مسجد اورتاکوی استانبول
- ...
- ...
- تعداد کلمات
اگر قرار باشد از بین تمامی مساجد استانبول زیباترین و خاصترین آنها را نام ببریم، باید به مسجد اورتاکوی استانبول اشاره کنیم. نمای این مسجد به قدری زیباست که چشم هر بینندهای به خود جلب میکند. اگر دوست دارید با تاریخچه و نحوه ساخت این مکان آشنا شوید با ادامه این مقاله همراه باشید.
مسجد اورتاکوی یکی از مسجدهای معروف استانبول است. در استانبول دهها مسجد تاریخی و زیبا وجود دارد. اکثر این مساجد در دوران پادشاهی عثمانیان بنا شدهاند. زیرا در آن زمان پادشاهان عثمانی از طریق ساختن مسجدهای با شکوه، قصد به نمایش گذاشتن قدرت و عظمتِ سلطنت خود به جهانیان را داشتند. مسجد اورتاکوی استانبول آخرین مسجدی است که به دستور پادشاهان عثمانی در ترکیه بنا شده است. ما در این مقاله از مجله گردشگری یوتراوز، قصد داریم به معرفی تاریخچه مسجد زیبای اورتاکوی و نوع معماری آن بپردازیم. اگر قصد سفر به استانبول و بازدید از جاذبههای گردشگری آن را داشتهباشید، مساجد استانبول در اولویت هستند. پس برای آشنایی بهتر با یکی از این مساجد با ادامه این مقاله، همراه باشید.
لیستی از آنچه درباره مسجد اورتاکوی استانبول میخوانید:
- آدرس مسجد اورتاکوی استانبول
- معرفی مسجد اورتاکوی استانبول ترکیه
- معماری مسجد اورتاکوی استانبول
- شرایط بازدید از مسجد اورتاکوی در استانبول
آدرس مسجد اورتاکوی استانبول (دسترسی + اطلاعات بازدید)
- مسجد اورتاکوی در ناحیه بشیکتاش، غرب تنگه بسفر و در کنار اسکله اورتاکوی قرار دارد.
چگونه از میدان تکسیم به اورتاکوی برویم؟
میدان تکسیم اصلیترین و پررفتوآمدترین میدان استانبول است. برای رفتن به مسجد اورتاکوی از تکسیم باید، خودتان را به منطقه بشیکتاش و غرب تنگه بسفر برسانید. میتوانید در میدان تکسیم سوار خط اتوبوس 40T یا 42T شوید تا شما را به بشیکتاش و در نهایت مسجد اورتاکوی ببرد.
اگر قصد دارید از سمت اتانولی به این مسجد بروید، باید با کشتی خودتان را به اسکله بشیکتاش برسانید، سپس با اتوبوس به سارییر رفته و از آنجا نیز به ایستگاه کاتاباش بروید. بعد از آن باید به خطر ترموا Bagcılar-Kabataş سوار شوید و یک راست به سمت مسجد بروید.
ساعت بازدید از مسجد اورتاکوی
ساعت بازدید مسجد اورتاکوی از ساعت 9:00 صبح تا 6:00 عصر است. لازم است بدانید برای دیدن این مکان تاریخی بسیار زیبا، نیازی به پرداخت هیچ هزینهای نیست و بازدید از آن کاملا رایگان است.
معرفی مسجد اورتاکوی استانبول ترکیه
طبق روایات مختلفی که درباره مسجد اورتاکوی استانبول وجود دارد؛ در ابتدا این مسجد با نامهای مختلفی شناخته میشد. برای مثال عدهای میگویند نام آن «مسجد بزرگ» بوده، عدهای نیز معتقدند به آن «مسجد سلطان عبدالمجید» میگفتند. در حال حاضر نیز این مسجد تاریخی را به دلیل قرار گرفتن در محله اورتاکوی استانبول به نام «مسجد اورتاکوی» میشناسند. ساخت مسجد زیبای اورتاکوی در سال 1854 و به دستور سلطان عبدالمجید آغاز شد و تا سال 1856 ادامه داشت. از آنجا که این مسجد به دستور سلطان عبدالمجید ساخته شدهبود، نام او را بر این مسجد نهادند.
شاید تعجب کنید اما باید بگوییم مسجد اورتاکوی استانبول نام دیگری نیز دارد! از آنجا که نمای بیرونی این مسجد در هر ساعت از شبانهروز به یک رنگ خاص دیده میشود، به آن «مسجد هزار چهره» هم میگویند. مهمترین دلیل شهرت مسجد اورتاکوی در میان گردشگران، زیبایی بیحد و اندازه نمای بیرونی و داخلی آن است. این مکان تاریخی جذاب؛ شبها به رنگ زرد، صبحها به رنگ سفید و زمان غروب آفتاب به رنگ صورتی دیده میشود. محل قرارگیری مسجد اورتاکوی هم در محبوبیت بیشتر آن تاثیر فوقالعادهای داشته؛ چرا که مسجد اورتاکوی در حاشیه دریا قرار گرفتهاست. گردشگران در زمان بازدید از این مکان علاوه بر لذت بردن از نمای داخلی و خارجیاش میتوانند از چشمانداز دریا و غذاهای دریایی که در اطراف آن سرو میشود نیز استفاده کنند.
تاریخچه مسجد اورتاکوی در استانبول
متاسفانه اطلاعات دقیقی از تاریخچه ساخت مسجد اورتاکوی در دست نیست. با اینحال در بعضی از روایات تاریخی آمده که مسجد اورتاکوی استانبول به جای مسجد دیگری بنا شده! داستان از این قرار است که پیش از ساخت مسجد زیبای اورتاکویِ فعلی، وزیر سلطان سلیمان قانونی که داماد ابراهیم پاشا بود، مسجدی دیگری در آن قسمت بنا کرد. بعدها و در پی شورش پاترونا خلیل، این مسجد از بین میرود و سلطان عبدالمجید به جای آن، مسجد جدیدی (مسجد اورتاکوی فعلی) میسازد. البته مسجد جدید نیز در طول سالها و بر اثر اتفاقات گوناگونی مثل زلزله و آتشسوزی بارها و بارها بازسازی شده است. آخرین تاریخ بازسازی مسجد اورتاکوی استانبول به سال 2014 برمیگردد.
معماری مسجد اورتاکوی استانبول
معماری مسجد اورتاکوی بسیار زیبا و متفاوت از دیگر مسجدهای استانبول است. این مسجد زیبا به دست میکونوس بالیان ساخته شده است. رشته تحصیلی بالیان معماری بود و تحصیلات تخصصی خود را در فرانسه گذرانده بود. این موضوع باعث شد بالیان، دیدگاهی متفاوت از دیگر معماران آن زمان ترکیه داشتهباشد. تمام بناهایی که به دست او ساخته شد از آثار بسیار خاص و متفاوت در ترکیه به شمار میآیند.
به سبک معماری مسجد اورتاکوی، نئوباروک میگفتند. از آنجا که این سبک بعد از قرن هجدهم و تنها در کاخهای ایتالیایی و فرانسوی به کار میرفت بسیار مورد توجه مردم و خود سلطان عبدالمجید قرار گرفت. در سبک نئوباروک، حس هنرمندان حرف اول را در طراحی میزند. همچنین عنصر اصلی تشکیلدهنده این سبک جنبش و تحرک است. این سبک با سبک کلاسیکی که در آن زمان متداول بود، تفاوت بسیار زیادی داشت.
البته این بنا تا به امروز حوادث مختلفی را پشت شر گذاشتهاست و این موضوع باعث شده، معماری فعلی آن با معماری اصلیاش متفاوت باشد. با این حال تمام تلاش معماران این بود که بعد از بازسازیها نیز معماری اصیل و زیبای این مسجد حفظ شود. در ادامه بیشتر درباره جزییات معماری مسجد اورتاکوی میخوانید.
نمای بیرونی
بیشک مهمترین دلیل زیبایی و جذابیت نمای بیرونی مسجد اورتاکوی، سنگهای مرمرین و موزاییکهای آذرینی است که با ظرافت تمام در آن کار شدهاند. مسجد زیبای اورتاکوی پنجرههای بسیار بزرگی دارد. نور زیادی که از طریق این پنجرهها به داخل مسجد وارد میشود، به ایجاد فضای معنویتر در این مکان تاریخی کمک بزرگی کردهاست.
نمای داخلی
در طراحی داخلی مسجد جایگاه نمازگزاران (مرد و زن) از یکدیگر جدا شدهاست. همچنین چشمانداز روبرویی آنها بسیار زیبا و دلنشین است. سالن اصلی مسجد، همانند کاخهای سلطنتی زیباست و از لوسترهای بسیار لوکس و زیبا برای تزئین آن استفاده کردهاند. دیوارهای مسجد نیز از تلفیق خطاطیها و نقاشیهای بسیار منحصربهفرد پوشیده شدهاند. به طور کلی نمای بیرونی و درونی مسجد اورتاکوی بسیار خاص، زیبا و شگفانگیز است و هر بینندهای را متحیر میکند.
گنبد
بیاغراق میتوان گفت از بین تمام مسجدهایی که در زمان عثمانیان ساخته شده، مسجد اورتاکوی زیباترین گنبد را دارد. این گنبد بر روی یک پلان مربع شکل قرار گرفته و تمامی قسمتهای مسجد را در برمیگیرد. تزئینات بدنه گنبد مسجد اورتاکوی استانبول با تمام مساجد دیگر فرق دارد چرا که برخلاف همه آنها، برای ساخت آن از سبک معماری، بیزانسی، اروپایی، رومی استفاده کردهاند.
شرایط بازدید از مسجد اورتاکوی در استانبول
شرایط بازدید از مسجد اورتاکوی استانبول همانند مسجدهای دیگر این شهر است. پوشاندن سر و بدن خانمها و پوشیده لباس پوشیدن آقایان در زمان بازدید، بسیار مهم است. باید بدانید گردشگران در زمان اقامه نماز اجاره ورود به مسجد را ندارند. البته جای نگرانی نیست. شما میتوانید در طول اقامه نماز، از نمای بسیار زیبای بیرونی مسجد و چشمانداز دریا لذت ببرید یا انواع غذاهای دریایی را از رستورانهای اطراف مسجد بخرید و نوش جان کنید.
سفر به استانبول برای دیدنِ مسجد اورتاکوی
احتمالا بعد از خواندن این مقاله به خوبی با تمام ویژگیهای مسجد اورتاکوی استانبول آشنا شدهاید. این مسجد یکی از زیباترین مکانهای تفریحی و گردشگری در استانبول است که هر کسی حداقل برای یکبار هم شده باید آن را ببیند. اگر سوالی درباره مسجد اورتاکوی استانبول دارید یا میخواهید در تکمیل اطلاعات بالا به ما کمک کنید، خوشحال میشویم آن را در قسمت ثبت دیدگاه در پایین همین صفحه بنویسید.
حالا که به پایان معرفی مسجد زیبای اورتاکوی رسیدیم، استفاده از خدمات گردشگری یوتراوز و خرید بلیط هواپیما تهران استانبول را به شما پیشنهاد میکنیم. همچنین برای خرید بلیط هواپیما استانبول تهران هم یوتراوز کنارِ شماست. یادتان باشد ما در یوتراوز همیشه بهترین خدمات را با ارزانترین قیمت برای شما خوانندگان عزیز در نظر میگیریم. از طریق شماره 1548 با همکاران ما در قسمت تورهای خارجی تماس بگیرید.