ورود
قلعه یدیکوله استانبول

قلعه یدیکوله استانبول

زمان برای مطالعه 3 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

در قلعه یدیکوله استانبول به قلب تاریخ سفر کنید. این قلعه به هفت برج معروف است و معنای قلعه را در گذر زمان، به شکلی زیبا توصیف می‌کند. قلعه یدیکوله در طول تاریخ، سه کاربری متفاوت داشته‌؛ اتاق شکنجه، مدرسه و موزه. اگر جاهای دیدنی استانبول را نمی‌شناسید، ما یکی از جاذبه‌های تاریخی این شهر را در ادامه معرفی کرده‌ایم.

قلعه یدیکوله استانبول در محله فاتح به عنوان گنجی ارزشمند از زمان‌های گذشته شناخته می‌شود. این قلعه مانند یک کتاب، خاطرات قدیمی و داستان‌های واقعی زیادی را در خود جای داده است؛ گاهی روایتگر داستان تلخ زندانیان در سیاه چاله‌های قلعه بوده و گاهی محلی پر زرق‌وبرق برای نگهداری گنجینه و خزانه شاه. اما امروز قلعه یدیکوله یکی از جاهای دیدنی قسمت اروپایی استانبول و در روزهای گرمِ تابستان میزبان گردشگران است. در این مطلب از مجله گردشگری یومگ شما را با این مکان دیدنی آشنا می‌کنیم تا لذت شیرینی بازدید از آن را بهتر احساس کنید. با ما همراه باشید تا کامل‌ترین راهنمای بازدید از این مکان تاریخی مطالعه کنید.

لیستی از آنچه درباره قلعه یدیکوله استانبول در این نوشته می‌خوانید:


سفر به استانبول برای تفریحات تپلخرید بلیط هواپیما


قلعه یدیکوله استانبول کجاست؟

قلعه یدیکوله در محله فاتح استانبول قرار دارد. این بنای تاریخی مشرف به دریای مرمره است و چشم‌اندازی زیبا از آب‌های نیلگون را به گردشگران هدیه می‌کند.

  • آدرس: بخش اروپایی استانبول، منطقه فاتح، میدان یدیکوله



چگونه از میدان تکسیم به قلعه یدیکوله استانبول برویم؟

قلعه یدیکوله در استانبول


قلعه یدیکوله از میدان تکسیم ۱۰ کیلومتر فاصله دارد. میانگین زمان رسیدن به آنجا حدوداً ۲۵ دقیقه است. از روش‌های زیر می‌توانید با اتوبوس و مترو به قلعه یدیکوله استانبول بروید.

  • اتوبوس: در میدان تکسیم اتوبوس‌های امینونو به سمت یدیکوله را سوار شوید و مستقیم به قلعه بروید.
  • مارمارای: در میدان تکسیم سوار خطوط مارمارای شوید و در ایستگاه یدیکوله پیاده شوید. پس از کمی پیاده‌روی به قلعه می‌رسید.

هزینه و ساعت بازدید از قلعه یدیکوله استانبول

ساعت بازدید از قلعه یدیکوله همه‌روزه ۹ صبح الی ۶ بعدازظهر است. در حال حاضر قلعه در دست بازسازی‌ست و شاید امکان بازدید از آن وجود نداشته باشد.
هزینه بازدید از قلعه به ازای هر نفر ۵ لیر است. توجه کنید که برای بردنِ دوربین عکاسی باید ۶ لیر بیشتر پرداخت کنید.


تاریخچه قلعه یدیکوله

تاریخچه قلعه یدیکوله استانبول

قلعه یدیکوله استانبول معروف به «هفت برج» یادگار ارزشمند از دوره بیزانس است. اولین پایه‌های این بنا در دوره امپراتوری روم شرقی و در سال ۱۴۵۸ گذاشته شد. این قلعه حدود ۲۲ کیلومتر مساحت دارد و در گذشته به دروازه طلایی شهر معروف بوده‌ است. بر اساس مستندات تاریخی، دروازه طاقی شکل قلعه یدیکوله به عنوان نماد شکوه و پیروزی ساخته شد تا لشکریان پس از غلبه بر دشمن با افتخار از آن عبور کنند؛ دروازه‌هایی آذین‌شده با ورقه‌های طلایی که هر بیننده‌ای را محو تماشا می‌کرد.

پس از فتح این منطقه توسط سلطان فاتح عثمانی، سه برج دیگر به چهار برج اول افزودند. در نهایت قلعه یدیکوله یا هفت برج، به دژی محکم برای سلاطین دوران تبدیل شد. همان‌طور که گفتیم این قلعه در هر دوره از تاریخ کاربردهای مختلف داشت. جالب است بدانید که برخی پادشاهان عثمانی از این قلعه به عنوان میدان اعدام استفاده می‌کردند و برای برخی دیگر خزانه پادشاهای بود.


معماری قلعه یدیکوله استانبول

معماری قلعه یدیکوله استانبول ترکیه

به راستی تبحر معماران قلعه یدیکوله تحسین‌برانگیز است. هفت برج قلعه یدیکوله با نام‌های برج پرچم، اسلحه‌خانه، برج بالایی، سلطان احمد سوم (پاستوراما)، عثمان، سیاهچاله (برج کتیبه‌ها) و برج خزانه (میلت) از طریق پلکان داخلی با یکدیگر مرتبط هستند. پس از ورود به قلعه محوطه‌ای دلباز با حوض و آب‌نمایی بزرگ، توجه‌تان را جلب می‌کند.

مسجد، استراحتگاه سربازان، مدرسه و انبار باروت بخش‌های دیگر برج را تشکیل می‌دهند. داخل قلعه اتاق‌های متعددی وجود دارند. طبقه اول برای اقامت فرماندهان و ساکنان قلعه در نظر گرفته شده بود. فوقانی به سالن جلسات سیاسی، استراحتگاه مقامات ارشد و مکانی برای برگزاری مراسم تشریفاتی اختصاص داشت. از زیرزمین قلعه هم به عنوان محلی برای انبار خزانه و زندان استفاده می‌کردند.

در دوره بیزانس با افزایش حملات دشمن معماری دیوارهای قلعه تغییر کرد و شکل دفاعی به خود گرفت. بدین شکل یک سطح به دیوارها اضافه و جلوی آن خندقی حفر شد. با گذشت سال‌ها، دروازه‌های ورودی ظاهر باشکوهی پیدا کردند. دروازه طلایی مهم‌ترین دروازه ورودی قلعه بود. پادشاهان پس از لشکرکشی با کلی تشریفات از دروازه طلایی وارد شهر می‌شدند. شاید بپرسید چرا این دروازه را دروازه طلایی نامیدند؟ در حقیقت بال‌های طلاکاری‌شده روی درها علت نام‌گذاری این دروازه بود.


حقایقی جالب درباره قلعه یدیکوله استانبول

عکس قلعه یدیکوله استانبول

  • برج چهارضلعی (پاستوراما) در کنار ستون‌های دروازه طلایی و شمال برج‌ها قرار دارد. این برج بر اثر زلزله‌ای شدید آسیب دید. در سال ۱۷۲۵ برج پاستوراما معروف به «برج بیزانس» به صورت هشت ضلعی بازسازی شد و «برج سلطان احمد سوم» نام گرفت.
  • برج خزانه در زمان عثمانی، محلی برای نگهداری اسناد ارزشمند امپراتوری بود.
  • در زمان سلطنت مورات سوم، خزانه دولت به کاخ توپکاپی انتقال یافت. در این دوران قلعه یدیکوله به زندان و سیاهچاله تبدیل شد.
  • قلعه یدیکوله استانبول با نام «عمارت سوزان» نیز شناخته می‌شود. دلیل اصلی نام‌گذاری آن آسیب ناشی از آتش‌سوزی در کنار برج بوده است.
  • در دوره روم شرقی از برج‌های قلعه یدیکوله به عنوان رصدخانه، زندان و محل اعدام استفاده می‌کردند.
  • در دوران عثمانی قلعه یدیکوله محلی برای نگهداری و اعدام زندانیان، خزانه‌داری، انبار مهمات و انبار غله بود.
  • برج پرچم یکی از قوی‌ترین برج‌های قلعه محسوب می‌شد. بالای این برج پرچمی نصب شده بود و سربازان در آن نگهبانی می‌دادند.
  • نام دیگر برج سیاه‌چال «برج کتیبه» است. روی دیوارهای برج کتیبه نوشته‌هایی از زندانیان اروپایی به چشم می‌خورد.
  • سلطان عثمان دوم «ملقب به عثمان جوان»، کاندارلی هلیل پادشاه و پسرانش، امپراتور یونان، دیوید کوممنوس، آخرین خلیفه عباسی و خان کریمه مهمت تنها چند تن از شخصیت‌های مهم زندانی در این قلعه هستند.

جاهای دیدنی نزدیک قلعه یدیکوله

 اطراف قلعه یدیکوله استانبول

جاهای دیدنی اطراف این قلعه عبارتند از:


سخن پایانی یومگ

قلعه یدیکوله استانبول در عمر پرفرازونشیب خود، تاریخی هیجان‌انگیز را پشت سر گذاشته است. این بنای تاریخی یکی از قدیمی‌ترین قلعه‌های این شهر به‌شمارمی‌رود. امروزه یدیکوله به عنوان موزه در فصل تابستان میزبان گردشگران زیادی است. فستیوال‌ها و کنسرت‌های مختلفی در فضای باز این قلعه برگزار می‌شود که ارزش بازدید را دارد. توصیه می‌کنیم قبل از رفتن به این جاذبه گردشگری از باز بودن آن مطمئن شوید. امکان بازدید از قلعه یدیکوله به علت بازسازی برای مدتی وجود نداشت. اما حالا مانعی برای دیدن آن وجود ندارد. اگر به این قلعه اسرارامیز سر زدید تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه
دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز