ورود
مسجد قلندرخان استانبول

مسجد قلندرخانه استانبول

زمان برای مطالعه 2 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

هیجان‌انگیز است از مسجدی دیدن کنید که قدمت آن به هزار سال قبل برمی‌گردد. مسجدی باشکوه، زیبا و دست‌نخورده! جایی که می‌شود در آن احساس آرامش کرد و با تاریخ غنی مردم ترکیه آشنا شد. بدون شک مسجد قلندرخانه استانبول در محله فاتح یکی از دیدنی‌ترین جاهای این شهر است.

مسجد قلندرخانه یکی از مسجدهای معروف استانبول است. این مسجد در زمان‌های بسیار دور یکی از کلیساهای معروف این شهر بود، اما پس از فتح استانبول توسط مسلمانان به مسجد تبدیل شد. این بنای قدیمی در محله فاتح و در نزدیکی دانشگاه استانبول واقع شده است. متأسفانه این جاذبه گردشگری با تمام زیبایی‌اش مظلوم واقع شده و بسیاری از گردشگران درباره آن اطلاعات چندانی ندارد. اگر شما هم جزو این افراد هستید، این مقاله از مجله گردشگری یوتراوز را برای شما نوشته‌ایم. با ما همراه باشید تا درباره این بنای تاریخی بیشتر بدانید.


لیستی از آنچه درباره مسجد قلندرخانه استانبول می‌خوانید:


سفر به استانبول برای تفریحات تپلخرید بلیط هواپیما


مسجد قلندرخان استانبول کجاست؟

مسجد قلندرخانه در محله فاتح و در مجاورت طاق بوزوژان قرار دارد. اگر در مسیر مسجد سلیمانیه به سمت آبراهه والنس پیش بروید، این مسجد را به راحتی پیدا می‌کنید.

  • آدرس: Kalenderhane Mahallesi, 16 Mart Sehitleri Cd. No: 16 | Vefa, Fatih, Istanbul 34134

مسجد قلندرخانه استانبول روی نقشه:





هزینه و ساعت بازدید از مسجد قلندرخانه استانبول

هزینه بازدید از مسجد قلندرخانه کاملاً رایگان است. شما می‌توانید همه روزه از ساعت 10:00 صبح الی 17:00 بعد از ظهر از این مسجد تاریخی دیدن کنید.



گذری کوتاه به تاریخچه مسجد قلندرخانه استانبول

مسجد تاریخی قلندرخان استانبول

بر اساس تحقیقات باستان‌شناسان ساخت بنای اولیه مسجد قلندرخانه به قرن پنجم میلادی بازمی‌گردد. گرچه تاریخ تأسیس آن دقیق مشخص نیست، اما تخمین زده‌اند که حداقل هزار سال قدمت دارد. همانطور که اشاره کردیم؛ این عبادتگاه زیبا در زمان‌های گذشته به عنوان کلیسا مورد استفاده قرار می‌گرفت. کلیسایی زیبا و قدیمی مربوط به ارتودوکس شرقی، که پس از فتح استانبول به مسجد تبدیل شد! ناگفته نماند این کلیسا فراز و نشیب‌های بسیاری را طی کرده و کاربری‌های مختلفی داشته است.

بعد از فتح استانبول در سال ۱۴۵۳ توسط محمد فاتح این ساختمان به فرقه قلندری دراویش واگذار شد. در حقیقت این اولین مولوی‌خانه استانبول بود که از طرف سلطان محمد فاتح به صوفیان و دراویش تعلق گرفت. پس از آن دراویش از این مکان به عنوان آشپزخانه عمومی استفاده ‌کردند. این بنا از آن زمان با نام «قلندرخانه» شناخته شد. پس از آن در سال ۱۷۴۶ یک منبر و محراب در کلیسا ساخته شد و با استفاده از دیگر تزیینات اسلامی تغییراتی در آن صورت گرفت. به گونه‌ای که اکنون حس و حالی عجیب را به بازدیدکنندگان منتقل می‌کند.

این روزها مسجد قلندرخانه با فضایی آرام و معماری بی‌نظیرش برای عبادت و گذراندن اوقات فراغت بی‌بدیل است. این بنای منحصربه‌فرد یکی از معدود بناهای قدیمی است که پوشش‌های مرمری خود را طی سال‌ها حفظ کرده و از بلایای مختلف جان سالم به در برده؛ پس واقعاً دیدنی است!


معماری مسجد قلندرخانه استانبول

معماری مسجد قلندرخان استانبول

مسجد زیبا و تاریخی قلندرخان استانبول به سبک بیزانس ساخته شده است. فضای بیرونی با آجرهای قرمزرنگ پوشیده شده و در فضای داخلی سنگ‌کاری‌های مرمر به چشم می‌خورد. سنگ‌کاری‌های مرمر با رنگ‌های متنوع روحی تازه به فضای مسجد دمیده است. مطمئناً شما هم بلافاصله بعد از ورود مسجد آن را احساس می‌کنید. این مسجد به عنوان یکی از مسجدهای معروف استانبول در فهرست آثار ملی ترکیه به ثبت رسیده است.


جاذبه‌های گردشگری نزدیک به مسجد قلندرخانه

خوشبختانه این مسجد در محله‌ای قرار گرفته (محله فاتح) که پر از جاذبه‌های گردشگری زیباست. برخی از نزدیک‌ترین اماکن دیدنی به مسجد موارد زیر هستند:


سخن پایانی:

همان‌طور که خواندید مسجد قلندرخانه استانبول در محله فاتح یکی از مساجد زیبای این شهر بوده و افراد معدودی آن را می‌شناسند. به همین دلیل این مطلب از مجله گردشگری یوتراوز را به معرفی مسجد قلندرخانه استانبول اختصاص دادیم تا بیشتر با آن آشنا شوید. این مسجد که قبلاً کلیسا بود امروزه با شمایلی اسلامی میزبان شماست. اگر به معماری بیزانسی علاقه‌مندید، حتماً از این بنای تاریخی دیدن کنید. در صورت تمایل نظرات خود را درباره این مقاله با ما به اشتراک بگذارید. اگر قصد سفر به شهر زیبای استانبول را دارید، بلیط خود را از ما خریده‌اید، راهنمای سفر به استانبول را مطالعه کرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم بلیط هواپیما استانبول تهران خود را هم از ما بخرید و از تخفیف‌های یوتراوز بی‌بهره نمانید. 

نوشته های مشابه
دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز