ورود
مسجد فاتح استانبول

مسجد فاتح استانبول

زمان برای مطالعه 2 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

مسجد فاتح استانبول اولین مسجد تاریخی و بزرگ عثمانیان است. این مسجد به دستور سلطان محمد فاتح ساخته شده و معماری بسیار خاصی دارد. با سفر به مسجد فاتح، به قلب تاریخ اولین پادشاه عثمانی یعنی سلطان محمد فاتح می‌روید و با حوادث، دیدگاه‌ها و معماری آن زمان آشنا می‌شوید.

مسجد فاتح یکی از مسجدهای معروف استانبول است. شهر استانبول مساجد تاریخی زیادی دارد که هر کدام از آن‌ها به تاریخ سلطنت یک پادشاه خاص برمی‌گردد. مسجد فاتح به عنوان یکی از این مسجدها، به دستور سلطان محمد فاتح اولین پادشاه عثمانی ساخته شده و قدیمی‌ترین مسجد تاریخی استانبول محسوب می‌شود. در این مقاله از مجله گردشگری یوتراوز قصد داریم به معرفی و بررسی ویژگی‌های مسجد فاتح استانبول بپردازیم.


پرواز ارزان به تمام نقاط جهان مشاهده قیمت

لیستی از آنچه درباره مسجد فاتح استانبول در ادامه می‌خوانید:


مسجد فاتح استانبول کجاست؟

سلطان محمد فاتح اولین پادشاه عثمانی است. او در زمان پادشاهی خود مناطق زیادی را تصرف کرد. یکی از این مناطق قسطنطنیه بود. سلطان محمد بعد از فتح قسطنطنیه تصمیم گرفت شکوه و عظمت پادشاهی خود را به نمایش بگذارد، از طرفی او می‌خواست به همه رومیان قدرت اسلام را نیز ثابت کند. از این رو مساجد تاریخی بزرگی را در استانبول بنا کرد. این مسجد، مسجد بزرگ فاتح بود.

  • آدرس مسجد فاتح استانبول: استانبول، خیابان فویزپاشا




تاریخچه مسجد فاتح در استانبول

اولین مسجدی که به دستور سلطان محمد فاتح در قسطنطنیه ساختند، مسجد فاتح بود. برای ساخت این مسجد، محل کلیسای حواریون را در نظر گرفتند که جزو کلیساهای بیزانس بود و کاملا تخریب شده‌ بود. بعد از انتخاب محل مورد نظر پروژه ساخت مسجد فاتح آغاز شد.

ساخت این مسجد از سال 1463 تا 1470 میلادی طول کشید. این مسجد، در طول سالیان درازی خود اتفاقات مختلفی را پشت سر گذاشت. در سال 1766 میلادی بخشی بزرگ از ساختمان اصلیِ مسجد در اثر زلزله‌ تخریب شد. بعدها آتش‌سوزی مهیبی در ساختمان مسجد رخ داد و خسارت بزرگی به آن وارد کرد. متاسفانه نتیجه تمام این اتفاقات و بازسازی‌های انجام شده، این شد که ساختمان فعلی مسجد، تفاوت‌ زیادی با ساختمان اصلی آن داشته‌ باشد.

از جمله مهم‌ترین قسمت‌های مسجد که تا به امروز باقی مانده‌اند، ستون‌ها و دروازه‌های مسجد را می‌توان نام برد. با تمام این تفاسیر هنوز هم در سفر خودتان به استانبول باید از این مسجد دیدن کنید. زیرا مسجد فاتح بسیار زیباست و معماری خاص‌تری نسبت به سایر مساجد تاریخی دیگر استانبول دارد.


قسمت‌های باقی‌مانده از بنای اصلی مسجد فاتح

عکس مسجد فاتح استانبول

همانطور که پیش‌تر گفتیم، بنای اصلی مسجد فاتح استانبول، تخریب شده و تنها چند قسمت از معماری اصلی آن تا امروز به جا مانده‌ است. این قسمت‌ها شامل بعضی از بخش‌های حیاط مثل دوازه‌ها و ستون‌ها، مقبره سلطان محمد و همسرش و بخش بیرونی مسجد است. بقیه بخش‌های مسجد در قرن 18 میلادی و در فرایند بازسازی به بدنه مسجد اضافه شده است.


معماری مسجد فاتح استانبول

معماری مسجد فاتح استانبول

از بین مساجد تاریخی باقی مانده از دوران عثمانی، مسجد فاتح در استانبول یکی از متفاوت‌ترین سبک‌های معماری‌ را دارد. معماری اکثر مساجد عثمانی تلفیقی از بناهای اسلامی و بیزانس است، اما این مسجد تنها به روش معماری ترک ساخته شده‌ و معمار آن هم کسی نیست جز سینان، معمار ارشد و معروف دوران عثمانی.

سینان تمام قسمت‌های این مسجد را به سبک معماری ترکی ساخته است. اگرچه بعدها و در اثر حوادثی چون زلزله و آتش‌سوزی معماری اصلی مسجد فاتح نابود شده، اما زیبایی و صلابت ساختمان آن هنوز پابرجاست.

ساختمان فعلی مسجد فاتح استانبول از حیاطی بسیار زیبا و سرسبز تشکیل شده‌ است. قسمت‌های دیگر معماری مسجد فاتح از در‌هایی که با نقوش و آیات قرآنی تزئین شده‌اند تا گنبد زیبا و کاشیکاری‌های خاصش همگی جلوه بسیار زیبایی به فضای آن داده‌اند. 

آرامگاه اشخاص معروفی چون سلطان محمد فاتح و همسر و فرزند وی نیز در داخل این مسجد قرار دارد. در حال حاضر از بنای مسجد زیبای فاتح برای برگزاری مراسم تدفین و ختم اشخاص معروف و سرشناس استفاده‌ می‌کنند.


جاهای دیدنی نزدیک به مسجد فاتح

در اطراف مسجد زیبای فاتح مکان‌های دیدنی زیادی وجود دارد که گردشگران در زمان بازدید از مسجد از آن‌ها هم می‌توانند دیدن کنند. البته به جز این مکان‌ها، بازار محلی نیز در روزهای چهارشنبه در نزدیکی این مسجد برپا می‌شود. گردشگران علاوه بر دیدن این بازارچه محلی، می‌توانند از آن خرید کنند. همچنین در اطراف مسجد رستوران‌های متنوعی هم وجود دارد.


موزه چورا

یکی از مکان‌های دیدنی نزدیک به مسجد معروف فاتح، موزه چوراست. این موزه در واقع یک کلیساست که ساخت آن به سال 527 تا 565 میلادی برمی‌گردد. در این موزه می‌توانید نقاشی‌ها و کاشی‌های زیبایی را تماشا کنید.

  • آدرس: استانبول، منطقه فاتح، محله ادیرنه کاپی، کلیسا چورا

موزه فتحیه

موزه و مسجد فتحیه استانبول

یکی دیگر از مکان‌های دیدنی و بسیار مشهور نزدیک به مسجد فاتح، موزه فتحیه است. این موزه از کلیساهای ارتدوکس یونانی - کلیسای پاماکاریستوس -در ترکیه بوده و شهرت بسیار زیادی دارد.

  • آدرس: استانبول، فاتح، کارسامبا

نکات بازدید از مسجد فاتح استانبول

مسجد فاتح در استانبول


  • گردشگران از ساعت 9:00 تا 18:00 می‌توانند از مسجد فاتح دیدن کنند.
  • در زمان اقامه نماز امکان بازدید از مسجد فاتح وجود ندارد.
  • گردشگران برای بازدید از مسجد فاتح نیازی به پرداخت هزینه و خرید بلیط ندارند.
  • روزهای جمعه برای بازدید از مسجد فاتح مناسب نیست، زیرا بسیار شلوغ است. پس بهتر است روز دیگری را برای دیدن مسجد فاتح انتخاب کنید.

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم به ساده‌ترین روش، مسجد فاتح استانبول را به شما خوانندگان عزیز معرفی کنیم. اگر به دیدن مکان‌های تاریخی علاقه‌مند هستید، سفر و بازدید از این مسجد را حتما در برنامه‌های خود قرار دهید. 

تا این جای کار شما را با چندوچون بازدید از این مسجد تاریخی آشنا کردیم و حالا وقتش رسیده که به سراغ خرید بلیط، تور و رزرو هتل در استانبول برویم.

اگر سفرتان به استانبول جدی‌ست، برای رزرو هتل در استانبول با شماره 1548 تماس بگیرید و برای خرید بلیط هواپیما تهران استانبول یوتراوز را انتخاب کنید تا از هر بابتی خیالتان راحت باشد و در پایان برای اینکه هیچ دغدغه‌ای از جهتِ بازگشت نداشته باشید و از تخفیف‌های عالی یوتراوزی بهره‌مند شوید، پیشنهاد می‌کنیم بلیط برگشت خود هم - بلیط هواپیما استانبول تهران - از یوتراوز بخرید.

نوشته های مشابه
دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز