ورود
مسجد شاهزاده مصطفی استانبول

مسجد شاهزاده مصطفی استانبول

زمان برای مطالعه 3 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

مسجد شاهزاده مصطفی استانبول برای بزرگداشت مرگ ناگهانی پسر بزرگش شاهزاده مهمت ساخته شد. این بنای تاریخی با سنگ‌کاری‌ قرمز رنگ و کنده‌کاری‌های‌ جذاب، چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره می‌کند. این مسجد شاهکاری از معمار سینان معروف عثمانی است. یادبودی زیبا از یک سلطان بزرگ به شاهزاده موردعلاقه‌اش!

مسجد شاهزاده مصطفی یکی از مسجدهای معروف استانبول است. درباره گذشته این مکان داستان‌های جالبی روایت می‌شود. مسجد شاهزاده مصطفی امروزه یکی از نمادهای اصلی استانبول بوده و با معماری بی‌نظیرش میزبان گردشگران سراسر دنیاست. این مجموعه یکی از مجلل‌ترین بناهای به‌جامانده از دوران عثمانی است و با نام‌های« شهرزاده» یا «مسجد شهزاده باشی» نیز شناخته می‌شود. مسجدی که معمار سینان در روزگاران بسیار دور برای شاهزاده مهمت پسر سلیمان اعظم ساخت. در این مطلب از مجله گردشگری یوتراوز داستان واقعی شاهزاده‌ای ناکام را برایتان روایت می‌کنیم. اگر علاقه‌مندید کامل‌ترین اطلاعات تاریخی این جاذبه گردشگری را بدانید تا انتها همراه ما باشید.

آنچه درباره مسجد شاهزاده استانبول در ادامه می خوانید:


پرواز ارزان به تمام نقاط جهان مشاهده قیمت

مسجد شاهزاده استانبول کجاست؟

مسجد شهرزاده در سال ۱۵۴۳ به دستور سلطان سلیمان اعظم برای بزرگداشت پسر مورد علاقه‌اش  «شاهزاده محمد» ساخته شد. مسجد شاهزاده مصطفی اولین مسجد ساخته شده توسط معمار سینان بود. او تمام مهارت خود را برای طراحی این پروژه به کار گرفت. به جرأت می‌توان ادعا کرد این اثر یکی از جاه طلبانه‌ترین کارهای اوست. مسجد شهرزاده با وجود تاریخ منحصربه‌فرد، معماری چشمگیر و مقبره‌های عظیم هر ساله انبوهی از گردشگران را به سوی خود می‌کشاند. 

مسجد شهزاده در شهر هفت تپه و روبروی جاده شهرداری استانبول قرار دارد. این مسجد زیبا با بازار بزرگ استانبول تنها چند دقیقه فاصله دارد.

  • آدرس: استانبول، منطقه فاتح، خیابان Sehzade Basi




نحوه دسترسی به مسجد شاهزاده مصطفی استانبول

بهترین راه برای دسترسی به مسجد شاهزاده مصطفی استانبول استفاده از مترو است. برای این منظور از بخش اطلاعات مترو یا اپلیکیشن راهنما مبدأ خود را پیدا کنید. سپس ایستگاه Vezneciler را پیدا کنید و خود را به آنجا برسانید. از این ایستگاه با کمی پیاده‌روی به مسجد شاهزاده می‌رسید.


هزینه و ساعت بازدید

هزینه بازدید از مسجد شاهزاده کاملاً رایگان است. همه روزه از ساعت 9:00 تا 18:00 می‌توانید از این جاذبه گردشگری دیدن کنید.

مسجد شاهزاده مصطفی در استانبول


تاریخچه مسجد شاهزاده مصطفی استانبول

مسجد معروف شاهزاده مصطفی در استانبول


سلطان سلیمان از سال ۱۵۲۰ تا ۱۵۶۶ بر امپراتوری عثمانی حکومت کرد. او دهمین و یکی از بزرگ‌ترین سلاطین امپراتوری عثمانی بود. سلطان سلیمان بیشتر خاورمیانه را فتح کرد و با فتح مجارستان و محاصره وین در سال ۱۵۲۹ قدرت‌های اروپایی را به زانو درآورد. در زمان حکومت او از دریای مدیترانه تا دریای سرخ و خلیج فارس از نیروی دریایی عثمانی بیم داشتند. امپراتوری عثمانی به وضوح قدرتمندترین امپراتوری جهان در زمان سلطنت سلطان سلیمان بود.

سلطان سلیمان قدرتمند چند پسر داشت. نام پسران او مصطفی، سلیم، بایزید و جهانگیر بود. از میان این چهار پسر فقط مصطفی پسر حرم سلطان نبود. شهزاده مصطفی در میان علما و مردم عادی شهر محبوب‌ترین شاهزاده شناخته می‌شد. بنابراین حرم سلطان، معشوق سلطان و تنها همسر قانونی او از این واقعیت آگاه بودند که سه فرزند دیگر سلطان نخواهند شد. حرم سلطان برای رسیدن به قدرت باید از شر شهزاده مصطفی خلاص می‌شد. از این رو سعی کردند با چند تن توطئه کرده و سلطان سلیمان را در مقابل شاهزاده مصطفی قرار دهند. بالاخره شاهزاده به دستور پدر خود اعدام گردید.

با این‌حال اقدامات آن‌ها ممکن بود باعث مرگ شاهزاده محمد« اولین پسر سلطان سلیمان توسط حرم» شود. این شاهزاده شخص مورد علاقه سلطان سلیمان بود و آرزو داشت به جای پدر بر تخت پادشاهی بنشیند. شکی نیست که سلطان به شاهزاده محمد می‌نگریست تا سلطان بزرگ بعدی باشد. اما همه‌چیز آن‌طور که باید پیش نرفت. برخی مورخان روایت می‌کنند شاهزاده محمد بر اثر آبله درگذشت؛ برخی می‌گویند او به مرگ طبیعی جان باخت. و بر اساس یکی از روایات نیز به دستور ماهیدوران به قتل رسید.

سلطان سلیمان در حالی که از یک لشکرکشی پیروزمندانه از مجارستان به استانبول باز می‌گشت، از مرگ فرزندش آگاه شد. این خبر سلطان سلیمان را ویران کرد. پادشاه قبل از انتظار همگان به پایتخت رسیده و فرزندش را به خاک سپرد. گفته می‌شود سلطان شخصاً چهل روز در قبر موقت محمد اشک ریخت و بلافاصله دستور ساخت مقبره دائمی با تزیینات فراوان را صادر کرد.


معماری مسجد شاهزاده مصطفی استانبول

معماری مسجد شاهزاده مصطفی در استانبول

مسجد شاهزاده مصطفی در تاریخ اهمیت فراوانی دارد؛ زیرا اولین مسجد بزرگی است که توسط معمار سینان ساخته شد. این ساختمان به سینان کمک کرد تا به عنوان یک معمار امپراتوری در جهان شناخته شود. به گفته معماران، مسجد شهزاده آخرین کار شاگردی او بود. امروزه معمار سینان به عنوان بزرگ‌ترین چهره معماری عثمانی در جهان شهره خاص و عام است. او مسئول ساخت بیش از ۳۰۰ بنای اصلی بود که مسجد شهرزاده اولین مسجد امپراتوری او در مقیاس تاریخ به شمار می‌رفت.

اگر بخواهیم به طور دقیق این مجموعه را بررسی کنیم، مسجد شهزاده مصطفی غیر از مسجد شامل مدرسه، سفره خانه، مهمانخانه دو نفره، دبستان، کاروانسرا و بقعه است. پلان این مسجد به شکل مربعی شکل بوده و گنبد اصلی آن ۱۹ متر قطر و ۵۳ متر ارتفاع دارد. دو مناره مسجد با نقش‌های برجسته و اشکال هندسی زیبا تزیین شده‌اند. این دکوراسیون زیبا با سادگی معماری آن دوران فاصله زیادی دارد. سینان پنجره‌ها را به گونه‌ای قرار داد که نور به داخل عمارت سرازیر شود.

گنبد مسجد شاهزاده مصطفی استانبول بخش عظیمی از حیاط را احاطه کرده که با فواره‌های وسط حیاط شکلی متقارن را تشکیل می‌دهد. شش مقبره داخل مسجد وجود دارند؛ یکی از آن‌ها داخل دیوارهای صحن و مقبره‌های دیگر در گورستان محصور واقع شده‌اند. مقبره شاهزاده محمد یکی از زیباترین مقبره‌هاست.


ستون سبزی که نشان‌دهنده مرکز استانبول در مسجد شاهزاده است

اگر از مسجد شهزاده مصطفی دیدن کنید؛ ستونی سبز رنگ دقیقاً در محلی که دیوارهای جنوبی و شرقی به هم می‌رسند توجه‌تان را جلب می‌کند. حق با شماست! این ستون کاملاً عجیب به نظر می‌رسد. مورخان فهمیده‌اند که معمار سینان با قرارگیری آن ستون سبز رنگ اظهاراتی را بیان کرده است. تحقیقات آن‌ها داستان زیر را آشکار کرد:

وسط شهرها، کشورها یا دنیا کجاست؟ شاید شما نیز این سؤال را از خود پرسیده باشید. سلطان سلیمان اعظم این کار را کرد تا به کنجکاوی خود پاسخ دهد. او می‌خواست؛ بداند مرکز استانبول کجاست. بنابراین به دستور او معمار سینان با محاسبه دقیق توانست مرکز شهر را مشخص کند. سینا به منظور علامت‌گذاری این نقطه ستونی سبز رنگ را در محل مورد نظر قرار داد.


اطلاعات جالب درباره مسجد شاهزاده مصطفی استانبول

 مسجد شاهزاده استانبول

  • مدرسه این مجموعه در سال ۱۵۴۷ ساخته شد. مدرسه‌ای نامتقارن و زیبا که در ضلع شمال شرقی قرار دارد.
  • در مهمانخانه این مجموعه مسافران، دراویش و عارفان می‌توانستند چند روزی را رایگان اقامت کنند. مهمانخانه در ضلع شرقی عمارت قرار گرفته است.
  • فواره‌های زیبای عمارت در زمان سلطنت مراد چهارم اضافه شد.
  • مسجدی که امروز می‌بینید با مسجد اصلی تفاوت زیادی دارد. با توجه به آتش‌سوزی‌هایی که استانبول تجربه کرده، این امر تعجب برانگیز نیست!

خلاصه اینکه:

همان‌طور که خواندید مسجد شاهزاده مصطفی استانبول معروف به مسجد شهزاده مسجدی زیباست که در قرن شانزدهم ساخته شد. این مسجد زیبا، شکوه و عظمت عبادتگاه‌ها را به شما منتقل می‌کند. مکانی بسیار آرام و تمیز که از بازدید آن پشیمان نمی‌شوید. حتماً از این جاذبه گردشگری دیدن کنید و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. در صورت تمایل می‌توانید برنامه‌ای فشرده بچینید و به بازدید دیدنی‌های اطراف مانند مسجد ابراهیم پاشا و پارک فاتح نیز بروید. یادتان نرود که سایت یوتراوز یکی از آسان‌ترین و ارزان‌ترین روش‌های تهیه بلیط هواپیما استانبول تهران است. از طریق شماره 1548 با همکاران ما در پشتیبانی تماس بگیرید و از مشاوره رایگان و 24 ساعته در خصوص خرید بلیط هواپیما و رزرو هتل استفاده کنید.

نوشته های مشابه
دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز