موزه حشرات هایک میرزایانس تهران
- ...
- ...
- تعداد کلمات
موزه حشرات هایک میرزایانس، بزرگترین موزه حشرات ایران و خاورمیانه است که در شهر تهران قرار دارد و از جاهای دیدنی پایتخت به شمار میرود. اطلاعات تکمیلی + آدرس و تلفن را در این مقاله بخوانید!
به دنیای پروانهها علاقه دارید؟ ملخها چطور؟ موزه حشرات هایک میرزایانس که در لیست جاهای دیدنی تهران و در فهرست موزههای تهران قرار دارد، جاییست که میتوانید به دنیای حشرات سفر کنید. این موزه، یکی از غنیترین موزههای جانورشناسی در ایران است و بیش از چهار میلیون نمونه حشره در آن نگهداری میشود. یکی از زیباترین چیزهایی که در این موزه خواهید دید، پروانههای بزرگ و زیبایی هستند که به نواحی گرمسیری جهان اختصاص دارند. اگر به دنیای حشرات علاقه دارید، حتما سری به موزه حشرات میرزایانس تهران بزنید. اما اینکه موزه حشرات تهران کجاست؟ سوالی است که یومگ در این مقاله قصد دارد به آن بپردازد. با ما همراه شوید.
آنچه در این مقاله از موزه حشرات میرزایانس خواهید خواند:
موزه حشرات هایک میرزایانس کجاست؟
موزه حشرات هایک میرزایانس بزرگترین مجموعه حشرات در ایران است که در بزرگراه چمران قرار دارد. این موزه بیش از چهار میلیون حشره، از جمله 25000 هزار گونه محلی، صدها نمونه از هولوتیپ، آولتیپ و پاراتیپ، مجموعهای از حشرات عجیبوغریب، پروانههای بزرگ گرمسیری و صدها گونه حشره منحصربفرد از سراسر دنیا را در خود جای داده است و هر ساله بازدیدکنندگان زیادی از آن بازدید میکنند.( مشاهده روی نقشه 👇)
- آدرس موزه حشرات: تهران، بزرگراه چمران، خیابان تابناک، موسسه تحقیقات ردهبندی حشرات
موزه حشرات هایک میرزایانس چمران از جاهای دیدنی تهران است. این موزه را میتوان تنها مرجع رسمی شناسایی و ردهبندی حشرات و همچنین به عنوان غنیترین موزه جانورشناسی در ایران دانست. حتما تعجب خواهید کرد، زمانی که بدانید در این موزه بین 20 تا 25 هزار گونه و زیرگونه از حشرات ایران نگهداری میشوند.
موزه هایک میرزایانس، در سال 1324 به دست میرزایانس در وزارت کشاورزی افتتاح شد. این موزه در آن زمان مانند یک آزمایشگاه کوچک بود و اما امروزه با داشتن بیش از چهار میلیون نمونه از حشرات ایران و چند هزار نمونه پروانه از نواحی مختلف گرمسیری در جهان، تبدیل به یکی از معروفترین موزههای حشرهشناسی در جهان شده است. این موزه هر ساله پذیرای تعداد زیادی از دانشجویان علاقهمند به حشرهشناسی و حشرات است. کتابخانه اختصاصی این موزه نیز؛ محل مناسبی برای مراجعه حشرهشناسان و بیماری شناسان گیاهی کشور شده است.
هایک میرزایانس کیست؟
مهندس هایک میرزایانس، بنیانگذار موزه حشرات است؛ لذا بعد از درگذشت وی در سال 1378، به پیشنهاد وزیر کشاورزی وقت این نام برای موزه حشرات انتخاب شد. مهندس هایک، سالهای زیادی از عمر خود را صرف جمعآوری، بررسی و شناسایی حشرات کرد. بیایید کمی از مهندس هایک میرزایانس بیشتر بدانیم؟ مهندس هایک که استاد و محقق بود، در سال 1299 شمسی در قزوین به دنیا آمد و پس از پایان تحصیلات ابتدایی و متوسطه به دانشکدهی کشاورزی تهران راه یافت و در نهایت بعد از اتمام تحصیلات در وزارت کشاورزی مشغول به کار شد
سالها بعد ایشان با بهرهگیری از تجربیات سه استاد به نامهای پروفسور الکساندروف، چواخین و کریوخین اولین مرکز تحقیقات حشرهشناسی را در ایران پایهگذاری کرد. بیشک استاد هایک، یکی از برجستهترین چهرههای بینالمللی و از صاحبنظران دانش حشرهشناسی در سرتاسر جهان شناخته میشود. چرا که نام این استاد در فهرست برترین جانورشناسان جهان در قرن بیستم میلادی به چشم میخورد. استاد هایک میرازایانس همچنین شاگردان زیادی را تربیت و به جامعهی علمی کشور تقدیم کرده است.
اطلاعات تکمیلی از موزه حشرهشناسی تهران
موزه حشرات هایک میرزایانس، یکی از موزههای متفاوت پایتخت است که مطمئنا مورد علاقه افراد خاصی خواهد بود. این موزه که بیش از هفتاد سال قدمت دارد، بزرگترین موزه حشرات ایران و خاورمیانه است. بال پولک داران، سختبال پوشان، راستبال مانندها، بال ریشک داران، بال غشائیان، دو بالان، چندجور بالان، بال توریها، بال ریشک داران، مساوی بالان و حشرات راستههای کوچک ده مجموعهای هستند که موزه حشرات را تشکیل دادهاند.
مجموعههای بال غشائیان، دو بالان، چندجور بالان، بال توریها، مساوی بالان و حشرات همگی در یک سالن نگهداری میشوند، اما مجموعههای بالپولک داران، سختبال پوشان و راستبال مانندها هر کدام سالن اختصاصی برای خود دارند.
حشرات داخل سالن نیز، درون کمدهای چوبی مخصوص نگهداری میشوند. همچنین یک مجموعه جداگانه در این موزه وجود دارد که مجموعه نمونههای خشک شده نام دارد و حشراتی مانند شپشکهای گیاهی و سفید بالکها روی برگهای خشک شده در آن قابل مشاهده است. یک گونه قدیمی از جیرجیرک نیز در موزه هایک وجود دارد که در حدود یک قرن پیش توسط یک حشره شناس اسپانیایی جمعآوری شده است.
همانطور که گفته شد در موزه حشرات هایک میرزایانس، بیش از چهار میلیون حشره وجود دارد که در فهرست زیر به آن اشاره خواهیم کرد:
- مجموعه سختبال پوشان با بیش از یکونیم میلیون نمونه
- مجموعه بال پولک داران با بیش از یکونیم میلیون نمونه
- 500 هزار نمونه از راستبال مانندها شامل ملخها، جیرجیرکها، آبدزکها، سوسریها، شیخکها، چوبک مانندها و گوش خیزکها
- بیش از 330 هزار نمونه از مجموعه چندجور بالان شامل سنها، زنجرهها و زنجرکها، شپشکهای گیاهی، سفیدبالکها، پسیلها و شتهها
- مجموعه بالغشائیان با بیش از 200 هزار نمونه در موزه حشرات
- مجموعه دوبالان با بیش از 140 هزار نمونه در موزه حشرات
- بیش از 5000 نمونه از مجموعه بالتوریها
- بیش از 3000 نمونه از مجموعه بالریشک داران
- بیش از 550 نمونه از مجموعه مساوی بالانها
- 11000 نمونه از مجموعه حشرات راستههای کوچک
- بیش از 50 هزار نمونه از مجموعه نمونههای خشک شده
جالب است بدانید که برای حفظ حشرات و جلوگیری از آلودگی و یا نابودی آنها، هر چند وقت یکبار آنها را مورد بازرسی و چکآپ قرار داده تا به محض وجود مشکل، فورا آنها را به فریزر منتقل کنند.
یکی دیگر از امکاناتی که در موزه حشرهشناسی هایک میرزایانس وجود دارد، وجود یک کتابخانه و گنجینه بزرگ است که قدمتی طولانی دارد و در آن بیشتر کارهای مربوط به ردهبندی حشرات انجام میشود. این موزه غنی از حشرات، در تمامی سال میزبان علاقهمندان به حشرات است.
سخن پایانی:
دنیای حشرات، دنیای جالبیست و شاید برای همهی ما یادآور دوران خوش کودکی باشد! آن زمانی که با پاهای برهنه روی چمنها در جستجوی پروانهها بودیم و یا زمانی که شبها در حیاط خانه مادربزرگ سکوت اختیار میکردیم تا صدای جیرجیرکها بهتر به گوش برسد. دنیای حشرات، دنیایی متفاوت و البته بسیار گسترده است و برای علاقهمندان به حشرات میتواند بسیار جالب باشد. ما در این مقاله سعی کردیم، شما را به دنیای حشرات ببریم و با تنها موزه حشرات در تهران آشنا کنیم تا بتوانید سفری علمی در دنیای حشرات را آغاز کنید؛ موزهای که حشرات خاصی را در آن خواهید دید و از دیدن زیباییها و عجایبش شگفتزده خواهید شد.
سخن آخر این است که موزه حشرات هایک میرزایانس، یکی از جاذبههای دیدنی استان تهران است که امیدواریم در سفر به تهران آن را از یاد نبرید و شانس خود را برای دیدن یکی از موزههای متفاوت پایتخت از دست ندهید.