روستای امامه تهران
- ...
- ...
- تعداد کلمات
روستای امامه یکی دیگر از مقصدهای محبوب و پرطرفدار اطراف تهران برای طبیعتگردی و گردش برای پایتخت نشینهاست. روستای امامه تهران جایی بسیار خوش آبوهوا برای گردش در آخر هفته یا تعطیلات به شمار میرود. یومگ در این مقاله معرفی دقیق و کامل روستای امامه تهران پرداخته است.
روستای امامه یکی دیگر از روستاهای پرآوازه اطراف تهران است که در لیست جاهای دیدنی تهران قرار دارد. این روستای خوش آبوهوا در استان تهران، منطقه رودبار قصران در شهرستان شمیرانات قرار دارد که این ییلاق دلپذیر بهترین گزینه برای طبیعتگردی و گردشهای آخر هفته است. روستای امامه تهران جاذبههای طبیعی و تاریخی بیشماری دارد که گل سرسبد آنها قلعه مازیار و چشمههای آب است. این روستا در زمان قاجار محلی مناسب برای شکارگاه بوده است و اکنون انتخاب پایتختنشینان برای کوهنوردی در هوای پاک است. در ادامه با یومگ همراه باشید تا گشتی در روستای امامه تهران بزنیم.
آنچه دربارهی روستای امامه تهران میخوانید:
- روستای امامه تهران کجاست؟
- روستای سوگولی دربار شاه قاجار
- دیدنیهای روستای امامه تهران
- تفریحات روستای امامه تهران
- دربارهی اهالی روستای امامه تهران
- نام گذاری روستای امامه تهران
- اقامت در روستای امامه تهران
- نقشه روستای امامه
- فاصله روستای امامه تا تهران
- دیدنیهای اطراف روستای امامه تهران
- بهترین زمان بازدید از روستای امامه تهران
روستای امامه تهران کجاست؟
روستای خوش آبوهوای امامه در استان تهران، منطقه رودبار قصران و شهرستان شمیرانات قرار دارد و از دو بخش امامه بالا و امامه پایین تشکیل شده است. این ییلاق خوش آبوهوا مناسب برای کوهنوردان، طبیعتگردان، سفرهای گروهی همراه با خانواده و دوستان است و میتوانید در طبیعت بکر و سرسبز امامه بهترین لحظات را ثبت کنید.
هنگامی که وارد روستا میشوید در بالاترین نقطه روستا قلعه تاریخی مازیار را مشاهده میکنید که در این منطقه حسابی خودنمایی میکند. روستای امامه تهران در هر فصلی از سال جلوهای زیبا و مخصوص به خود دارد؛ به ویژه که باغهای پربار سیب سرخ و گردو منظره چشمنوازی در روستا ایجاد کردهاند و تا مهر ماه این منظره تماشایی همچنان ادامه دارد.
جالب است بدانید که روستای امامه تهران، به روستای سوگولی ناصرالدین شاه قاجار معروف است که در ادامه دربارهی وعدهگاه سوگولی دربار و شاه پرآوازه قاجار بیشتر میخوانید.
روستای سوگولی دربار شاه قاجار
روستای امامه در دوران قاجار جزو ییلاقهای خوش آبوهوای تهران بود که شکارگاهی خوبی هم برای شاهان به شمار میرفت. ناصرالدین شاه قاجار که برای شکار به ییلاق امامه رفته بود، دخترک شیرین زبانی را در این ییلاق ملاقات میکند که گویا دختر چوپانی بوده و «فاطمه» نام داشته است. شاه قاجار با این دخترک به گفتوگو میپردازد و از شیرین بیانیش لذت میبرد و بعد تصمیم میگیرد که این دختر 16 ساله را به عقد خود در بیاورد.
فاطمه در دربار ناصرالدین شاه به تحصیل میپردازد و به کمالات میرسد. بعدها فاطمه جایگزین جیران (سوگولی قبلی) شاه میشود و به دستور شاه لقب «انیس الدوله» برای او انتخاب میشود. حالا باید بگوییم انیس الدوله در تاریخ قاجار همان دختری است که با شکستن قلیانهای حرمسرا شاه را مجبور به پیروی از فتوای میرزای شیرازی دربارهی منع تنباکو کرد و همچنین اولین بانویی است که به فرنگ (اروپا) سفر کرد اما به دلیل ناسازگاری با فرهنگ اروپا دوباره به تهران بازگشت.
جالب است بدانید انیس الدوله بعد از ترور ناصرالدین شاه هم به او وفادار بود و تا زمان مرگ وی عزاداری کرد. با ازدواج انیس الدوله و ناصرالدین شاه اتفاقات خوبی برای روستای امامه تهران رقم خورد؛ به عنوان مثال هنگامی که داشتن نام خانوادگی اجباری شد، اهالی روستا برای خود عنوان «انیسی» را انتخاب کردند و در حال حاضر هم طایفهای به نام انیسی در این روستا زندگی میکنند.
دیدنیهای روستای امامه تهران
حالا که با روستای سوگولی شاه قاجار آشنا شدید، بد نیست که از دیدنیهای این روستا هم بیشتر بدانید:
قلعه مازیار
قلعه مازیار یا قلعه امامه که به عنوان قلعه سنگی هم در روستا شناخته میشود، مهمترین جاذبه تاریخی روستای امامه به شمار میرود که 1200 سال قدمت دارد. طبق روایتها این قلعه توسط مردآویج در دوره آل زیار ساخته شده و سبک معماری آن مانند قلعههای نظامی حسن صباح است. وسعت قلعه مازیار حدود 900 مترمربع است و 2450 متر از سطح دریا ارتفاع دارد.
این قلعه که در گذشته تبعیدگاه مبارزان مازندرانی بوده، از دو بخش متفاوت شمالی (عامه نشین) و جنوبی (شاه نشین) تشکیل شده است که دسترسی به آن بسیار دشوار و فقط از بخش شمالی قلعه امکان پذیر بوده است. مصالح اصلی در ساخت این قلعه شامل ساروج، ملات و گچ بوده که در آن زمان برای ساخت قلعههای نظامی از این مصالح استفاده میکردند.
قلعه مازیار در تاریخ 10 مهر ماه سال 1380 با شماره 3972 در فهرست آثار ملی ایران به عنوان یک اثر ملی - تاریخی به ثبت رسیده است.
امامزاده نور و امامزاده شاه حسین
روستای امامه تهران دارای دو امامزاده به نامهای امامزاده نور و امامزاده شاه حسین است که به روایتی این دو از نوادگان امام موسی کاظم (ع) هستند. این دو امامزاده در روستای امامه پایین قرار دارند و مورد بازسازی قرار گرفتهاند. چندسال پیش در حیاط امامزاده نور، کتیبهای وجود داشته که از آن محافظت نشده و سرانجام توسط اشخاصی نامعلوم به سرقت رفته است.
بر اساس روایتها ساخت بقعه امامزاده شاه حسین به دوره ایلخانی مربوط میشود. بقعه امامزاده شاه حسین دارای سقفی شیروانی و ضریح کوچکی از جنس چوب است که در بافت قدیمی روستا قرار دارد. این امامزاده در دوره قاجار به دستور انیس الدوله مرمت شد. کتیبهای بر سردر ورودی بقعه قرار دارد که بیان میکند امامزاده مجدد در سال 1328 خورشیدی مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته است.
منطقه باغ تنگه
منطقه باغ تنگه که در بخش شمالی روستا قرار دارد، جزو جاذبههای طبیعی این روستا به شمار میرود و هنگامی که در مسیر قلعه مازیار هستید حتما با این منطقه مواجه میشوید. منطقه باغ تنگه دارای انبوهی از درختان و رودخانهای پر آب است که گردشگران و طبیعتگردان برای استراحت این منطقه را انتخاب میکنند.
چشمه و کتیبه تاریخی پیر حمزه
یکی دیگر از جاذبههای گردشگری روستای امامه چشمه پیر حمزه در ارتفاعات مهر چال است که گردشگران زیادی برای بازدید از آن میروند. چشمه پیر حمزه در واقع تامینکننده اصلی آب شرب در روستاست و اهالی روستا نسبت به این چشمه و امامزاده مربوط به آن احترام خاصی قائل هستند. توجه داشته باشید مسیر دسترسی به چشمه آسان نیست و با 2 الی 3 ساعت پیادهروی از پایین ارتفاعات میتوانید به چشمه برسید. برای دسترسی به چشمه باید جاده امامه بالا را طی کنید، سپس هنگامی که به پل باغ تنگه برسید به سمت چپ یا غرب حرکت کنید.
تفریحات در روستای امامه تهران
دیدنیها و زیباییهای این روستا خوشبختانه بیشمار است و با پیادهروی در این روستا حس آرامش پیدا میکنید و از تماشای باغهای میوههای رنگارنگ حسابی لذت میبرید چرا که این باغهای میوه در هر فصلی از سال زینتبخش روستا هستند. معماری قدیمی خانههای روستایی، صدای جوشش آب در چشمهها و قناتهای اطرف، صدای آواز پرندگان و سرسبزی روستا لحظات زیبایی را برای شما وجود میآورند.
روستای امامه تهران در ارتفاعات شمال شرقی تهران قرار دارد. بنابراین در مسیر عبور کوهنوردانی است که قصد دارند به قلههای همهن، مهرچال و پیرزن کلوم (کلوم) صعود کنند.
دربارهی اهالی روستای امامه تهران
اهالی روستای امامه به کشاورزی، باغداری و مقدار اندکی هم به دامداری مشغول هستند. مردم روستا در گذشته برای امرار معاش خود مستقل بودند و از طریق تولید و محصولات کشاورزی و زنان از طریق پخت نانهایی به نام «توتک» کسب درآمد میکردند. همچنین اهالی روستا از طریق فروش شیر و لبنیات و لباسهای پشمی به مردم محله تجریش امرار معاش میکردند. زبان اصلی اهالی امامه فارسی و طبری است که مانند روستاهای اطراف گویش طبری دارند. اما با مهاجرت جوانان به شهر زبان طبری به شدت گذشته نیست و در میان اهالی رو به فراموشی است.
از بازار تجریش تهران بیشتر بخوانید!
نام گذاری روستای امامه تهران
نام این روستای زیبا در کتاب «یاقوت حموی» به عنوان انبامه مطرح شده که ریشه پهلوی دارد و به معنای بامگاه یا محل مرتفع است. همچنین در کتاب «از فروغ السلطنه تا انیس الدوله» نوشته ابوالقاسم تفضلی نام این روستا را انبانه مطرح کرده که به معنای محل انبار کردن گندم است. چرا که تا 50 سال پیش شغل اغلب اهالی روستای امامه کشاورزی بود و زمینهای روستا هم محل کشت گندم و جو بود.
اقامت در روستای امامه تهران
برای اقامت در این روستا لازم است بدانید خانهای برای اجاره و شبمانی وجود ندارد و شما میتوانید برای اقامت از ویلاها، هتلها، پانسیون، ویلاهای شمشک، ویلاهای دیزین و مناطق اطراف استفاده کنید. اگر برای کوهنوردی به منطقه امامه رفتید و تجهیزات کوهنوردی به همراه داشتید میتوانید در دامنههای کوههای شرقی و شمال شرقی روستا (دشت مهرچال) کمپ بزنید.
نقشه روستای امامه تهران
- آدرس روستای امامه: تهران، شهرستان شمیرانات، دهستان رودبار قصران، روستای امامه
فاصله روستای امامه تا تهران
اگر قصد دارید با اتومبیل شخصی خود به روستای امامه بروید، ابتدا از طریق بزرگراه شهید بابایی شرق و یا مسیرهای دیگر خود را به میدان قائم (لشکرک) برسانید سپس وارد جاده فشم شوید. 15 کیلومتر برانید تا به تابلوی روستای امامه برسید. باید بدانید قبل از ورود به روستا مقابل شما یک سه راهی وجود دارد که مسیر مستقیم به خیابان گلزار و مرکز روستاست که به راحتی به میدان امامه میرسید و سمت چپ نیز خیابان 25 متری مهرچال و مسیر راحت آباد و باغ تنگه است.
اگر قصد دارید با تاکسی به روستای امامه بروید باید در فلکه چهارم میدان تهرانپارس سوار تاکسیهای شوید که به میدان فشم یا ابتدا جادهی امامه میروند و بعد از آنجا با یک تاکسی دربست به روستای امامه بروید.
دیدنیهای اطراف روستای امامه تهران
بعد از گردش از روستای امامه میتوانید از جاذبههای گردشگری و دیگر روستاهای اطراف این منطقه نیز بازدید کنید. دیدنیهای اطراف روستای امامه عبارتند از:
- شهر فشم تهران (فاصله 10 کیلومتر)
- روستای کلوگان (فاصله 16 کیلومتر)
- روستای ایگل (فاصله 17 کیلومتر)
- شهر شمشک (فاصله 21 کیلومتر)
- پیست اسکی دیزین (فاصله 38 کیلومتر)
- شهر میگون (فاصله 14 کیلومتر)
- روستای دربند سر (فاصله 25 کیلومتر)
- روستای آهار (فاصله 17 کیلومتر)
بهترین زمان بازدید از روستای امامه تهران
روستای خوش آبوهوای امامه در بخش شمال شرقی استان تهران قرار دارد و این روستا یکی از ییلاقهای خنک تهران به شمار میرود. طبیعت بکر این روستا در هر فصلی از سال تماشایی است و زمان سفر به امامه به سلیقه شما بستگی دارد. در فصل بهار شکوفههای سفید و صورتی زینتبخش روستای امامه هستند و چشمهها و رودخانه امامه حسابی پر آب است و صدای جوشش آب تمام فضای روستا را پر کرده است.
در فصل تابستان اگر به دنبال جای خنک و خوش آبوهوا هستید ییلاق امامه بهترین گزینه است که در این فصل آبوهوای تمیزی هم دارد. در فصل پاییز این روستا با برگهای زرد و نارنجی تزئین میشود و صدای خشخش برگها در گوش شما میپیچد. در فصل زمستان هم این روستای زیبا پوشیده از برف میشود که اگر دوست دارید با عزیزان خود تجربه یک برفبازی لذتبخش را داشته باشید روستای امامه بهترین انتخاب برای برفبازی خواهد بود.