ورود
شهر بورسای ترکیه از بالا که «مسجد جامع» در مرکز و ساختمان‌های مسکونی و کوه‌ها در اطرافش دیده می‌شود.

شهر بورسا در ترکیه؛ کامل‌ترین راهنمای سفر

زمان برای مطالعه 4 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

ترکیه، برای گردشگران به شهرهایی مثل استانبول، وان، آنتالیا، آلانیا و کوش‌آداسی محدود می‌شود؛ درحالی‌که این کشور، جاهای تماشایی کم‌نظیر بسیاری دارد؛ مثل «بورسا»ی 4هزارساله.

شهر بورسا در ترکیه، معروف به «بورسای سبز»، منطقه‌ای‌ست با طبیعت کارت‌پستالی که زمانی پایتخت امپراتوری عثمانی بوده‌‎است؛ همین پیشینه تاریخی باعث شده‌است که بورسا مرکز جاذبه‌های تاریخی کم‌نظیری باشد؛ مساجد، کلیساها و مقبره‌هایی که قدمت‌شان به بیش از 4هزار سال پیش می‌رسد.

بورسا، چهارمین شهر بزرگ ترکیه، پناه‌گرفته در دلِ کوه‌های «اولوداغ»، یک مرکز گردشگری بی‌رقیب است. در مقاله حاضر، به این شهر سفر می‌کنیم؛ موقعیتش را روی نقشه پیدا می‌کنیم، به جاهای دیدنی‌های بورسا سر می‌زنیم و شرایط زندگی در آن را بررسی می‌کنیم.

آن‌چه در این مقاله درباره شهر بورسا می‌خوانید:

شهر بورسا کجاست؟

📌 لوکیشن شهر بورسا در کشور ترکیه: شبه جزیره آناتولی، جنوب شرقی دریای مرمره

چگونه به بورسا سفر کنیم؟

فرودگاه بورسا، «ینی‌شهر» است که به پروازهای داخلی اختصاص دارد. شما برای رفتن به این شهر، باید خودتان را به نزدیک‌ترین فرودگاه بین‌المللی برسانید. در ادامه، فاصله شهرهای ترکیه از بورسا را می‌خوانید.

  • فرودگاه استانبول: فاصله استانبول تا بورسا با کشتی، 2 ساعت است. اگر سفر زمینی را ترجیح می‌دهید، در ترمینال «اسنلر» سوار اتوبوس شوید. بعد از تقریبا سه‌ساعت‌و30 دقیقه به بورسا می‌رسید.
  • فرودگاه آنکارا: گزینه دوم برای سفر به بورسا، رفتن به آنکاراست. فاصله زمینی این شهر تا بورسا، 4 ساعت است.
  • فرودگاه ازمیر: اگر شهر مبدأتان را ازمیر انتخاب می‌کنید، لازم است بدانید فاصله بورسا تا ازمیر در سفر زمینی، تقریبا 5 ساعت است.
  • فرودگاه وان: چهارمین راهی که می‌توانید خودتان را به شهر سبز ترکیه برسانید، پرواز به وان است. فاصله بورسا تا وان در سفر هوایی، 2 ساعت و در سفر زمینی 18 ساعت است.

خرید سریع و مقرون‌به‌صرفه بلیط هواپیما استانبول

بورسای ترکیه در یک نگاه

شهر بورسا؛ ساختمان‌هایی با سقف شیروانی قهوه‌ای‌رنگ در یک سمت و در سمت دیگر، دریا

حالا که مسیر رفتن به بورسا را یادگرفتید، نگاهی بیندازید به مشخصات این شهر تا تصویری کلی از آن در ذهن داشته‌باشید. بعد با هم می‌رویم سراغ دیدنی‌هایش.

♦♦♦

جمعیت بورسا

3میلیون نفر

آب‌وهوای بورسا

معتدل و مرطوب

بهترین زمان سفر به بورسا

بهار و پاییز

سوغات بورسا

پارچه ابریشمی، ظروف سرامیکی، عروسک‌های بومی، روغن زیتون، اجناس آنتیک و عتیقه

اختلاف ساعت با تهران

یک‌ساعت‌و30دقیقه عقب‌تر

♦♦♦

جاهای دیدنی بورسا؛ مناظر طبیعی

بورسا، بیشتر از هر چیز به دلربایی طبیعتش مشهور است. در ادامه، معروف‌ترین جاذبه‌های طبیعی این شهر را معرفی می‌کنیم.

کوه اولوداغ

کوه «اولوداغ» بورسای ترکیه که برف روی آن نشسته و تله‌کابینی از جلویش می‌گذرد.

اولوداغ، مرکز ورزش‌های زمستانی و بهترین پیست اسکی ترکیه، بورسا را به یک تابلوی نقاشی تبدیل کرده‌است. این کوه باشکوه در فاصله 36کیلومتری از بورسا، یک پارک ملی در دلش دارد و تجربه تله‌کابین‌سواری برفراز شهر را به مهمانانش هدیه می‌کند.

آبشار سیتابات

در دامنه کوه اولوداغ، می‌توانید به ملاقات سیتابات بروید که در قلب فضایی جنگلی واقع شده‌ و یکی از سرسبزترین جاهای دیدنی بورساست. دوروبر سیتابات کلی کافه و رستوران هست که سفارش‌تان را کنار آب برای شما سرو می‌کنند.

درخت اینکایا

درخت «اینکایا» در شهر بورسای ترکیه؛ درختی با شاخه‌های زیاد و دراز که کنار آن محوطه‌ی یک کافه با میز و صندلی‌های قرمز قرار دارد.

اینکایا، قدیمی‌ترین درخت چنار ترکیه، 6 قرن عمر دارد. این درخت با قدوبالای 35متری و سایه سخاوتمندانه‌اش، یکی از تماشایی‌ترین مناظر طبیعی بورساست. مردم بومی، اینکایا را مقدس می‌دانند.

دریای مرمره

مرمره، دریایی که بخش آسیایی و اروپایی ترکیه را از هم جدا می‌کند، از تمام شهرهای این کشور می‌گذرد. ساحل بورسا، سهم این شهر از دریای مرمره است که علاوه‌بر نقش تجاری و استراتژیک، ازحیث گردشگری هم اهمیت زیادی دارد.

چشمه‌های آب‌گرم

یک چشمه‌ آب گرم در شهر بورسای ترکیه

بورسا در فصل‌های سرد، میزبان جمعیت زیادی‌ست که به‌امید استفاده از خواص درمانی چشمه‌های آب‌گرمش، روانه این شهر می‌شوند. بیماری‌های روماتیسمی، پوستی و التهابی ازجمله علت‌هایی‌ست که گردشگران را به این منطقه می‌کشاند.

آثار تاریخی بورسا

پیش‌تر اشاره کردیم که بورسا، عمری 4هزارساله دارد. بنابراین قابل‌تصور است که شهری با این قدمت، گنجینه‌ای از آثار تاریخی باشد. دربین جاهای دیدنی بورسا، بعضی‌های‌شان شهرت و محبوبیت بیشتری دارند، ازجمله؛

مسجد جامع بورسا

مسجد جامع شهر بورسا در ترکیه که 20 گنبد و دو مناره دارد و اطرافش خانه‌های رنگی با سقف شیروانی قرار گرفته.

حدفاصل سال‌های 1396 تا 1400 میلادی، به‌مناسبت پیروزی امپراتوری عثمانی در جنگ با روسیه، مسجد شکوهمندی به‌فرمان سلطان وقت، در شهر بورسا ساخته می‌شود. مسجد جامع، 20 گنبد دارد؛ به‌جای 20 مسجدی که ابتدا قرار بود به‌افتخار پیروزی در جنگ ساخته شود ولی بعدا سلطان به مسجدی با 20گنبد رضایت داد!

مسجد سبز

این مسجد که قدمتش به سال 1422 میلادی می‌رسد، به‌امر سلطان محمد اول ساخته شده‌است. کاشی‌های سبز و آبی -دلیل نام‌گذاری‌ مسجد- و به‌کارگرفتن هنر معماری ایرانی در ساخت آن، از جذابیت‌های مسجد سبز است.

قلعه بورسا

قلعه بورسا که سازه‌ای آجری‌ در ارتفاعات است.

دژ مستحکم بورسا که از هفت قرن پیش از میلاد تا امروز، بالای تپه‌ای مشرف به شهر جای گرفته، از حیرت‌انگیزترین بناهای بورساست. ارگ سنگی بورسا، 25متر ارتفاع، شش طبقه و پنج دروازه دارد و گوشه‌ای از آن، یک برج ساعت دیده می‌شود.

موزه آتاتورک

«مصطفی کمال آتاتورک»، بنیان‌گذار جمهوری ترکیه، در سفرش به شهر بورسا، خانه‌ای را برای اقامت انتخاب کرد که بعدها به‌افتخار حضور او به موزه تبدیل شد. موزه آتاتورک، اواخر قرن نوزدهم ساخته شده‌است و وسایل متعلق به موسس ترکیه را به‌نمایش می‌گذارد.

کاروان‌سرای کوزا هان

کاروانسرای «کوزا هان» در شهر بورسای ترکیه؛ حیاطی وسیع که دورتادورش اتاق است، سازه‌ای گنبدی‌شکل در وسط دارد و تعدادی میز و صندلی در آن قرار داده شده.

در نزدیکی مسجد جامع، کاروان‌سرایی قرار دارد که در روزگاران گذشته محل استراحت کاروان‌های تجار بوده و حالا به فضایی برای خرید کردن، گشت‌وگذار و نوشیدن یک فنجان چای و قهوه ترکی تبدیل شده‌است. کاروان‌سرای کوزا هان، 95 اتاق دارد که به مغازه تغییر کاربری داده‌اند.

کلیسای کوم‌یاکا

سومین کلیسای ساخته‌شده در جهان، کوم‌یاکای بورساست؛ کلیسایی که پیشینه‌اش به سال 780 قبل از میلاد می‌رسد و فرازونشیب بسیاری را پشت‌سر گذاشته‌است. کوم‌یاکا، زمانی به یتیم‌خانه تبدیل شده‌بود و مدتی هم محلی بود برای نگه‌داری از افراد مبتلا به بیماری روانی.

موزه کاراگوز

موزه «کاراگوز» در شهر بورسای ترکیه که یک ویترین شیشه‌ای شامل عروسک قدیمی در وسط اتاق و تعدادی ویترین دیواری دورتادور قرار دارد.

موزه عروسک‌های بورسا، جزو آن‌دسته از جاذبه‌های تاریخی‌ست که بچه‌ها و بزرگ‌ترها را به یک‌اندازه سر ذوق می‌آورد. در این موزه، عروسک‌های اقوامی که زمانی که در ترکیه ساکن بوده‌اند، جمع‌آوری شده‌است. برنامه‌های عروسک‌گردانی هم گهگاه در موزه کاراگوز اجرا می‌شود.

تفریح در بورسا

روستای «جومالی کیزیک» در شهر بورسای ترکیه؛ کوچه‌ای باریک با خانه‌های رنگی

در بورسا، درکنار حظ بردن از طبیعت و سفر به تاریخ، می‌توانید با گزینه‌های تفریحی متنوعی خودتان را سرگرم کنید.

  • پارک آبی آکوآ نی‌نُوا: پیش‌تر توضیح دادیم که پاییز و زمستان، زمان بهتری برای رفتن به بورسا هستند اما اگر در فصل‌های گرم هم به بورسا سفر کردید، بد به دل‌تان راه ندهید. پارک آبی نی‌نوا، هم گرمای هوا را قابل‌تحمل می‌کند و هم فرصتی‌ست برای یک آب‌بازیِ دورهمی و مهیج.
  • باغ گیاه‌شناسی: فضایی به‌وسعت 400هزار مترمربع در بورسا به یک باغ گیاه‌شناسی اختصاص داده شده که خانه 8هزار درخت و 100هزار گل است. این باغ، به امکاناتی مثل مسیر پیاده‌روی، مسیر دوچرخه‌سواری، زمین تنیس، پیست ماشین‌های اسپرت و زمین بازی کودکان مجهز شده‌است.
  • روستای جومالی کیزیک: بعد از تفریح در شهر، می‌توانید کوله سبکی ببندید و راهی روستای «جومالی‌کیزیک» شوید که از مرکز بورسا، تقریبا 13کیلومتر فاصله دارد. این روستا با کوچه‌های سنگ‌فرش‌شده، کافه‌ها و رستوران‌های سنتی و میراث تاریخی‌ و طبیعی‌اش مثل مسجد چوبی، چشمه زکیه‌خاتون و خانه‌های رنگارنگش، محلی محبوب برای گردشگران است.

مراکز خرید بورسا ترکیه

بازار پارچه «کوزا هان» در شهر بورسای ترکیه که فضایی مسقف با سقف‌های گنبدی‌ و چندین فروشگاه است.

چه جزو کسانی باشید که ترکیه را به‌خاطر بازارهایش دوست دارند و چه هدف‌تان از سفر صرفا تفریح و سرگرمی باشد، از بازارهای بورسا دست‌خالی برنمی‌گردید. محبوب‌ترین مراکز خرید این شهر را که بیشتر به پارچه‌ و لباس‌های برند و باکیفیت‌شان معروف شده‌اند، در ادامه می‌شناسید.

  • بازار بزرگ بورسا: بازاری سرپوشیده متعلق به قرن هفدهم میلادی که مرکز فروش لباس، زیورآلات و عرضه غذاهای محلی است.

🗺️ موقعیت Bursa Kapalı Çarşı روی نقشه

  • مرکز خرید کوروپارک: مجتمع خرید مدرنی است با 200 مغازه که برندهای معتبر پوشاک، فروشگاه‌های صنایع‌دستی، سالن بولینگ، سینما و چندین رستوران بین‌المللی دارد.

🗺️ موقعیت Korupark Alışveriş Merkezi روی نقشه

  • بازار پارچه بورسا: بازار پارچه یا ابریشم بورسا، بنایی سرپوشیده‌است، به‌جامانده از قرن پانزدهم که انواع پارچه‌های ابریشمی و منسوجات گوناگون در آن به‌فروش می‌رسد.

🗺️ موقعیت Koza Han روی نقشه

غذاهای محلی و رستوران‌های بورسا

«اسکندرکباب»؛ غذای محلی ترکیه که شامل برش‌های گوشت در یک بشقاب، فلفل سبز و قدری ماست است.

غذا در بورسا، بخش مهمی از هویت این شهر است. چندتا از معروف‌ترین و دوست‌داشتنی‌ترین غذاهای محلی بورسا و بهترین رستوران‌هایی که آن‌ها را سرو می‌کنند، در ادامه معرفی می‌کنیم.

  • اسکندرکباب: بورسا، زادگاه اسکندرکباب است؛ غذای لذیذی که با گوشت بره، کره گوسفندی و سس گوجه‌ پخته و همراه ماست سرو می‌شود.

👨‍🍳 کجا اسکندرکباب بخوریم؟ Mavi Dükkan، Kebapçı Iskender Efendi Mansion و Pidecioğlu

  • کوفته ترکی: اصل این غذا، هشت عدد کوفته‌قلقلی حداقل 10گرمی است که روی نان پیتای آغشته به کره و سس سرو می‌شود.

👨‍🍳 کجا کوفته ترکی بخوریم؟ Kayhan Bazaar، Kebapçı Idris و Yeşil Pita Meatballs

  • پیده: پیده، ترکیبی‌ست از گوشت چرخ‌کرده و سبزیجات که روی خمیر پیتزای دایره‌ای یا قایقی‌شکل پخته می‌شود.

👨‍🍳 کجا پیده بخوریم؟ Acı Dayı Pidecisi و Kardeşler Pide

  • شیرینی شاه‌بلوط: با شاه‌بلوط‌هایی که در کوه اولوداغ می‌رویَد، در بورسا انواع شیرینی، کیک و شکلات درست می‌شود.

👨‍🍳 کجا شیرینی شاه‌بلوط بخوریم؟ همه‌جا!

زندگی در بورسا ترکیه

تابلوی اسم شهر بورسای ترکیه به انگلیسی نوشته‌، با رنگ سرمه‌ای و روی پایه‌ای سفیدرنگ که روی زمین کار نصب شده‌است.

خب سفر ما به بورسا به پایان رسید. تا این‌جای مقاله هیچ‌چیزی درباره بورسا نمانده‌است که شما از آن بی‌اطلاع باشید مگر این‌که بخواهید در این شهر زندگی کنید. مزایا و معایب شهر بورسا ترکیه برای زندگی را در جدول زیر ببینید.

♦♦♦

مزایای زندگی در بورسا

معایب زندگی در بورسا

سیستم بهداشتی و درمانی خوب

امنیت بالا برای زنان

وضعیت اقتصادی مطلوب

نرخ تصادفات جاده‌ای پایین

هزینه‌های زندگی کم

آزادی بیان محدود

ایمنی پایین

مشکل زبان به‌دلیل تکلم محدود ساکنان به زبان انگلیسی

زمستان بسیار سرد

نامناسب برای خانواده‌های دارای فرزند کوچک

♦♦♦

هزینه‌ زندگی در بورسا

بورسا، شهری مهاجرپذیر است که در سال‌های اخیر، جای خودش را در لیست مقاصد مهاجرت ایرانی‌ها پیدا کرده‌است. دلیلش هم برمی‌گردد به نزدیک بودن بورسا به استانبول و کمتر بودن هزینه‌های زندگی در آن درمقایسه با این شهر. مبلغ اجاره خانه در بورسا ترکیه و سایر هزینه‌های زندگی در سال 2024 را به‌نقل از وب‌سایت expatistan.com در جدول زیر ببینید.

♦♦♦

هزینه اجاره خانه

- اجاره ماهانه واحد 85متری مبله در منطقه‌ای مرفه: 30هزار لیر

- اجاره ماهانه واحد 85متری مبله در منطقه‌ای معمولی: 15هزار لیر

هزینه‌های مربوط به مسکن

- هزینه ماهانه آب، برق، گاز برای دو نفر در یک واحد 85متری: 1500 لیر

- هزینه ماهانه اینترنت: 140 لیر

هزینه‌های خوردوخوراک

- 12 عدد تخم‌مرغ: 53 لیر

- 500 گرم گوشت: 74 لیر

- نان روزانه برای دو نفر: 19 لیر

- یک کیلوگرم سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی و سیب به‌ترتیب: 20، 33 و 25 لیر

هزینه‌های رفت‌وآمد

- هزینه ماهانه استفاده از وسایل نقلیه عمومی: 674 لیر

- هزینه یک لیتر گاز: 37 لیر

- هزینه خرید یک دستگاه فولکس‌واگن: یک‌میلیون‌و550هزار لیر

♦♦♦

سخن آخر

بورسا، شهری توریستی در ترکیه است که قدمت 4هزارساله‌، طبیعتی بی‌نظیر و آثار تاریخی تماشایی دارد. این شهر، در سال‌های اخیر، به پای ثابت مقاصد سفر و یکی از گزینه‌های محبوب مهاجرت تبدیل شده‌است.

در مقاله پیش‌رو، زیروبم سفر به این شهر، لیست جاهای دیدنی بورسا و کلیاتی درباره زندگی در آن را بررسی کرده‌ایم. برای اطلاعات بیشتر درباره سفر به ترکیه و شهر سرسبزش، با ما درارتباط باشید؛ شماره تلفن 1548 در تمام ساعات شبانه‌روز، آماده پاسخ‌گویی به سوالات شماست.











سوالات متداول

شهر بورسا کجای ترکیه است؟

شهر بورسا در شبه جزیره آناتولی، جنوب شرقی دریای مرمره واقع شده‌است.

بورسا تا استانبول چقدر فاصله دارد؟

بورسا از استانبول، با کشتی، 2 ساعت و با اتوبوس، سه‌ساعت‌و30 دقیقه فاصله دارد.

قیمت آپارتمان در بورسا ترکیه چقدر است؟

قیمت اجاره ماهانه یک واحد 85متری مبله در منطقه‌ای معمولی در بورسا، 15هزار لیر است.

بهترین منطقه بورسا ترکیه کجاست؟

در بورسا، سه منطقه «نیلوفر»، «مودانیا» و «عثمان غازی»، جزو بهترین محله‌ها برای زندگی هستند.

کار در شهر بورسا ترکیه چه شرایطی دارد؟

اجازه کار کردن در بورسا مشروط به دریافت اقامت توریستی ترکیه و تبدیل آن به اقامت کاری‎‌ست که پیش‌شرط آن هم گرفتن «کیملیک‌کارت» و تسلط به زبان ترکی استانبولی‌ست. بعد از استخدام شدن و گذشت 5سال از بیمه کاری، می‌توانید برای اخذ شهروندی اقدام کنید.

نوشته های مشابه
  • معرفی 15 تا از جاهای دیدنی آنتالیا | عکس + اطلاعات بازدید

    یکی از بهترین و شلوغ‌ترین شهرهای تفریحی و مقصدهای توریستی ترکیه که می‌توانید به آن سفر کنید، آنتالیا است. شهری که دارای جاذبه‌های گردشگری و تاریخی فراوانی است که می‌توانید از آن‌ها بازدید کنید. امروز در مجله گردشگری یوتراوز قصد داریم با بررسی جاهای دیدنی آنتالیا به شما کمک کنیم که با تهیه بلیط هواپیما آنتالیا سفر پر خاطره‌ای به این شهر داشته باشید.

  • 21 مورد از جاهای دیدنی آلانیا+ به همراه عکس و آدرس

    آلانیا شهری قدیمی در سواحل جنوبی ترکیه است که ترکیب بی‌نظیری از جاذبه‌های تاریخی و تفریحی را در خود جای داده است. هرکس که از جاذبه‌های دیدنی آلانیا دیدن می‌کند باید انتظار سواحل باشکوه، چشم‌اندازهای خیره‌کننده کوه‌ها، ویرانه‌های تاریخی و به‌طور کلی شهری زنده و پرجنب‌و‌جوش را داشته باشد.

  • 19 تا از جاهای دیدنی شهر فتحیه ترکیه

    «فتحیه»، شهری توریستی در ترکیه، روی ویرانه‌های «تلمسوس» باستانی بنا شده‌است که قدمتش به امپراتوری روم باستان می‌رسد. برای مدتی به‌دست ایران می‌افتد، بعدتر ترک‌ها بر آن حکمرانی می‌کنند و کم‌کم پای یونانی‌ها به آن باز می‌شود. این شهر پرقصه ترکیه، مقصد سفری بسیار تماشایی‌ست.

دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز