ورود
Travel to Dezful

جاهای دیدنی دزفول

زمان برای مطالعه 10 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

خوزستان به عنوان قدیمی‌ترین و غنی‌ترین فلات ایران در نقشه جغرافیایی با رنگی سبز به چشم می‌خورد، این شهر با مردمانی خون‌گرم و مهمان‌نواز یکی از بی نقص‌ترین مناطق ایران است که خاکی غنی و بارور دارد و منظره‌های بکر و سرسبزش را به گردشگران خود تقدیم می‌کند. اما جاهای دیدنی دزفول خود به تنهایی سندی است بر قدمت این استان ارزشمند.

استان خوزستان با وجود رود کارون در کرانه خلیج فارس سکونت دارد. تمام شهرهای این استان برای ایرانی‌ها ارزشمند هستند، اما دزفول قلب تپنده جاذبه‌های گردشگری خوزستان است. مجله یوتراوز اینجاست تا تک نگین انگشتر خوزستان، یعنی دزفول را به‌طور تمام و کمال از لحاظ جاذبه گرشگری برایتان شرح دهد تا پیش از سفر به این قطب گردشگری به خوبی جاهای دیدنی دزفول را بشناسید و پیش از سفر برای خود برنامه‌ریزی و الویت‌بندی کنید. اگر به دنبال شهر‌هایی برای سفر هستید که پاسخ‌گوی هرگونه نیاز تفریحی‌تان باشد و برای هر نوع سلیقه‌ای از لحاظ گردشگری غنی باشد، پاسخ شما دزفول است، زیرا علاوه‌بر مناظر چشم‌نواز و سرسبز، جاذبه‌های تاریخی و باستانی بسیاری را نیز در دل خود جای داده‌است. در این مقاله جاهای دیدنی دزفول را برای‌تان به بهترین شکل توصیف خواهیم کرد تا دریابید با سفر به این شهر بی‌نظیر بهترین خاطرات خود را خواهید ساخت.

آنچه از دزفول و دیدنی‌های آن در ادامه می‌خوانید:

دزفول کجاست؟

دزفول شهری است باستانی با طبیعتی بی‌نظیر و خیره‌کننده که به دلیل طیف گسترده جذابیت‌هایش پاسخگوی هر نوع نیاز و سلیقه‌ای است. عاشقان آثار تاریخی و باستانی، علاقه‌مندان مناظر بکر و دست‌نیافتی و دوست‌داران طبیعت و آرامش، بدون هیچ تردیدی به دزفول می‌روند تا لذت حضور در جاهای دیدنی دزفول را لمس و در تقویم خاطرات خود حک کنند.
دزفول به عنوان پرجمعیت‌ترین شهرستان در جنوب غربی ایران، از لحاظ آب‌وهوایی دارای تابستانی شرجی و مدیترانه‌ای و بسیار گرم و مرطوب است. به همین دلیل بهترین فصل سفر به این شهرستان از اواخر زمستان تا پایان بهار است که آب‌وهوای بسیار دلپذیر و لذت بخشی را به شما تقدیم خواهد کرد. جاهای دیدنی دزفول را از دست ندهید.

آبشار شوی؛ بزرگترین آبشار خاورمیانه

Shevi Waterfall

آبشار شوی (Shevi) یکی از بزرگترین آبشار‌های طبیعی خاورمیانه و بی‌نظیر‌ترین آبشار‌های ایران است که منظره حیرت‌انگیز را در اختیار بازدیدکنندگان خود قرار می‌دهد. این آبشار بر فراز رشته‌کوه زاگرس در روستا شوی جاری است و اگر قصد الویت‌بندی در جاهای دیدنی دزفول را دارید، بدون هیچ شک و تردیدی این آبشار را در گزینه‌های نخست خود قرار دهید.
آبشار شوی از درون غاری در رشته‌کوه زاگرس متولد می‌شود و از گردنه‌ای بلند رحمت خود را بر سر زمین فرو می‌ریزد. ارتفاع این آبشار 85 متر و عرض آن 70 متر است. هنگام رسیدن به این عظمت و زیبایی الهی با منظره‌ای حیرت‌انگیز و غیرقابل توصیف رو‌به‌رو خواهید شد که در نهایت به دریاچه سد دز خواهد ریخت و در ابتدای مسیر آبشار با زیبایی این سد نیز آشنا و نهایت لذت را خواهید برد.
سالیانه هزاران مهمان ایرانی و گردشگری خارجی از سراسر دنیا برای دیدن این جاذبه طبیعی به دزفول می‌آیند. برای رسیدن به این آبشار باید از شهر دزفول به سمت جاده شیهون حرکت کنیم و ماشین خود را در منطقه گوشه که آخرین مقصد ماشین‌رو است پارک کنیم و بقیه مسیر را تا خود آبشار در آب‌وهوای دلپذیر بهاری پیاده‌روی کنیم تا با رساندن خود به آبشار و تماشای منظره چشم‌نواز آن تمام خستگی مسیر را از تن خود بیرون کنیم.

آسیاب‌های آبی دزفول، تلفیق طبیعت و تاریخ

Dezful water mills

یکی از ارزشمند‌ترین آثار تاریخی و چشم‌نواز‌ترین جاهای دیدنی دزفول، آسیاب‌های آبی واقع در دریاچه دز است که در دوره صفویه با مصالحی همچون سنگ‌های رودخانه‌ای، آجر و ملات ساروج برگرفته ازسبک معماری بومی شهرستان دزفول ساخته و در آثار ملی ایران و میراث جهانی یونسکو ثبت شده ‌است.
مهم‌ترین دلیل ارزشمندبودن این بنای تاریخی، معرفی آن به عنوان قدیمی‌ترین سیستم‌ آبیاری شهری دنیا به دیدگاه جهانیان است و بقایای این آسیاب‌های آبی امروزه در سه بخش از رود دز قرار گرفته‌اند. همچنین از لحاظ زیبایی بصری، با نشستن در کرانه رود دز چشم‌اندازی بی‌نقص از تلفیق سازه‌های تاریخی و رودی خروشان و آبی‌رنگ خواهید داشت که بسیار آرامش‌بخش است. علاوه بر آن می‌توانید از برخی مسیر‌های آماده شده بر فراز این آسیاب‌ها بنشینید و بکر‌ترین منظره از رود دز را در آب‌وهوایی استثنائی مشاهده و بهترین قاب را در خاطرات ذهن خود حک کنید.

بقعه یعقوب لیث صفاری

یکی از تاریخی‌ترین جاهای دیدنی دزفول بقعه یعقوب لیث صفاری است که از مکان به عنوان آرامگاه شاه ابوالقاسم یا بر اساس دیگر روایات آرامگاه یعقوب لیث، بنیان‌گذار سلسلسه صفاری که زبان پارسی را به عنوان زبانی رسمی اعلام کرده هم یاد می‌شود.
در کنار این بنای تاریخی قبرستان وسیعی وجود دارد که سنگ قبر‌های بسیار قدیمی در آن، نشانگر تاریخ کهن این سازه است. این بنا که از لحاظ هنر معماری بسیار زیبا و دیدنی است، چهار طاق و گنبدی مخروطی شکل با معماری خاص دارد که نقوش برجسته‌ای با گچ بر روی آن حک شده ‌است.
اگر عاشق بازدید از بنا‌های تاریخی هستید بعد از رسیدن به روستای اسلام آباد در جاده دزفول به شوشتر وارد شوید تا این سازه کهن پارسی را نزدیک به «محوطه باستانی جندی شاپور» مشاهده و سفری ماجراجویانه در تاریخ سلسله صفوی و معماری آن دوره را تجربه کنید.

رود دز؛ دریایی از جاذبه‌های دیدنی دزفول

یکی از بکر‌ترین، زلال‌ترین و معروف‌ترین جاهای دیدنی دزفول که از دیدن آن سیر نخواهید شد، رود دز است. این رود از رشته‌کوه زاگرس و بخش میانی آن یعنی اشترانکوه و قالی کوه سرچشمه می‌گیرد و به قلب رود کارون شریان می‌یابد.
رود دز علاوه بر صنعت گردشگری در اقتصاد خوزستان نیز بسیار حائز اهمیت است، مناظر بکر و جذابیت‌های این رود عظیم و دیدنی به یک یا دو چشم‌انداز ختم نمی‌شود و جای‌جای کرانه این رود دریچه جدیدی از طبیعت و جاذبه طبیعی را به روی شما باز خواهد کرد.
یکی از دیدنی‌های تاریخی این رود آسیاب‌های آبی واقع در این رود است که پیشتر به صورت جداگانه کاملاً برای‌تان شرح دادیم، همچنین برای علاقه‌مندان به تاریخ و طبیعت «سد علی کله» پاسخی است جامع که نه تنها پلی تاریخی بلکه چشم‌اندازی وصف‌نشدنی از سد و رود دز را در اختیارتان خواهد گذاشت.
پس اگر قصد تفریح در یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی دزفول را دارید این منطقه توریستی را در الویت سفر خود قرار دهید، زیرا «تفرجگاه علی کله» در ساحل و کرانه رود دز هرساله در فصل بهار و تابستان میزبان بسیاری از بازدیدکنندگان است و شما می‌توانید در آب‌وهوای دلپذیر بهاری، با نمایی از سد تنظیمی و رود دز در کنار خانواده‌تان بهترین کمپ و پیک‌نیک زندگی‌تان را در تاریخچه خاطرات‌تان ثبت کنید.
همچنین برای علاقه‌مندان به تاریخ نیز در این منطقه جاذبه‌ای بی‌نقص با قدمت تاریخی و کهن یعنی «پل قدیم دزفول» وجود دارد که به عنوان قدیمی‌ترین پل استوار زمین معرف حضور جهانیان است. این پل متشکل از بافت معماری در سه دوره تاریخی است و با وجود اینکه ۱۷ قرن عمر دارد، هنوز تردد با خودرو بر روی آن امکان‌پذیر است اما برای حفاظت از این سازه تاریخی و جلوگیری از تخریب پایه‌های پل، از سال 1389 گذر با هر نوع وسیله نقلیه از آن متوقف و ممنوع شده است و شما می‌توانید با پیاده‌روی بر روی این هنر معماری کهن ایرانی غرق غرور و لذت شوید.

دره کول خرسون یا دره ارواح؛ خاص‌ترین سبک طبیعت با ظاهری اسرارآمیز

Hiking in Cole Kherson Valley

اگر قصد سفری ماجراجویانه دارید و به دنبال بازدید سبکی متفاوت از جاذبه‌های طبیعی هستید، دره شگفت‌انگیز کول خرسون اولین و بهترین گزینه پیشنهادی برای شماست. این دره عجیب و خارق‌العاده یکی از اسرار آمیز‌ترین جاهای دیدنی دزفول است.
این دره شگفت‌انگیز با عمق ۲۰۰ متر در شمال دزفول قراردارد و مسیر باریکی که توسط دیوار‌های طبیعی ساخته شده است، منطقه‌ای دیدنی و اسرارآمیز را ایجاد می‌کند و چشمه‌های فراوانی را از دل خود عبور می‌دهد. همچنین هرساله تعداد زیادی از بازدیدکنندگان را از سراسر ایران و جهان به سمت خود می‌کشاند.
در ابتدای ورود به یکی از خاص‌ترین جاهای دیدنی دزفول، با نخلستانی بسیار زیبا مواجه خواهید شد که هرچه پیش‌تر می‌روید با انواع دیگری از درختان همچون انگور، سدر و پسته رو‌به‌رو خواهید شد. در ادامه مسیر به سمت دره، گیاهان دارویی مختلفی را مشاهده خواهید کرد. درون این دره آب باریکه‌های زیادی از دیوار‌های سنگی سرازیر می‌شوند که در نهایت تبدیل به آبشار خواهند شد و در بستر این دره نهری دائمی روان است که در گرمای تابستان قدم‌زدن در این رود و لذت‌بردن از این سبک متفاوت از جاذبه طبیعی تجربه بسیار لذت‌بخشی برای گردشگران خواهد بود.
در حین مسیر و عبور از این دره اسرارآمیز گاهی آنقدر مسیر باریک می‌شود که تنها امکان عبور یک نفر میسر است و به‌طورکلی آسمان بالا سرتان ناپدید خواهد شد. در بخش انتهایی دره کول خرسان نیز غاری قوسی شکل و عجیب قرار دارد که آبگیری بسیار بکر و دنج در آن ایجاد شده که به رودخانه دز مشرف می‌شود. این آبگیر به نام گهر معروف شده ‌است و هنگام سفر در تابستان آب‌تنی در آب زلال این حوضچه بسیار لذت‌بخش و خاطره‌انگیز خواهد بود.
یکی از عجیب‌ترین نکات در ارتباط با این دره آب‌وهوای آن است که در دل تابستان هوایی بسیار خنک (کمتر از ۲۰ درجه) و در سرمای زمستان هوایی نسبتاً گرم را داراست. در انتهای کلام اگر به دنبال سفری ماجراجویانه در منطقه‌ای خاص و اسرارآمیز هستید، این دره که به دره ارواح نیز معروف است، می‌تواند یکی از هیجان انگیز‌ترین سفر‌های شما را رقم بزند. پس به هیچ عنوان این تجربه جدید و خاطره‌انگیز را از دست ندهید.

با یک تیر به دو نشان بزنید و بقعه امام‌زاده رودبند را ببینید

اگر به دنبال مکانی عرفانی و تاریخی در دل طبیعت هستید، آرامگاه امام‌زاده رودبند پاسخ انتخابی شماست. این بقعه تاریخی یکی از جاهای دیدنی دزفول است که در بکر‌ترین منطقه دزفول از لحاظ چشم‌انداز واقع‌شده و تمامی بازدیدکنندگان خود را با مناظر شگفت‌انگیزش به حیرت می‌آورد.
این امام‌زاده از لحاظ پیشینه تاریخی مرتبط با سید علی صفوی معروف به پیر رودبند است که در قلب شهر دزفول در محله‌ای با نام ارزشمند خود مدفون شده است. رودبند از خاندان شاه اسماعیل صفوی است که به دزفول آمده و با انجام کرامات و رعایت شرعیات خاص مردم را به آیین تشیع دعوت‌کرده و باعث ترویج مذهب شیعه در این منطقه شده است.
این مرقد در شمال غرب دزفول در ارتفاعی مشرف به رودخانه در دل طبیعت زیبای این شهر قرار دارد. نوع گنبد این بنا مضرس‌کاری (پلکانی) است که این سبک معماری به نام استان خوزستان سند خورده ‌است. همچنین تاریخ ساخت این بنای مذهبی مربوط به دوره تیموریان است. اگر به دنبال مکانی برای بازدید هستید که با یک تیر دو نشان بزنید یعنی از بنایی تاریخی و مذهبی در چشم‌اندازی در قلب طبیعت دیدن کنید، راهی امام‌زاده رودبند شوید.

دریاچه شیهون طبیعی‌ترین منظره مصنوعی را به رخ می‌کشد

حال که عزم سفر به جاذبه‌های توریستی دزفول کرده‌اید و دریافته‌اید که این شهر به دلیل بهره‌مندی از شاهکارهای تاریخی و جاذبه‌های طبیعی برای هرنوع سلیقه‌ای پاسخ نهایی است، با یومگ همراه شوید تا لذت بازدید از دریاچه‌ای مصنوعی و تفریحات آبی دزفول همچون قایق‌سواری را نیز در این سفر تجربه کنید.
دریاچه شیهون یا دریاچه سد دز نوعی دریاچه مصنوعی است که در شمال غربی دزفول و شمال شرق اندیمشک واقع‌شده ‌است. مسیر دسترسی به این دریاچه بکر برای مسافران کاملاً آماده‌سازی شده و تا ساحل آن کاملاً آسفالت‌شده ‌است، همچنین در کنار دریاچه پارکینگ مناسبی برای بازدیدکنندگان تعبیه‌شده که پس از پارک به منظره‌ای چشم‌نواز و سرسبز خواهید رسید که با درختان نخل پوشیده‌شده ‌است و هم‌زمان در قابی دیگر چشمه‌ای را خواهید دید که از بالای کوه سرازیر و در پایین کادر خود دریاچه ای زلال و آبی‌رنگ را مشاهده می‌کنید.
صدای آب، منظره‌ای حیرت‌انگیز و آب‌وهوایی ایده‌آل در این بهشت برین، دست‌به‌دست هم می‌دهند تا شما شاهد یکی از آرامش‌بخش‌ترین جاهای دیدنی دزفول باشید و یکی از بهترین روز‌های زندگی‌تان را در این طبیعت شگفت‌انگیز بگذرانید.
در داخل این دریاچه جزایر کوچک و بزرگی از آب سر درآورده‌اند و این زمین‌های کوچک مناظر حیرت‌انگیزی را در اختیار بازدیدکنند‌گان قرار داده‌اند. همچنین شرایط مناسب جغرافیایی و مسطح‌بودن زمین این جزایر به ساخت و احداث مراکز تفریحی و اقامت برای رفاه بازدیدکنندگان کمک می‌کند و شما می‌توانید پس از قایق‌سواری هیجان‌انگیز، خود را به قلب دریاچه یعنی جزایر تفریحی برسانید و یکی از جذاب‌ترین شب‌های زندگی‌تان را در یکی از جزیره‌های این دریاچه بگذرانید و خستگی سفر را از تن خود بیرون کنید.
فراموش نکنید به دلیل وجود توربین‌های سد شنا و آب‌تنی در این دریاچه ممنوع است. همچنین برای حفظ اکوسیستم آب‌های شیرین هرگونه صید و ماهی‌گیری در این منطقه ممنوع اعلام شده است.

در بازار کهنه یا قدیم دزفول داد‌وستد کنید

Old Dezful Bazaar

از هرچه بگذریم سخن خرید و بازار در سفر خوش‌تر است، یکی از مراکز مهم تجاری و همچنین جاهای دیدنی دزفول بازار قدیم آن است که سبک قرار‌گیری حجره‌ها و کاروان‌سرای آن حال‌وهوایی از بازارهای بسیار قدیمی و داد‌وستد دوران گذشته را برای بازدیدکنندگان تداعی می‌کند.
در این بازار بعضی از صنایع دستی دزفول از قبیل ورشوسازی، نمدمالی، کرتله‌بافی، گلیم‌بافی و سجاده‌بافی برای فروش گذاشته‌شده است. این بازار از چهار‌بخش بازار آهنگران، بازار بزازان، بازار خرده‌فروشان و بازار خراطان تشکیل‌شده و که قدمت بخش‌های مختلف آن به قرن ششم هجری باز می‌گردد.

هنر و ظرافت آجرکاری را در خانه تاریخی سوزنگر لمس کنید

Suzangar Historic House

بدون‌شک در جای‌جای دزفول هنر دست معماران قدیمی و کار درست را می‌توان به وضوح مشاهده کرد، زیرا بافت کلی شهر دزفول همچنان ساده و محلی است و در عین سادگی بنا‌ها با ظرافت خاصی اجرایی شده‌اند. یکی از تاریخی‌ترین جاهای دیدنی دزفول خانه سوزنگر است که در سفر به دزفول بازدید از آن خالی از لطف نخواهد بود.
این بنای تاریخی نشان دهنده سبک معماری دوره قاجار به گردشگران است که با افتخار در آثار ملی ایران نیز ثبت شده و آجر کاری‌های استادانه‌اش هر بیننده‌ای را متحیر می‌سازد، به طوری‌که از ابتدای ورود به این شاهکار معماری مجذوب سبک معماری و نوع آجرکاری آن خواهید شد.
وقتی وارد حیاط این بنا می‌شوید با زاویه جدیدی از ایوان‌هایی با صفا مواجه می‌شوید که پس‌زمینه‌ای زیبا برای گرفتن قابی هنری در این هنر معماری را به شما تقدیم خواهد کرد. این بنای کهن در محله میاندره یعنی محله بافت تاریخی دزفول قرار دارد که پس از رسیدن به آن وارد کوچه کلانتریان می‌شوید و از این هنر معماری لذت می ببرید.

روستا لیوس؛ روستا عصر هجر اینجاست

لیوس معروف به روستای مدفون‌شده با سنگ، یکی از خاص‌ترین جاهای دیدنی دزفول است. این روستا با گذشت سالیان دراز نه تنها بافت قدیمی و کهن خود را حفظ کرده، بلکه فرهنگ مردم نیز از لحاظ معیشت و آداب‌ورسوم به شیوه‌ای کاملاً سنتی است.
در این روستای تاریخی تمام ابزار به‌کار رفته در ساخت‌وساز خانه از سنگ است و هرکدام از این خانه‌ها قدمتی برابر با 700 سال دارند. همچنین علاوه بر جذابیت تاریخی با جاذبه‌های طبیعی بسیار زیبایی همچون آبشار، مراتع سرسبز و چشم‌انداز‌های بی‌نظیر و وصف‌نشدنی رو‌به‌رو خواهید شد.
متأسفانه برخلاف غنی‌بودن این روستا از لحاظ جاذبه‌های گردشگری، تبلیغات و اطلاع‌رسانی درستی در ارتباط با آن صورت نگرفته و معرفی درستی برای بازدید از آن انجام نشده ‌است. همچنین بستر ایده‌آلی برای پذیرایی و میزبانی از گردشگران وجود ندارد. به همین دلیل مجله یوتراوز به پاس احترام به این روستای بکر در دزفول شما را دعوت به بازدید از این منطقه دلچسب می‌کند که هم از لحاظ بافت تاریخی و هم از لحاظ جاذبه‌های طبیعی بسیار ارزشمند است.

موزه مردم‌شناسی یا حمام کرناسیون را از دست ندهید

Kornasiyan bath

حمام کرناسیون گذشته (Kornasiyan bath) و موزه مردم‌شناسی امروزه یکی از تاریخی‌ترین جاهای دیدنی دزفول است که با افتخار در ردیف آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده‌ است. این حمام در زمان قاجار ساخته‌شده و در سال 85 بازسازی و به عنوان موزه مردم‌شناسی میزبان علاقه‌مندان به تاریخ ایران کهن شده است.
حمام کرناسیون در شمالی‌ترین قسمت بافت قدیمی دزفول در محله کرناسیون با سر دری زیبا که با ظرافت خاصی آجرکاری شده است، به چشم می‌خورد. ساختار این حمام به دو بخش زنانه و مردانه تفکیک‌شده که هر کدام فضاهایی همچون سربینه، دالان و گرم خانه دارد. با این تفاوت که رفت‌وآمد به بخش بانوان به دلیل ایجاد فضایی پوشیده و محافظه کارتر از مسیر پشت بام به وسیله پلکان بوده است. امروزه در این موزه می‌توانید علاوه‌بر بازدید از حمام به بازدید از انواع مشاغل قدیمی دزفول نیز بپردازید.

مسجد جامع قلب مذهبی تاریخی دزفول

Grand Mosque of Dezful

این مسجد به عنوان اولین و قدیمی‌ترین مساجدی که در دزفول ساخته شده ‌است، یکی از مذهبی‌ترین جاهای دیدنی دزفول است. مساجد به عنوان مکانی آرامش‌بخش برای راز و نیاز با خداوند، می‌توانند در لا‌به‌لای هیجان سفرتان حس‌وحالی معنوی هم‌زمان با بازدیدی تاریخی به شما هدیه کنند.
این مسجد که در خیابان امام خمینی دزفول واقع شده است، سبک معماری خاصی از دوران ساسانی را به دیدگاه گردشگران عرضه می‌کند. هنگام ورود به این بنا با گنبدی زیبا، صحنی بزرگ، 20 ستون سنگی در داخل شبستان و سقف ایوان‌ها که با آجر‌هایی رنگارنگ مزین شده‌اند، رو‌به‌رو خواهید شد که به شناخت سبک و هنر معماری اسلامی ایرانیان در گذشته کمک می‌کند. اگر به دنبال ماجراجویی در تاریخ معماری ایرانی و اسلامی هستید این مسجد را از دست ندهید.

دره تو بیرون، کاهنده دما بدن شما

pristine nature of Dezful in Towbiroun Valley

اگر در دل تابستان عزم سفر به دزفول را کردید، به هیچ عنوان «دره تو بیرون» که یکی از خنک‌ترین جاهای دیدنی دزفول است را از دست ندهید. زیرا در این منطقه دمای هوا بسیا کاهش‌یافته و خنک می‌شود. این دره تحت پدیده‌ای طبیعی و از فرسایش هزاران سال سنگ بر اثر آب جاری به وجود آمده ‌است. عمق زیاد این دره مانند گودالی آب تمام سفره‌های زیر زمینی را زهکشی می‌کند و آب‌وهوایی بسیار خنک و دلپذیر را به شما تقدیم می‌کند.
معنای لغوی دره تو بیرون در گویش محلی جنوبی به معنای «تب بریدن» تعبیر می‌شود که علت این نام‌گذاری آب‌وهوای ایجادشده در این دره است که گرما را از تن‌تان بیرون می‌کشد. حتی بنا به گفته بومیان برخی معتقدند که آب موجود در اعماق دره خاصیت درمانی دارد.
شما با بازدید از این جاذبه طبیعی می‌توانید تجربه شگفت‌انگیزی از طبیعت گردی همرا با پیاده‌روی طولانی در آب‌وهوایی دلپذیر و در انتها تجربه‌ای بی‌نظیر از آب‌بازی با همراهان‌تان در دل این دره داشته باشید.

در کت‌های دزفول، کولرهای طراحی‌شده ایرانیان باستان را ببنید

با فرارسیدن فصل گرما، کت‌های دزفول جای سوزن انداختن ندارد. اگر در فصل تابستان تمایل به سفر به دزفول دارید، کت‌های دزفول را در الویت لیست جاهای دیدنی دزفول برای بازدید بگذارید. کت‌های دزفول حاصل ایده و خلاقیت ایرانیان دوران باستان است که با ساخت حفره‌‌های غار مانند در کنار رودخانه دزفول از شر گرمای تابستان خودشان را نجات می‌دادند.
امروزه این تفرجگاه قدیمی مورد استقبال بسیاری از ایرانیان در فصول گرم سال قرار گرفته است که می‌توانید با نشستن در ابتدای این غار‌های خنک و دلپذیر چشم‌اندازی به رودخانه داشته باشید و در انتها با آب‌تنی دسته‌جمعی در رودخانه دزفول صفر تا صد تفریح تابستانی خود را در این منطقه به کمال برسانید و در خاطرات خود ثبت کنید.

قلب هنر معماری ایرانی در مجتمع فرهنگی سینمایی دزفول

این مجتمع همان‌طور که از نامش هویداست، مکانی فرهنگی هنری است که به منظور شکوفایی و پرورش نگرش‌های فکری ایده‌پرداز و اندیشه‌های ارزشمند شکل گرفته ‌است. این بنا از لحاظ معماری یکی از قوی‌ترین جاهای دیدنی دزفول است که به دست هنرمند فرهاد احمدی طراحی و در جشنواره نروژ برگزیده شده است. اهمیت این پروژه در بازتاب تمامی مفاهیم دزفول و انعکاس آن به دید جهانیان برای درک زیبایی‌های این شهر است و ریشه اصلی سبک معماری این بنا الگویی اصیل و ایرانی است که از اهمیت بسیاری برخوردار است.
گوشه‌گوشه‌ی این بنا ساختاری خاص و پیچیده دارد و هرکدام ماجرایی ویژه در ارتباط با دزفول یا فرهنگ ایرانی را یدک می‌کشند و به دید بازدیدکنندگان می‌رسانند. امروزه این مجتمع فرهنگی سینمایی، با معماری خاص و تأمل برانگیزش گردشگران بسیاری را برای بازدید از خود وسوسه می‌کند، پس اگر به معماری نوین و معمایی علاقه‌مندید این مجتمع را از دست ندهید.

روستای پامنار ملقب به بهشت دزفول

Pamanar village

روستای پامنار ملقب به بهشت دزفول یکی از زیبا‌ترین جاهای دیدنی دزفول است که به محض ورود به این روستا محو آرامش آن خواهید شد. این روستا با طبیعتی بکر و سرسبز، در محدوده سد دز و کرخه قرارگرفته که همین موقعیت مکانی مناسب آن باعث سرسبزی و آب فراوان در این روستا شده ‌است.
اگر به دنبال طبیعتی بی نظیر و بکر هستید به هیچ‌وجه روستا پامنار را از دست ندهید، روستای پامنار ارتفاع بسیار کم و فضای دشت گونه‌ای دارد. هنگام غروب آفتاب زمین و آسمان به هم متصل‌شده و منظره‌ای حیرت‌آور را در اختیارتان قرار می‌دهد که بدون‌شک یکی از خاطره‌انگیز‌ترین غروب‌های زندگی‌تان را در این منظره بکر در روستای پامنار تجربه خواهید کرد.
علاوه بر آن از دیگر جاذبه‌های پامنار که مشهور‌ترین آن است می‌توان از دریاچه پشت سد که یکی از زیبا‌ترین دریاچه‌های جهان است نام برد. این دریاچه در قلب دشت پامنار با درختان نخل و تپه‌های سرسبز پوشیده شده و در دل خود جزیره‌ای فوق‌العاده قرار داده که چشم‌اندازی خیره‌کننده به منطقه داده ‌است. از امکانات تفریحی این دریچه می‌توان به قایق‌سواری تا جزیره، ماهی‌گیری از دریاچه آب تنی در دل آب‌های زلال آن اشاره کرد که بسیار فرح‌بخش و دلپذیر است.
روستای پامنار علاوه بر زیبایی‌های طبیعی، جاذبه‌های تاریخی ارزشمندی را داراست که بسیار حائز اهمیت است، به عنوان مثال قلعه شاداب و قبرستانی که در کنارش قرار دارد، قدمت تاریخی بالایی داشته و مربوط به دوره ساسانی است و برای گردشگران بسیار اهمیت دارد. پس اگر به دنبال مکانی بکر به دور هرگونه هیاهو هستید تا از طبیعتی خیره‌کننده لذت ببرید پا منار را از دست ندهید.

خستگی بعد آبشار را با عکاسی در دشت نرگس نورآباد از تن به در کنید

روستا نورآباد که به باغ‌های انارش معروف است، یکی از جذاب‌ترین جاهای دیدنی دزفول است که آبشاری خیره‌کننده را در دل خو جای داده ‌است. روستای نورآباد دشت وسیعی از گل نرگس دارد که منظره‌ای سرشار از انرژی و طراوت را به بازدیدکنندگان خود هدیه می‌کند و می‌توانید عکس‌های یادگاری بسیاری با پس‌زمینه دشت نرگس بگیرید و در آلبوم خاطرات‌تان ثبت کنید.

سخن آخر

دزفول شهری است با ده‌ها نقطه دیدنی، که هیچ توصیفی در شرح تمام کمال این شهرستان نمی‌گنجد و تنها عمق این حجم از جاذبه طبیعی با قدرت بصری قابل‌لمس است و کسانی که به این بهشت برین سفر کرده‌اند، درک والایی از این موضوع دارند. مجله یوتراوز در این لیستی از بهترین و معروف‌ترین جاهای دیدنی دزفول را برایتان ارائه کرد تا پیش از سفر به خوبی بر اساس علایق خود الویت‌بندی و به بهترین نحو برنامه‌ریزی کنید، البته موارد فوق ذره‌ای از جاذبه‌های دیدنی این شهر بی‌نظیر را معرفی کرده و در مقابل دریای جاذبه‌های گردشگری این شهر قطره‌ای ناچیز است. امید است با استفاده از متن فوق بهترین برنامه‌ریزی برای بهترین سفر عمرتان را تعیین کنید.

نوشته های مشابه
دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز