ورود
امامزاده عینعلی و زینعلی

امامزاده عینعلی و زینعلی

زمان برای مطالعه 5 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

امامزاده عینعلی و زینعلی یکی از امامزادگان کمتر شناخته شده شهر تهران می‌باشد که در محله پونک واقع شده است. با ما با معرفی امامزاده عینعلی و زینعلی و بهترین راه های دسترسی به ان همراه باشید.

در لیست جاهای دیدنی تهران تعداد زیادی امامزاده وجود دارد که برخی مانند امامزاده صالح تهران در محله تجریش و امامزاده داوود تهران، مشهورند و بعضی نیز متاسفانه خارج از منطقه خود شهرت چندانی ندارند. امامزاده عینعلی و زینعلی یکی از باصفاترین و آرامبخش‌ترین مکان‌های شهر تهران است که متاسفانه برای بسیاری از پایتخت‌نشین‌ها نا آشناست. با ما با معرفی امامزاده عینعلی و زینعلی همراه باشید تا به طور کامل این فضای دلنشین را به شما معرفی کنیم.

آنچه در ادامه از امامزاده عینعلی و زینعلی خواهید خواند:


امامزاده عینعلی و زینعلی کجاست؟ (تاریخچه)

امامزاده پونک


امامزاده عینعلی و زینعلی در منطقه پونک تهران قرار دارد و اطراف آن را بافت قدیمی فرا گرفته است. تاریخ ساخت بنای این زیارتگاه به دوران قاجاریه و به زمان فتحعلی شاه بازمی‌گردد و بنای حال حاضر این امامزاده در سال ۱۳۳۷ به دست ناصر فرمانفرما ساخته شده است. پس از انقلاب اسلامی ایران این بنا در سال 1376 توسط محسن پرهیزگار بازسازی شد و سپس در سال 1380 ضریح جدیدی اثر استاد ابوالحسنی میبدی برای آن تدارک دیده شد تا جایگزینی برای ضریح چوبی مشبک سابق آن باشد. بنای امامزادگان عینعلی و زینعلی در وسط یک محوطه بزرگ و زیبا قرار دارد که درختان چنار کهن و قطوری نیز در آن دیده می‌شود.

طبق روایات نقل شده، این دو امامزاده که نسب آنها به امام زین‌العابدین (ع) می‌رسد، 1150 سال پیش به شهادت رسیده‌اند. امام‌زاده عینعلی (ع) 7 یا ۱۱ ساله و امامزاده زینعلی ۱۳ یا ۱۵ ساله بوده‌اند که در این مکان به شهادت رسیده و توسط محبان خاندان اهل بیت (ع) در همین منطقه در کنار یک درخت چنار بزرگ به خاک سپرده شده‌اند. 

بر اساس روایاتی که سینه‌به‌سینه درباره چگونگی به شهادت رسیدن این دو امامزاده نقل شده است، این دو برادر در زمان امام رضا (ع) به همراه حضرت معصومه (س) و در دوران خلافت هارون‌الرشید به ایران آمدند. پس از ورود آنها به ایران، مأموران دستگاه حکومتی که قصد قتل‌عام سادات و فرزندان آنها را داشتند، در مسیر مشهد راه را بر آنها بستند و در نتیجه متفرق شدند. آن دو برادر در هنگام فرار از دست حکومت، به روستای پونک می‌روند و به کار برای مردم آن روستا مشغول می‌شوند. پس از گذشت مدتی اخبار حضور آنها در پونک به گوش حکومت ظالم وقت می‌رسد و در همین احوال زمانی که آن دو امامزاده در حال استراحت و مرتب کردن خود کنار نهر آبی بودند که هم‌اکنون نیز به صورت کانال آب در وسط حیاط امامزادگان دیده می‌شود، میرابی به نام علی عمران آن دو را به صورت مظلومانه‌ای و با ضرباتی به شهادت می‌رساند و آن دو را با نهایت بی‌رحمی به داخل چاهی می‌اندازد.
بعدها با گذشت زمان و با کم شدن فشارهای حکومتی مردم محله پونک که از وجود این دو پیکر مبارک داخل چاه اطلاع داشتند، این دو امامزاده را بیرون آورده و برای آنها مقبره‌ای بنا می‌کنند.


قبرستان مجاور امامزاده

قبرستان امامزاده عینعلی و زینعلی

در محوطه بزرگ امامزاده عینعلی و زینعلی قبرستان کوچکی واقع شده است که آرامگاه درگذشتگان بسیاری از اهالی پونک و مجاورین امامزاده است. این قبرستان در دهه هفتاد شمسی تاسیس شده و قدیمی‌ترین قبرها نیز مربوط به همان دوره است. به تازگی این قبرستان میزبان سه شهید شده است. پنجشنبه شب‌ها، قبرستان امامزاده میزبان مردمی است که برای بازدید از درگذشتگان خود بر سر مزارشان شمع روشن کرده و فضای زیبایی در محوطه امامزاده عینعلی و زینعلی به وجود می‌آورند.


آدرس امامزاده عینعلی و زینعلی (نقشه + دسترسی با اتوبوس)

  • تهران، میدان پونک، بزرگراه اشرفی اصفهانی، بلوار فلاح‌زاده، خیابان چارباغ، در امتداد رودخانه فرحزاد



دسترسی به امامزاده از طریق اتوبوس:

یکی از راه‌های دسترسی به امامزاده عینعلی و زینعلی از طریق اتوبوس‌های BRT است. اتوبوس‌هایی که از بزرگراه شهید اشرفی اصفهانی عبور می‌کنند مانند اتوبوس‌های خط پایانه آزادی - دانشگاه علوم و تحقیقات، می‌توانند گزینه مناسبی برای دسترسی به امامزاده باشند. کافی‌ است در ایستگاه مجتمع قضایی پیاده شوید و در انتهای خیابان پونه یک که در سمت شرق ایستگاه قرار دارد به سمت راست بپیچید تا در انتهای کوچه‌ای قدیمی و زیبا به امامزاده برسید.


دسترسی به امام زاده با خودرو شخصی:

اگر قصد دسترسی به امامزاده از طریق خودروهای شخصی را دارید باید بگویم خوشبختانه این امامزاده در منطقه طرح ترافیک تهران نیست و شما همه روزه می‌توانید به آن دسترسی داشته باشید. اما لازم به ذکر است که متاسفانه هیچ پارکینیگی در اطراف امامزاده برای خودروها تعبیه نشده است و در بعضی از اوقات سا‌ل مانند مناسبت‌های مذهبی، به سختی می‌توانید جایی در اطراف امامزاده برای پارک کردن خودروی خود پیدا کنید.


زیارتنامه امامزاده عینعلی و زینعلی

امامزادگان عینعلی و زینعلی

اَلسَلامُ عَلَیکُم اَیُهَا السّادَةُ الاَزکِیاءُ، اَلطّاهِرونَ الاَولِیاءُ وَالدُّعاةُ الاَحفِیاءُ؛ اَشهَدُ اَنَّکُم قُلتُم حقَّا، وَنَطَقتُم حَقّاً وَصِدقاً وَدعَوتُم اِلی مَولایَ وَمَولاکُم، عَلانِیَةً وَسِرَّا، فازَ مُتَّبِعُکُم، وَنَجا مُصَدِّقُکُم، وَخَابَ وَخَسِرَ مُکَذِّبُکُم، وَالمُتَخَلِفُ عَنکُم، اَشَهدوا لی بِهذِهِ الشَّهادَةِ، لِاَکونَ مَنَ الفائِزینَ بِمعرِفَتِکُم وَطاعَتِکُم، وَتَصدیقِکُم وَاتَباعِکُم، وَالسَّلامُ عَلَیکُم یا سادَتی وَاَبناءَ ساداتی، اَنتُم بابُ اللهِ المُؤتی مِنهُ، وَالمَأخوذُ عَنهُ، اَتَیتُکُم زائراً، وَحاجاتی لَکُم مُستَودِعَةً، وَها اَنَا ذا اُستَودِعُکُم دینی وَاَمانَتی، وَخَواتیم عَمَلی، وَجَوامِعَ اَمَلی اِلی مُنتَهی اَجَلی، وَالسَّلامُ عَلَیکُم وَرَحمَةُ اللهِ وَبَرَکاتُه

ترجمه زیارتنامه

سلام بر شما ای بزرگان پاک و مطهر و اولیاء الهی و ای دعوت‌کنندگانی که نهایت اکرام و الطاف و عنایات را روا داشتید. شهادت می‌دهم که شما به حق سخن گفته‌اید و راستگو بوده‌اید و به حق و راستی نطق نمودید و به سوی مولایم و مولایتان آشکارا و نهان دعوت کرده‌اید، رستگار و پیروز گشت کسی که شما را پیروی کرد و نجات یافت هر کسی که شما را تأیید کرد، ناامید و زیان دید آن که شما را دروغگو دانست و آن که از شما روی گردانید. شاهد گواهی من باشید تا این که از رستگاران باشم به واسطه شناخت و اطاعت و تصدیق شما و تبعیت از شما. 
سلام بر شما ای سروران من و فرزندان سروران من، شما درهای الهی هستید که مردم از آن درها وارد می‌شوند و از میان آن درها به سوی خدا می‌روند و شما درهایی هستید که از آن درها دینمان و احکام الهی را می‌گیریم. به زیارت شما آمده‌ام و حاجت‌ها و خواسته‌هایم را نزدتان به ودیعت نهاده‌ام، من اینک دین و امانتم را و عاقبت کارهایم را و تمامی آرزوهایم را تا پایان حیاتم و هنگام مرگم در نزد شما به ودیعت می‌نهم و سلام و رحمت و برکات خداوند بر شما باد.

امامزاده های تهران


در پایان باید بگویم که اگر قصد بازدید از مکانی آرام، باصفا و زیبا را دارید قطعا امامزاده عینعلی و زینعلی در محله پونک تهران می‌تواند گزینه بسیار مناسبی برای شما باشد. مکانی که خارج از ابعاد معنوی آن، به علت داشتن محیطی آرام‌بخش و دلپذیر، به مکان مورد علاقه بسیاری از افرادی که به دنبال ماندن در فضایی آرام در آخر هفته‌های خود هستند تبدیل شده است.

اگر شما نیز قبلا از این امامزاده بازدید داشته‌اید، می‌توانید نظرات و تجربیات خود را پیرامون محیط امامزاده عینعلی و زینعلی در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید. 

نوشته های مشابه
  • جاهای دیدنی تهران

    حرف بازدید از جاهای دیدنی تهران که به میان می‌آید، لیستی کامل از انواع‌واقسام جاذبه‌ها از جاهای دیدنی تهران با مترو گرفته تا مکان‌های تفریحی و ده‌ها انتخاب برای گشت‌وگذار پیش رویتان قرار می‌گیرد. این مقاله نقشه راهتان می‌شود تا تهران را ببینید و بگردید و کیفتان کوک باشد.

  • کاخ گلستان تهران

    آیا می‌خواهید با یکی از جاذبه‌های چندصد ساله تهران آشنا شوید؟ آیا می‌خواهید یکی از مجلل‌ترین کاخ‌های تهران را بشناسید؟ آیا می‌خواهید با یکی از آثار جهانی یونسکو در پایتخت کشورمان آشنا شوید؟ جای درستی را برای خواندن انتخاب کرده‌اید.

  • قدیمی‌ترین کافه‌های تهران

    کافه یا کافی‌شاپ بهترین مکان برای قرار ملاقات و دور هم نشستن است که با لذت‌بردن از مزه‌های مختلف و موسیقی آرامش‌بخش همراه خواهد بود. در گذشته فرهنگ کافه یا کافی‌شاپ رفتن هویت چندانی نداشت اما امروزه این لوکیشن در فرهنگ ایرانی بسیار جا افتاده و خواهان بسیاری پیداکرده است به طوری‌که در هر خیابان چندین کافی‌شاپ وجود دارد که نشان‌دهنده نیاز و استقبال مردم از آن است.

دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز