نقش نیروی انتظامی در تامین ایمنی سفر
- ...
- ...
- تعداد کلمات
هیچچیز بهاندازهی ایمنی در سفر نمیتواند حیاتی باشد. تو برای تجربهی یک حس جدید رفتهای، رفتهای کشف کنی، خوش بگذرانی، آبوهوا عوض کنی و دلایل مختلف سفر که همیشه با اتفاقهای خوب همراه است. بنابراین برای رسیدن بهتمامی این اهداف باید بتوانی در ایمنی کامل باشی.
نیروی انتظامی همانطور که از اسمش مشخص است برای برقراری نظم تشکیلشده است. تو بهعنوان فردی که در یک محل زندگی میکنی یا در حال سفر بهجاهای مختلف هستی باید امنیت داشته باشی، در خیابانهای شهر، در هتلها، در مراکز دیدنی، در جادهها و پایانهها. این نیروی انتظامی است که مسئول برقراری امنیت تو در لحظهبهلحظهی سفرت است. اما در کنار امنیتی که نیروی انتظامی وظیفهی برقراری آن را بر عهده دارد کارهایی هست که تو بهعنوان یک مسافر یا گردشگر باید انجام دهی. یوتراوز در این مقاله تو را با «ایمنی در سفر» آشنا میکند.
آنچه دربارهی ایمنی در سفر میخوانی:
- ایمنی در برابر سرقت
- ایمنی محلهای مختلف در مقصدهای گردشگری
- ایمنی در کشورهای مقصد
- ایمنی در حملونقل
- ایمنی در هتل
- ایمنی برای تازهواردها
- ایمنی در سفرهای انفرادی (سولو تراول)
- ترفندهای ساختگی سارقان
ایمنی در برابر سرقت
گردشگران بیاحتیاط میتوانند بهراحتی خود را هدف ناامنی قرار دهند. چون طوری در میان جمع هستند که توجه سارقان را به خود جلب میکنند. دوربین، کیف پول، کارت اعتباری و اشیاء قیمتی خود را بدون احتیاط با خود حمل میکنند. کافی است تا چند نکتهی ساده را رعایت کنی تا در معرض خطر سرقت قرار نگیری.
- هرگز جزییات محل اقامتت را برای افراد غربیه بازگو نکن
- همیشه کارتها و پاسپورتت را در جای مطمئنی بگذار
- حتماً یک فتوکپی از تمام مدارک خودت همراه خودت داشته باش یا یک نسخهی اسکنشده آن را در یک فلش مموری یا در ایمل خود ذخیره کن
- سعی کن تا میتوانی پول نقد به همراه نداشته باشی و بیشتر از کارتهای اعتباری استفاده کنی
- برای استفاده از دستگاههای کارتخوان، بازهم باید ایمنی را رعایت کنی و سعی کنی از کارتخوانهای معتبر استفاده کنی
- برای ایمنی در سفر از همراه بردن زیورآلات اجتناب کن
- پوشش خود را تا جای ممکن به پوشش افراد بومی شبیه کن تا کمتر موردتوجه سارقین قرار بگیری
- از کیفها و جیبهای داخلی استفاده کن، جیبهایی که در داخل کت و لباسهای زیرین طراحیشدهاند
ایمنی محلهای مختلف در مقصدهای گردشگری
- تا جایی که میتوانی شبها به نقاط خلوت شهرها نرو. اگر هم میخواهی بهجای دوری بروی حتماً دربارهی امنیت آنجا اطلاعات کافی را کسب کن، وسط جنگل، میان کوهها، رفتن به یک دهکده یا گشتن در یک محلهی شهر، هرکدام از اینها زمان و مکانی مناسب و نامناسب دارند و تو کاملاً به آن ناآشنایی. اگر بدون آشنایی به آنجا سفر کنی ریسک بزرگی برای ایمنیات کردهای.
- اگر در شهری بودی و ناگهان خودت را در محلهای ناآشنا دیدی خوب به اطراف نگاه کن. وجود زنان و کودکان نشان از امنیت و خانوادگی بودن یک محل میدهد. اگر نه و اگر احساس ناامنی کردی به حس خود اطمینان کن و سریع آنجا را ترک کن.
- همیشه شماره تلفنهای اضطراری را به همراه داشته باش. شمارهی پلیس، تاکسیهای تلفنی امن و ... تا اگر درجایی گیر افتادی بتوانی سریع کمک بگیری. ممکن هم هست جایی گیر بیافتی و بخواهند از تو اخاذی کنند. درگیر نشو و پول و اشیای قیمتیات را به آنها بده. ضرر مالی بسیار بهتر از ضرر جانی است!
ایمنی در کشورهای مقصد
- بهترین راه برای ایمنی در کشورهای دیگر این است که به هرکجا که میروی در مورد فرهنگ محلی، محیط سیاسی، آبوهوا، جغرافیا، الگوهای ترافیکی، شرایط جاده، شیوع جرم و برخورد مردم محلی با توریستها اطلاعات کسب کنی. شاید کمی وسواس گونه به نظر برسد. اما دانستن این موارد میتواند سفر تو را بسیار راحت و دوستداشتنی و امن کند.
- اگر وارد کشور دیگری شدهای بهتر است یک تحقیق اولیه از وزارت امور خارجه داشته باشی. آنها معمولاً از وضعیت ایمنی کشور مقصد اطلاعات کاملی در اختیاردارند. ممکن است ناآرامی سیاسی در آن کشور باشد و یا شهر و مقصدی امنیت نداشته باشد. تمامی این اطلاعات به تو کمک میکند که با چشمباز به گردش در آن کشور بپردازی.
- اگر با تور هستی خود تورهای مسافرتی این اقدامات را از قبل انجام دادهاند. اما اگر میخواهی از تور جدا شوی حتماً دربارهی جاهایی که میخواهی بروی با مسئول تور مشورت کن.
- اگر در کشوری دیگر با شورش یا تظاهرات مواجه شدی آنجا را ترک کن. تو نمیدانی اکنون در چه وضعیتی قرار داری و این میتواند برای تو گمراهکننده و خطرناک باشد. شاید کسی چیزی در مورد آن تظاهرات به تو بگوید و تو ببینی که با آنها همسو هستی. بههرحال تو در یک کشور خارجی هستی و نمیدانی آن فردی که این حرفها را به تو زده از چه زاویهای در کشورش وارد این ماجرا شده است. ورود به شورشی که از آن اطلاع بنیادی نداری حماقت محض و اشتباه است.
ایمنی در حملونقل
- در فرودگاه مراقب چمدان و کیف خود باش. زمانی که بارها را روی چرخ گردان میگذارند آنجا باش و مراقب باش که چمدانت کی میرسد.
- تا میتوانی تبدیل پول را در فرودگاه انجام نده چون ممکن است سارقان تو را زیر نظر داشته باشند.
- با مدیر هتل و یا مسئول تور در مورد حملونقل عمومی مقصد مشورت کن تا بدانی تاکسیهای رسمی چطور هستند و اگر کس دیگری خواست تو را سوار ماشین کند قابلاعتماد است یا خیر.
- اگر تاکسی میگیری هم سعی کن تنها باشی و با فردی که با تو غریبه است در یک تاکسی نباشی.
- اگر با خودروی شخصی هستی دربارهی ایمنی شهر اطلاعات لازم را به دست بیاور. گاهی ممکن است یک مقصد ناامن باشد و تو مجبور باشی درهای ماشینت را همیشه قفل نگهداری. حتی در مورد گذاشتن وسایل در صندوقعقب هم مراقب باش. چون ممکن است بخواهی ماشین را جایی پارک کنی که امن نیست و ممکن است از صندوقعقب ماشینت سرقت شود.
ایمنی در هتل
- بهتر است در هتلی باشی که امنیت آن از طرف سازمانهای مربوطه تائید شده باشد.
