ورود
travel insurance
نکات مهم در مورد بیمه مسافرتی

اول بیمه مسافرتی بعد سفر

زمان برای مطالعه 5 دقیقه
  • ...
  • ...
  • تعداد کلمات

از سری چیزهایی که برای سفر لازم است و بهتر است که به آن توجه داشته باشید و آن را تهیه کنید، بیمه‌ی مسافرتی است. بیمه سفر، بیمه‌ای است که خدمات بسیاری را به مسافرانی که اغلب، قصد دارند تا به کشوری دیگر بروند ارائه می‌دهد.

یکی از موارد مهمی که افراد برای سفر رفتن باید به آن توجه داشته باشند «بیمه مسافرتی» است. هر اتفاقی ممکن است در سفر سلامت شما را به خطر بیاندازد اما باید تضمینی برای سلامت شما به‌عنوان یک مسافر و پرداخت هزینه‌های درمان وجود داشته باشد و آن تضمین را بیمه مسافرتی به شما می‌دهد، اما با چه شرایطی و برای چه افراد و سفرهایی؟ در ادامه با یوتراوز همراه شوید تا نکات مهم درباره بیمه مسافرتی را با هم مرور کنیم.

همه‌ی آنچه باید درباره بیمه مسافرتی بدانیم:

بیمه‌ی مسافرتی چیست؟
بیمه‌ی مسافرتی؛ اجبار یا اختیار؟
آنچه که بیمه‌ی سفر پوشش نمی‌دهد
بیمه‌ی سفر چه خدماتی ارائه می‌دهد؟

بیمه‌ی مسافرتی چیست؟

online travel insurance

قدم اول برای آشنایی با نکات بیمه مسافرتی، شناخت آن است. بیمه‌ی مسافرتی از جمله بیمه‌هایی است که در سفر، برای مسافران صادر شده و خدمات متفاوت و گاهاَ ویژه‌ای به گردشگران ارائه می‌دهد و همین باعث می‌شود تا این بیمه‌ از سایر انواع بیمه‌ متمایز شود و ویژگی‌های خود را داشته باشد. ویژگی‌هایی که شناخت آن‌ به ما کمک خواهد کرد تا در انتخاب بیمه برای سفر خود نیز به موارد و نکات بسیاری توجه کنیم.
یکی از سوالاتی که در رابطه با بیمه‌ی مسافرتی مطرح می‌شود آن است که، بیمه‌ی مسافرتی برای سفرهای خارجی مناسب است یا داخلی؟ شاید فهمیدن این مسئله خیلی سخت نباشد چراکه اختصاص بیمه مسافرتی برای سفرهای داخلی بی‌معناست! چرا؟ زیرا غالب افراد در کشور تحت پوشش انواع بیمه هستند که در هرجایی از کشور عزیزمان می‌توانند از خدمات آن بهره‌مند شوند و نگرانی از این بابت نداشته باشند. به طبع این هم واضح است که بیمه‌هایی که در کشورمان کاربرد دارند، در خارج از کشور کاربرد آن چنانی نداشته باشند. از این‌رو اینجا است که مناسب بودن بیمه‌ی مسافرتی در سفرهای خارجی برای افراد روشن می‌شود.

بیمه‌ی مسافرتی؛ اجبار یا اختیار؟

ممکن است برای شما این سوال پیش آمده باشد که آیا بیمه‌ی مسافرتی اجباری است یا اختیاری؟ از آن‌جاکه بیمه‌ی سفر خدمات و نکات مثبتی دارد و از طرفی هزینه‌های درمان در صورتی که در کشور دیگر دچار بیماری بشویم بالا است، عاقلانه است که از خرید و دریافت آن صرف‌نظر نکرده و آن را تهیه کنیم. حتی بسیاری از کشورها داشتن بیمه مسافرتی را از الزامات دریافت ویزا می دانند.

آنچه که بیمه‌ی سفر پوشش نمی‌دهد

بیمه‌های سفر در عین‌حال که خدماتی را به فرد بیمه شده ارائه می‌دهند، ممکن است شرایط و نکاتی داشته باشند که طبق آن شرایط و نکات به فرد متقاضی بیمه و خدمتی تعلق نگیرد. درست است که بیمه‌ی سفر خدمات ویژه یا به قولی مناسب را به افراد تحت پوشش خود می‌دهد اما با این‌حال ممکن است که خیلی از موارد هم وجود داشته باشد که ما انتظار داشته باشیم تا بیمه به آن‌ها رسیدگی کند اما چنین نباشد.

مواردی که در ادامه می آوریم شامل خدمات بیمه سفر نمی‌شود:

  • اگر مشکل یا بیماری تا 92 روز پس از شروع سفرتان اتفاق افتاده باشد، شامل تعهدات بیمه مسافرتی می‌شود و در صورت بروز بیماری یا مشکل بعد از این مدت، بیمه مسافرتی خدماتی به شما نخواهد داد.
  • اگر فرد قبل از سفر خود بیماری مزمن داشته باشد، نسبت به درمان این بیماری از جانب بیمه‌ی سفر خدمتی به وی تعلق نمی‌گیرد.
  • در صورتی که فرد به دلیل شرکت در مسابقات و رویدادهای ورزشی و فعالیت‌های خطرناک آسیب دیده باشد به وی خدمتی تعلق نمی‌گیرد.
  • در صورتی‌که بیمه شده سه ماه مانده به زمان تعیین شده، زایمان و یا سقط جنین کند، بیمه‌ای به او تعلق نمی‌گیرد.
  • اگر فرد به کشوری سفر کرده باشد که جزو کشورهای ناآرام و یا درگیر جنگ باشد، به او خدمتی از جانب بیمه تعلق نمی‌گیرد.
  • مواردی که فرد بیمه‌شده در کشور مقصد دست به عمل مجرمانه‌ای زده باشد یا اینکه در چنین اعمالی مشارکت داشته باشد هم، جزو مواردی به حساب می‌آید که به واسطه تبعات آن به فرد بیمه‌شده خدمتی تعلق نمی‌گیرد.
  • اختلالات مادرزادی و مشکلات مربوط به آن: اگر فرد از قبل دچار اختلالاتی مادرزادی باشد و در طول سفر به واسطه‌ی آن اختلالات دچار مشکلات شود، به او بیمه‌ یا هزینه‌های درمانی و ... تعلق نخواهد گرفت.
  • حوادث شغلی: مواردی که مربوط به حوادث شغلی باشد، به آن بیمه‌ای تعلق نمی‌گیرد.
  • واکسیناسیون و موارد مرتبط به آن هم از پوشش بیمه خارج هستند و بیمه‌ی سفر در این مورد به شخص بیمه‌شده خدماتی نخواهد داد.
  • هزینه‌های خدماتی: بیمه‌ی سفر هزینه‌های خدماتی را پوشش نمی‌دهد. مواردی همچون انرژی درمانی، ماساژ درمانی، درمان‌های زیبایی و ... تحت پوشش بیمه مسافرتی قرار نمی‌گیرد.
  • عوارض‌های ناشی از درمان و بیماری: از دیگر مواردی که بیمه‌ی سفر آن را پوشش نخواهد داد عوارض‌ ناشی از فیزیوتراپی و عوارض ناشی از بیماری‌های روانی است.
  • خودکشی: این مورد از جمله مواردی است که اغلب بیمه‌ها، آن را مورد پوشش قرار نمی‌دهند. اگر فرد در اثر خودکشی دچار عوارض و آسیب‌هایی بشود، به او بیمه مسافرتی تعلق نخواهد گرفت.

بیمه‌ی سفر چه خدماتی ارائه می‌دهد؟

travel luggage insurance

بیمه‌ی سفر خدمات متفاوت و بعضاً ویژه‌ای دارد که سبب تمایز او با سایر بیمه‌ها شده است. بیمه‌ای که برای سفرهای خارجی مناسب است و کاربرد دارد موارد زیر را پوشش می‌دهد:

هزینه‌های پزشکی و خدمات درمانی

از سری خدماتی که بیمه‌های سفر به مسافران و افراد بیمه‌شده ارائه می‌دهند، هزینه‌های پزشکی است. ممکن است در طول سفر خود به کشوری دیگر دچار سانحه، آسیب و بیماری شوید. بیمه‌ی سفر در چنین وضعیتی برای شما کاربرد بسیاری خواهد داشت. چراکه معمولاً علاوه بر هزینه‌های انتقال شما به مراکز درمانی، هزینه‌های پزشکی، دارویی، آزمایشگاهی و ... شما را هم برعهده گرفته و پرداخت می‌کند. اما با این‌حال بهتر است که حین خرید بیمه و تهیه‌ی آن، به جزئیات و نکات آن در رابطه با خدمات درمانی و پزشکی نیز توجه داشته باشید.

هزینه‌های دندانپزشکی؛ خدمتی که شاید از جانب بیمه‌ی سفر کمی عجیب باشد

از جمله خدمات دیگری که بیمه‌های سفر پوشش می‌دهند، هزینه‌های دندانپزشکی است. اغلب ما برای یک‌بار هم که شده دندان درد را تجربه کرده‌ایم. دردی که تنها بر ما اثر نمی‌گذارد، بلکه باعث می‌شود تا زندگی عادی ما نیز تحت‌تأثير قرار گرفته و به واسطه‌ی این درد از حالت عادی خود خارج شود. حال فکر کنید که با چنین دردی در طول سفر مواجه شوید. قطعاً به واسطه‌ی این درد، چیزی از سفرتان نخواهید فهمید. از این‌رو از جمله خدماتی که بیمه‌ی سفر به بیمه‌شدگان خود می‌دهد، خدمات دندانپزشکی و قبول هزینه‌های آن است.

برگرداندن جسد فردی که فوت شده است

از جمله اتفاقات تلخی که ممکن است افراد در طول سفر آن را تجربه کنند، فوت یکی از همراهانشان در طول سفر است. به طور قطع اتفاق تلخی است و سفر را به هر شکلی تحت‌الشعاع قرار خواهد داد. از تلخی و به‌هم خوردن سفر که بگذریم، با چالشی به اسم برگرداندن جسد به مبدأ یا محل زندگی او مواجه خواهیم شد. چالشی که اگر از آن شناخت و اطلاعی نداشته باشیم، ممکن است که با مشکل مواجه شویم. اما بد نیست بدانید که بیمه‌ی سفر برای این مسئله هم خدماتی را ارائه خواهد داد. درواقع نقش بیمه در این مسئله، پرداخت هزینه‌های انتقال جسد از مقصد به مبدأ سفر و یا محل اقامت او است. که اگر از حق نگذریم، خدمتی فوق‌العاده برای بازماندگان متوفی به حساب می‌آید.

برگرداندن کودکان بی‌سرپرست

یکی از خدماتی که بیمه مسافرتی آن را پوشش می‌دهد برگرداندن جسد و پرداخت هزینه‌های انتقال متوفی است. اما این سوال پیش می آید که فرد متوفی اگر همراه خود کودکی داشته باشد، پس از فوت او کودک عملاً بی‌سرپرست شده است. در چنین شرایطی چه باید کرد؟ آیا کودک را به حال خودش واگذاشته و رهایش می‌کنیم؟ قطعاً چنین کاری از اخلاق انسانی به دور است. از این رو بیمه‌ی سفر برای این مسئله هم تمهیداتی پیش‌بینی کرده است. در چنین حالتی بیمه هزینه‌های انتقال آن کودک به مبدأ يا محل زندگی‌اش را پرداخت می‌کند. البته با این شرط‌که کودک کمتر از پانزده سال سن داشته باشد و به غیر از متوفی کس دیگری را نداشته باشد.

پوشش بار مسافر

از جمله خدمت‌های دیگری که بیمه‌ی سفر به افراد می‌دهد، پوشش بار آن‌ها است. یکی از اتفاقی که به هرحال ممکن است در طول سفر برای افراد رخ دهد گمشدن بار، آسیب به بار و ... است که بیمه‌ی سفر تحت شرایطی برای هرکدام از این اتفاقات تمهیدات خاصی را در نظر گرفته است تا درصورت آسیب به بار و یا سایر مواردی که بیمه پوشش می‌دهد، هزینه‌های آن و یا خسارات و ... را جبران می‌کند.

خسارت گم شدن بارهای تحویلی به هواپیما

در مواردی همچون گم شدن بار، بیمه‌ی سفر تمهیدات خاصی را در نظر است. اما با این‌حال عرض نکردیم که این تمهیدات به‌طور مثال برای گمشدن بار تحویلی به هواپیما چگونه است. که خب حال قرار است تا بررسی کنیم.
فرض کنید باری که به هواپیما سپرده‌اید گم شده است. در چنین شرایطی گزینه اول چه برای شما و چه شرکت هواپیمایی، پیدا کردن بار است. اما با این حال اگر بار پیدا نشود و قرار باشد تا خسارت گم شدن بار خود را بگیرید، شرکت هواپیمایی موظف است که خسارت بار گمشده را به شما بپردازد. اما آنچه که شرکت هواپیمایی به شما پرداخت می‌کند تمام خسارت بار نیست و تنها بخشی از خسارت را به شما می‌پردازد. اینجا است که می‌توان، نقش بیمه‌ی سفر را در گمشدن بار به خوبی مشاهده کرد. بیمه سفر در چنین شرایطی اختلاف هزینه‌های خسارت به بار شما را (البته تا سقفی مشخص) پرداخت خواهد کرد. البته با این قید که فرد بیمه‌شده است، موظف است تا لیستی از اقلام بارهای خود و قیمت حدودی آن را از قبل به شرکت بیمه ارائه دهد.

نوشته های مشابه
  • راهنمای پیاده روی اربعین در سال 1402

    دل که هوای رفتن می‌کند، پیاده و سواره نمی‌شناسد، پیر و جوان سرش نمی‌شود، دل است دیگر، هوای پرواز دارد، هوای دیدار، زیارت، سر تعظیم بر آستان ساییدن، «السلام علیک یا اباعبدالله الحسین».

  • آتش روشن کردن در طبیعت

    حتما برای شما هم پیش آمده که در طبیعت‌گردی؛ هوس روشن کردن آتش به سرتان زده یا حتی در شرایط پیش‌بینی نشده، نیاز به روشن کردن آتش داشته‌اید اما، چون تجهیزات لازم را نداشتید، از خیرش گذشته‌اید. با خواندن متن زیر تمام ترفندهای آتش درست کردن در طبیعت را به شما می‌گوییم. روش‌هایی ساده که حتما متعجب‌تان خواهد کرد!

  • فرودگاه مهرآباد تهران

    فرودگاه مهرآباد کجای تهران واقع شده و چگونه به آن برسیم؟ این فرودگاه چند ترمینال دارد و خدمات و امکانات مختلف آن چیست؟ بیایید به میدان آزادی تهران برویم و با پُرترددترین فرودگاه کشور آشنا شویم.

خرید راحت با اپلیکیشن یوتراوز