کاخ هشتبهشت اصفهان
- ...
- ...
- تعداد کلمات
درباره کاخ هشتبهشت اصفهان چه میدانید؟ این کاخ در کجای شهر اصفهان قرار گرفته است؟ اصلا چرا نباید بازدید از کاخ هشت بهشت در اصفهان را از دست بدهیم؟ اگر به دنبال پاسخ این سوالات هستید و بدتان نمیآید یکی از زیباترین عمارتهای تاریخی اصفهان را ببینید، تا انتهای مطلب همراه ما بمانید.👇
کاخ هشتبهشت اصفهان یکی از آثار تاریخی بهجامانده از دوره صفویه است که اینروزها بهعنوان یکی از جاهای دیدنی اصفهان شناخته میشود. عمارتی قدیمی که روزی محل اتفاقها و داستانهای تاریخی زیادی بوده و امروز محل رفتوآمد و بازدید گردشگرانی از داخل و خارج از کشورمان است. در این صفحه از مجله گردشگری یوتراوز، با ما همراه باشید تا در کنار هم به یک گردش مجازی در کاخ هشتبهشت اصفهان برویم. شاید قبل از خرید بلیط هواپیما یا قبل از اینکه برنامه سفر به اصفهان را بچینید؛ آشنایی با این جاذبه، شما را قانع کند تا آن را در الویتهای سفر به اصفهان بگنجانید!
درباره کاخ هشتبهشت اصفهان میخوانید:
- آدرس کاخ هشتبهشت اصفهان
- اطلاعات بازدید از کاخ هشتبهشت اصفهان
- معرفی کاخ هشتبهشت اصفهان
- تاریخچه کاخ هشتبهشت اصفهان
- معماری کاخ هشتبهشت اصفهان
- جاهای دیدنی نزدیک کاخ هشتبهشت اصفهان
- هتلهای نزدیک به کاخ هشتبهشت اصفهان
- تصاویر کاخ هشتبهشت اصفهان
آدرس کاخ هشتبهشت اصفهان
کاخ هشتبهشت در دل بافت شهری اصفهان و در نزدیکی بسیاری دیگر از جاذبههای گردشگری این شهر قرارگرفته است. این عمارت تاریخی درست در ضلع غربی خیابان چهارباغ و روبهروی خیابان شیخ بهایی ساخته شده و از سمت جنوب با بازارچه هنر و از شرق با خیابان متأخری اصفهان همسایه است.
این موقعیت قرارگیری مطلوب به گردشگران کمک میکند تا بهراحتی بتوانند با استفاده از وسایل حملونقل عمومی به تماشای این عمارت تاریخی بروند و از زیباییهای آن لذت ببرند. در ادامه خواهیم گفت که چگونه میتوانید با استفاده از مترو یا اتوبوس به کاخ هشتبهشت اصفهان بروید.
- آدرس کاخ هشتبهشت اصفهان: خیابان باغ گلدسته، پارک شهید رجایی، کاخ هشتبهشت
نحوه دسترسی به عمارت هشتبهشت اصفهان
اگر با خودروی شخصی خودتان به اصفهان سفرکردهاید و حالا میخواهید به تماشای کاخ هشتبهشت بروید، پیشنهاد میکنیم که اتومبیلتان در پارکینگ محل اقامتتان رها کنید و با استفاده از وسایل حملونقل عمومی به سمت عمارت هشتبهشت حرکت کنید. چراکه این کاخ در محدوده ترافیکی اصفهان قراردارد و ممکن است مجبور شوید زمان زیادی از روزتان را در ترافیک بگذرانید. بنابراین بهتر است که استفاده از مترو و خطوط اتوبوسرانی شهر اصفهان را جایگزین رانندگی در این شهر کنید تا سفر راحتتری داشتهباشید.
دسترسی به کاخ هشتبهشت اصفهان با مترو
اگر میخواهید با مترو به کاخ هشتبهشت اصفهان، میتوانید خودتان را به اولین ایستگاه مترو در نزدیکی محل اقامتتان برسانید و از آنجا به سمت ایستگاه مترو امام حسین(ع) حرکت کنید. بعد از پیادهشدن از قطار در ایستگاه امام حسین(ع) به سمت خیابان چهارباغ یا خیابان گلدسته کمی پیادهروی کنید تا به هشتبهشت برسید.
دسترسی به کاخ هشتبهشت اصفهان با اتوبوس
اگر هم اتوبوس را برای رسیدن به این عمارت زیبا انتخاب کردهاید باید در ایستگاههای خیابان هشتبهشت (باغ گلدسته) از اتوبوس پیاده شوید و از آنجا به عمارت هشتبهشت بروید.
اطلاعات بازدید از کاخ هشتبهشت اصفهان
بازدید از عمارت هشتبهشت اصفهان، زمانی نزدیک به 1 تا 2 ساعت از برنامه روزانهتان در سفر به اصفهان را به خودش اختصاص خواهد داد. اما باید بدانید که برخلاف بسیاری از جاهای دیدنی اصفهان، برای بازدید از کاخ هشتبهشت، محدودیتهایی مثل ساعت بازدید و پرداخت هزینه ورودی وجود دارد که در ادامه درباره آنها صحبت خواهیمکرد.
جدول خلاصه اطلاعات بازدید کاخ هشتبهشت اصفهان | |
آدرس | خیابان گلدسته، پارک شهید رجایی |
شماره تماس | 03132225958 |
ساعات بازدید | 9:00 تا 17:00 |
هزینه ورودی | برای گردشگران ایرانی: 5هزار تومان برای گردشگران خارجی: 30هزار تومان |
ساعت بازدید کاخ هشتبهشت اصفهان
برای بازدید از کاخ هشت بهشت همهروزه (بهجز ایام سوگواری و تعطیلیها) میتوانید از ساعت 9 صبح تا 17:00 عصر، خودتان را به این عمارت برسانید. پیشنهاد ما این است که ساعات اولیه روز را برای بازدید از این جاذبه گردشگری انتخاب کنید تا هم از گرمای هوای اصفهان در امان بمانید و هم بتوانید با استفاده از خلوتی این کاخ در ساعات اولیه روز، لذت بیشتری از تماشای همهی بخشهای آن ببرید.
قیمت بلیط کاخ هشت بهشت اصفهان
قیمت ورودی کاخ هشتبهشت برای گردشگران ایرانی و خارجی متفاوت است. در اسفندماه 1401 گردشگران ایرانی برای بازدید از کاخ هشتبهشت باید مبلغ پنجهزار تومان را بهعنوان ورودی پرداخت کنند اما قیمت بلیط ورودی این کاخ برای گردشگران خارجی سیهزار تومان است.
معرفی کاخ هشتبهشت اصفهان
کاخ هشتبهشت اصفهان یک کوشک سلطنتیست که از زمان حکومت صفویان، یعنی دوره شکوه و شکوفایی اصفهان، به یادگار مانده است. این کاخ در طول دوران حیاتش در مرکز شهر اصفهان نامهای دیگری مثل «عمارت هشتبهشت»، «عمارت هشت به هشت» و «عمارت هشت در بهشت» هم داشته است اما امروز تنها بهنام کاخ هشتبهشت اصفهان، درمیان گردشگران داخلی و خارجی شناخته میشود.
برای اینکه بیشتر به اهمیت این عمارت پی ببرید، باید بگوییم که کاخ هشتبهشت در منطقهای از اصفهان قرارگرفته که عمارتها و کوشکهای سلطنتی زیادی در آن ساخته شدهبودند؛ اما بعد از گذر قرنها از پایان زمان ساخت این بناها، فقط عمارت هشتبهشت است که هنوز سرپا ایستاده و با معماری ویژهاش میزبان گردشگرانی از سراسر دنیاست.
جالب است بدانید که نام این عمارت در میان اشعار و متون قدیمی بسیاری از شاعران و جهانگردان ایرانی و خارجی، به چشم میخورد. بهعنوان مثال میرزا محمدطاهر نصرآبادی، یکی از شاعران بلندآوازهی اصفهان، در باره عمارت هشتبهشت نوشته است:
گردید زمین اصفهان تاج جنان
از قصر بلند قدر زیبا ارکان
پاینده عمارت از سلیمان زمان
درگاه عبادت این بود ورد ملک
همچنین در یکی از متون سیاحانی که اجازه بازدید از این کاخ را دارند آمده که کاخ هشتبهشت اصفهان«... فرحانگیزتر از مجللترین کاخهای ممالک اروپایی» است.
کاخ هشت بهشت اصفهان در سال 1313 هجری شمسی و با شماره 227 در لیست آثار ملی ایران بهثبت رسیده است.
تاریخچه کاخ هشتبهشت اصفهان
شاه سلیمان صفوی (شاه صفی دوم) در سال 1080 هجری قمری و درست مصادف با سومین سال سلطنتش بر ایران، دستور به ساخت بنایی داد که امروز آن را با نام کاخ هشتبهشت اصفهان میشناسیم. ساختمانی که یک باغ بزرگ دارد و خودش در دل باغ بزرگتری بهنام باغ نقش جهان اصفهان ساخته شده است. جالب است بدانید که تعدادی از مورخین درباره هدف سلیمان صفوی از ساخت این عمارت نوشتهاند که او عمارت «هشتبهشت» را برای اقامت هشتنفر از سوگلیهای حرمسرا ساخته است. همچنین مورخان معتقدند که شاه سلیمان قصد داشته 4 نفر از زنان حرمسرا را در طبقه همکف و 4 نفر را در طبقه فوقانی این عمارت سکونت بدهد.
درباره سرنوشت کاخ هشتبهشت در دوران بعد از وفات شاه سلیمان صفوی، اطلاعات چندانی در دست نیست. اما در دوره حکمرانی ناصرالدینشاه قاجار بود که دوباره عمارت اسم هشتبهشت بر سر زبانها افتاد و توجه ویژهای به آن شد. ناصرالدینشاه این کاخ را به بانو عظمی افتخارالدوله سپرد اما برای او شرط گذاشت که در معماری، تزئینات و حریم باغ، تغییری ایجاد نکند. اما بعد از فوت بانو عظمی افتخارالدوله، این کاخ به وارثان او سپردهشد و دستخوش تغییرات زیادی قرارگرفت.
بر اساس متنهای نوشتهشده درباره کاخ هشتبهشت، آنچه امروز از این کاخ باقیمانده است تفاوت بسیار زیادی با شکل اولیه این عمارت دارد؛ تغییراتی که ناشی از سلیقه مالکان خصوصی این بنا بوده و باعث نابودی بخشهای زیادی از این کاخ مثل نردهچوبهای زرنگار، قالبها و جامهای بلور، درختان تناور چنار و آبنماهای متعدد شده است.
سرانجام در سال 1343 باغ و عمارت هشتبهشت، رسما به وزارت فرهنگ و هنر ایران سپردهشد. در این زمان بود که باغ هشتبهشت به یک پارک عمومی تبدیل شد که ساختمان کاخ هشتبهشت را در دل خود جایداده است. همچین در این دوره که وظیفه مراقبت از این بنای تاریخی برعهده دولت بود، کارشناسان مجربی از ایران و ایتالیا دور هم جمع شدند و عملیات مرمت کاخ هشت بهشت اصفهان را شروع کردند تا بتوانند آثار و تزئینات دوره صفوی را از زیر گچکاریهای حاکمان قاجار بیرون بیاورند و زیبایی از دسترفتهی این کاخ را احیا کنند.
معماری کاخ هشتبهشت اصفهان
عمارت هشتبهشت، یکی از زیباترین بناهای بهجامانده از دوره صفویه در دوره اصفهان است که با استفاده از سبک معماری صفوی ساختهشده و نمایی هشتضلعی دارد. کاخ هشت بهشت بهوسیله دو پلکان 10 پلهای نزدیک به دو متر از زمین جدا میشود.
این عمارت 30 متر طول و نزدیک 26/35 متر عرض دارد. بعد از بالارفتن از پلهها ایوانی با دو ستون چوبی را خواهید دید که به ورودیهای سرسرای مرکزی وصل میشوند. در سرسرای مرکزی کاخ هشتبهشت یک نورگیر گنبدیشکل دارد که در انتهای سرسرا قرارگرفتهاند و به هشت پنجره چوبی ختم میشود. در مرکز این سرسرا هم یک حوض هشتضلعی میبینید که نزدیک 30/3 متر ارتفاع دارد و یک فواره آب را در درون خود جایداده است. درهای این سرسرا هم به اتاقهای هشتضلعی باز میشوند که محل پذیرایی از زنان حرمسرا اختصاص داشته است.
ایوان اصلی عمارت هشتبهشت رو به سوی شمال قصر دارد و یک بنای هشتضلعیست که بر پایهی دو ستورن بلند از جنس چوب سرو، استوار شده است. در وسط این ایوان یک حوض آب به طول 80/2 و عرض 30/2 متر قرار دارد که در میان آن هم یک فواره آب ساخته شده است. سقف این ایوان با تزئینات بسیار زیادی آراسته شده و دیوارهای داخلی آن هم با نقاشی، طلاکاری، آینهکاری و شیشهکاریهای رنگارنگ تزئین شده است. در این ایوان دو نقاشی بزرگ از فتحعلیشاه قاجار و فرزندانش هم به چشم میخورد. این روزها نقاشیهای کاخ هشتبهشت اصفهان به یکی از محبوبترین بخشهای این عمارت تبدیل شدهاست. جالب است بدانید که کل این بنا برروی پایههایی از جنس سنگهای مرمر تبریزی ساخته شده و جلوه خاصی به خود گرفته است.
اتاقهای طبقه اول در چهارگوشهی عمارت قرارگرفته و با گچیری و نقاشی تزئین شدهاند. در طبقه دوم هم تعدادی از رواقها، اتاقها، طاقها و پنجرههای این عمارت را میبینید که بر زیبایی کاخ افزودهاند. طبقه دوم کاخ شامل راهروها و اتاقهای زیادی است که هرکدام از آنها تزئینات منحصر به خودشان را دارند.علاوهبر اینها تمام قسمتهای سقف این طبقه با موزاییکهای بسیار عالی پوشانده شدهاست.
نکته خیلی مهم درباره معماری این بنا، ارتباطیست که میان فضاها و قسمتهای مختلف عمارت هشتبهشت بهوجود آمده تا در عین تنوع و تعدد، یکپارچگی و وحدت خاصی به محیط ببخشد.
قسمت بیرونی کاخ هشتبهشت با سنگهای سخت پوشانده شده است. در بخش بیرونی این عمارت، یک آبراه کوچک خواهید دید که اضافهی آب حوضهای داخل و خارج عمارت در آن به جریان میافتد. آب این آبراه در نهایت به داخل دو آبنمای بزرگ میریزد که در مقابل ایوانهای غربی و شرقی قرارگرفتهاند. محوطهی بیرونی این کاخ هم با چنارهای بلند محاصره شده و باغچههای گلکاریشده به زیبایی آن افزودهاند.
جاهای دیدنی نزدیک کاخ هشتبهشت اصفهان
همانطور که گفتیم کاخ هشتبهشت در نزدیکی بسیاری از جاهای دیدنی اصفهان قرارگرفته است. این موقعیت قرارگیری به شما کمک میکند تا بتوانید برنامه جامع و پرباری برای یکی از روزهای سفرتان طراحی کنید تا بعضی از جاهای دیدنی اصفهان را در یک روز ببینید.
در ادامه نردیکترین جاذبههای گردشگری اصفهان به کاخ هشتبهشت را مشاهده میکنید:
- سیوسه پل اصفهان
- کلیسای وانک اصفهان
- پل خواجو اصفهان
- منارجنبان اصفهان
- عمارت عالیقاپو اصفهان
- خانه مشروطه اصفهان
- موزه موسیقی اصفهان
هتلهای نزدیک به کاخ هشتبهشت اصفهان
شهر اصفهان در تمام سال، پر از گردشگرانیست که برای تماشای جاذبههای گردشگری و زیباییهای اصفهان به این شهر سفر میکنند. به همین دلیل، هتلهای اصفهان همواره تلاش میکنند تا با ارائه بهترین خدمات و امکانات، میزبان خوبی برای این گردشگران باشند و اقامت خوبی را برای آنها به ارمغان بیاورند.
در این میان، قرارگیری عمارت هشتبهشت در مرکز شهر اصفهان باعث شده تا این کاخ در نزدیکی تعدادی از هتلهای اصفهان قرارگرفته که اقامت در آنها میتواند به شما کمک کند تا روزهای سفرتان را در نزدیکی بسیاری از جاهای دیدنی اصفهان بگذرانید و رفتوآمد آسانتری به این جاذبههای گردشگری داشته باشید.
در این قسمت از مقاله میتوانید نزدیکترین هتلهای اصفهان به عمارت هشتبهشت را ببینید. علاوهبراین با کلیک برروی اسم این هتلها میتوانید اطلاعات بیشتری درباره هرکدام از آنها بهدست بیاورید و با استفاده از خدمت رزرو هتل یوتراوز، هتل موردنظرتان را رزرو کنید:
تصاویر کاخ هشتبهشت اصفهان
در این قسمت میتوانید تعدادی از عکسهای کاخ هشتبهشت را مشاهده کنید:
سفر به اصفهان با یوتراوز
در این مقاله تلاش کردیم تا همه اطلاعات لازم درباره کاخ هشتبهشت اصفهان را با شما درمیان بگذاریم این عمارت، یکی از آخرین کاخهاییست که در دوران صفویه ساختهشده و امروز به یکی از محبوبترین جاهای دیدنی اصفهان تبدیل شده است. کاخ هشتبهشت داستانهای تاریخی زیادی را پشتسر گذاشته و حتما ارزش این را دارد که پای قصهها و داستانهایش بنشینیم و به آنها گوش کنیم.
اگر شما هم به بناهای تاریخی علاقهدارید و از قدمزدن در بستر بسیاری از داستانهای تاریخی لذت میبرید، پیشنهاد میکنیم حتما کاخ هشتبهشت اصفهان را هم در لیست مقصدهای گردشگریتان قرار بدهید و حتما برای بازدید از آن به شهر زیبای اصفهان سفرکنید. ما در یوتراوز تلاش میکنیم که بهترین شرایط را برای سفر شما به ارمغان بیاوریم. شما میتوانید با مراجعه به سایت یوتراوز، بلیط قطار یا هواپیما موردنظرتان به مقصد اصفهان را تهیه کنید و با خیال راحت، چمدانتان را برای سفر به اصفهان ببندید.
اگر در طول فرآیند خرید بلیط یا رزرو هتل از یوتراوز با سوال و چالش غیرمنتظرهای مواجه شدید، میتوانید در تمام روزهای هفته و در همهی ساعات شبانهروز با شماره 1548 تماس بگیرید تا همکاران ما در واحد پشتیبانی یوتراوز با شما همراه شده و در سریعترین زمان ممکن نسبت به رفع مشکل بهوجود آمده اقدام کنند.
سوالات متداول
کاخ هشتبهشت اصفهان کجاست؟
خیابان گلدسته اصفهان، پارک شهید رجایی
کاخ هشتبهشت اصفهان در چه دورهای ساختهشده است؟
این کاخ در سومین سال سلطنت شاه سلیمان صفوی (سال 1080 قمری) ساخته شده است.