ورود
travel with the elderly
هم‌سفر با آنانی که در سفر زندگی سال‌ها از ما جلوترند!

نکات سفر با سالمندان: به مناسبت دهم مهر روز جهانی سالمند

زمان برای مطالعه 5 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

دانستن نکات سفر با سالمندان این طرز فکر را که افراد سالمند دوست دارند در خانه بمانند و زیاد به این‌طرف و آن‌طرف نروند، به‌کلی از میان‌بر می‌دارد. بیماری‌های مختلفی که در سالمندی سراغ افراد می‌آید، نباید سفر کردن را متوقف کند و آن را غیرممکن جلوه دهد.

سفر با سالمندان و برای سالمندان می‌تواند تجربه‌ای جالب باشد. شاید در ابتدا گمان شود که سالمندان کمی هستند که علاقه به سفر دارند. اکثر آن‌ها ماندن در خانه‌ی خود و به‌موقع استراحت کردن را ترجیح می‌دهند. اما اگر سفر را طوری برنامه‌ریزی کنیم و امکانات سفر را طوری ایجاد کنیم که سالمندان همانند خانه‌ی خود به استرانشان هم بپردازند، این امکان وجود دارد که بتوان شهرها و مقصدهای دیگر را حتی در دوران سالمندی بازدید کرد. یوتراوز قصد دارد به «نکات سفر برای سالمندان» بپردازد. با ما همراه شوید.

آنچه درباره‌ی نکات سفر با سالمندان می‌خوانید:

علاقه‌ی قلبی به سفر

یک سالمند خودش بهتر از هرکس دیگری از وضعیت خودآگاه است. بنابراین اگر به یک سالمند که می‌تواند پدر یا مادر، پدربزرگ یا مادربزرگ شما باشد، پیشنهاد سفر می‌دهید، این را در نظر بگیرید که هرگز برای سفر او را مجبور نکنید. اگر او مایل به سفر نیست به هر دلیلی این حق را دارد چون بهتر از هرکسی از وضعیت فیزیکی خود اطلاع دارد و می‌داند که چه قدر می‌تواند برای یک مسافرت حوصله داشته باشد. اما برای او برنامه‌ی سفر را کامل توضیح بدهید. نگرانی‌هایش از سفر کردن را گوش کنید و برای هرکدام راه‌حل مناسبی پیشنهاد دهید. اگر او بداند که باوجود محدودیت‌هایی که دوران سالمندی برایش ایجاد کرده، می‌تواند راحت و بی‌دردسر به سفر برود شاید این خواسته‌ی قلبی‌اش باشد و در صورت فراهم آمدن شرایط، از سفر کردن استقبال کند.

مشورت با پزشک را فراموش نکنید

Consult a doctor

هر سالمندی به خاطر شرایط سنی خود دارای مراقبت‌های پزشکی خاص است. از آنجایی که بیشتر از هر چیزی سلامت سالمندان در سفر اهمیت دارد، حتماً پیش از سفر با پزشک سالمند برای سفر و چگونگی آن مشورت کنید. فرد سالمند باید قبل از سفر کاملاً معاینه شود و پزشک شرایط فیزیکی را کامل برای او و همراهانش توضیح دهد. در ضمن پزشک باید برنامه‌ی سفر را به‌طور کامل بداند تا بتواند تشخیص دهد که سالمند در چه شرایط فیزیکی و روحی‌ای قرار می‌گیرد و آیا قرار گرفتن او در این شرایط برایش مناسب است یا خیر.
حتی در وضعیت سلامتی کامل، تمامی مدارک پزشکی سالمند را با خود بردارید. شاید در مقصد بتوان برای یک مشکل پزشکی، به پزشکان حاذق‌تری مراجعه کرد و یا ممکن است در مسیر و مقصد، سالمند دچار مشکلی شود. درهرحال همراه داشتن تمامی مدارک، سابقه‌ی پزشکی و دفترچه بیمه لازم و ضروری است.

امکانات پزشکی و دارویی برای سالمندان در سفر

medical facilities on the trip

گاهی سفر به بعضی کشورها نیاز به واکسیناسیون در مقابل بیماری‌های خاص دارد و افرادی که بدن‌هایشان به‌راحتی درمعرض بیماری‌ها قرار می‌گیرد باید این کار را پیش از سفر انجام دهند. بنابراین با اطلاعاتی که در مورد مقصد سفر خوددارید، در صورت لزوم اقدام به سفر کنید.
فهرستی از تمامی داروها و امکانات پزشکی‌ای که برای سالمند لازم است تهیه کنید تا چیزی را از قلم نی اندازید. سمعک، موارد مربوط به شکستگی‌های استخوان و لگن، باتری قلب و تجهیزات قلبی، امکاناتی نظیر اکسیژن، داروهای موردنیاز و همه‌ی مواردی که مربوط به‌سلامت سالمندان است، باید در دسترس باشد تا در صورت نیاز بتوان به‌موقع اقدام کرد.
مثلاً در بعضی از پروازها ممکن است اجازه‌ی حمل کپسول اکسیژن شخصی را ندهند. در این صورت باید این را در نظر داشت که چطور می‌توان این امکان را در پرواز برای سالمندان فراهم آورد و 48 ساعت پیش از پرواز درباره‌ی نحوه‌ی ارائه‌ی این خدمات توسط شرکت هواپیمایی موردنظر اطلاعات و هماهنگی‌های لازم را انجام بدهید.
به‌جز تمامی این موارد درباره‌ی تجهیزات پزشکی و درمانی مقصد سفرتان اطلاعات کافی به دست بیاورید. اگر به یک سفر بوم‌گردی می‌روید که می‌خواهید با هم‌سفر سالمندتان روزها را در نواحی طبیعی، روستایی و بومی سپری کنید، شرایط بااینکه مقصد شما یک شهر بزرگ و مجهز باشد، تفاوت دارد. با توجه به شرایط پزشکی سالمند و تجهیزات پزشکی مقصد، مقصد سفر خود را تعیین کنید. این‌یک امر حیاتی برای سفر با سالمندان است.

در مسیر سفر با سالمندان

on the way with the elderly

این‌یک واقعیت است که نشستن زیاد برای سالمندان مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد. بنابراین با هر وسیله‌ای که سفر می‌کنید باید بتوانید شرایطی را فراهم کنید تا او بتواند کمی قدم بزند، پاهایش را دراز کند و حتی دراز بکشد. در این مورد قطار به بهترین شکل می‌تواند این نیاز را برآورده کند. اما مشکلی که برای سفر با قطار وجود دارد، تکان‌ها و سروصداهای زیاد آن است که می‌تواند مانع استراحت هم‌سفر سالمند شما شود.
برای پرواز با هواپیما شرایط پرواز را با پزشک سالمندتان در میان بگذارید. با مهمانداران هواپیما هماهنگ باشید که در طول سفر حتماً اجازه‌ی راه رفتن به سالمند را بدهند تا مدت طولانی یکجا ننشیند.
سفر جاده‌ای برای سالمندان باید بسیار انعطاف‌پذیر باشد. اگر با اتوبوس یا خودروی شخصی سفر می‌کنید حتماً در فاصله‌های زمانی کوتاه توقف داشته باشید. داخل ماشین را طوری طراحی کنید که هم‌سفر سالمندتان بتواند راحت بنشیند و تا جایی که ممکن است پاهایش حرکت داشته باشند. در تمامی این موارد رعایت ساعت دقیق استراحت، خوردن غذا و خوردن داروها و همچنین دسترسی راحت به سرویس بهداشتی را هم حتماً در نظر بگیرید.

در مقصد با سالمندان

Seniors at travel destinations
  • اگر سالمندان را با یک تور به سفر می‌فرستید حتماً از درستی عملکرد آن‌ها مطمئن باشد. وقتی به مقصد رسیدید اجازه بدهید تا هم‌سفر سالمندتان به‌اندازه‌ی کافی استراحت کند زیرا قطعاً جا‌به‌جایی در مسیر او را خسته کرده است.
  • حواستان باشد که تمام امکانات برای استراحت او مهیا باشد. جایی را برای اقامت انتخاب کنید که متناسب با حرکت‌ها و توانایی‌های هم‌سفر سالمندتان باشد. جایی که راه‌پله داشته باشد برای سالمندان مشکل ایجاد می‌کند. محل اقامت سالمندان حتما آسانسور داشته باشد.
  • نقاطی را برای بازدید انتخاب کنید که مسیر رسیدن به آن‌ها و نحوه‌ی بازدید از آن‌ها نزدیک و آسان باشد. مسیرهای طولانی و سخت سالمندان را دچار مشکل می‌کند. ممکن است یک جاذبه برای شما بسیار جالب و هیجان‌انگیز باشد، اما برای هم‌سفر سالمندتان هیچ جذابیتی نداشته باشد یا حتی برایش سخت و خسته‌کننده باشد. بنابراین هرروز که می‌خواهید برنامه‌ی گشت‌وگذار را شروع کنید حتماً قبل از حرکت تمامی مسیرها و برنامه‌ها را با هم‌سفر سالمندتان مرور کنید تا او بر اساس علاقه و توانایی‌اش بتواند با برنامه‌ی شما همراه شود.
  • هنگام خرید همراه او و در کنارش باشید. ممکن است افراد سودجو از بالا بودن سن او سوءاستفاده کنند و قیمت‌ها را بیشتر از حد معمول بگویند یا کالای نامرغوبی را به او بفروشند.
  • برنامه‌های خوردن غذا و استراحت را به‌طور دقیق در برنامه‌ی گشت‌وگذارتان بگنجانید. دقیق یعنی بدانید چطور و چه زمانی برای استراحت و خوردن غذا اقدام کنید. این باعث می‌شود تا همیشه حواستان به این نکته‌ی مهم باشد. استراحت و خوردن غذا و داروها از مهم‌ترین نکته های سفر با سالمندان است.
  • در انتخاب محل اقامت این نکته را در نظر بگیرید که دسترسی خوبی به مراکز درمانی داشته باشد تا در صورت بروز علائم بیماری، به‌سرعت اقدام کنید.
  • در بعضی هتل‌ها امکان دسترسی به پزشک هتل وجود دارد، اگر احساس می‌کنید در طول اقامت به پزشک احتیاج خواهید داشت، این مورد را با کارمند پذیرش هتل در میان بگذارید.

پیشنهادهایی برای سفر با سالمندان

  • بعضی از تورها مخصوص سالمندان تدارک دیده می‌شود. می‌توانید با شناسایی آن‌ها از این موقعیت استفاده کنید تا سالمند شما با افراد هم سن و سال خود سفر کنند.
  • در مورد عوامل مهمی مانند آب‌وهوا، زبان و فرهنگ مقصدت تحقیق کنید. قبل از سفر یک کتاب راهنما بخرید و آن را مطالعه کنید تا بتوانید به هر آنچه لازم است دسترسی داشته باشید.
  • از قبل برای صندلی چرخ‌دار، سگ راهنما و ... هماهنگی‌های لازم را با مسئول تور یا کارمند پذیرش هتل انجام دهید.
  • حواستان به بیمه‌ی مسافرتی سالمندتان باشد. برای سفر خارجی حتما سالمند خود را بیمه کنید و اگر سفرتان داخلی است دفترچه بیمه فراموش نشود.
  • زمان‌های استراحت را افزایش دهید و فعالیت سنگین بلندمدت در برنامه‌ی سفرتان نداشته باشید.
  • زمان خوردن غذا بسیار مهم است. حواستان به آن باشد تا هرگز دیر یا زود نشود. این امر به‌خصوص برای سالمندانی که بیماری قند دارند بسیار حیاتی است.
  • باتری‌های اضافی را برای سمعک‌ها بسته‌بندی کنید و مطمئن شوید که به مقدار کافی همراه دارید.
  • به سالمندان توصیه کنید اگر یک عینک اضافی دارند حتماً آن را با خود بیاورند.

در سفر با سالمندان این نکات را فراموش نکنید

elderly on the travel

شما اکنون همراه افرادی هستید که سال‌های سال بیشتر از شما زندگی کرده‌اند و سن و سال بالایی دارند. بنابراین شاید درحرکت و هیجان آرام باشند، باید مراقب آن‌ها باشید اما فراموش نکنید همراهی آن‌ها در سفر یعنی شنیدن قصه‌ها و خاطرات زیاد و یادگرفتن‌های بسیار.
سالمندان در هرجایی و هر نقطه‌ای چیزی برای گفتن دارند و می‌توانند سفر شمارا سرشار از دانسته‌هایی کنند که هرگز به آن فکر نمی‌کردید. از طرفی دنیای آن‌ها می‌تواند دنیایی زیبا با مفاهیمی متفاوت باشد. چه‌بسا که در تماشای یک بنا یا دیدن یک موزه دنبال چیز دیگری باشید اما دنیای پر از تجربه‌ی آن‌ها شمارا متوجه وجه‌های جدیدی از زندگی کند.
وقتی با سالمندان سفر می‌کنید، همیشه همراه خود بزرگ‌تری دارید که از دنیای شما جوان‌تر‌ها سؤال‌هایی می‌پرسد تا با شما ارتباط برقرار کند. ممکن است درجاهایی این تفاوت‌ها جالب نباشد اما در بیشتر مواقع دنیای شما در کنار دنیای سالمندان هم برای شما و هم برای آن‌ها بسیار جذاب خواهد بود.

نوشته های مشابه
دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز