راهنمای بازدید از مسجد جامع شهرکرد؛ بزرگترین عبادتگاه چهارمحال
زمان مطالعه: 3 دقیقه
بازدید: 21شهرکرد مقصد دوستداشتنی علاقهمندان به تاریخ است؛ قلعههای شکوهمند، پلهای قدیمی، حمامهای تاریخی و مسجدهایی که قرنهاست میزبان اجتماعات مذهبی و سیاسی و فرهنگی ساکنان شهرند. مسجد جامع شهرکرد یکی از شاخصترین جاذبههای تاریخی این شهر بهشمار میرود.
مسجد جامع شهرکرد که به نام «مسجد خان» نیز شناخته میشود، بنای آجری 200 سالهای است که در بافت تاریخی شهر قرار دارد. این یادگار قاجاری که در بین جاهای دیدنی شهرکرد جایگاه ویژهای دارد، علاوهبر ارزش میراثی، همچنان کاربری مذهبیاش را حفظ کرده است. در مقاله حاضر، با بزرگترین بنای مذهبی استان چهارمحالوبختیاری و تنها مسجد چهارایوانی این استان آشنا میشویم.
آنچه در این مقاله درباره مسجد جامع شهرکرد میخوانید:
مسجد جامع شهرکرد کجاست؟
📌 آدرس مسجد جامع شهرکرد: خیابان ملت، کوچه مشرف
♦♦♦
✈️ اگر قصد سفر هوایی دارید، بلیط هواپیما تهران شهرکرد راه رسیدن سریع و امن شما به مقصد است. ✈️
مسجد جامع شهرکرد در یک نگاه
پیشاز اینکه بازدید از مسجد جامع شهرکرد را شروع کنیم، به مشخصات کلی این بنا نگاهی میاندازیم تا ببینیم چه چیزی در انتظارمان است.
♦♦♦
مساحت مسجد جامع شهرکرد |
2هزارو500 مترمربع |
هزینه ورودی مسجد جامع شهرکرد |
رایگان |
بهترین زمان بازدید از مسجد جامع شهرکرد |
شش ماه اول سال (بهدلیل سردسیربودن شهرکرد) |
جاهای دیدنی نزدیک مسجد جامع شهرکرد |
حمام خان و موزه باستانشناسی شهرکرد و کوچه خاطرهها |
♦♦♦
✈️ بلیط هواپیما شهرکرد تهران ✈️
تاریخچه مسجد جامع شهرکرد
سال 1270 شمسی، «محمدرضاخان ستوده» مسجد جامع شهرکرد را میسازد. او یکی از خانهای خاندان ریاحی بود که در دوره قاجار ارج و قرب خاصی برای خود داشت. ریاحیها خودشان را از نسل «حر بنیزید ریاحی» میدانستند و از دوره حکومتشان در چهارمحال، یادگارهایی مثل قلعه چالشتر باقی مانده است.
از اهمیت مسجد جامع برای شهرکرد همین بس که در سالهای بعدی، همچنان بخشهایی به آن اضافه میشود. برای مثال، در سال 1335 حوضی سنگی در مسجد ساخته و در دهه ۱۳۵۰، علاوهبر مرمت بنا، قسمتهایی به صحن اضافه میشود.
♦♦♦
رزرو اتاق در هتل دامون شهرکرد، با تخفیف
معماری مسجد جامع شهرکرد
اصلیترین مصالح مسجد جامع شهرکرد آجر است که بسیار هنرمندانه در سرتاسر بنا به کار رفته است. کاشیکاریهای هفترنگ و گرهچینی و طراحیهای اسلیمی، این مسجد را به اثری هنری تبدیل کردهاند. بااینحال، آنچه بیننده را به تحسین معماران مسجد وامیدارد، به زیبایی بصری منحصر نمیشود. در ادامه، ویژگیهای معمارانه مسجد خان را میخوانید:
🔸 این مسجد شکلی چهارایوانی دارد که گفته میشود متاثر از معماری مسجد حکیم اصفهان است.
🔸 مسجد مذکور دو شبستان دارد: ۱. شبستان زمستانه در ضلع غربی بنا که پایینتر از سطح زمین ساخته شده و به نورگیرهایی مجهز است تا در فصلهای سرد سال گرم بماند؛ ۲. شبستان تابستانه که در ضلع جنوبی مسجد واقع شده و در فصلهای گرم سال، بینیاز از وسایل سرمایشی، خنک میمانده است.
🔸 در قسمت زیرین طاق ایوانها، تیرهای چوبی قطور به کار رفته که کارشان مهارکردن نیروهای واردشده به بنا هنگام زمینلرزه بوده است.
تصاویر مسجد جامع شهرکرد
اگر دوست دارید مسجد جامع شهرکرد را از زوایای مختلف تماشا کنید، این قسمت مخصوص شماست.
فضای داخلی مسجد جامع شهرکرد
محراب مسجد
نمایی از داخل گنبد مسجد
سخن آخر
مسجد جامع شهرکرد، بنایی بهجامانده از دوره قاجار، در دو قرن گذشته همواره محل اجتماعات مذهبی و سیاسی و فرهنگی مردم این شهر بوده است. مقاله حاضر در حکم راهنمای کاربلد، زیروبم این بنای تاریخی را به شما میشناساند. مقدمات سفرتان به شهرکرد هم با یک تماس فراهم میشود. برای تهیه بلیط هواپیما یا قطار و رزرو هتل با شمارهتلفن 24ساعته 1548 تماس بگیرید.
سوالات متداول
مسجد جامع شهرکرد کجاست؟
مسجد جامع شهرکرد در بافت قدیمی شهر، خیابان ملت، کوچه مشرف واقع شده است.
مسجد جامع شهرکرد را چه کسی ساخته است؟
فرمان ساخت مسجد جامع شهرکرد را به «محمدرضاخان ستوده» از خوانین ریاحی نسبت میدهند.
قدمت مسجد جامع شهرکرد چقدر است؟
طبق اسناد تاریخی، این مسجد در دوره قاجار ساخته شده است و حدود دو قرن از عمرش میگذرد.