- کارتهای هوشمند بهتر از کلید است. زیرا روی کلید شمارهی اتاق نوشتهشده و اگر آن را گم کنی هرکسی میتواند با پیدا کردن آن وارد اتاقت شود. درصورتیکه کارتهای هوشمند نشان نمیدهند که برای کدام اتاق هستند.
- برای موارد ضروری، محل خروجی اضطراری، راهپلههای فرار و ... را بپرس و در مورد آنها بدان .
- هنگام خواب حتماً در اتاقت را قفل کن و اگر در زنجیر دارد آن را بی انداز.
- قرار ملاقاتت را با افراد ناشناس (مثلاً همکاران تجاری) حتماً در لابی بگذار و آنها را به اتاقت دعوت نکن.
ایمنی برای تازهواردها
- وقتی بهجایی سفر میکنی ممکن است رفتار تو نشان دهد که یک غریبه یا گردشگر بیتجربه هستی. بنابراین اگر رفتارهایی را بهدرستی رعایت کنی احتمال در دید و مورد سوءاستفاده قرار گرفتن کمتر میشود.
- اگر نمیدانی کجا هستی یا داری به کجا میروی سعی کن با گوگل مپ و یا چند بار پرسیدن معمولی راه خود را پیدا کنی. خیلی نشان نده که سردرگم شدهای.
- سعی کن سبک لباس پوشیدنت به پوشش محلی نزدیک باشد. وقتی لباسی بسیار متفاوت از محل بپوشی با آن دوربینی که به گردن انداختهای کاملاً مشخص است که یک توریست هستی و سوءاستفاده گران برای گول زدنت دندانتیز میکنند.
- اگر راهت را از روی نقشه پیدا میکنی دقت کن که اشتباه نکنی و مسیرها را درست طی کنی.
- ممکن است در یک محل متوجه شوی که شخصی تو را زیر نظر دارد. بهتر است در این مواقع جانب احتیاط را رعایت کنی.
ایمنی در سفرهای انفرادی (سولو تراول)
اگر تنها سفر میکنی بهتر است همیشه برنامههای سفر تو را یک نفر بداند؛ خانواده، دوستان، کارفرمایان، همکاران. حتماً یک نفر اطلاع داشته باشد که تو اکنون کجایی و میخواهی به کجا بروی. گاهی ممکن است اتفاق غیرمنتظرهای برای تو رخ دهد. اگر هیچکس برنامهی تو را نداند پس عملاً هیچکس نمیتواند به دادت برسد. جانب احتیاط را در سفرهای تکنفره بیشتر رعایت کن. سعی کن در وقتهای خوب بهجاهای مختلف بروی و در ترددهایت از حملونقلی مطمئن استفاده کنی.
ترفندهای ساختگی سارقان
افراد سوءاستفاده گر و سارق ممکن است راههای عجیب و عمدتاً طبیعی را به کار بگیرند. بهتر است که همیشه در برابر آنها هوشیار باشی. بعضی وقتها ممکن است آنها خود را بهجای پلیس یا مسئول جایی جا بزنند و قبضهایی را از تو بگیرند که صحت ندارد. گاهی ممکن است خود را تور لیدر معرفی کنند و تو را بهجاهایی که نباید بکشانند.
مراقب باش گاهی اوقات در غذا یا نوشیدنی داروی آرامبخش میریزند تا بتوانند تو را بیهوش کنند. گاهی سارقان و کلاهبرداران یک محل یا شهر روش مشخصی دارند. بنابراین از مسئول هتل یا ادارهی پلیس شهر مقصدت و یا فردی مورد اعتماد از بومیان منطقه سؤال کن. آنها برای تو میتوانند ترفندها و روشهای گول زنندهی آدمهای سوءاستفاده گر را توضیح دهند.
تقدیم به همه افرادی که برای افزایش امنیت و ایمنی گردشگران تلاش میکنند.