پرواز غیر مستقیم چیست؟
- ...
- ...
- تعداد کلمات
برای رسیدن به بعضی از مقاصد سفر خارجی، هیچ پرواز مستقیمی وجود ندارد؛ تنها راهش است که در یک فرودگاه ترانزیت توقف کنید و با هواپیمای دیگری راهی مقصد شوید. به این نوع سفر، پرواز غیرمستقیم گفته میشود.
در سفرهای هوایی خارجی، شما یا مستقیما از کشور مبدأ به کشور مقصد میرسید یا بهطور غیرمستقیم در یک فرودگاه ترانزیت فرود میآیید و با پرواز دوم، راهی مقصد میشوید. به این نوع سفر هوایی، پرواز غیر مستقیم، ترانزیت، کانکشن یا اتصالی گفته میشود. سفرهای بینقارهای از این نوع است اما پرواز غیر مستقیم به جابهجایی بین دو قاره محدود نمیشود.
انواع پروازهای غیر مستقیم، دلایل این پرواز، تفاوتهایش با پرواز مستقیم، قوانین و نکات کاربردی درباره آن را در مقاله پیشرو میخوانید.
آنچه در این مقاله درباره پرواز غیرمستقیم میخوانید:
- تفاوت پرواز مستقیم و غیر مستقیم
- دلایل پرواز غیر مستقیم
- مزایا و معایب پرواز غیر مستقیم
- پرواز خودکانکشن چیست؟
- قوانین پرواز غیر مستقیم
- نکات مهمی که باید درباره پرواز غیر مستقیم بدانید
تفاوت پرواز مستقیم و غیر مستقیم
تا اینجا متوجه شدیم که ایرلاینها به دو شیوه مستقیم و غیرمستقیم ما را به مقصد میرسانند. تفاوت این دو نوع پرواز را در ادامه بهتر میشناسید.
پرواز مستقیم
پرواز بین مسیرهایی که فاصله کمی از یکدیگر دارند، از نوع مستقیم است؛ مثل همه سفرهای داخلی و سفر به کشورهای همسایه. در پرواز مستقیم، به انگلیسی (Direct flight)، ایرلاین و شماره پرواز از مبدأ تا مقصد یکیست. انواع پرواز مستقیم، به قرار زیر است:
- پرواز مستقیم بدون توقف: وقتی یکراست از مبدأ به مقصد پرواز میکنید.
- پرواز مستقیم با توقف: وقتی بهدلایلی مثل سوختگیری هواپیما در یک فرودگاه ثالث فرود میآیید و بعد از آن، بدون پیاده شدن از هواپیما و تغییر خط هوایی، به مسیرتان ادامه میدهید.
پرواز غیرمستقیم
پرواز بین لوکیشنهایی که مسافت زیادی از یکدیگر دارند، میتواند از نوع غیرمستقیم باشد. در پرواز دو مسیره، به انگلیسی (Non-direct flight) دو یا تعداد بیشتری پرواز مختلف بههم متصل میشوند تا درنهایت شما را از مبدأ به مقصد برسانند. انواع پرواز اتصالی به قرار زیر است:
- پرواز غیر مستقیم آنلاین: در این نوع پرواز، شرکت هواپیمایی ثابت است و فقط شماره پرواز تغییر میکند. یعنی شما در فرودگاه ترانزیت، از هواپیمای یک ایرلاین مشخص پیاده میشوید و با هواپیمای دیگری از همان ایرلاین، به مسیرتان ادامه میدهید.
- پرواز غیر مستقیم اینترلاین: در این نوع پرواز، شرکت هواپیمایی و شماره پرواز تغییر میکند. یعنی در فرودگاه ترانزیت از هواپیمای ایرلاین A پیاده میشوید و با هواپیمای ایرلاین B ادامه مسیر میدهید.
✈ پرواز امن و بیدغدغه با تهیه بلیط هواپیما از یوتراوز ✈
دلایل پرواز غیر مستقیم
بالاتر توضیح دادیم که سفرهای بینقارهای و بین دو کشور با مسافت زیاد میتواند از نوع غیرمستقیم باشد. البته دلایلی مثل اختلافات سیاسی بین کشورها هم میتواند باعث پرواز کانکشنی شود. گاهی هم ممکن است در یک بازه زمانی مشخص، تعداد پروازهای بین دو کشور بهطور موقت کاهش پیدا کند و پروازهای اتصالی برای جبران این کمبود، برقرار شوند.
اما اغلب این سفرهای خیلی طولانی هستند که بهصورت غیرمستقیم انجام میشوند. چرا؟
- در مسافتهای طولانی، هواپیما نیاز به سوختگیری پیدا میکند.
- مسافران در مسافتهای طولانی، خسته میشوند و به استراحت نیاز پیدا میکنند.
مزایا و معایب پرواز غیر مستقیم
شما حالا میدانید پرواز کانکشن چیست. ویژگیهایی که در ادامه برمیشمریم، کمک میکند که مزایا و معایب استفاده از پروازهای کانکشنی هم برایتان روشن شود.
مزایای پرواز غیر مستقیم
برای بعضی از مسیرها، هر دو نوع پرواز مستقیم و غیر مستقیم وجود دارد. اگر به چنین موردی برخوردید و کلاس پروازی هم یکسان بود، پرواز غیر مستقیم بهدلایل زیر، ارجحیت دارد.
- پرواز غیر مستقیم درمقایسه با پرواز مستقیم معمولا ارزانتر است.
- در پرواز غیر مستقیم، میتوانید در فرودگاه ترانزیت خستگی درکنید، غذا بخورید و خرید کنید. اگر کودک یا فرد سالمندی همسفرتان باشد، اهمیت این توقف خیلی بیشتر میشود.
معایب پرواز غیر مستقیم
گاهی، بسته به اولویتهای سفر شما و نوع خدمات هواپیمایی که استفاده میکنید، پرواز مستقیم ارجحیت دارد. معایب پرواز غیر مستقیم، به اینترتیب است؛
- پرواز اتصالی، بهدلیل زمان توقف، طول مدت سفرتان را افزایش میدهد و برای کسانی که عجله دارند، توصیه نمیشود.
- اگر با پرواز «فرستکلاس» سفر میکنید، امکانات این کلاس پروازی مانع از خستگی بیشازحد میشود. در این شرایط، جابهجایی بین پروازها ممکن است نهتنها کمکی به عوض شدن حالوهوایتان نکند که حتی بابت معطلی برایتان آزاردهنده باشد.
پرواز خودکانکشن چیست؟
پرواز اتصالی، یک پرواز پیوسته محسوب میشود. درست است که توقف و تغییر هواپیما درکار است اما بههرحال همه اینها در قالب یک برنامه یکپارچه میگنجند که مسئولیت صفرتاصدش با ایرلاینی است که بلیطتان را از آن تهیه کردهاید.
گاهی ممکن است ترجیح بدهید که خودتان برنامه یک پرواز غیر مستقیم را ترتیب بدهید. یعنی دو بلیط مجزا تهیه کنید؛ یکی از مبدأ به فرودگاه واسط، دیگری از فرودگاه واسط به مقصد. به این نوع سفر، پرواز «خوداتصال» یا «self-connection» گفته میشود. پرواز خودکانکشن در چه شرایطی توصیه میشود و چه ریسکهایی دارد؟
مزایای پرواز خودکانکشن
اگر در پیدا کردن بلیط هواپیما خبره شدهباشید، پرواز خودکانکشن درمقایسه با پرواز کانکشن، به دلایل زیر بهنفعتان است:
- میتوانید پروازهای جداگانهای پیدا کنید که نسبت به پرواز اتصالی، ارزانتر تمام شوند.
- ممکن است بتوانید دو پرواز جداگانهای پیدا کنید که ازنظر زمانی بههم نزدیک باشند و مدت توقفتان بین فرودگاه ترانزیت کاهش یابد.
معایب پرواز خودکانکشن
در پروازهای کانکشن، یک کد مرجع واحد صادر میشود اما در پرواز خودکانکشن، هر بلیط، کد مستقلی دارد؛ یعنی بهازای هر پرواز باید مراحل تحویل دادن چمدان، بازرسی امنیتی و… را طی کنید. این پرواز بهدلایل زیر ممکن است برایتان چالش ایجاد کند.
- در سفر خودکانکشن اگر پرواز اولتان تأخیر داشتهباشد و بهموقع به پرواز دوم نرسید، هیچ مسئولیتی متوجه ایرلاینها نیست. اما در نوع کانکشن، اگر پرواز دوم را ازدست بدهید، ایرلاین موظف است که شما را با پرواز دیگری به مقصد برساند.
- در پرواز خودکانکشن، احتمال بیبرنامگی، تأخیر در پرواز دوم و معطل شدن در فرودگاه ترانزیت بالا میرود.
قوانین پرواز غیر مستقیم
شرایط و قوانین کانکشن پرواز به چه ترتیب است؟ در ادامه، همه جزئیات این نوع پرواز را از مرحله خرید بلیط تا انتها میخوانید.
نحوه خرید بلیط پرواز کانکشن
خرید بلیط پرواز غیر مستقیم با پرواز مستقیم تفاوتی ندارد. شما میتوانید بلیطتان را از آژانسهای مسافرتی یا وبسایت شرکتهای خدمات گردشگری بهصورت آنلاین تهیه کنید. مقصد میانی در هر دو روش، به اطلاع شما رسانده میشود.
زمان توقف بین دو پرواز
فاصله بین دو پرواز در فرودگاه ترانزیت، به عوامل مختلفی شامل آبوهوا، وسعت فرودگاه واسط، یکسان یا متفاوت بودن ایرلاینهای دو پرواز و… بستگی دارد. این زمان بین 30دقیقه تا 24ساعت متغیر است. مدت زمان حدودی انتظار در فرودگاه واسط، در زمان خریدن بلیط اعلام میشود.
نحوه تعویض هواپیما
چگونگی تعویض هواپیما در سفرهایی با 2 پرواز، از مهمترین نکاتی است که باید درباره پروازهای کانکشنی بدانید. در این سفرها، شما اجازه ندارید از فرودگاه میانی خارج شوید. بهجز در شرایط استثنایی، معمولا نیازی نیست که فرآیند تحویل چمدان را در فرودگاه ترانزیت تکرار کنید اما گذر از بخش امنیتی، الزامی است.
ویزای ترانزیت در پرواز کانکشن
در پروازهای غیر مستقیم، ویزای ترانزیت دریافت میکنید؛ نوعی ویزای کوتاهمدت (چندساعته) که در فرودگاه میانی صادر میشود و در مدت توقف بین دو پرواز به شما اجازه تردد در سالن ترانزیت فرودگاه را میدهد. قوانین کشورها در این زمینه متفاوت است.
در بعضی از فرودگاهها اگر فاصله بین دو پرواز سه، چهار ساعت یا کمتر باشد، نیازی به دریافت ویزای ترانزیت ندارید. در پروازهایی که توقف طولانیمدت دارند، ویزای ترانزیت برای مدت حداکثر 72ساعت صادر میشود. این نوع ویزا به شما اجازه خروج از فرودگاه میدهد.
جاماندن از پرواز دوم
اگر بهدلیل تأخیر در پرواز اول و مشکلات فنی، از پرواز دومتان جا بمانید، شرکت هواپیمایی که از آن بلیطتان را تهیه کردهاید، موظف به پرداخت خسارت و تهیه بلیط پرواز بعدی برای شما خواهدبود. اما اگر قصور از جانب شما باشد، مسئولیتی متوجه ایرلاین نیست.
شرایط کنسلی در پرواز کانکشن
پرواز کانکشن را فقط بهصورت کلی میتوانید کنسل کنید. مثل سایر پروازها، متناسب با زمان باقیمانده تا حرکت هواپیما مبلغی جریمه میپردازید و سفرتان را لغو میکنید. اما بعد از انجام شدن پرواز اول، تحت هیچ شرایطی نمیتوانید پرواز بعدی را کنسل کنید.
نکات مهمی که باید درباره پرواز غیر مستقیم بدانید
تا این قسمت مقاله، شما به همه ابعاد موضوع مسلط شدهاید و بهخوبی میدانید که پرواز ترانزیت چیست. فقط میماند چند نکته تکمیلی که کمک میکند پرواز غیر مستقیم راحت و بدون چالشی داشتهباشید.
- پیش از سفر، از وبسایت فرودگاه میانی، نقشه آن را دانلود کنید تا بتوانید سریع و بدون سردرگمی ترمینالتان را پیدا کنید.
- محدودیت بار و چمدان در پرواز ترانزیت، نکته مهمی است که پیش از سفر باید درنظر بگیرید. اگر بلیط پروازهایتان متعلق به دو ایرلاین مختلف است، باید قوانین محدودیت بار را از هر دو شرکت استعلام کنید.
- اگر فاصله بین دو پروازتان زیاد نیست و نگراناید که مبادا جابهجایی در فرودگاه میانی معطلتان کند، بهتر است صندلی نزدیک به خروجی هواپیما را تهیه کنید تا بتوانید زودتر پیاده شوید.
سخن آخر
وقتی از یک نقطه دنیا به نقطهای دیگر، پرواز مستقیمی وجود ندارد؛ فاصله بین دو کشور آنقدر زیاد است که هواپیما چندبار به سوختگیری نیاز پیدا میکند و مسافت طولانی، مسافران را خسته میکند، پرواز غیر مستقیم بهکمک میآید؛ پرواز از مبدأ به یک فرودگاه میانی، مدتی توقف در آن و سپس پرواز بهسمت مقصد نهایی. به این نوع سفر، پرواز غیر مستقیم، اتصالی یا کانکشن میگوییم.
زیروبم پرواز کانکشن را در مقاله حاضر توضیح دادهایم. اگر دیر یا زود راهی سفر خارجی هستید، کارشناسان یوتراوز، آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. با شماره تلفن 24ساعته 1548 تماس بگیرید.
سوالات متداول
پرواز کانکشن چیست؟
سفر هوایی بین دو کشور با مسافت طولانی، از نوع پرواز غیرمستقیم یا کانکشن (Connection flight) است. در این نوع سفر، در یک فرودگاه میانی فرود میآیید و بعد از مدتی توقف، با هواپیمای دیگری بهسمت کشور مقصد راهی میشوید.
پرواز غیر مستقیم بهتر است یا پرواز مستقیم؟
بعضی از مسیرهای هوایی را هم پروازهای مستقیم پوشش میدهند و هم پروازهای غیرمستقیم. در پرواز غیر مستقیم، میتوانید خستگی سفر طولانی را با استراحت در فرودگاه میانی بهدر کنید. در پرواز مستقیم، مدت زمان معطلیتان کاهش مییابد و برای کسانی که عجله دارند، مناسبتر است.
شرایط جابهجایی در پرواز کانکشن چیست؟
در پرواز غیر مستقیم یا کانکشن، برای سوار شدن به پرواز بعدی نیازی به چکاین مجدد ندارید و چمدانتان به هواپیمای دوم منتقل میشود اما عبور از گیت امنیتی در فرودگاه میانی، الزامی است.