ورود
شهرک سینمایی غزالی

شهرک سینمایی غزالی

زمان برای مطالعه 5 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

شهرک سینمایی غزالی بهترین جا برای آشنایی با تهران قدیم است که سریال‌های مختلف تاریخی و ایران قدیم در این شهرک ساخته شده است. سالانه گردشگران بسیاری از شهرک سینمایی غزالی بازدید می‌کنند چرا که بخش‌های مختلف و جذابی برای تماشا دارد. آیا می‌خواهید با شهرک سینمایی معروف ایران بیشتر آشنا شوید؟ جای درستی را برای خواندن انتخاب کرده‌اید.

شهرک سینمایی غزالی یکی دیگر از جاهای دیدنی تهران به شمار می‌رود که اگر اهل فیلم و سریال باشید بازدید از این شهرک سینمایی را در سفرتان به تهران حتما در برنامه خود جای می‌دهید. شهرک سینمایی غزالی یادگار ارزشمند سعدی سینمای ایران، استاد علی حاتمی است که تا به امروز فیلم‌ها و سریال‌های زیادی در آن‌ ساخته شده است. این شهر سینمایی کوچک پر از لوکیشن‌های معروف سینما و تلویزیون است که در هنگام بازدید از آن قطعا خاطرات کودکی، نوجوانی و جوانی برایتان زنده خواهد شد. در ادامه با یومگ همراه باشید تا گشتی در شهرک سینمایی غزالی تهران بزنیم.

آنچه درباره‌ی شهرک سینمایی غزالی می‌خوانید:


درباره‌ی شهرک سینمایی غزالی

غزالی

شهرک سینمایی غزالی به همت استاد علی حاتمی در سال 1358 در تهران ساخته شد که در ادامه بیشتر درباره‌ی تاریخچه ساخت این شهرک سینمای صحبت می‌کنیم. این شهرک در منطقه غرب تهران قرار دارد و تا به امروز فیلم‌ها و سریال‌های زیادی با محوریت تهران قدیم در آن ساخته شده که به همین دلیل بسیاری از ایرانی‌ها با لوکیشن‌های مختلف شهرک سینمایی غزالی آشنا هستند. 

در این شهرک بخش اصلی دکور خیابان‌ها و ساختمان‌ها به دوره رضاشاه و اوایل دوره محمدرضا شاه پهلوی تعلق دارد. شما با قدم زدن در شهرک سینمایی غزالی در واقع به زمان‌های مختلف تاریخ ایران سفر می‌کنید و نقطه به نقطه آن بیانگر بخشی از خاطرات تهران قدیم است. این شهرک مدتی است به عنوان «شهرک سینمایی و تلویزیونی ایران» تغییر نام داده‌ است اما همه‌ی ایرانی‌ها هنوز هم آن را به عنوان شهرک سینمایی غزالی می‌شناسند چرا که میراث ارزشمند سعدی سینمای ایران - مرحوم علی حاتمی - به شمار می‌رود.


تاریخچه ساخت شهرک سینمایی غزالی

علی حاتمی

پیشنهاد ساخت شهرک سینمایی غزالی تهران در سال 1358 توسط علی حاتمی کارگردان معروف ایرانی مطرح و ساخت آن از همان سال آغاز شد. در واقع جرقه ساخت این شهرک از جایی به وجود آمد که علی حاتمی و ولی الله خاکدان طرح تولید سریالی با مضمون تاریخ معاصر ایران را داشتند که این مجموعه دوران کوتاهی از اوایل حکومت رضا شاه پهلوی را در بر می‌گرفت. 

شاید شما نیز به عنوان یک ایرانی نام سریال «هزار دستان» به گوشتان خورده باشد یا حتی این سریال ارزشمند تاریخی را دیده باشید. این سریال به روایت قدرت‌های سیاسی پنهانی پرداخته است که با تشکیل کمیته مجازات اقدام به ترور و حذف اشخاص سیاسی و سران معروف آن دوران می‌کردند. در نتیجه ساخت این سریال نیازمند لوکیشن‌های خاصی بود که شرایط آن دوران را بهتر بازگو کند. 

به این ترتیب احداث شهر سینمایی غزالی با طراحی خاص آن آغاز شد و زمینی به مساحت 10 هکتار در غرب تهران در اراضی کناره بزرگراه تهران-کرج برای آن در نظر گرفته شد. در ادامه عکس‌هایی از ساختمان‌ها، عمارت‌های دولتی، محله‌ها، خیابان‌های تهران، لباس، نوع پوشش و دیگر موارد برای طراحی این شهرک سینمایی تهیه شد. سپس علی حاتمی به ایتالیا رفت و عکس‌ها و اسناد مربوط را در شهرک سینمایی ایتالیا به نام «چینه چیتا» و با کمک نقاشی ایتالیایی اتود زد و تابلو‌های کوچکی از تهران تهیه کرد. سپس با کمک یکی از بهترین دکوراتورهای ایتالیایی به نام «جانی کورتینا» و گروه بزرگش نقشه شهرک سینمایی را در مقیاس 1:100 ترسیم کرد و ماکتی از آن ساخت و در نهایت به ایران بازگشت. 

پس از انتخاب زمین مناسب احداث این شهرک با مدیریت محمد مهدی دادگو در سال 1358 آغاز شد و تا سال 1362 دکورهای شهرک به بهره‌برداری رسید. این مجموعه ارزشمند به صورت رسمی در سال 1373 افتتاح شد و به مرور زمان توسعه پیدا کرد.


لوکیشن‌های شهرک سینمایی غزالی

رستوران کبیر

جالب است بدانید که لوکیشن‌های شهرک سینمایی غزالی به سه دسته تقسیم می‌شود که تاکنون در این سه نوع لوکیشن‌های فیلم و سریال‌های زیادی ساخته شده است. لوکیشن‌های شهرک سینمایی غزالی عبارتند از:

  • دکورها و بناهای مربوط به دوره قبل از اسلام که دارای مساحت 15 هزار مترمربع است. این لوکیشن برای سریال‌هایی مانند مریم مقدس، بشارت منجی و ستاره خضراء استفاده شده‌ است.
  • دکورها و بناهای مربوط به دوره بعد از اسلام که دارای مساحت 35 هزار مترمربع است. این لوکیشن برای سریال‌هایی مانند طفلان مسلم، آخرین دعوت، ولایت عشق و تنهاترین سردار استفاده شده است.
  • دکورها و بناهای مربوط به دوره معاصر که دارای مساحت 62 هزار مترمربع است. این لوکیشن برای سریال‌هایی مانند کیف انگلیسی، مدار صفر درجه، سرزمین کهن، شب دهم، شهرزاد، در چشم باد و جهان پهلوان تختی استفاده شده است. 

بخش‌های مختلف شهر سینمایی غزالی

شهرک سینمایی

تنها راه ورودی به این مجموعه دیدنی از طریق خیابان 55 معروف به «خیابان هزار دستان» است. بعد از ورود به شهرک سینمایی تعدادی مجسمه در برابر دیدگان شما ظاهر می‌شود که شامل چند مجسمه اسطوره‌ای از ترکیب انسان، قوچ و شیر هستند، اما مجسمه‌ها تنها به این‌ها ختم نمی‌شوند بلکه مجسمه بازیگران و هنرمندان بزرگ ایرانی همچون محمدعلی کشاورز، جمشید مشایخی، عزت‌الله انتظامی و داوود رشیدی را نیز در این بین مشاهده خواهید کرد.

از مهم‌ترین بخش‌های شهرک سینمایی غزالی باید به خانه‌ها و کوچه‌پس‌کوچه‌های تهران قدیم اشاره کرد و هنگامی که در این مجموعه قدم می‌زنید حال‌‌وهوای تهران قدیم را به خوبی احساس می‌کنید. از مکان‌های دیدنی جذاب شهرک غزالی می‌توان به خیابان معروف لاله زار، میدان توپ‌خانه، خیابان اکباتان، جواهر فروشی قازاریان، ساختمان شهرداری، گراند هتل، ساختمان عدلیه، کافه پارس و ساختمان شاه‌آباد اشاره کرد که همه‌ی این‌ها نشان‌دهنده بخشی از بافت تهران قدیم در سال‌های 1315 تا 1320 هستند. هنگام بازدید از این مکان‌ها بسیاری از فیلم و سریال‌های ایرانی که با آن‌ها خاطره دارید را تجسم خواهید کرد.

بخش جذاب دیگر این مجموعه به غرفه‌های لباس بازیگران فیلم‌های تاریخی تعلق دارد که شما می‌توانید مبلغی را پرداخت کنید تا با لباس مورد علاقه خود در یکی از این لوکیشن‌ها عکس یادگاری بگیرید. تعدادی مغازه تنقلات، بدلیجات، کلاه، روسری و CD فروشی نیز در این مجموعه فعالیت می‌کنند که می‌توانید در فصل گرما یا حتی زمان‌های دیگر به این مغازه‌ها سری بزنید و یک بستنی یا آبمیوه خوشمزه نوش‌جان کنید البته که قیمت‌شان کمی گران‌تر از انتظارتان خواهد بود. همچنین می‌توانید با استفاده از کالسکه یا خودروهای قدیمی در شهرک غزالی گشتی بزنید.


رستوران‌های شهرک سینمایی غزالی

سینمایی غزالی

بخش جذاب و دیدنی این شهرک سینمایی به رستوران‌ها و کافه‌های نوستالوژیک آن تعلق دارد که از تماشا و عکاسی از آن‌ها نباید غافل شد. از مهم‌ترین رستوران‌ها و کافه‌های این مجموعه می‌توان به رستوران و چایخانه گراند هتل، کافه نادری، کافه پارس تهران قدیم و رستوران کبیر اشاره کرد که نام پرآوازه این رستوران در سریال شهرزاد هم بسیار شنیده شده است. هر کدام از این رستوران‌ها و کافه‌ها دکور و تابلوی خاصی دارد که نظر هر گردشگری را به خود جلب می‌کند و حتما سوژه‌‌ی خوبی نیز برای عکاسی خواهد بود. 

با کافه‌های قدیمی تهران آشنا شوید!

گراند هتل؛ هتل معروف شهرک غزالی

گراند هتل نیز معروف‌ترین جای شهرک سینمایی غزالی است که اولین‌بار در سال 1359 برای تولید سریال هزاردستان احداث شده است. این قسمت مساحتی حدود 1000 مترمربع دارد که شامل رستوران و چایخانه سنتی نیز است. در این لوکیشن فیلم‌ها و سریال‌های متنوعی فیلمبرداری شده است. در حال حاضر گراند هتل در اجاره بخش خصوصی قرار دارد. 


گسترش شهرک سینمایی غزالی

Ghazali Cinema Town

مرحوم علی حاتمی ساخت این شهرک سینمایی را کلید زد و بخش‌های مهمی از تهران قدیم در این مجموعه به بهره‌برداری رسید. اما به مرور زمان فیلم‌سازان دیگر برای ساخت فیلم‌های خود بخش‌های دیگری به لوکیشن‌های مربوط این مجموعه اضافه کردند؛ به عنوان مثال دکور و نمای شهرهای دیگری همچون باشتین سربداران، کوفه و بیت‌المقدس در این مجموعه ساخته شد. 

خیابان لاله زار تهران مهم‌ترین بخش شهرک سینمایی غزالی به شمار می‌رود که در مرور زمان دچار آسیب‌هایی شده است به گونه‌ای که مسعود جعفری جوزانی برای ساخت سریال در چشم باد کل مجموعه لاله زار را با بودجه شخصی خود بازسازی کرد. جالب است بدانید برای تولید و ساخت سریال محبوب و دیدنی شهرزاد نیز نه تنها خیابان لاله زار بلکه مکان‌های دیگر مانند گراند هتل، سینما تابان و جواهری غازاریان مورد بازسازی قرار گرفت و بیش از 30 مغازه جدید به خیابان لاله زار افزوده شد. از مغازه‌ها و دکورهای جدیدی که بهانه ساخت این سریال به شهرک غزالی اضافه شد، می‌توان به دفتر «روزنامه باختر امروز» و «صفحه فروشی بتهوون» اشاره کرد. اما بازسازی شهرک سینمایی غزالی تنها به خیابان لاله زار ختم نشد بلکه 100 لوکیشن دیگر به شکل دهه 30 شمسی در این مجموعه سینمایی مورد بازسازی قرار گرفت.


شهرک سینمایی غزالی بازدید

شهرک غزالی

  • آدرس: تهران، بزرگراه شهید لشکری، کیلومتر 15 جاده مخصوص کرج، بعد از کارخانه سایپا

نقشه شهرک سینمایی غزالی تهران



شهرک سینمایی غزالی با مترو

برای دسترسی به شهرک سینمایی غزالی با مترو باید سوار خط 5 مترو تهران (صادقیه-گلشهر) شوید، سپس در ایستگاه ایران خودرو پیاده شوید. این ایستگاه در کیلومتر 14 آزاد راه تهران-کرج قرار دارد و حدود یک کیلومتر با شهرک سینمایی غزالی فاصله دارد.


شهرک سینمایی غزالی قیمت بلیط

هزینه ورودی این مجموعه در سال 1399 برای گردشگران ایرانی معادل 5000 هزار تومان برای غیر ایرانی‌ها 30000 هزار تومان بود که با پرداخت این هزینه می‌توانستید از بخش‌های مختلف شهرک سینمایی بازدید کنید. اما برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ساعات بازدید و هزینه ورودی در سال جدید می‌توانید با شماره 02144195580 تماس بگیرید.


دیدنی‌های اطراف شهرک سینمایی غزالی

شهرک سینمایی غزالی تهران

پس از بازدید شهرک سینمایی غزالی جاذبه‌های گردشگری دیگری در منطقه غرب تهران قرار دارند که گزینه خوبی برای گردش و بازدید به شمار می‌روند. از دیدنی‌های اطراف شهرک سینمایی غزالی می‌توان به این موارد اشاره کرد:

نوشته های مشابه
  • راهنمای بازدید از باغ موزه نگارستان تهران

    باغ موزه‌ نگارستان، عمارتی قاجاری است به‌سبک کلاه فرنگی (کوشک) که شما را به سفری در دل تاریخ مهمان می‌کند. در این کاخ زیبا که فرازونشیب‌های بسیاری را پشت‌سر گذاشته‌ تا به روزگار ما برسد، چه خبر است؟

  • جاهای دیدنی تهران

    حرف بازدید از جاهای دیدنی تهران که به میان می‌آید، لیستی کامل از انواع‌واقسام جاذبه‌ها از جاهای دیدنی تهران با مترو گرفته تا مکان‌های تفریحی و ده‌ها انتخاب برای گشت‌وگذار پیش رویتان قرار می‌گیرد. این مقاله نقشه راهتان می‌شود تا تهران را ببینید و بگردید و کیفتان کوک باشد.

  • موزه جواهرات ملی ایران

    موزه جواهرات ملی ایران گنجینه‌ای گرانبها و نفیس از جواهرات و گوهر سنگ‌های عتیقه‌ای است که از شاهان ایرانی یا غنایم کشورهای دیگر در ایران به‌جای مانده‌‌اند. موزه‌ای بی‌نظیر و حیرت‌انگیز در شهر بزرگ تهران که در ادامه بیش‌تر درباره‌اش خواهید خواند:

دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز