ورود
تالاب چغاخور در شهرکرد

جاهای دیدنی شهرکرد؛ طبیعت سِحرانگیز و تاریخ غنی!

زمان برای مطالعه 5 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

دلتان برای صفای دورهمی پای چشمه‌ای پرآب لک زده است؟ هوس ماجراجویی در غار به سرتان افتاده‌ است؟ دل‌تنگ تماشای شکوه و ابهت یادگارهای تاریخی هستید؟ شهرکرد با فهرست بلندبالایی از شگفتی‌های طبیعی و آثار تاریخی، همان مقصد سفری است که دنبالش می‌گردید.

شهرکرد، مرتفع‌ترین پایتخت استان کشور، شهری با 800 جاذبه گردشگری شناسایی‌شده است. در چنین مقصد سفر تماشایی و خاطره‌سازی، لحظه‌ای از گشت‌وگذار فارغ نخواهید بود. جاهای دیدنی شهرکرد شامل مکان‌های طبیعی بکر و آثار تاریخی کم‌نظیر است. در مقاله حاضر، لیست کامل این جاذبه‌ها به‌علاوه جاهای دیدنی اطراف شهرکرد را به‌همراه عکس و آدرسشان برای شما آماده کرده‌ایم. پس تا پایان با ما همراه باشید.

آنچه در این مقاله درباره جاهای دیدنی شهرکرد می‌خوانید:

لیست بهترین جاهای گردشگری شهرکرد

تالاب گندمان در شهرکرد

پیش‌از اینکه گشت‌وگذار در مکان های دیدنی شهرکرد را شروع کنیم، به لیست جاذبه‌های این شهر نگاهی می‌اندازیم. در جدول زیر، محبوب‌ترین جاهای گردشگری شهرکرد را به دو دسته «طبیعت» و «آثار تاریخی» تقسیم‌بندی کرده‌ایم تا بتوانید براساس ترجیح و سلیقه‌تان، برنامه سفر خود را بچینید.

♦♦♦

طبیعت دیدنی شهرکرد

🔸 چشمه‌های شهرکرد: چشمه دیمه و چشمه سرداب

🔸 آبشارهای شهرکرد: آبشار تونل، آبشار شیخ‌‌علی‌خان، آبشار دره عشق اردل و آبشار زردلیمه

🔸 غارهای شهرکرد: غار یخی چما و پیر غار و غار سراب

🔸 تالاب‌های شهرکرد: تالاب چغاخور و تالاب گندمان

🔸 سایر جاذبه‌های طبیعی شهرکرد: تنگه صیاد، رودخانه بازفت، روستای سرآقاسید و جنگل فلارد

فهرست آثار تاریخی شهرکرد

🔸 پل‌های تاریخی شهرکرد: پل زمانخان و پل خراجی

🔸 قلعه‌های تاریخی شهرکرد: قلعه سورک، قلعه چالشتر، قلعه سردار اسعد جونقان، قلعه دزک و قلعه صمصام‌السلطنه

🔸 حمام‌های تاریخی شهرکرد: حمام خان و حمام درب امامزاده

🔸 مسجدهای تاریخی شهرکرد: مسجد جامع و مسجد اتابکان

🔸 سایر جاذبه‌های تاریخی شهرکرد: اتاق آیینه و شیرهای سنگی و موزه باستان‌شناسی

♦♦♦

✈ با خرید بلیط هواپیما تهران شهرکرد از یوتراوز، سفری امن و مقرون‌به‌صرفه را به خودتان هدیه بدهید.  

چشمه‌های شهرکرد

در لیست چشمه های شهرکرد، دو چشمه مشهور وجود دارد که بازدید از آن‌ها را نباید ازدست بدهید. مشخصات و عکس و آدرس این دو چشمه حیرت‌انگیز را در ادامه می‌بینید.

چشمه دیمه

Dimeh Spring

چشمه دیمه، از توابع شهرستان کوهرنگ، منطقه‌ گردشگری پرطرفداری در استان چهارمحال‌وبختیاری است. آب معدنی این چشمه که به باور مردم برای درمان بیماری‌های پوستی و استخوانی کارساز است و طبیعت غنی از گونه‌های گیاهی (مانند درختان بلوط)، گونه‌های جانوری (مانند روباه و کبک و گرگ) و امکانات رفاهی مطلوب شامل سکوهای استراحت، فروشگاه، سرویس بهداشتی و دکه‌های فروش غذاهای محلی، از دلایل جذابیت این منطقه به‌ شمار می‌رود.

📌 آدرس: روستای دیمه، 45 کیلومتری شهرستان فارسان، 120 کیلومتری شهرکرد

🔸 بهترین زمان بازدید: بهار و تابستان

چشمه سرداب

Rostamabad crypt spring

چشمه سرداب که آبش را از ذوب‌شدن برف‌های کوهستانی به‌ دست می‌آورد، در تمام طول سال بسیار سرد و پرآب است. باغ‌های میوه در محدوده چشمه و پرورش قزل‌آلای اعلا و رودخانه «بهشت‌آباد» جاری در پایین‌دست روستا، دلایلی‌ است که گردشگران را به این منطقه می‌کشاند. طبیعت چشمه سرداب دست‌نخورده است و نباید توقع امکانات رفاهی چندانی از این منطقه داشت.

📌 آدرس: 90 کیلومتری شهرکرد، روستای رستم‌آباد

🔸 بهترین زمان بازدید: بهار و تابستان

آبشارهای شهرکرد

استان چهارمحال‌وبختیاری در دامنه رشته‌کوه زاگرس واقع شده‌ است. این موقعیت مکانی ویژه باعث به‌وجود‌آمدن آبشارهای فراوان شده‌ است. سرشناس‌ترین آبشارهای شهرکرد را در ادامه می‌شناسید، آدرس و مسیر دسترسی به آن‌ها را می‌خوانید و عکس‌هایشان را می‌بینید.

آبشار تونل کوهرنگ

آبشار تونل کوهرنگ

آبشار تونل کوهرنگ آبراهی است که آب رودخانه کوهرنگ را به رودخانه زاینده‌رود منتقل می‌کند. قدمت این تونل به دهه ۱۳۳۰ می‌رسد. به‌دلیل سرد‌بودن هوا در این منطقه، شش ماه اول سال زمان بهتری برای سفر است؛ اما اگر اهل ورزش‌های زمستانه باشید، در روزهای برفی سال می‌توانید از آبشار تونل بازدید و در همان نزدیکی در پیست اسکی چلگرد تفریح کنید. در منطقه این آبشار، امکانات رفاهی شامل پارکینگ، آلاچیق، غرفه‌های صنایع‌دستی و سرویس بهداشتی تدارک دیده شده‌ است.

📌 آدرس: 5 کیلومتری چلگرد، 90 کیلومتری شهرکرد

🔸 بهترین زمان بازدید: بهار و تابستان

آبشار شیخ‌علی‌خان

Sheikh Alikhan waterfall

آبشار شیخ‌علی‌خان در روستایی به همین نام و در ارتفاعات «چهل‌خشت» و «زردکوه» واقع شده‌ است. اگر در شش ماه اول سال به دیدار این آبشار بروید، هم شانس نفس‌کشیدن در هوایی تمیز و خنک را خواهید داشت و هم شانس تماشای لاله‌های واژگون را. مسیر دسترسی به آبشار شیخ‌‌علی‌خان آسفالت است؛ اما در آن از امکانات رفاهی خبری نیست.

📌 آدرس: 12 کیلومتری چلگرد، 100 کیلومتری شهرکرد

🔸 بهترین زمان بازدید: بهار و تابستان

آبشار دره عشق اردل

آبشار دره عشق اردل در شهرکرد

دره عشق منطقه‌ای خوش‌آب‌وهوا و از بهترین مناطق شهرکرد است که طبیعت در آن حسابی سخاوت به‌ خرج داده‌ است؛ چشمه‌های آب معدنی، شالیزار، باغ‌های میوه و از همه مهم‌تر آبشاری بلندقامت که به نام همین منطقه شناخته می‌شود. آبشار دره عشق با ارتفاع بیش از 100 متر چشم‌اندازی کم‌نظیر است و پلی قدیمی روستاهای دوطرف آن را به‌ هم متصل می‌کند. در محدوده این آبشار، ماهی‌گیری و رفتینگ (نوعی قایق‌سواری) از تفریحات محبوب گردشگران است.

📌 آدرس: 110 کیلومتری شهرکرد، دهستان مشایخ، روستای دره عشق

🔸 بهترین زمان بازدید: بهار و تابستان

آبشار زرد لیمه

آبشار زرد لیمه در شهرکرد

آبشار 40 متری «زرد لیمه» که در محاصره جنگل‌های بلوط قرار دارد، آخرین آبشاری است که بازدید از آن را پیشنهاد می‌کنیم؛ البته با شرط و شروط! اگر طبیعت‌گرد حرفه‌ای هستید و تجهیزاتتان برای پیمایش مسیر صعب‌العبور تکمیل است و تور طبیعت‌گرد مطمئنی سراغ دارید، به دیدار آبشار زرد لیمه بروید. نزدیک آبشار از پل «خداآفرین»، یادگار دوره اشکانی، نیز می‌توانید بازدید کنید.

📌 آدرس: 80 کیلومتری شهرکرد

🔸 بهترین زمان بازدید: بهار و تابستان

غارهای شهرکرد

در استان چهارمحال‌وبختیاری، بیش از 60 غار شناسایی شده‌ است که تعداد زیادی از آن‌ها در کوه‌های آهكی اطراف شهرکرد واقع شده‌اند. در ادامه، با مهم‌ترین غارهای شهرکرد آشنا می‌شوید:

غار یخی چما

Chama ice cave

«چما» غار یخی دو‌سه کیلومتری است که در تمام روزهای سال سرد و برفی است. رودخانه‌ای دائمی مسیر ورود به غار را تشکیل می‌دهد که برای گذر از آب خنکش، کفش ضدآب و مقاوم لازم دارید. برای رسیدن به غار هم باید حدودا 12 کیلومتر راه خاکی را طی کنید. روی‌هم‌رفته دسترسی به غار چما چندان آسان نیست؛ به‌ویژه در فصل‌های گرم که ضخامت لایه‌های یخ کاهش می‌یابد و امکان شکسته‌شدن یخ‌های غار وجود دارد. با‌این‌حال، زحمت پیمایش این مسیر به دیدار با غاری منحصربه‌فرد می‌ارزد.

📌 آدرس: 25 کیلومتری چلگرد، 113 کیلومتری شهرکرد

🔸 بهترین زمان بازدید: تابستان

پیر غار

طبیعت پیر غار شهرکرد

مجموعه گردشگری پیر غار منطقه‌ای طبیعی‌تفریحی است که شامل غار، آبشار فصلی، رودخانه، چندین چشمه و سه کتبیه تاریخی می‌شود. طبق شواهد تاریخی،  غار آهکی این منطقه معبد آناهیتا، ایزدبانوی آب در آیین زرتشتی بوده‌ که نشان‌دهنده قدمت آن است. پیر غار برای مردم محلی مکان مقدسی به‌ شمار می‌رود و نذرکردن و دخیل‌بستن به آن برای برآورده‌شدن حاجات بسیار متداول است. مجموعه پیر غار جاده آسفالت، پارکینگ، رستوران و فروشگاه دارد.

📌 آدرس: 45 کیلومتری شهرکرد، جنوب غربی شهرستان فارسان، روستای ده‌چشمه

🔸 بهترین زمان بازدید: تابستان

غار سراب امیدآباد

فضای داخلی غار سراب امیدآباد در شهرکرد

غار سراب امیدآباد غار آهکی متعلق به دوران «کرتاسه» است؛ دوره‌ای که 145 میلیون سال پیش شروع شد و 65 میلیون سال پیش به پایان رسید. 600 متر از این غار امکان تردد دارد و ارتفاع آن به 15 متر می‌رسد. برای بازدید از غار سراب، به آمادگی بدنی و همراهی راهنما نیاز دارید؛ چراکه پرتگاه‌ها و حوضچه‌های آب موجود در غار، پیمایش آن را کمی دشوار می‌کند.

📌 آدرس: 56 کیلومتری شهرکرد، شهرستان فارسان، نزدیک به دهستان باباحیدر

🔸 بهترین زمان بازدید: اواخر تابستان و اوایل پاییز

تالاب‌های شهرکرد

شهرهای شمالی کشور به تالاب‌های زیبا و ازنظر زیست‌محیطی ارزشمند معروف‌اند؛ اما این اکوسیستم شگفت‌انگیز که مرز میان خشکی و آب به‌ شمار می‌رود، به شمال کشور منحصر نیست. در شهرکرد هم می‌توانید از تالاب‌ها دیدن کنید.

تالاب چغاخور

تالاب چغاخور شهرکرد

تالاب چغاخور پهنه‌ای به‌وسعت ۲۳۰۰ هکتار است که تابستان‌ها مقصد ییلاق عشایر بختیاری می‌شود. در شش ماه اول سال، محدوده این تالاب با شقایق‌های وحشی تزیین می‌شود. حضور پرندگان بومی و مهاجری مانند فلامینگو، اردک سرسبز، حواصیل، قو و لک‌لک سفید چغاخور را به یکی از بهترین مناطق پرنده‌نگری تبدیل کرده‌ است. اگر تجهیزات کمپینگ داشته‌ باشید، اتراق‌کردن در محدوده این تالاب تجربه بسیار بدیعی برایتان خواهد بود.

📌 آدرس: 44 کیلومتری بروجن، 65 کیلومتری شهرکرد

🔸 بهترین زمان بازدید: بهار و تابستان

تالاب گندمان

تالاب گندمان شهرکرد

تالاب گندمان پهنه‌ای به‌ وسعت 980 هکتار است که میزبان سخاوتمند گونه‌های متنوعی از پرندگان بومی و مهاجر مانند لک‌لک‌ خاکستری، عقاب، بوتیمار، پرستو، جغد تالابی، حواصیل، فلامینگو به‌ شمار می‌رود. حضور ساکنان و مهمانان زیبای گندمان آن را به یکی از 10 تالاب برتر برای پرنده‌نگری تبدیل کرده‌ است. کمپ‌زدن در محدوده تالاب گندمان به‌شرط رعایت‌کردن جانب احتیاط، تجربه‌ای فراموش‌نشدنی برایتان رقم خواهد زد.

📌 آدرس: 20 کیلومتری بروجن، 80 کیلومتری شهرکرد

🔸 بهترین زمان بازدید: بهار

سایر جاذبه‌های طبیعی شهرکرد

روستای سرآقاسید در شهرکرد

طبیعت شهرکرد آن‌قدر دست‌ودل‌باز است که جلوه‌های تماشایی‌اش به موارد گفته‌شده محدود نمی‌شود. پس اگر فرصت کافی دارید، سایر دیدنی‌های طبیعی این شهر را در برنامه سفرتان بگنجانید. در ادامه، برخی از این دیدنی‌ها را معرفی می‌کنیم،. 

  • تنگه صیاد: «تنگه صیاد» یا «تنگ صیاد» پارک ملی کوهستانی است و از دیدنی‌هایش می‌توان به دره‌های «بستان‌شیر» و «پاچفت» و چشمه‌های دائمی و فصلی پرآب شامل چشمه تنگه صیاد، بنو، ماران، کاسه‌چی، دره‌خرس و... اشاره کرد.

📌 موقعیت روی نقشه

  • رودخانه بازفت: «بازفت» رودی 95 کیلومتری در کنار محدوده‌ای جنگلی است. این رود که از سرچشمه‌های «کارون» به‌ شمار می‌رود، در 190 کیلومتری شهرکرد واقع شده‌ است.

📌 موقعیت روی نقشه

  • روستای سرآقاسید: «سرآقاسید» روستایی پلکانی در دل کوه است که به‌دلیل شباهتش به ماسوله گیلان به «گیلان زاگرس» معروف شده‌ است. در سرآقاسید که از شاخص‌ترین روستاهای دیدنی شهرکرد محسوب می‌شود، طبیعتی شگفت‌انگیز و جلوه‌ای از حیات روستایی بکر و دست‌نخورده در انتظار شماست. 

📌 موقعیت روی نقشه

  • جنگل فلارد: «فلارد» منطقه‌ای جنگلی واقع در 150 کیلومتری شهرکرد است. این جنگل 20 هزار هکتار وسعت دارد و پوشیده از درختان بلوط است. 

پل‌های تاریخی شهرکرد

حالا که با مناظر طبیعی دور و نزدیک شهرکرد را به‌خوبی می‌شناسید. سفرمان در شهرکرد را با بازدید از جاذبه‌های تاریخی این شهر پی می‌گیریم. دو پل قدیمی مبدا تاریخ‌گردی ما در شهرکرد هستند که در ادامه، آن‌ها را معرفی‌ می‌کنیم.

پل زمانخان

Zaman Khan Historical Bridge

پل زمانخان یادگاری ارزشمند از دوران ساسانی است که در شهرستان سامان و نزدیک شهرکرد قرار دارد. این پل از سنگ و ساروج ساخته شده‌ است و 12 متر ارتفاع و 32متر طول دارد و روی سه ستون سنگی قرار گرفته‌ است. در محدوده پل زمانخان، امکانات رفاهی شامل سرویس بهداشتی و فروشگاه‌های مواد غذایی وجود دارد.

📌 آدرس: 5 کیلومتری سامان، 27 کیلومتری شهرکرد

🔸 بهترین زمان بازدید: همه فصول

پل خراجی

پل خراجی شهرکرد

پل «خراجی» از دوره صفویه به‌ یادگار مانده‌ است. این پل 54 متری از سنگ و آجر ساخته شده‌ است و 10 عدد دهانه دارد و ارتفاعش در بالاترین نقطه به ۵ متر می‌رسد. اگر به تاریخ‌گردی علاقه دارید، در سفر به شهرکرد سری هم به این سازه قدیمی بزنید که طولانی‌ترین پل استان چهارمحال‌وبختیاری به‌شمار می‌رود. 

📌 آدرس: 30 کیلومتری شهرکرد

🔸 بهترین زمان بازدید: همه فصول

قلعه‌های تاریخی شهرکرد

قلعه‌ها بناهای مستحکمی بوده‌اند که اغلب در نقاط مرتفع ساخته می‌شده‌اند و از شهرها دربرابر هجوم بیگانگان مراقبت می‌کرده‌اند. در ادامه، با پنج نمونه از قلعه‌های تاریخی شهرکرد آشنا می‌شویم.

قلعه سورک

قلعه سورک شهرکرد

«قلعه سورک» که با نام‌های «قلعه سردار جنگل» و «قلعه نصیرخان» نیز شناخته می‌شود، از دوره قاجار به جا مانده است. این قلعه که در گذشته اقامتگاه زمستانی اشرافی بوده‌ است، 6هزار مترمربع وسعت و دو طبقه دارد. قلعه سورک از خشت و آجر ساخته شده‌ است و اطرافش تا فاصله 250 متری، نشانه‌ای از آبادانی وجود ندارد؛ بنابراین، بهتر است که در روشنی روز از این قلعه دیدن‌ کنید. 

📌 آدرس: 40 کیلومتری شهرکرد، روستای سورک

🔸 بهترین زمان بازدید: بهار و تابستان

قلعه چالشتر

قلعه چالشتر شهرکرد

«قلعه چالشتر» یکی دیگر از معروف‌ترین جاذبه های توریستی شهرکرد است. این دژی چهار دروازه دارد و قدمتش به عصر قاجار می‌رسد. از بخش‌های دیدنی قلعه چالشتر که با نام‌های «قلعه خدارحم خان» و «قلعه خانی» هم شناخته می‌شود، به پنج ایوان و پنج اتاق اندرونی می‌توان اشاره کرد که به نقاشی‌های دیواری چشم‌نواز و آیات قرآن مزین هستند. سه موزه «مردم‌شناسی» و «کار و زندگی» و «آثار سنگی» در ساختمان و محوطه قلعه هر روز از ساعت 09:۳۰ تا 16 پذیرای شما هستند.

📌 آدرس: چالشتر، 5 کیلومتری شهرکرد

🔸 بهترین زمان بازدید: تمام فصول سال

قلعه سردار اسعد جونقان

قلعه سردار اسعد بختیاری

«قلعه سردار اسعد جونقان» کاخ‌موزه‌ای دیدنی است که در گذشته اقامتگاه تابستانی شخصی به‌ نام «حاج‌علی‌قلی‌خان بختیاری» بوده‌ است. این قلعه به‌عنوان مقر شروع قیام بختیاری‌ها در انقلاب مشروطه شناخته می‌شود. معماری قلعه که از کاخ‌های اروپایی قرن‌نوزدهمی الهام گرفته شده‌ است، با تزیینات حجاری ستون‌ها و گچ‌بری دیوارها، کاخ یادگار حاج‌علی‌قلی‌خان را بسیار چشم‌نواز کرده‌ است.

📌 آدرس: 40 کیلومتری شهرکرد، مرکز شهر جونقان

🔸 بهترین زمان بازدید: تمام فصول سال

قلعه دزک

قلعه دزک شهرکرد

«قلعه دزک» بنایی دوطبقه است که نسل‌های مختلف ایلخانان بختیاری در آن سکونت کرده‌اند. این عمارت به‌صورت کاخ‌‌قلعه طراحی شده‌ است؛ یعنی استحکامات نظامی در بیرون و تزیینات چشم‌نواز در درون. در قلعه دزک، آیینه‌کاری‌های بی‌نظیر تالار آینه و گچ‌بری‌های هنرمندانه تالار سفره‌خانه هوش از سرتان می‌برد. درحال‌حاضر، این قلعه یک گنجینه پوشاک و یک مجموعه سنگ باستانی را در خود جای داده و کاربری موزه پیدا کرده‌ است.

📌 آدرس: 30 کیلومتری شهرکرد، روستای دزک

🔸 بهترین زمان بازدید: تمام فصول

قلعه صمصام‌السلطنه

قلعه صمصام‌السلطنه در شهرکرد

«قلعه صمصام‌السلطنه» یکی دیگر از پایگاه‌های مهم مشروطیت در چهارمحال‌وبختیاری بوده‌ است. «صمصام‌السلطنه»، صدراعظم ایران در دوره مشروطه، این عمارت دوطبقه را در زمینی به مساحت 2هزار مترمربع ساخته است. ستون‌های سنگی حجاری‌شده و سقف‌ها و پنجره‌های چوبی قلعه تاحدامکان در گذر زمان دوام آورده‌اند؛ البته طبقه دوم بنا ویران شده و چیز زیادی از آن باقی نمانده‌ است. تا قلعه صمصام‌السلطنه هنوز سرپاست، فرصت دیدارش را مغتنم بشمارید.

📌 آدرس: 40 کیلومتری شهرکرد

🔸 بهترین زمان بازدید: تمام فصول

حمام‌های تاریخی شهرکرد

در ادامه، گشت‌وگذار در جاهای دیدنی شهر کرد به گرمابه‌های قدیمی شهر می‌رسیم. در ادامه، با دو حمام تاریخی و مشخصات و آدرسشان آشنا می‌شویم.

حمام خان

حمام خان شهرکرد

حمام خان بنایی قاجاری است که به موزه تغییر کاربری داده‌ است. خلاف بسیاری از آثار طبیعی و تاریخی شهرکرد که در پیرامون شهر واقع شده‌اند، این حمام را می‌توانید داخل محدوده شهری پیدا کنید. هر روز از ساعت ۹ تا ۱۷ می‌توانید به حمام خان سر بزنید و از بخش‌های مختلفش شامل سردرد، سربینه، خان‌نشین و خزانه بازدید کنید.  

📌 آدرس: خیابان ملت، کوچه مشرف

🔸 بهترین زمان بازدید: تمام فصول

حمام درب امامزاده

حمام درب امامزاده شهرکرد

حمام درب امامزاده که حالا به‌عنوان موزه صنایع‌دستی و هنرهای سنتی شناخته می‌شود، بنایی متعلق به دوره حاکمیت اتابکان است که به‌دلیل اهمیتش در دوره‌های بعدی، بارها بازسازی شده‌ است. این حمام مانند سایر گرمابه‌های قدیمی بخش‌های مختلفی شامل خزینه، گلخن، رختکن و... دارد که درحال‌حاضر، آثار خاتم‌کاری، گلیم‌بافی، جاجیم‌بافی، نمدمالی و... در آن به نمایش گذاشته می‌شود. 

📌 آدرس: مرکز شهر، روبه‌روی مسجد اتابکان

🔸 بهترین زمان بازدید: تمام فصول

مسجدهای تاریخی شهرکرد

در همه شهرها، مسجدهای تاریخی اغلب کارکردی ورای نقش عبادی و دینی دارند. این مکان‌های مذهبی که در زمان خودشان به‌عنوان محلی برای تصمیم‌گیری‌های اجتماعی و سیاسی به‌ کار می‌رفته‌اند، در دوره ما ارزش میراثی و زیبایی‌شناسانه پیدا کرده‌اند. دو مسجد مهم شهرکرد عبارت‌اند از:

مسجد جامع

مسجد جامع شهرکرد

نزدیک به دو قرن پیش، یکی از خان‌های سرشناس شهر، «محمدرضاخان ستوده»، مسجد جامع شهرکرد را ساخته‌ است. به همین دلیل، به این بنا مسجد خان هم گفته می‌شود. این مسجد قاجاری معماری چهارایوانی دارد که شامل یک حیاط و دو شبستان زمستانه و تابستانه می‌شود. تزیینات کاشی‌کاری و منبت‌کاری و گره‌چینی، از مسجد خان چیزی بیشتر از مکانی برای عبادت ساخته و آن را به اثری هنری تبدیل کرده‌اند.

📌 آدرس: خیابان ملت، کوچه مشرف، جنب حمام خان

🔸 بهترین زمان بازدید: تمام فصول

مسجد اتابکان

مسجد اتابکان شهرکرد

مسجد اتابکان با بیش از هشت قرن قدمت، قدیمی‌ترین مسجد و بنای تاریخی شهرکرد به‌ شمار می‌رود. همان‌طورکه از نام این مسجد برمی‌آید، در زمان فرمانروایی اتابکان ساخته شده‌ و دوران پرفرازونشیبی را پشت‌سر گذاشته‌ است. امروزه، این مسجد همچنان سرپا و استوار است و نه‌تنها کارکرد میراثی دارد؛ بلکه هنوز برای برگزاری نماز جماعت و مراسم عبادی استفاده می‌شود. 

📌 آدرس: خیابان ولیعصر، روبه‌روی امامزاده دومعصوم

🔸 بهترین زمان بازدید: تمام فصول

سایر جاذبه‌های تاریخی شهرکرد

فهرست مکان های دیدنی نزدیک شهرکرد و داخل محدوده شهری مفصل‌تر از آن است که به این زودی به پایانش برسیم. در ادامه، با سه یادگار تاریخی دیگر این شهر آشنا می‌شویم. بعد‌از این با خیال راحت می‌توانید به‌سراغ برنامه سفرتان بروید و جاذبه‌های دلخواهتان از لیست معرفی‌شده در این مقاله را انتخاب کنید.

اتاق آیینه

اتاق آیینه شهرکرد

اتاق آیینه بازمانده خانه «محمودیه» است؛ عمارتی قاجاری که در پروژه خیابان‌کشی در دوره پهلوی بخش عمده آن از بین می‌رود و تنها تالار آیینه‌ و قسمت‌هایی از حیاطش باقی می‌ماند. درحال‌حاضر، این اتاق شاه‌نشین دراختیار انجمن خوش‌نویسان قرار دارد و محل برگزاری کلاس‌های آموزشی و نمایشگاه‌های هنری این انجمن است.  

📌 آدرس: چهارراه بازار، ضلع غربی بازار

🔸 بهترین زمان بازدید: تمام فصول

شیرهای سنگی

شیرهای سنگی شهرکرد

شیرهای سنگی مجسمه‌هایی بازمانده از دوران صفویه هستند که اقوام بختیاری روی مزار جنگاورانشان می‌تراشیده‌اند. شهر باستانی «هفشجان» که این یادگارهای ارزشمند را در خود جای داده، به مهارت در فن سنگ‌تراشی معروف است. سنگ‌تراشان زبده این شهر شیرهای سنگی را به نشانه‌ شجاعت و مهارت‌های تیراندازی و سوارکاری و شکار درگذشتگان می‌ساخته‌اند. 

📌 آدرس: 20 کیلومتری شهرکرد، شهر باستانی هفشجان

🔸 بهترین زمان بازدید: تمام فصول

موزه باستان‌شناسی

موزه باستان‌شناسی (حمام پرهیزگار) شهرکرد

موزه باستان‌شناسی شهرکرد حمامی‌ به‌جامانده از دوره پهلوی با نام «گرمابه پرهیزگار» است که در زمان خودش، بسیار پیشرفته محسوب می‌شده‌ است. امروزه، این حمام به موزه تغییر کاربری داده‌ است و گنجینه‌ای از مجسمه‌های گِلی و سفالینه و ابزارهای سنگی و استخوانی و کتیبه‌ای به‌ خط میخی از دوره هخامنشیان را به‌ نمایش می‌گذارد. 

📌 آدرس: خیابان ولیعصر

🔸 بهترین زمان بازدید: تمام فصول

سخن آخر

غار، پل تاریخی، چشمه، آبشار، قلعه، تالاب؛ کدام مقصد سفر را سراغ دارید که چنین جاذبه‌های گردشگری متنوعی را عرضه کند؟ پیشنهاد ما به شما شهرکرد، مرکز استان چهارمحال‌وبختیاری است. در مقاله حاضر، بهترین مناطق شهرکرد برای تفریح و خوش‌گذرانی را معرفی کرده‌ایم. در سفر شما به این شهر تماشایی، همراهتان هستیم. برای تهیه بلیط هواپیما و قطار و رزرو هتل در شهرکرد، با شماره تلفن 24ساعته 1548 تماس بگیرید.



سوالات متداول

جاهای دیدنی شهرکرد در تابستان و بهار کدام است؟

با توجه به سردسیر‌بودن شهرکرد، بهتر است بازدید از جاذبه‌های طبیعی این شهر را به بهار و تابستان موکول کنید. جاذبه‌هایی این شهر عبارت‌اند از: چشمه دیمه، چشمه سرداب، آبشار تونل، آبشار شیخ‌‌علی‌خان، آبشار دره عشق اردل، آبشار زردلیمه، غار یخی چما، پیر غار، غار سراب، تالاب چغاخور و تالاب گندمان.

جاهای دیدنی شهرکرد در پاییز و زمستان کجاست؟

اگر شش ماه دوم سال را برای سفر به شهرکرد انتخاب می‌کنید، بازدید از جاذبه‌های تاریخی و سربسته این شهر را پیشنهاد می‌کنیم. برخی از این جاذبه‌ها بدین‌شرح‌اند: قلعه سورک، قلعه چالشتر، قلعه سردار اسعد جونقان، قلعه دزک، قلعه صمصام‌السلطنه، حمام خان، حمام درب امامزاده، مسجد جامع، مسجد اتابکان، اتاق آیینه و موزه باستان‌شناسی.

لیست جاهای دیدنی اطراف چغاخور شامل چه مواردی است؟

چغاخور از مهم‌ترین تالاب‌های شهرکرد به این مکان‌های دیدنی نزدیک است: شیرهای سنگی و تالاب گندمان و قلعه خان.

نوشته های مشابه
دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز