ورود
سفر زمینی به ترکیه

سفر زمینی به ترکیه؛ سفری متفاوت اما به‌یادماندنی!

زمان برای مطالعه 5 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

این‌روزها بازار سفر به ترکیه و شهر رویایی آن؛ استانبول حسابی داغ است. بسیاری از افراد با تهیه بلیط هواپیما و در کمترین زمان ممکن خود را به این کشور می‌رسانند اما برخی هم ترجیح می‌دهند این مسافت را به صورت زمینی طی کنند و از زیبایی‌های مسیر لذت ببرند. اگر شما هم جزو گروه دوم هستید و سرتان درد می‌کند برای سفری پرماجرا و خاطره‌انگیز، تا انتهای این مقاله همراه ما بمانید.

سفر زمینی به ترکیه مختص آن دسته از افراد ماجراجویی‌ست که مشتاقانه سمت تجربه‌های جدید می‌روند و همزمان حواسشان به مدیریت هزینه‌هایشان هم هست. بسیاری از افراد به دلایل مختلف، قید خرید بلیط هواپیما و راحتی آن را می‌زنند و با اتوبوس، قطار یا ماشین شخصی راهی کشور ترکیه می‌شوند.

راستش را بخواهید ما هم دلمان با این افراد است؛ چرا که علی‌رغم چالش‌ها و سختی‌های سفر زمینی به ترکیه، آن‌قدر لحظات ناب و پرازخاطره در انتظارتان است که آرزو می‌کنید بارها و بارها تکرار شود. ما در این مطلب از مجله گردشگری یوتراوز، به تمام سوال‌های شما درباره سفر زمینی به ترکیه پاسخ می‌دهیم و امیدواریم این سفر به یکی از بهترین خاطرات عمرتان تبدیل شود. پس چنانچه شما هم به زودی عازم این کشور زیبا هستید و می‌خواهید از مزایا، معایب و همچنین هزینه‌های سفر زمینی به ترکیه سردربیاورید، این مقاله را از دست ندهید!

در این مطلب درباره سفر زمینی به ترکیه می‌خوانید:

سریع و سیر قطار بگیرخرید آنلاین

در سفر زمینی به ترکیه از چه مرزهایی می‌گذریم؟

صحبت از سفر زمینی به ترکیه را با مرز‌هایی که برای خروج از کشور ممکن است از آن‌ها بگذرید، آغاز می‌کنیم و در ادامه از 3 مرز مشترک ایران و ترکیه می‌گوییم. در پایان این شما هستید که بسته به شرایطتان بهترین مسیر را انتخاب می‌کنید:

مرز بازرگان

مرز بازرگان

معروف‌ترین مرز ایران و ترکیه، بازرگان است. این مرز که در فاصله 1 کیلومتری شهر بازرگان در استان آذربایجان غربی قرارگرفته، اولین مرز 24 ساعته بین ایران و ترکیه است. یعنی اگر در هر ساعت از شبانه‌روز به مرز برسید، می توانید بعد از طی کردن مراحل قانونی، پا به خاک ترکیه بگذارید. همین موضوع باعث شده تا مرز بازرگان محبوب‌ترین گزینه در بین افرادی باشد که سفر زمینی به ترکیه را انتخاب می کنند.

مرز بازرگان کوتاه‌ترین فاصله تا استانبول را در بین سایر مرزهای ایران و ترکیه دارد.

فاصله مرز بازرگان تا استانبول 1540 کیلومتر است و طی‌کردن این مسافت حدود 18 ساعت طول می‌کشد. اگر این مدت زمان طولانی نگرانتان کرده، باید این مژده را بدهیم که مسیر بازرگان تا استانبول آنقدر سرسبز و زیباست که تقریبا محال است احساس خستگی کنید. مطمئنیم تمام طول مسیر لحظه‌ای از کنار پنجره تکان نمی‌خورید و عکس‌های ماندگاری از منظره‌های پیش‌رویتان می‌گیرید. آن وقت است که درصورت داشتن روحیه ماجراجویی، سفر زمینی به ترکیه از مرز بازرگان به یکی از بهترین خاطرات زندگیتان تبدیل می شود.

  • فاصله تهران تا مرز بازرگان: 892 کیلومتر
  • فاصله تبریز تا مرز بازرگان: 273 کیلومتر

مرز رازی

مرز رازی

مرز رازی برای آن دسته از افرادی که می‌خواهند با ماشین شخصی به شهر وان ترکیه بروند، نامی آشناست. این مرز در 75 کیلومتری شهر خوی قرارگرفته و یکی از امن‌ترین مرزهای ایران به حساب می‌آید. فاصله مرز رازی تا وان 104 کیلومتر است که همین فاصله کوتاه بسیاری از گردشگران را وسوسه می‌کند که حداقل یک‌بار این مسیر زیبا را با ماشین خود طی کنند و به شهر رویایی وان برسند.
ساعت کاری مرز رازی تا قبل از تاریخ 9 فروردین 1402، از ساعت 9 صبح تا 5 بعد ازظهر بود اما بعد از مصوبه جدید اداره گمرک، این مرز هم در حال حاضر مانند مرز بازرگان به صورت شبانه‌روزی فعال است. بنابراین هرزمان که به مرز رازی برسید، می‌توانید بدون هیچ دغدغه‌ای از مرز خارج شوید.

ورود و خروج تریلی و اتوبوس از مرز رازی ممنوع است.

درصورت تمایل می‌توانید ماشین خود را در پارکینگ بزرگ و روباز مرز رازی پارک کنید و به کمک تاکسی‌ یا ون‌ به ترکیه بروید. البته که قیمت بالای بنزین در ترکیه ممکن است افراد زیادی را به این فکر انداخته باشد. بنابراین تعداد بالای ماشین‌های پارک‌شده در پارکینگ رازی، ممکن است شوکه‌تان نکند. البته که بسیاری از گردشگران که مقصد نهایی‌شان شهر وان است، ترجیح می‌دهند همین فاصله کوتاه 104 کیلومتری را با خودروی خود و با باک بنزین پرشده در ایران، طی کنند.

🟠 در حال حاضر (سال 1402) هزینه تاکسی نفری 100 لیر و هزینه ون نفری 500 لیر است.

  • فاصله تهران تا مرز رازی: 848 کیلومتر
  • فاصله تبریز تا مرز رازی: 229 کیلومتر
  • فاصله ارومیه تا مرز رازی: 186 کیلومتر
  • فاصله مرز رازی تا استانبول: 1648 کیلومتر

مرز سرو (Serow)

مرز سرو

سومین مرز زمینی بین ایران و ترکیه، مرز سرو است که شاید به اندازه مرزهای رازی و بازرگان شناخته‌شده نباشد. فاصله بیشتر تا شهر وان و استانبول و همچنین مسیر کوهستانی، پرپیچ‌وخم، سرد و غالبا برفی از مهم‌ترین دلایل عدم استقبال گسترده از این مرز هستند. خوب است بدانید که فاصله مرز سرو تا وان 230 کیلومتر و تا استانبول حدود 1940 کیلومتر است؛ یعنی اگر مقصد شما استانبول است باید خود را برای 27 تا 29 ساعت رانندگی آماده کنید.

البته در صورت تهیه بلیط اتوبوس استانبول و به دلیل اجازه تردد اتوبوس و تریلی از مرز سرو، دیگر زحمت رانندگی روی دوش شما نخواهد بود. اما اگر با ماشین شخصی قصد تردد از این مرز را دارید، حواستان به هشدارهای هوشناسی و همچنین تجهیز خودروی خود (زنجیر چرخ، ضد یخ و...) باشد.

بسیاری از افراد مرز سرو را به بازارچه مرزی آن می‌شناسند و حتما برای گشت‌وگذار در این بازارچه برنامه‌ریزی می‌کنند. چنانچه شماهم گذرتان به مرز سرو خورد، سری به بازارچه آن بزنید. تنوع و کیفیت اجناس بازارچه مرزی سرو آنقدر بالاست که محال است دست خالی از آنجا بیرون بیایید.

راهنمای سفر به ترکیه با قطار

سفر زمینی به ترکیه با قطار

وقتی صحبت از سفر زمینی به ترکیه می‌شود، راحت‌ترین و بی‌دردسرترین گزینه‌ای که به ذهن می‌آید، خرید بلیط قطار است، اما باید بگوییم این توصیفات چندان برای این سفر طولانی صدق نمی‌کند. البته اگر از آن دسته افرادی هستید که با آغوش باز از تجربه‌ها و چالش‌های جدید استقبال می‌کنید، سفر به ترکیه با قطار می‌تواند گزینه جذاب و وسوسه‌کننده‌ای برایتان باشد. چرا که برای طی‌کردن این مسیر از تهران به آنکارا، حدود 70 ساعت در راه هستید و حتی بعد از رسیدن به خاک ترکیه، باید از قطار پیاده شوید، چندساعتی را روی لنج مسافربری در دریاچه وان بگذرانید، سپس دوباره سوار قطار شده و به آنکارا برسید.

البته که مسیر کوتاه‌تری هم وجود دارد و آن هم خط تبریز به وان است. با خرید بلیط این مسیر می‌توانید بدون هیچ دغدغه‌ای به یکی از زیباترین شهرهای ترکیه برسید. برای سفر به ترکیه با قطار از تبریز حدود 10 ساعت در راه خواهید بود.

چندسالی‌ست که فعالیت دو خط ریلی تهران به آنکارا و تبریز به وان متوقف شده و تا زمان نوشتن این مطلب هم (پاییز 1402) فعالیت این خطوط از سرگرفته نشده است.


راهنمای سفر به ترکیه با اتوبوس

سفر زمینی به ترکیه با اتوبوس

اتوبوس یکی از بهترین گزینه‌ها برای سفر به استانبول است. اگر رانندگی کردن به مدت طولانی، خسته‌تان می‌کند و می‌خواهید در مدت زمانی کوتاه‌تر (نسبت به قطار) اما با صرف هزینه کمتر به ترکیه بروید، می‌توانید بلیط اتوبوس به مقصد استانبول را تهیه کنید. در ادامه از دو مسیری که به صورت مستقیم شما را با اتوبوس به استانبول می‌رسانند، صحبت می‌کنیم:

🔸 اتوبوس تهران-استانبول

برای خرید بلیط اتوبوس استانبول، باید به ترمینال آزادی (پایانه مسافربری غرب) یا ترمینال آرژانتین (پایانه مسافربری بیهقی) بروید. همین ابتدا باید بگوییم که مسیر طولانی در پیش دارید و باید خود را برای یک سفر 30 الی 40 ساعته آماده کنید. البته که با وجود اتوبوس‌های VIP و مجهز این مسیر، جای نگرانی نیست. چرا که هر زمان که نیاز به استراحت داشتید می‌توانید صندلی‌ها را به صورت تخت‌خواب‌شو درآورید و خستگی درکنید.

فاصله تهران تا استانبول 2457 کیلومتر است. اتوبوس بعد از عبور از تبریز به مرز بازرگان می‌رود و بعد از طی‌شدن فرآیندهای خروج از کشور (بازرسی و کنترل بار) وارد کشور ترکیه شده و بعد از طی 1540 کیلومتر به استانبول می‌رسد. مرز بازرگان به دلیل فاصله کمتر با استانبول، بهترین مسیر برای سفر زمینی به ترکیه است.

🔹 اتوبوس تبریز-استانبول

چنانچه در استان‌های نزدیک به آذربایجان شرقی هستید، می‌توانید در عرض 22 ساعت از تبریز خود را به استانبول برسانید. برای این منظور بلیط اتوبوس تبریز-استانبول را تهیه کنید و سفری مقرون‌به‌صرفه داشته باشید.

🔸 اتوبوس تبریز-ترابزون

برای این مسیر تنها یک اتوبوس در هفته تعریف شده است. این اتوبوس فاصله 845 کیلومتری تبریز تا ترابزون را در عرض 11 ساعت و 30 دقیقه طی می‌کند.

راهنمای سفر به ترکیه با ماشین شخصی

سفر زمینی به ترکیه با ماشین شخصی

سومین و معروف‌ترین گزینه برای سفر زمینی به ترکیه، سفر با ماشین شخصی است. سفری که صفر تا صد آن را خودتان برنامه‌ریزی می‌کنید و انتخاب زمان توقف، صرف ناهار و حتی گشت‌وگذار در جاذبه‌ها و زیبایی‌های مسیر با شماست! هیجان‌انگیز است نه؟!

البته که سفر با ماشین شخصی به ترکیه، چالش‌های خاص خودش را دارد، اما به نظر ما به لذت تماشای منظره‌های بکر، کوه‌های سربه‌فلک‌کشیده و دره‌های سرسبز و زیبا می‌ارزد!

برای ورود به خاک ترکیه، فقط کافیست خود را به یکی از سه مرزی که در ابتدای مقاله معرفی کردیم برسانید. اگر مقصدتان استانبول است، مرز بازرگان را انتخاب کنید. اگر هم می‌خواهید به شهر کوچک اما زیبای وان بروید، مرز رازی با فاصله 104 کیلومتری خود تا وان، گزینه بهتری است.

یکی از تفاوت‌های مهم سفر با ماشین شخصی در مقایسه با سایر روش‌ها این است که باید نسبت به تهیه چند مدرک برای خروج از کشور اقدام کرده و هزینه جداگانه‌ای برای هرمرحله پرداخت کنید. در ادامه شما را با این مدارک آشنا می‌کنیم.

مدارک مورد نیاز سفر زمینی به ترکیه

مدارک لازم برای سفر زمینی به ترکیه

تصمیم خود را گرفته‌اید و می‌خواهید به صورت زمینی به کشور ترکیه بروید؟ آیا از مدارکی که باید برای خروج از کشور تهیه کنید باخبرید؟ مدارک موردنیاز، متناسب با نحوه سفر زمینی شما متفاوت است. این که با اتوبوس یا قطار قصد سفر به ترکیه را دارید یا می‌خواهید با خودرو شخصی به دل جاده بزنید و از مرز خارج شوید؛ باید یک سری مدارک همراهتان داشته باشید.

بودجه از شما، پیشنهاد تور از ما مشاوره رایگان

✅ مدارک موردنیاز سفر زمینی به ترکیه عبارتند از:

🔸گذرنامه با حداقل 6 ماه اعتبار

🔹کاپوتاژ خودرو : اولین مدرکی که برای سفر به ترکیه با ماشین شخصی نیاز دارید، کاپوتاژ خودرو است. کاپوتاژ حکم پاسپورت را برای وسیله نقلیه‌ دارد و مجوزی برای خروج از کشور شماست. شرایط تهیه این مدرک بسیار آسان است. فقط کافیست با کارت ملی، گواهینامه، برگ سبز خودرو، سند خودرو، کارت ماشین، بیمه‌نامه، پاسپورت و عکس 4*3 به دفتر گمرک استان مراجعه و مجوز خروج از کشور خودرو خود را به مدت یک سال دریافت کنید. یادتان باشد که بعد از گذشت یک‌سال، برای تمدید کاپوتاژ خودرو یا لغو آن باید به اداره گمرگ بروید.

🔸گواهینامه بین‌المللی: بعد از کاپوتاژ خودرو، باید برای گرفتن گواهینامه بین‌المللی (یک ساله) اقدام کنید. تنها مرکزی که این گواهینامه را صادر می‌کند، کانون جهانگردی و اتومبیلرانی است که می‌توانید به صورت حضوری به این مراکز مراجعه کرده یا از طریق مراجعه به سایت Idp.taci.ir درخواست خود را به صورت آنلاین ثبت کنید.

📌در صورت مراجعه حضوری، گواهینامه بین‌المللی را همان لحظه دریافت می‌کنید اما با ثبت درخواست در سایت، گواهینامه شما بعد از 7 تا 10 روز اداری به دستتان می‌رسد.

👈آدرس و شماره تماس نمایندگی‌های کانون جهانگردی و اتومبیلرانی👉

🔹پلاک ترانزیت (پلاک بین‌المللی): این مدرک هم در مراکز کانون جهانگردی و اتومبیلرانی صادر می‌شود. نکته‌ای که باید بدانید این است که از لحظه صادرشدن آن، این پلاک متعلق به ماشین بوده و حتی درصورت فروش هم باید به صاحب بعدی آن تحویل بدهید.

🔸برچسب CD و IR: یکی از مدارکی که باید از کانون جهانگردی و اتومبیلرانی بگیرید، برچسب CD و IR است. شما می‌توانید این برچسب را وسط شیشه عقب خودرو بچسبانید تا رفت‌وآمدتان در خارج از کشور به عنوان مسافر خارجی، آسان‌تر شود.

🔹بیمه بین‌المللی خودرو: تنها مرکزی که در ایران بیمه بین‌المللی خودرو صادر می‌کند، «بیمه ایران» است. ممکن است این بیمه را با نام کارت سبز یا بیمه سبز هم شنیده باشید. برای صدور آن، باید با پاسپورت، گواهینامه بین‌المللی و یک قطعه عکس به دفاتر مرکزی بیمه ایران مراجعه و متناسب با نوع خودرو و مدت سفر هزینه پرداخت کنید.

هزینه سفر زمینی به استانبول در سال 1402

سفر زمینی به ترکیه از تهران

حالا که از چندوچون سفر زمینی به ترکیه گفتیم، وقت آن است که درباره هزینه‌ها که یکی از مهم‌ترین دغدغه‌هاست صحبت کنیم. در ادامه مطلب به تفکیک از قیمت سفر زمینی به استانبول و هزینه‌هایی که برای خروج از کشور باید بپردازید؛ می‌گوییم:

هزینه سفر به ترکیه با قطار

همان‌طور که در ابتدای مقاله خواندید، بعد از شیوع کرونا تمام خطوط ریلی به مقاصد خارج از کشور غیرفعال شده‌اند و در حال حاضر (سال 1402) قطار تهران-آنکارا و تبریز-وان فعال نیست. بنابراین نمی‌توانیم به هزینه سفر به ترکیه با قطار اشاره‌ای کنیم.

هزینه سفر به ترکیه با اتوبوس

بلیط اتوبوس تهران-استانبول: 2.050.000 تومان

بلیط اتوبوس تبریز-استانبول: 2.200.000 تومان

بلیط اتوبوس تبریز-ترابزون: 1.200.000 تومان

هزینه سفر به ترکیه با ماشین شخصی

تا الان هزینه‌‌هایی که برای سفر زمینی به ترکیه باید پرداخت می‌کردید، عوارض خروج از کشور، صدور یا تمدید پاسپورت و بلیط اتوبوس و قطار است. اما در سفر زمینی با خودرو شخصی، ماجرا متفاوت می‌شود. لیست هزینه سفر به ترکیه 1402 با ماشین شخصی را ببینید:

نوع خدمات

بازه قیمت

گواهینامه بین‌المللی یک ساله

350.000 تا 400.000 تومان

پلاک ترانزیت

1.100.000 تا 1.500.000 تومان

دفترچه مالکیت

340.000 تا 400.000 تومان

علامت CD و IR

13.000 تا 15.000 تومان

بیمه بین‌المللی خودرو

بسته به نوع خودرو متفاوت است


در سفر با ماشین شخصی به ترکیه، یکی از هزینه‌هایی که در مرز باید پرداخت کنید، هزینه مابه‌التفاوت سوخت است. این هزینه به دلیل جلوگیری از قاچاق سوخت و به اندازه باک خودرو شما دریافت می‌شود. یعنی فرقی نمی‌کند که باب باک پر از مرز خارج می‌شود یا بنزین زیادی در باک ندارید، در هر صورت باید بین 37 تا 40 هزارتومان به اندازه ظرفیت باک بنزین ماشینتان پرداخت کنید. مثلا اگر با خودرو سمند که ظرفیت باک آن 70 لیتر است قصد خروج از کشور را دارید، باید حداقل 2.590.000 تومان پرداخت کنید.

عوارض خروج از کشور یکی از هزینه‌های مشترک بین همه روش‌های سفر به خارج از کشور است. اگر اولین بار است که از مرز خارج می‌شوید، باید 400 هزارتومان عوارض خروج از کشور پرداخت کنید. این مبلغ برای سفر دوم 600 هزارتومان و از سفر سوم به بعد 800 هزارتومان است.

قیمت تور زمینی به ترکیه

تور زمینی به ترکیه

سفر با تور به دلیل عدم نگرانی بابت خرید بلیط و رزرو هتل و همچنین کمترشدن هزینه‌ها یکی از گزینه‌های محبوب مسافران است. ما در واحد تور شرکت یوتراوز، برای آن دسته از افرادی که می‌خواهند به صورت زمینی به کشور ترکیه بروند؛ پیشنهاد ویژه ای داریم. در این تور سفر با اتوبوس از مبدا تهران یا تبریز و به مقصد وان انجام می‌شود. این تور 4 شب و 5 روز است و یکی از هتل‌های 2 تا 4 ستاره شهر وان (با صبحانه) برای اقامت انتخاب شده است.

خبرخوب اینکه قیمت تور زمینی به ترکیه در یوتراوز، برای هر نفر حدود 4 تا 5 میلیون تومان است. پس چنانچه قصد سفر زمینی و مقرون‌به‌صرفه به ترکیه (به خصوص شهر زیبای وان) را دارید، حتما با شماره 📞1548 (داخلی 4-واحد تور) تماس بگیرید.

بلیط هواپیما، ارزان‌تر از همه‌جامقایسه قیمت و خرید

کلام آخر

در این مطلب تلاش کردیم از سیر تا پیاز سفر زمینی به ترکیه، چالش‌ها و انواع آن صحبت کنیم و شما را در جریان هزینه‌های این سفر قراربدهیم، تا متناسب با شرایط و هدفتان از سفر بهترین روش سفر زمینی به ترکیه را انتخاب کنید.

رسالت ما در شرکت خدمات گردشگری یوتراوز، همراهی شما در لحظه لحظه سفر است. ما درکنارشماییم تا هیچ‌دغدغه‌ای درباره خرید بلیط قطار و رزرو هتل نداشته باشید. تیم پشتیبانی مجرب یوتراوز هم 24 ساعت شبانه‌روز پاسخگوی سوالات شماست. فقط کافیست با شماره چهاررقمی 👈1548👉 تماس بگیرید و از آن‌ها راهنمایی بخواهید.

در پایان، سفری فراموش‌نشدنی برایتان آرزو می‌کنیم 😍😎



سوالات متداول

سفر زمینی به ترکیه از تبریز چندساعت طول می‌کشد؟

در بهترین حالت و در ایام غیرتعطیل، سفر از تبریز به وان با خودرو شخصی حدود 7 ساعت طول می‌کشد.

بهترین مسیر برای سفر زمینی به ترکیه کدام است؟

اگر مقصد شما استانبول است، مسیر مرز بازرگان تا استانبول را در اپلیکیشن‌های مسیریاب جستجو کنید اما اگر می‌خواهید به وان بروید از مرز رازی خود را به این شهر برسانید.

سفر زمینی به ازمیر ترکیه از بازرگان چقدر طول می‌کشد؟

فاصله مرز بازرگان تا ازمیر 1904 کیلومتر است و طی کردن آن با خودرو شخصی حدود 21 ساعت طول می‌کشد.

ارز مسافرتی برای سفر زمینی به ترکیه چقدر است؟

به هر مسافر برای سفرهای ریلی و زمینی به کشورهای خارجی 300 یورو ارز مسافرتی تعلق می‌گیرد.

سفر زمینی به ترکیه چند ساعت است؟

این میزان بسته به شهر مقصد و انتخاب نحوه سفر (قطار، اتوبوس و ماشین شخصی) متفاوت است.

برای سفر زمینی به ترکیه چی ببریم؟

در سفر زمینی به ترکیه با ماشین شخصی باید گواهینامه بین‌المللی، کاپوتاژ خودرو، بیمه بین‌المللی خودرو، پلاک ترانزیت و برگه CD و IR همراه داشته باشید.

هزینه سفر به استانبول با قطار چقدر است؟

درحال حاضر هیچ قطاری از ایران به شهرهای ترکیه فعال نیست.

نوشته های مشابه
دیدگاهتان را بنویسید
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز