حرم شاه عبدالعظیم حسنی
- ...
- ...
- تعداد کلمات
حرم عبدالعظیم حسنی یکی از زیارتگاههای معروف تهران در شهر ری است که میتوان آن را مهمترین جاذبه مذهبی در ری و تهران دانست. اگر به بناهای تاریخی و مذهبی تهران علاقمندید در این مقاله همراه ما باشید چون قصد داریم از آدرس، ساعت بازدید، وبسایت، مسیر دسترسی و هرآنچه از این حرم باید بدانید را در اختیارتان بگذاریم.
ری شهر دژهای باستانی است! این شهر که یکی از شهرهای قدیمی و تاریخی ایران است در جنوب استان تهران قرار گرفته است با تاریخ چندهزار سالهاش یکی از جاهای دیدنی تهران محسوب میشود. وجود آتشکدههای قدیمی، تپههای باستانی و البته امامزادهها شهر ری را تبدیل به یک قطب گردشگری در پایتخت کرده است. این شهر جاذبههای تاریخی و طبیعی زیادی را در خود جای داده است: برج طغرل، آرامگاه ابن بابویه، آتشکده بهرام، چشمه علی، نقش برجسته فتحعلی شاه قاجار، باروی ری، تالاب عشقآباد و حرم شاه عبدالعظیم حسنی تنها برخی از جاذبههای دیدنی شهر ری هستند. بیشک در میان جاذبههای فراوان شهر ری، حرم مطهر شاه عبدالعظیم حسنی یکی از نام آشناترین آنهاست، چرا که سالهاست مردم شهر ری را با حرم شاه عبدالعظیم میشناسند. این حرم که محل دفن عبدالعظیم حسنی است، یکی از مشهورترین زیارتگاههای تهران به شمار میرود؛ زیارتگاهی که هر ساله مردم زیادی از آن بازدید میکنند. در ادامه این مقاله با یومگ همراه شوید تا با حرم شاه عبدالعظیم حسنی بیشتر آشنا شوید.
آنچه در این از حرم شاه عبدالعظیم حسنی خواهید خواند:
- حرم شاه عبدالعظیم حسنی کجاست؟
- چرا باید به شاه عبدالعظیم برویم؟
- آدرس + مسیر دسترسی به حرم شاه عبدالعظیم
- سایت حرم شاه عبدالعظیم حسنی
- ساعات بازدید شاه عبدالعظیم حسنی
- آشنایی با بخشهای مختلف حرم عبدالعظیم حسنی
- بازار شاه عبدالعظیم
حرم شاه عبدالعظیم حسنی کجاست؟
شاه عبدالعظیم یا همان شابدلعظیم، یکی از جاهای دیدنی تهران است که در شهر ری و در جنوب استان تهران قرار گرفته است. این جاذبه که محل دفن عبدالعظیم حسنی است، به عنوان یکی از آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده است. حضرت عبدالعظیم حسنی، از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) است که در سال 173 هجری قمری در شهر مدینه متولد شد. ایشان یکی از شخصیتهای بارز سیاسی، مذهبی و از عالمان برجسته در زمان خود بود. (مشاهده موقعیت جغرافیایی روی نقشه 👇)
چرا مردم به زیارت شاه عبدالعظیم میروند؟
حرم مطهر شاه عبدالعظیم حسنی یکی از مهمترین اماکن مذهبی ایران و تهران است که معماری زیبایی نیز دارد. بازار همجوار این حرم که قدمتی 500 ساله دارد از دیگر جذابیتهای شاه عبدالعظیم است. مکانی که حالوهوایی سنتی دارد و برای یک خرید دلچسب جان میدهد. در حقیقت این بازار، جزئی جدا نشدنی از حرم مطهر است و همین بافت سنتی است که مردم را برای زیارت به اینجا میکشاند.
آدرس + مسیر دسترسی به حرم شاه عبدالعظیم (مترو)
- آدرس: تهران، شهر ری، خیابان مدرس، میدان مدرس
- تلفن حرم شاه عبدالعظم حسنی: 51220
- تلفن روابط عمومی حرم شاه عبدالعظیم: 02155938001
شما میتوانید از مسیرهای متفاوتی خود را به شاه عبدالعظیم برسانید؛ ما در ادامه شما را با سه مسیر آشنا خواهیم ساخت:
مسیر اول:
برای رسیدن به حرم شاه عبدالعظیم حسنی، باید ابتدا از آزادراه تهران کرج وارد بزرگاه آزادگان شوید. در ادامه از خروجی خیابان شهید رجایی خارج شده و پل فتح را پشت سر بگذارید تا به بلوار شهید دستواره برسید. در این مکان پارکینگی وجود دارد که میتوانید ماشین خود را پارک کرده و از درب جنوبی حرم داخل شوید.
مسیر دوم:
اگر بخواهید از سمت شمال تهران به حرم بروید، باید از سمت بازار تجریش وارد خیابان معروف ولیعصر شده و خود را به چهارراه پارک وی برسانید. سپس وارد بزرگراه مدرس شده و به میدان هفت تیر بروید. از آنجا زمانی که وارد خیابان کریم خان شدید، با پشت سرگذاشتن خیابانهای وحدت اسلامی، شوش، شهید رجایی و در نهایت پل فتح خود را به بلوار شهید دستواره برسانید. این خیابان منتهی به حرم میشود.
مسیر سوم:
آسانترین و بهترین راه برای رسیدن به حرم عبدالعظیم حسنی استفاده از مترو است. بنابراین با سوار شدن خط 1 مترو در ایستگاه هفت تیر پیاده شوید و از آنجا با متروی خط 6 خیلی راحت و سریع در ایستگاه حرم حضرت عبدالعظیم پیاده شوید و با چند قدم کوتاه خود را به حرم برسانید.
سایت حرم شاه عبدالعظیم حسنی
سایت حرم شاه عبدالعظیم حسنی به شما کمک خواهد کرد که اطلاعات کاملی درباره نوبتدهی داراشفاء، پرداخت نذورات، زیارتنامه، عکس و اخبار حرم به دست آورید.
- آدرس سایت حرم: abdulazim.com
- آدرس پیچ اینستاگرام حرم شاه عبدالعظیم حسنی: Abdulazim.ir
ساعات بازدید حرم شاه عبدالعظیم حسنی
ساعات بازگشایی حرم مطهر شاه عبدالعظیم حسنی، در ایام کرونا از نیم ساعت قبل از نماز صبح الی 8 شب است و پس از این ساعت صحنها تخلیه و درهای آستان مقدس بسته خواهد شد. بهتر است قبل از رفتن به حرم، سری به سایت آن بزنید و با داشتن اطلاعات کامل از زمان بازگشایی اقدام به زیارت بفرمایید. در این سایت میتوانید با ساعات و ایامی که حرم حضرت عبدالعظیم پذیرای زائران است، کامل آشنا بشوید.
بخشهای مختلف حرم حضرت عبدالعظیم حسنی
همانند سایر زیارتگاهها، حرم مطهر عبدالعظیم حسنی از بنای حرم شامل قسمت اصلی و مرکزی، رواقها، مساجد، گنبدها، منارهها، ضریح، ایوانها، صحنها و ... تشکیل شده است. بنای آرامگاه به سبک سلجوقی ساخته شده و برای تزیین آن از آیینهکاری استفاده شده است. مسجد زنانه در بخش شرقی حرم و مسجد مردانه در غرب حرم قرار دارد. از نکات جالب در خصوص این حرم باید به محل دفن ناصرالدین شاه در جنوب بنای آرامگاه اشاره کرد.
آستانهای مقدس امامزادگان حمزه و طاهر علیهما سلام نیز از دیگر بخشهای حرم شاه عبدالعظیم حسنی است.
باغ طوطی
در گذشته و در سمت غرب صحن امام، مدرسهای بزرگ به نام مدرسه امینیه وجود داشته که با گذشت زمان از بین رفته و امروزه جای خود را به قبرستانی به نام باغ طوطی داده است. این قبرستان محل دفن بزرگانی مانند، ستارخان (مبارز مشهور دوران مشروطه)، بدیعالزمان فروزانفر (نویسند، پژوهشگر و مترجم)، عباس اقبال آشتیانی (تاریخدان، نویسنده، مترجم و پژوهشگر)، حاج علی رزمآرا (سرلشکر و داماد خانواده هدایت)، علی قلی اعتضادالسلطنه (پسر فتحعلی شاه قاجار، رئیس مدرسه دارالفنون و وزیر علوم وقت) است.
آرامگاههای معروف
آرامگاههای معروفی در حرم حضرت شاه عبدالعظیم حسنی وجود داشته است که برخی از آنها مانند آرامگاه ناصرالدین شاه قاجار تخریب شده و اثری از آن نیست. با این وجود آرامگاه برخی از وابستگان پادشاهان قاجار هم در این حرم دیده میشود.
موزه حرم عبدالعظیم حسنی
موزه حرم عبدالعظیم حسنی، ساختمانی سه طبقه با 3000 مترمربع وسعت است که ساختمانی با معماری خارقالعاده و زیبا است. سقف این موزه،به زیبایی هرچه تمامتر کادربندی شده است و نامهای اولیای الهی در هر گوشه آن به چشم میخورد. این موزه که از دیگر بخشهای جذاب حرم است، آثار گرانبهایی را مانند، قرآنهای خطی، صحیفه سجادیه، شاهنامه مصور فردوسی، آثار تاریخی سفالی، یازده در دو لنگه حرم از دوران آلبویه تا قاجار، نسخههای خطی کتب دعا، اهدایی خوشنویسان و مدالهای اهدایی ورزشکاران به موزه شاه عبدالعظیم را دارد.
مسجد جامع حرم عبدالعظیم
مسجد جامع، در شمال صحن حرم عبدالعظیم قرار گرفتهاست و از آثار به جای مانده از دوران قاجار است.
مدرسه برهان حرم عبدالعظیم
مدرسه عتیق یا برهانیه که امروزه با نان مدرسه علمیه برهان شناخته میشود از دیگر بخشهای حرم عبدالعظیم است که به زمان آخرین پادشاه سلجوقی یعنی طغرل بیک تعلق دارد.
صحنهای حرم عبدالعظیم
حرم عبدالعظیم دارای چهار صحن در چهار جهت است. صحن شمالی یا عتیق، محل اصلی رفتوآمد زائران است. صحن شمال غربی یا باغ طوطی، صحنی است که امروزه به قبرستان تبدیل شده است. صحن غربی یا ناصری در گذشته قبر ناصرالدین شاه بوده است و امروزه آن را صحن آیتالله کاشانی میشناسند و در نهایت صحن جنوبی یا امامزاده حمزه (ع)، صحنی در شرق ایوان آیینه است و از آنجایی که همجوار با حرم امامزاده حمزه است به این نام خوانده میشود.
ایوانهای حرم عبدالعظیم
حرم عبدالعظیم دارای دو ایوان شرقی و شمالی است. ایوان شرقی قدیمیترین ایوان حرم است و ایوان شمالی محل ورود زائران از شمال است.
رواقهای حرم عبدالعظیم
رواق شمالی راه اصلی ورود به حرم است که مابین حرم و ایوان شمالی قرار گرفته است. رواق شرقی، قدیمیترین رواق حرم است که در گذشته ورودی برای حرم بوده و امروزه به عنوان رواق زنانه از آن استفاده میشود. رواق غربی یا بالاسر، در بخش غربی حرم قرار دارد، جایی که نماز جماعت در آن برگزار میشود.
بازار حرم شاه عبدالعظیم
بازار شاه عبدالعظیم بنایی به جایمانده از دوران صفوی است که شکل و شمایلی سنتی دارد. این بازار از جذابیتهای حرم به شمار میرود و در آن انواع کالاها از جانماز و تسبیح گرفته تا زیورآلات، خشکبار و انواع خوراکیها به فروش میرسد.
در بازار 500 ساله شهر ری قدم بزنید و از تماشای آثار باستانی این شهر لذت ببرید. خود را مهمان کبابهای لذیذ و معروف این شهر کرده و به زیارت امامزادگان از جمله حرم شاه عبدالعظیم حسنی بروید تا خاطرات فراموشنشدنی در ذهن و قلب شما از شهر دوستداشتنی ری حک شود.