جاذبه های طبیعی همدان به همراه عکس و توضیحات
- ...
- ...
- تعداد کلمات
در میان جاذبههای گردشگری همدان مناظر طبیعی از جایگاه ویژهای برخوردارند. این شهر باستانی از هر حیثی یک مقصد ایدهآل برای سفر است. بیجهت نیست که بسیاری همدان را برای سفرهای خود انتخاب میکنند. این شهر یک مقصد تاریخی، طبیعی و تفریحی است که سالانه مسافران زیادی را میزبانی میکند.
پایتخت ایران باستان - هگمتانه - جاذبههای گردشگری بسیاری را در دل خود جای داده است در میان آنها جاذبه های طبیعی همدان از جایگاه ویژهای برخوردارند. این شهر زیبا و سرسبز در غرب کشورمان، در رشته کوههای الوند و در ارتفاع 1741 متری از سطح دریا واقع شده است. در این مقاله یوتراوز قصد دارد تا شما را به بازدید از جاذبه های طبیعی همدان دعوت کند. جاذبههایی که زیبایی مسحور کنندهای دارند و هر انسانی را به سفر به همدان ترغیب میکنند.
آنچه از زیبایی های طبیعی همدان میخوانید:
- همدان از نظر آبوهوایی چگونه است؟
- جاذبههای گردشگری، طبیعی و تفریحی همدان در داخل شهر هستند یا خارج شهر؟
- غار علی صدر؛ بزرگترین غار آبی جهان
- تپهی عباسآباد محلی زیبا و طبیعی برای تفریح خانوادهها
- باغ ایرانی همدان؛ باغی به زیبایی ایران
- دشتها و درههای همدان محلی برای برای آرامش
همدان از نظر آبوهوایی چگونه است؟
آبوهوای یک منطقه یا یک شهر از جمله عوامل اثرگذار در صنعت گردشگری آن به حساب میآید. ممکن است هوای گرم در یک مقصد سبب شود تا سالانه مسافران بسیاری به آن سفر کنند، یا اینکه بالعکس، هوای گرم یک شهر سبب شود تا افراد و مسافران از سفر به آن شهر صرفنظر کنند.اما همدان با توجه به جغرافیای خاصی که دارد و قرار گرفتن در دامنه الوند، غالباً آبوهوایی خنک دارد و جزو مناطق سردسیر ایران به شمار میآید. این شهر مقصد مناسبی برای سفرهای تابستانی و بهاری است. چراکه آبوهوای آن در این ایام بیشتر رو به معتدل است و سفر را دلنشین میکند. بنابراین اگر تمایل دارید تا سفری خوب به همدان را تجربه کنید و از طرفی شخصی حساس به آب و هوا هستید، شاید همدان گزینه مناسبتر و معقولتری برای سفرهای تابستانه و بهاره باشد.
جاذبههای گردشگری، طبیعی و تفریحی همدان در داخل شهر هستند یا خارج شهر؟
پاسخ دادن به این سوال شاید کمی سخت باشد. چراکه نمیتوانیم به طور کلی و دقیق بگوییم که این جاذبهها در داخل شهر هستند یا خارج شهر! آنچه واضح است آن است که برخی از این جاذبهها در داخل شهر قرار گرفتهاند و برخی دیگر هم در خارج شهر. بنابراین نمیتوان جوابی قطعی به این پرسش داد. به طور مثال جاذبههایی همچون غار علیصدر در خارج شهر قرار دارد و جاذبهای همچون تپهی عباسآباد در داخل شهر و در دسترس عموم بسیاری از مردم قرار گرفته است.
ضمن آنکه میتوان چنین گفت که جاذبههای گردشگری، طبیعی و تفریحی همدان در داخل و خارج شهر به شکلی تقسیم شدهاند. یعنی تعداد قابلتوجهی از جاذبههای همدان همچون تپهی عباسآباد، شهربازی رنگینکمان و پارک مردم. داخل شهر قرار گرفتهاند و تعدادی دیگر همچون غار علیصدر، پیست اسکی الوند و دره مراد بیگ در خارج شهر نیز قرار گرفتهاند.
غار علی صدر؛ بزرگترین غار آبی جهان
از جمله جاذبه های طبیعی همدان میتوان به غار علیصدر اشاره کرد. این غار که در سال 1342 به طور رسمی کشف شده است، از جمله غارهای تالابی ایران به حساب میآید و از معدود غارهای آبی جهان است. نکته جالب توجه در کشف این غار آن است که این غار از قدیمالایام مورد توجه اهالی علیصدر بوده است، اما توسعه و کشف آن داستانی دیگر دارد. این غار توسط چهار کوهنورد به نامهای یوسف نجایی، عباس رئوفی، محمد همایونی و عینالله بختیاری کشف شده است. اما توسعهی آن را توسط عبدالله حاجیلو مهمترین شخص و اثرگذارترین فرد در توسعهی این غار آبی و جهانی بوده است.
عبدالله حاجیلو که از سال 1341 ریاست هیئت کوهنوردی استان همدان را به عهده داشت، با کمک و اعتماد اهالی علیصدر و مردم به توسعهی این غار پرداخت و در اولین اقدام دهانهی ورودی غار را توسعه داد. دهانهای که در ابتدا تنها پنجاه سانتیمتر بود! اما با تلاش حاجیلو و همت و انگیزه اهالی و همراهان وی، به عرض پنج متر و ارتفاع سه متر توسعه داده شد.بعدها و به مرور زمان با انجام عملیاتهای عمرانی و توسعهگرانه مسیرهایی در غار تعبیه شد و نورپردازی داخل غار به خوبی انجام شد. این عملیات و اقدامات توسعهگرانه موجب شد تا غار علیصدر بیش از پیش شناخته شده و مورد توجه گردشگران قرار بگیرد.این غار در شهرستان کبودرآهنگ و روستای علیصدر واقع شده است. برای دسترسی به غار علیصدر، باید فاصلهی 70 کیلومتری شمال غربی همدان به سمت کبودرآهنگ را طی کنید.
در رابطه با نام این غار و دلیل نامگذاری آن به علیصدر هم گفتهها بسیار است. اما بد نیست بدانید که این نام در واقع «علی سرد» است. اما به دلایلی و با توجه به پیشینهی توسعهی روستای علیصدر و نامی که اهالی این روستا به کار میبردهاند، این غار به نام علیصدر نیز شناخته شده است.
تپهی عباسآباد محلی زیبا و طبیعی برای تفریح خانوادهها
از دیگر جاذبههای گردشگری، طبیعی و تفریحی همدان تپهی عباسآباد است. این تپه که در واقع بام همدان به حساب میآید در محدودهی شهری و در جنوب غربی همدان قرار گرفته است. کلنگ ساخت این مکان توریستی-تفریحی در سال 1394 زده شد. یعنی حدود 5 سال پیش! در این پنج سال هم به شکلی فزاینده و جالب توجه، مورد توجه قرار گرفت و به شهرتی قابلتوجه در کشور رسید.
همانطور که گفتیم این تپه به بام همدان معروف است. اما تنها این نیست؛ چراکه تپه عباسآباد طبیعتی زیبا و چشمنواز دارد. از بالای این تپه میتوان به خوبی همدان، درهی عباسآباد و هچنین بیشهزارها و باغهای همدان را مشاهده کرد. تپهی عباسآباد محلی مناسب و فوقالعاده برای تفریح و گذراندن زمانی در کنار خانواده است.در بالای این تپه نیز استخری وجود دارد که در میان آن استخر رستورانی واقع شده است؛ رستورانی که محلی مناسب برای تجربهای متفاوت از صرف و سرو غذا است. دیگر جاذبهی چشمنواز این تپه آبشاری است که بر روی آن نیز قرار دارد. این آبشار خروشان که به صورت پلکانی و مصنوعی است، جلوهای زیبا و طبیعی به این تپه داده است. خلاصه آنکه اگر قصد سفر به همدان را دارید، تپهی زیبا و چشمنواز عباسآباد را از دست ندهید.
باغ ایرانی همدان؛ باغی به زیبایی ایران
باغ ایرانی همدان که از آن به عنوان باغ حکمتی نیز یاد میشود، از جمله جاذبههای طبیعی همدان است که میان بلوار فلسطین همدان و خیابان ابوذر واقع شده است. این باغ جاذبهای جذاب در همدان به شمار میرود. میپرسید چرا؟ به دلیل نوع معماری، طبیعت موجود و وسعت قابل توجهی که دارد.باغ ایرانی همدان در میان جاذبههای طبیعی همدان از جایگاه ویژهای برخوردار است و این را به طور غالب مدیون سبک معماری زیبا، باستانی، فضای سبز و دلنشین خود است. باغ ایرانی همدان به شکلی تقریباً پلکانی است و آبنماها و معماری ویژهی آن هر ایرانی عاشق سفر را به یاد باغ فین کاشان میاندازد. این باغ زیبا جدای از هر جذابیتی، مقصدی مناسب و ویژه برای گشتوگذار در همدان به حساب میآید.
دشت و درههای همدان محلی برای برای آرامش
از ویژگیها و امتیازات همدان در حوزهی گردشگری میتوان به دشت و درههای اطراف همدان اشاره کرد. همدان به واسطه قرارگیری در رشته کوههای الوند و همجواری با زاگرس، طبیعتی چشمنواز و جالب توجه دارد. برخی از این مناطق زیبا و طبیعی یا بهتر است بگوییم همان دشت و دمنها را در ادامه معرفی میکنیم.
دشت میشان
دشت میشان از جمله جذابترین مناظر طبیعی در استان همدان را دارا است. این دشت که در نزدیکی قلهی الوند واقع شده است، با زیبایی مسحور کننده و چشمنوازی که در خود گنجانده، چشم هر انسانی را به خود خیره میکند و روح او را جلا میدهد. راه دسترسی به دشت میشان از گنجنامه میگذرد. بنابراین اگر قصد رجوع به این دشت را دارید، میتوانید با یک تیر دو نشان بزنید؛ هم به گنجنامه بروید و هم به دشت میشان. ضمناً غیر از آنکه میتوانید از زیبایی و جذابیت این دشت بهره ببرید، این امکان برای شما فراهم است تا عشایر حاضر در این دشت را مشاهده کنید و با آن ها گپوگفتی دوستانه داشته باشید.
درهی مراد بیگ
درهی مراد بیگ که در گذشته به تبعیدگاه مراد بیگ شهرت داشته است، از جمله مناطق چشمنواز و طبیعی استان همدان است. این دره بزرگترین درهی کوهستان الوند است که در جنوب شهر همدان قرار دارد. از آنجایی که این دره در منطقهای به اصطلاح بنبست قرار گرفته، دست نخورده و بکر باقی مانده است. به طبع آن و با توجه به رفت و آمد کم به این منطقه، این دره محلی ساکت و آرامشبخش است که میتوان از آن به عنوان مسکنی برای اعصاب و روان خسته بهره برد.
همانطور که اشاره کردیم این دره به عنوان تبعیدگاه نیز استفاده میشده است و دلیل آن هم، صعبالعبور بودن آن است. بنابراین همین یک مورد کافی بوده تا این دره به تبعیدگاه مبدل شود.در انتها از حق نگذریم درهی مراد بیگ یکی از زیباترین نقاط استان همدان و کشور عزیزمان است که، میارزد برای یکبار هم شده به آن سفر کنیم.
سراب گاماسیاب
سراب گاماسیاب که از آن به عنوان بزرگترین سراب کشور هم یاد میشود، در استان همدان و در 20 کیلومتری شهر نهاوند قرار گرفته است. این سراب از زیباترین و فوقالعادهترین سرابهای کشور است. سرابی که سرچشمه بسیاری از رودها کشور بوده و زمینهای بسیاری را به همین واسطه سیراب میکند. اطراف این سراب را جنگلها و درختانی از بلوط فراگرفته که به نوبه خود زیبایی دو چندانی را به این منطقه هدیه کرده است. ضمن آنکه غار موجود در بالادست این سراب خود نیز به شگفتی این سراب افزوده است.
دهکده واریان
قبل از هر چیز بهتر است بدانید که اگر قصد دارید به این دهکده مراجعه کنید، باید مسیر کرج به چالوس را پیش بگیرید! دهکده واریان که تنها را دسترسی به آن از استان البرز است در حوزهی استحفاظی استان همدان قرار گرفته است. این دهکده که به واسطهی همین دسترسی سخت کمتر مورد رفت و آمد افراد و مسافران قرار میگیرد، طبیعتی بکر و زیبا دارد که آن را از سایر دهکدهها متمایز کرده است. ضمن آنکه تنها راه رسیدن به این دهکده مسیری آبی است که باید طی شود!
همدان و به طور کلی استان همدان از جمله ویژهترین استانها از نظر تاریخی و طبیعی است. استان همدان، استانی مناسب برای افرادی است که عاشق سفر و تجربههای جدید هستند. همدان را از دست ندهید!