ورود
White Cane Safety Day
به بهانه‌ی بیست و چهارم مهر روز عصای سفید

نکات سفر برای نابینایان: دیدنی‌ها را زندگی کن!

زمان برای مطالعه 4 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

تنها یک نابینا می‌تواند متوجه شود که جهان فقط به تماشا نیست و هزاران هزار حقیقت زیبای دیگر در خود دارد. اما کسانی که می‌بینند از آن‌ها غافل‌اند. به همین خاطر سفر می‌تواند برای یک نابینا هم مانند تمامی انسان‌ها، دریافت‌ها فراوانی به همراه داشته باشد و او را به تجربه‌های جدیدی از زندگی برساند اگر با نکات سفر آشنا باشد.

نابینایان و کم‌بینایان می‌توانند سفرهای هیجان‌انگیزی داشته باشند و خاطرات فوق‌العاده‌ای از سفر برای خود بسازند. اگر در اینترنت یک جستجوی کوتاه کنیم می‌بینیم که جهانگردان نابینایی هستند که توانسته‌اند بیشتر از هر انسان بینایی به دور دنیا سفر کنند و به جاذبه‌های مختلف دنیا از نزدیک سر بزنند. درست است که آن‌ها نمی‌بینند اما دیدن تنها یکی از توانایی‌های انسانی برای درک و شناخت دنیاست. نابینایان دنیا را زندگی می‌کنند. یوتراوز در این مقاله «نکات سفر برای نابینایان» را مرور می‌کند.

در این مقاله درباره‌ی نکات سفر برای نابینایان می‌خوانید:

  • سفر برای نابینایان، آری یا نه؟
  • برنامه‌ریزی و آماده‌گی برای سفر
  • شروع سفر برای یک نابینا
  • چمدان و بار در سفر
  • اقامت در هتل
  • همراه داشتن سگ راهنما
  • نکات سفر برای نابینایان؛ در مقصد

سفر برای نابینایان، آری یا نه؟

شما در خانه‌ی خود نشسته‌اید و ناگهان تلفن زنگ می‌زند و بهترین دوستتان که از شما دور است خبر عروسی‌اش را به شما می‌دهد و شما را به جشن خود دعوت می‌کند. شما خیلی خوشحال می‌شوید. به او قول می‌دهید که در عروسی‌اش شرکت می‌کنید. اما همین که گوشی را قطع می‌کنید دچار شک و تردید می‌شوید. تنها به این دلیل که نابینا یا کم‌بینا هستید. این وضعیت همیشه تصمیم‌های شما برای سفر را یا کنسل کرده و یا به تعویق انداخته است. وقت آن است که همه‌ی این‌ها را فراموش کنید و به این باور برسید که شما می‌توانید مانند تمامی انسان‌های روی زمین به تنهایی سفر کنید و از سفر خود لذت ببرید. فقط کافی است نکته‌هایی را رعایت کنید.

برنامه‌ریزی و آماده‌گی برای سفر

مهم‌ترین چیزی که می‌تواند اضطراب یک فرد نابینا یا کم‌بینا را برای سفر کم کند برنامه‌ریزی است. وقتی شما دقیق بدانید که قرار است کجا بروید و چه‌کارهایی انجام دهید همه‌چیز تحت کنترل شما قرار می‌گیرد. البته که این یک واقعیت است که همیشه همه‌چیز تحت کنترل نیست و گاهی ممکن است اتفاقات غیرمنتظره ای رخ دهد، اما این که یک نفر برنامه داشته باشد بسیار راحت‌تر و سنجیده‌تر می‌تواند با اتفاقات غیرمنتظره مواجه شود.
این خبر خوش وجود دارد که با وجود تکنولوژی‌های امروز و سیستم ارتباطی و حمل نقلی قوی‌ای که در سرتاسر دنیا وجود دارد، امروز برنامه‌ریزی برای سفر به هیچ‌وجه سخت و پیچیده نیست. پس درباره‌ی جایی که می‌خواهید بروید تحقیق کنید تا بفهمید در آن‌جا چه امکاناتی را نیاز دارید. از طرفی این تحقیق باعث می‌شود تا جاذبه‌های گردشگری مقصدتان را به خوبی بشناسید و بتوانید برای رفتن به این جاذبه‌ها برنامه‌ریزی خوبی داشته باشید. حتی ممکن است در جستجوهایتان برای برنامه‌ریزی یک تور خوب پیدا کنید و بتوانید با شرکت در آن تور لذت بیشتری از سفر خود ببرید.

شروع سفر برای یک نابینا

در شروع سفر وقتی که فرد نابینا یا کم‌بینا نوع حمل و نقل خود را مشخص کرده است باید حتماً به آن شرکت وضعیت خود را اطلاع دهد. هنگام عبور از گیت ورودی و چک کردن، یک فرد نابینا نمی‌تواند علائم اشاره‌ای را ببیند و لازم است کارکنان با آرامش و حسن خلق به مسافر نابینا کمک کنند تا مراحل را طی کند.
وقتی در هواپیما خدمه و کارکنان بدانند شما کم‌بینا یا نابینا هستید آن‌ها هنگام ارائه کارت پرواز و سوارشدن به هواپیما تمهیداتی که لازم است را به شما ارائه می‌دهند. هنگام پرواز می‌دانند که چطور پذیرایی کنند و یا چطور منوی غذا را برای سفارش به شما ارائه دهند. بهتر است صندلی‌های داخلی را برای شما انتخاب کنند تا اگر عصایتان تاشو نیست بتوانید آن را به دیواره‌ی هواپیما تکیه دهید یا جایی بنشینید که بتوانید راحت تردد کنید.رعایت این اصول جزو حقوق شما در قانون حمل‌ونقل هوایی است و در اصل آن شرکت هواپیمایی لطف نمی‌کند بلکه در حال انجام وظیفه‌اش است.
اگر قطار را برای سفر انتخاب کرده‌اید باز هم باید به مسئول مربوطه وضعیت خود را اطلاع دهید تا او بتواند شما را در یافتن کوپه و صندلی‌تان یاری کند. اتوبوس هم به همین شکل. راننده یا کمک راننده با آگاهی از وضعیت شما جای مناسبی را به شما می‌دهند و برای استراحت‌های بین راهی شرایط شما را در نظر می‌گیرند. به راننده‌ی اتوبوس دقیق بگویید شما را کجا پیاده کند.

چمدان و بار در سفر

marking on the suitcase

برای چمدانتان نشانه‌ی خاصی را در نظر بگیرید (مثل بستن یک ربان رنگی) یا طوری باشد که با لمس آن بتوانید بفهمید آن چمدان شماست. نشانه‌ی چمدان کمک می‌کند تا از دیگران برای یافتن آن در بار کمک بگیرید. اما بهترین پیشنهاد برای سفرهایی که نیاز به بار زیادی ندارد استفاده از کوله‌پشتی است. کوله‌پشتی در همه‌جا می‌تواند همراه شما باشد و از دور شدن وسایلتان از خود احساس نگرانی‌ای نخواهید داشت.

نکته‌ی مهم در شروع سفر این است که یک فرد نابینا مانند تمامی افراد حق دارد هر نوع سفری را که می‌خواهد انتخاب کند و وضعیت او هیچ محدودیتی برایش ایجاد نمی‌کند.

اقامت در هتل

در بیشتر هتل‌ها به‌خصوص هتل‌های خوب برای نابینایان و کم‌بینایان امکانات خاصی در نظر گرفته‌شده است. مهم‌ترین اصل در هتل استفاده‌ی راحت از امکانات اتاق است تا مهمان نابینا بتواند راحت و امن به همه‌چیز دسترسی داشته باشد. وقتی اتاقی به‌درستی و خوبی چیده شده باشد کافی است تا کمی در آن بگردید و متوجه شوید که هر چیزی کجاست.معمولاً هتل‌هایی که خدمات خوبی دارند اتاقی را به شما می‌دهند که هنگام ورود و خروج به راحتی بتوانید آن را پیدا کنید و مجبور نباشید مسیری پیچ‌درپیچ را در راهروهای هتل طی کنید تا به اتاقتان برسید!

همراه داشتن سگ راهنما

guide dog for the blind

بعضی از افراد نابینا سگ راهنما به همراه دارند و در واقع حتماً باید همراه با او سفر کنند. بنابراین باید از قوانین مربوط به حمل و نقل سگ آگاهی داشته باشند. ممکن است برای سفر به یک کشور دیگر لازم باشد تا سگ واکسینه‌ی خاصی شود. ممکن است یک شرکت هواپیمایی اجازه‌ی ورود سگ را به داخل کابین ندهد. ممکن است اتوبوس اجازه‌ی حمل سگ را نداشته باشد. اما از آن جایی که سگ راهنما باید همراه مسافر نابینا باشد و در واقع نیاز اوست این موارد قبل از سفرش باید کامل بررسی شود.
قوانین در کشورهای مختلف متفاوت است. مثلاً در پروازهای داخلی ایالات متحده و کانادا ورود سگ راهنما پذیرفته می‌شود. اما ممکن است در کشورهای دیگر قوانین سخت‌تری وجود داشته باشد. مثلاً کشورها و ایالت‌هایی مثل ایالت هاوایی، استرالیا، نیوزیلند، هنگ‌کنگ، ایرلند و انگلستان قوانین سختی دارند. قوانین بعضی کشورها هم در واکسیناسیون سگ سخت است.
غیر از این تسمه و بند و یقه‌ی سگ‌های راهنما ممکن است دارای فلز باشند و فلزیاب گیت ورودی فرودگاه را فعال کند که باعث می‌شود سگ احساس ناامنی و ناراحتی کند. بنابراین به هیچ‌وجه سگ راهنما نباید از صاحب خود جدا شود. هر جا نیاز به چک کردن است سگ کاملاً در کنار صاحب نابینای خود باشد تا احساس ناامنی نکند.

نکات سفر برای نابینایان؛ در مقصد

وقتی به مقصد می‌رسید و در هتل یا اقامتگاه خود مستقر شدید و خواستید گشت و گذار را شروع کنید یادتان باشد که یک راهنمای کتبی با خود داشته باشید. درست است که شما نمی‌توانید آن را ببینید و بخوانید ما اگر جایی ناخواسته گم شدید می‌توانید راحت‌تر از دیگران کمک بگیرید.نشانی‌های دقیق هر مقصد را کاملاً بدانید و همراه داشته باشد. ممکن است بخواهید در این امر به راننده‌های اتوبوس یا تاکسی اعتماد کنید. اما مطمئن‌تر از آن‌ها، خود شما هستید. پس آدرس دقیق را همیشه همراه خود داشته باشید.
در هرجایی اگر به راهنمایی یا کمک نیاز داشتید به‌راحتی کمک بگیرید. هرگز از کمک گرفتن نترسید و خجالت نکشید. این نکته را فراموش نکنید که در سفر همه‌ی آدم‌ها نیاز دارند کمک و راهنمایی بگیرند. پس شما در حال انجام طبیعی‌ترین کار دنیا هستید.عصای خود را همیشه همراه خود داشته باشد حتی اگر برای حرکت نیاز به آن ندارید. وجود عصا در کنار شما باعث می‌شود تا دیگران بدون هیچ توضیحی به وضعیت شما آگاهی پیدا کنند و در هنگام تردد مراقب باشند.
مراقب وسایلی که همراهتان دارید باشید. کلید، پول، کارت، گذرنامه و ... همه را در یک جیب مطمئن نزدیک خود نگهداری کنید. اما علاوه بر آن‌ها یک کارت اعتباری یا پول اضافه در جای دیگر داشته باشید که اگر مشکلی برای کارت یا پولتان پیش آمد دستتان خالی نشود.می‌توانید تخفیف‌های گردشگری را هم جستجو کنید. برخی مکان‌های گردشگری برای گردشگران با شرایط خاص تخفیف‌های خوبی دارند.
توجه: اگر از دوستان یا عزیزان شما، کسی نابینا است. این مقاله را برای او بخوانید.

نوشته های مشابه
خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز