ورود
کلیسای سنت استفان استانبول

کلیسای سنت استفان استانبول

زمان برای مطالعه 3 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

کلیسای سنت استفان استانبول نه تنها در ترکیه بلکه در کل دنیا بنایی خاص و منحصربه‌فرد است. کلیسایی زیبا در منطقه بالات استانبول با ظاهری متمایز که هر بیننده‌ای را شگفت‌زده می‌کند. کلیسای استفان با شیشه‌های رنگارنگ، محراب طلایی و دیوارهای فیروزه‌ای یک اثر هنری خارق‌العاده است.

کلیسای سنت استفان در بین جاهای دیدنی قسمت اروپایی استانبول، در منطقه فاتح واقع شده و به کلیسای آهنی معروف است. این کلیسا متلق به اقلیت بلغاری در شهر استانبول است و داخل آن چیزهای بسیاری برای کشف وجود دارد. بدون شک بعد از ورود به کلیسای سنت استفان بسیار شگفت‌زده می‌شوید. در طراحی این بنا المان‌های چدنی پیش‌ساخته به‌کاربرده‌اند. کلیسای سنت استفان را می‌توان یکی از معدود ساختمان‌های آهنی باقیمانده در جهان برشمرد. 

اولین قدم برای آشنایی با کلیسای سنت استفان استانبول خواندن این مطلب از مجله گردشگری یومگ است. اگر درباره این کلیسا چیزی نشنیده‌اید، با ما همراه شوید تا شما را به یکی از محبوب‌ترین جاهای دیدنی استانبول ببریم.


آنچه از کلیسای سنت استفان استانبول در این نوشته می‌خوانید:




سفر به استانبول برای تفریحات تپلخرید بلیط هواپیما



کلیسای بلغاری سنت استفان استانبول کجاست؟

کلیسای بلغاری سنت استفان یکی از دیدنی‌های قسمت اروپایی استانبول است که در محله فاتح (Fatih) در منطقه فنر (Fener) قرار دارد.







ساعت بازدید از کلیسای سنت استفان استانبول

کلیسای آهنین سنت استفان به دلیل مرمت ۷ سال بسته بود و گردشگران اجازه بازدید از این بنا را نداشتند. خوشبختانه این کلیسا از هفتم ژانویه سال ۲۰۱۸ میلادی بازگشایی شد. همه روزه از ساعت ۹ صبح تا 5 بعدازظهر می‌توانید از این جاذبه گردشگری دیدن کنید.


آلبوم عکس کلیسای سنت استفان استانبول

عکس کلیسای بلغاری سنت استفان
عکس کلیسای بلغاری سنت استفان استانبول
 کلیسای بلغاری سنت استفان در استانبول
 کلیسای سنت استفان
کلیسای سنت استفان در استانبول


گذری کوتاه به تاریخچه کلیسای سنت استفان

استانبول در طول تاریخ محل اقامت چندین ملیت بوده است. ساکنان ارتودوکس بلغاری تنها یکی از جوامع شهر هزار رنگ استانبول بوده‌اند. این افراد در زمان امپراتوری عثمانی، تحت سلطه مسیحیان یونانی و ارتودوکس بودند و در کلیساهای ارتودوکس پاتریارک دعا و نیایش می‌کردند. با گذشت زمان و افزایش جمعیت بلغاری‌های ساکن استانبول، لزوم ساخت یک عبادتگاه اختصاصی برای این جمعیت احساس شد.

این افراد به ستوه آمده و خواستار جدایی از ارتودوکس بودند. در حالی‌که اعتراض مردم برای استقلال کلیساها همچنان ادامه داشت. سلطان عبدالعزیز پادشاه عثمانی آن دوران، مسیحیان یونانی را به دیگر اقشار مسیحی ارجح می‌دانست. به همین دلیل فرصت بسیار کوتاهی را اعلام کرد تا کلیسا در زمانی معین ساخته شود.

بالاخره با تلاش‌های شبانه‌روزی این افراد ساخت کلیسای سنت استفان (Bulgarian St. Stephen Church) در سال ۱۸۷۱ میلادی به اتمام رسید. در ابتدای کار کلیسای سنت استفان یک کلیسای چوبی ساده بود که بعدها در آتش‌سوزی بخش زیادی از آن آسیب دید. اما آتش‌سوزی پایان این ماجرا نبود. با ما همراه باشید تا عاقبت این داستان عجیب اما واقعی را بدانید.


عاقبت کلیسای سنت استفان استانبول پس از آتش‌سوزی

کلیسای سنت استفان استانبول ترکیه


همان‌طور که گفتیم بیشتر قسمت‌های این بنای چوبی در حادثه آتش‌سوزی به‌طورکامل از بین رفت. پس از این حادثه یک استاد ارمنی چیره‌دست بتن ساختمان را تقویت کرده و ساختمان را مجدد بازسازی کرد. ساخت دوباره این بنا تقریباً سه سال به طول انجامید. جالب است بدانید قسمت‌های پیش ساخته این بنا تقریباً ۵۰۰ تن وزن داشت. پس آن‌ها را داخل کشتی گذاشته و از طریق رودخانه دانوب و دریای سیاه به استانبول منتقل کردند.

قسمت سخت ماجرا از همین‌جا شروع شد. تقریباً یک سال‌ونیم طول کشید تا قسمت‌های آهنی کلیسا به هم وصل شود. کلیسای سنت استفان استانبول ظاهر زیبای امروز خود را مدیون تلاش کسانی‌ست که روزهای متمادی برای ساخت این بنای تاریخی تلاش کردند.‌ این کلیسا پس از فرازونشیب‌های بسیار، در سال ۱۸۹۸ میلادی افتتاح شد. در سال ۱۹۴۵ میلادی نیز اسقف اعظم کلیسای سنت استفان استانبول را به رسمیت شناخت.


معماری کلیسای آهنی سنت استفان استانبول

معماری کلیسای سنت استفان در استانبول

اولین چیزی که پس از قدم گذاشتن به خیابان فاتح خودنمایی می‌کند، ناقوس‌های بلند و سه گنبد باشکوه کلیسای سنت استفان است. گنبدهای کلیسای سنت استفان به شکل صلیب بوده و تزئینات بیرونی آن همچون جواهری در شب‌های استانبول می‌درخشند. بزرگ‌ترین ناقوس این کلیسا با وزن حدوداً ۴۰۰ کیلوگرم در کشور روسیه ریخته‌گری و ساخته شد.

قسمت بیرونی کلیسا سفیدرنگ است و پنجره‌های دایره‌ای شکل رنگارنگ آن، هارمونی جذابی را خلق کرده است. اگر به کلیسای سنت استفان استانبول خوب نگاه کنید، تلفیق سبک نئوگوتیک و باروک کاملاً مشهود است. دیوارهای فیروزه‌ای رنگ با تلفیق رنگ چوب حالت اشرافی و دلربای این بنا را به بهترین شکل نمایش می‌دهد.

در داخل کلیسای سنت استفان استانبول آثار چوبی و نقاشی‌های خارق‌العاده هنرمندان معروف روسی هوش از سر هر بیننده‌ای می‌رباید. موزاییک‌کاری زیبای کف کلیسا، جلوه این مکان تاریخی را صدچندان کرده است. محراب کلیسای سنت استفان از چوب و روکش طلا ساخته شده و از دیدنی‌ترین بخش‌های این جاذبه گردشگری به شمار می‌رود.

شاید از خود بپرسید چرا به کلیسای سنت استفان کلیسای آهنی می‌گویند؟ حال می‌خواهیم به این سؤال شما پاسخ دهیم. با توجه به فاصله نزدیک کلیسای سنت استفان با دریا در ساخت آن به جای بتن از آهن استفاده شده است. بدین ترتیب این بنا در برابر آسیب‌های احتمالی در امان است. بخش‌های بیرونی ساختمان شامل دیوارهای جانبی، پنجره‌ها، برج‌های برجسته، برج ناقوس و پله‌ها همگی از جنس آهن هستند. دلیل اصلی نام‌گذاری این کلیسا نیز همین امر است. به شما توصیه می‌کنیم به هیچ عنوان قبل از دیدن این کلیسا استانبول را ترک نکنید.


سخن پایانی یومگ

در این مقاله از مجله گردشگری یوتراوز شما را به یکی از خاص‌ترین دیدنی‌های استانبول بردیم. درباره تاریخچه پرفرازونشیب کلیسای سنت استفان و معماری جالب آن به‌طورمفصل صحبت کردیم. بی‌تردید این کلیسا در شمال شاخ طلایی (Golden Horn) یکی از محبوب‌ترین جاذبه‌های گردشگری شهر استانبول است. به شما پیشنهاد می‌دهیم به دیدن کلیسای آهنین سنت استفان استانبول رفته و از معماری بی‌نظیر آن شگفت‌زده شوید. این کلیسا با ظاهری تمیز و محیطی گرم و پر از هارمونی هر بیننده‌ای را لبریز از انرژی مثبت می‌کند.

سوالات متداول

هزینه بازدید از کلیسای سنت استفان چقدر است؟

هزینه ورودی کلیسای سنت استفان به ازای هر نفر ۱۸ لیر است.

نوشته های مشابه
  • محله کاراکوی استانبول؛ منطقه‌ای خوش‌آب‌ورنگ در قسمت اروپایی!

    اگر عاشق کافه‌گردی و پرسه‌زدن در کوچه‌پس‌کوچه‌های تاریخی هستید، محله کاراکوی استانبول می‌تواند بهشت گمشده شما در ترکیه باشد. پس کوله‌بارتان را برای سفری خوش‌آب‌ورنگ ببندید و با ما عازم سفری مجازی به محله کاراکوی استانبول شوید.

  • مجسمه گاو نر استانبول

    مجسمه گاو نر استانبول یکی از جاذبه‌های گردشگری جذاب برای توریست‌هاست.‌ این مجسمه در بخش آسیایی استانبول قرار دارد. وجود سبک‌های متنوع معماری، گشت‌وگذار در بازارهای محلی، رستوران‌های باکیفیت و ارزان، بازارهای محلی و طبیعت دل‌انگیز در محله کادیکوی استانبول روزی دل‌انگیز را برایتان رقم می‌زند.

  • مسجد ایاصوفیه استانبول

    مسجد ایاصوفیه از مهم‌ترین مسجدهای استانبول و یکی از معروف‌ترین جاذبه‌های گردشگری ترکیه است. اگر می‌خواهید به استانبول سفر کنید بد نیست یا این مسجد آشنا شوید و با دست پر به بازدید آن بروید. هر چه می‌خواهید درباره مسجد زیبا و تاریخی ایاصوفیه بدانید را در این مقاله بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز