتاح و در کنار برج آزادی، به نماد پایتخت کشور تبدیل شد.

  • راهنمای بازدید از مصلی تهران

    مصلی تهران محل برگزاری نمایشگاه‌های مختلف، همایش‌ها، جشنواره‌ها، نماز جمعه تهران و دیگر مراسمات این‌چنینی‌ست. علاوه بر آن این مجموعه معماری خیره‌کننده‌ای دارد که به‌راحتی می‌تواند یکی از دلایل بازدید از آن باشد. با معرفی تمام قسمت‌های مصلی تهران در این مقاله همراه مجله گردشگری یوتراوز باشید.

  • دربند تهران کجاست و چه تفریحاتی دارد؟

    دربند تهران با درختان سر‌به‌فلک‌کشیده، رودخانه خروشان، کافه رستوران‌های دنج و آب‌وهوای مطبوع خود توانسته جای خود را در دل مسافران و پایتخت‌نشینان باز کند. در این مطلب سری به کوچه باغ‌های سرسبز دربند می‌زنیم و از جاذبه های این منطقه زیبا بیشتر می‌گوییم.

دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز