ورود
امامزاده قاسم تهران

امامزاده قاسم تهران

زمان برای مطالعه 5 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

امامزاده قاسم یک مکان مذهبی زیبا در قلب پایتخت ایران است. امامزاده قاسم با معماری ساده و زیبا جزء جاذبه‌های مذهبی در تهران به شمار می‌رود که اگر به منطقه خوش آب و هوای شمیران در سفر به تهران بروید، مطمئن باشید تعریف امامزاده قاسم را از اهالی شمیران زیاد می‌شنوید.

حتما تاکنون در تلویزیون یا حتی در سفر به تهران نام محله امامزاده قاسم را شنیده‌اید یا در فیلم و سریال‌های ایرانی این محله قدیمی را دیده‌اید. امامزاده قاسم اکنون جزو جاهای دیدنی تهران به شمار می‌رود که در شهر تهران، شما منطقه شمیران و در روستای قدیمی به نام «دژ علیا» واقع شده است. منطقه شمیران در شمال تهران یکی از مناطق خوش آب‌وهواست که از دیرباز آب‌وهوای لطیف و کوهستانی داشته و به عنوان تفرجگاهی ییلاقی برای مردم شناخته شده است. در ادامه با یومگ همراه باشید و با امامزاده قاسم تهران بیشتر آشنا شوید.

آنچه درباره‌ی امامزاده قاسم می‌خوانید:


امامزاده قاسم تهران کجاست؟

Emamzadeh Ghasem

امامزاده قاسم در تهران منطقه‌ای زیارتی است که مردم از نقاط مختلف شهر برای زیارت به آن می‌روند. این امامزاده معروف و قدیمی در تهران، شمال تجریش، دامنه رشته‌کوه البرز و در ارتفاع 1700 متری قرار دارد. از دیرباز تا به امروز شمیران از مناطق خوش آب‌وهوای شمال تهران بوده است که قطعا در بازدید از این منطقه از آب‌وهوای خنک آن حسابی لذت می‌برید. 

مرقد امامزاده قاسم در شمال منطقه شمیران و در محله‌ای قدیمی که قدمتش به 1000 سال می‌رسد، در روستایی قدیمی به نام «دژ علیا» موجب شده تا در حال حاضر این منطقه قدیمی محلی مناسب برای تهران‌گردی باشد و نظر گردشگران زیادی را در سفر به پایتخت به خود جلب کند. 

بنای اصلی امامزاده قاسم برجی هشت ضلعی است که مصالح اصلی آن را آجر تشکیل می‌دهد و هر ضلع این برج از داخل 2.25 متر عرض دارد. بنابراین گردشگران ابتدا در منطقه شمیران بنایی هشت ضلعی را مشاهده خواهند کرد که با گنبد و کاشی از قدیم تا به امروز پابرجا مانده است.

یوتراوز مطالعه مقاله زیر را به شما پیشنهاد می‌کند:
با 9 مورد از دیدنی‌ترین موزه‌های تهران آشنا شوید

درباره‌ی تاریخچه بنای امامزاده قاسم

زریح امامزاده قاسم

همانطور که گفتیم بنای اصلی امامزاده قاسم برج هشت ضلعی است که اصل بنای این بقعه را به قرن هفتم هجری می‌دانند و نشان‌دهنده قدمت طولانی امامزاده قاسم در تهران است. از گذشته تا به امروز در محوطه این امامزاده تغییراتی صورت گرفته که بنایی که امروز شما می‌بینید دارای رواق، گنبد، ایوان و کاشی‌کاری است. در ساختمان اصلی امامزاده قاسم در دوره‌های تاریخی مختلف تغییرات زیادی صورت گرفته تا مردم بتوانند به راحتی در این امامزاده رفت‌وآمد داشته باشند. در عهد صفوی روی تزئینات این امامزاده بیشتر کار شده است و این تزئینات توسط استادکاران معمار شاه طهماسب صفوی انجام شده است. توصیه می‌کنیم به بیرون از بقعه و به قسمت جنوب غربی این بنای قدیمی بروید چراکه هنوز طاق نماها و رومی‌های عهد صفویه همچنان باقی مانده‌ است. حتما این قسمت قدیمی از بنای امامزاده قاسم را با دقت بیشتری تماشا کنید. کم‌کم بخش‌های دیگر ساختمان امامزاده قاسم در زمان فتحعلی شاه قاجار توسعه پیدا کرد و در اکنون ایوان بزرگ فعلی امامزاده قاسم در طرف قبله بنا شده است. محوطه امامزاده قاسم بسیار باصفا است و شما می‌توانید همانطور که در این محوطه نشسته‌اید یا قدم می‌زنید چشم انداز زیبای محله شمیران تهران را تماشا کنید.


امامزاده قاسم تهران کیست؟

شجره نامه امامزاده قاسم

امامزاده قاسم از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) است. طبق نظرات معتبر این امامزاده، قاسم بن حسن بن زید بن حسن مجتبی است که مثل بسیاری دیگر از علویان و سادات تحت تعقیب ماموران بی امیه و بنی عباس قرار اشته که سرانجام به سمت کوه‌های البرز سکونت گزیده است. دختر او به نام خدیجه به همسری عبد العظیم حسنی در می‌آید. پس از وفات یا شهادت وی در منطقه بالا دژ مدفون می‌شود که بعدها این منطقه به نام وی یعنی امامزاده قاسم نامیده می‌شود. سرانجام این بنای تاریخی و ذهبی در تاریخ 28 فروردین ماه سال 1351 با شماره 908 در آثار ملی ایران به عنوان یک اثر ملی به ثبت می‌رسد.

پارک نهج‌ البلاغه تهران

امکانات امامزاده قاسم تهران

ورودی امامزاده قاسم

بنای امامزاده قاسم تهران اکنون دارای دو شبستان مردانه و زنانه است  که هر یک امکانات رفاهی مانند زائرسرا برای زئران دارند. در اطراف امامزاده پارکینگی برای زائران در نظر گرفته‌شده تا در زمان‌های مختلف در طول شبانه‌روز امنیت بیشتری برای خودروی زائران وجود داشته باشد. همچنین در اطراف امامزاده گورستانی وجود دارد که قبور خانوادگی افراد سرشناس و بومی این منطقه از تهران در آن واقع است. 

گوشه‌ای از بنای این امامزاده به پیکر چند شهید دفاع مقدس اختصاص پیدا کرده است. در طی سال مراسم‌های مذهبی مانند عاشورا و تاسوعای حسینی و شب‌های قدر در این امامزاده  برگزار می‌شود.


امامزاده قاسم تهران (نقشه + مسیر دسترسی)


  • آدرس: تهران، تجریش، خیابان دربند، خیابان گلابدره، خیابان میری، کوچه یاس

اگر در سفر به پایتخت، گذارتان به محله شمیران افتاد پیشنهاد می‌کنیم بعد از زیارت امامزاده قاسم به دیگر دیدنی‌های این منطقه سری بزنید. در منطقه شمیران تهران می‌توانید از امامزاده صالح و محله دربند بازدید کنید و لحظات لذت‌بخشی را برای خود و عزیزانتان به ثبت برسانید. همچنین در شمیران بازارگردی لذت بخشی هم در پیش‌رو خواهید داشت و از گشت‌وگذار در بازار تجریش تهران لذت خواهید برد. 

اگر تجربه بازدید و زیارت از امامزاده قاسم تهران را دارید حتما با سایر خوانندگان یومگ به اشتراک بگذارید و ما منتظر نظرات شنیدنی شما هستیم. سپاسگزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید.

نوشته های مشابه
  • راهنمای بازدید از باغ موزه نگارستان تهران

    باغ موزه‌ نگارستان، عمارتی قاجاری است به‌سبک کلاه فرنگی (کوشک) که شما را به سفری در دل تاریخ مهمان می‌کند. در این کاخ زیبا که فرازونشیب‌های بسیاری را پشت‌سر گذاشته‌ تا به روزگار ما برسد، چه خبر است؟

  • جاهای دیدنی تهران

    حرف بازدید از جاهای دیدنی تهران که به میان می‌آید، لیستی کامل از انواع‌واقسام جاذبه‌ها از جاهای دیدنی تهران با مترو گرفته تا مکان‌های تفریحی و ده‌ها انتخاب برای گشت‌وگذار پیش رویتان قرار می‌گیرد. این مقاله نقشه راهتان می‌شود تا تهران را ببینید و بگردید و کیفتان کوک باشد.

  • موزه جواهرات ملی ایران

    موزه جواهرات ملی ایران گنجینه‌ای گرانبها و نفیس از جواهرات و گوهر سنگ‌های عتیقه‌ای است که از شاهان ایرانی یا غنایم کشورهای دیگر در ایران به‌جای مانده‌‌اند. موزه‌ای بی‌نظیر و حیرت‌انگیز در شهر بزرگ تهران که در ادامه بیش‌تر درباره‌اش خواهید خواند:

دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز